• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar banada akıl verin.lütfen

gitsin canım nolucak, sanırım sizi rahatsız eden fikrinizi almadan gıdıyorum demesı olmus, ben olsam çok normal karsılardım sonucta gıdıp donucek ve ayrıca ben gıdemıyor bıle olsam hem onun ark.oldugu ıcın hemde bızım dugunumuze o arkadasta geldıgı ıcın o gıtmek ıstemesede ayıp olur gıt dıye zorlardım.. bence uzulmeyın,eşinizide uzmeyın derim,nacizane fıkrım:)

Son düzenleme:
Bence eşin gitmeli, yakın arkadaşının düğünü, üstelik sizin düğününüze de gelmiş.

Sizin de 'Benden izin almadın.' tepkiniz çok antipatik gelmiş olabilir. Ilımlı bir cümle tüm tartışmayı yönlendirir. 'Canım evde yalnız kalamıyorum, hele ki bebek var yanımda. Gitmeyi istediğini biliyorum ama bizi ne yapmayı düşünüyorsun?' şeklinde bir tepki ile durumu daha açık şekilde konuşabilirdiniz. Sanırım böyle deseniz odaya çekip kendini umursamazlık göstermezdi.

Bence eşinin düğüne gitmesi gerek hem yakın arkadaşı imiş hem de sizin düğünüze gelmiş gitmezse hem ayıp olur hem de arkadaşı kırılıp gücenir,eşin doğru söylemiş diğer arkadaşları 10 saat uzaklıktan gelecek kendisi 3 saat mesafeden gitmezse olmaz eger bu mutlu gününde yakın arkadaşının yanında olmazsa ne zaman olacak.Eger evlenen kişi sizin yakın bir arkadaşınız olmuş olsaydı siz gitmezmiydiniz düğüne düşünün o kişi sizin hem yakın arkadaşınız hem de sizin düğününüze gelmiş sizin mutlu gününüzde size destek olmuş,siz bu durumda ne yapardınız.

Son düzenleme:
"Hayır" ne demek yahu? İzin almak, izin vermek ne demek? Evlilik gönül rızası üzerine kurulur, icazet almak üzerine değil.

'Canım evde yalnız kalamıyorum, hele ki bebek var yanımda. Gitmeyi istediğini biliyorum ama bizi ne yapmayı düşünüyorsun?'

bu şekilde eşime daha önce söyledim.

daha öncede amcasının oğlu evleniyo diye gitmişti.hemde daha bi kaç hafta öncesi doğum yapmıştım. çok mu lazımdı. sonuçta amcasının oğluda bilio doğum yaptığımı gitmese darılacak değildi ya. ama ondada benim fikrimi almadan. ben gidicem ben gidicem diye ortaklıkta dolanıyordu.

sonra giderken ben gidiyorum dedi sadece. ne bebeğin ihtiyacı var mı gitmeden halledeyim. ( bez vs. )hiç umrunda olmadı.

o yüzden eşimin gitmesi değilde bu şekildeki tavrı bana dokunan.

ki ben gerçekten karanlıktann çok korkan bi insanım. bunu çok ii biliyor. bunu söylediğim haldee bişey olmazz nasıl olsa gelicemm demesi beni üzüyor.

( kızlar birde şöyle birşey var. arkadaşının evleneceği kızın memleketi bizim şuanda bulunduğumuz yer ve kına gecesi burda olacakmış. ) bulunduğumuz şehirde.

'Canım evde yalnız kalamıyorum, hele ki bebek var yanımda. Gitmeyi istediğini biliyorum ama bizi ne yapmayı düşünüyorsun?'

daha öncede amcasının oğlu evleniyo diye gitmişti.hemde daha bi kaç hafta öncesi doğum yapmıştım. çok mu lazımdı. sonuçta amcasının oğluda bilio doğum yaptığımı gitmese darılacak değildi ya. ama ondada benim fikrimi almadan. ben gidicem ben gidicem diye ortaklıkta dolanıyordu.

sonra giderken ben gidiyorum dedi sadece. ne bebeğin ihtiyacı var mı gitmeden halledeyim. ( bez vs. )hiç umrunda olmadı.

ki ben gerçekten karanlıktann çok korkan bi insanım. bunu çok ii biliyor. bunu söylediğim haldee bişey olmazz nasıl olsa gelicemm demesi beni üzüyor.

( kızlar birde şöyle birşey var. arkadaşının evleneceği kızın memleketi bizim şuanda bulunduğumuz yer ve kına gecesi burda olacakmış. ) bulunduğumuz şehirde.

benden izin aldın mı? cümlesi dısında, lohusalıgınızı,yenı annelıgnızı ve hassasıyetınızıde gözönunde bulundurararak sizi çogunlukla haklı buldum son yorumunuzdan sonra, ama dedıgım gıbı yukarıda belırttıgım cumlenız harıc..

Söylediklerinizden şunu anladım. Mesele bu değil de sizin iletişiminizde bir sorun olması ve eşinin henüz aile olma durumuna alışmamış olması. Sanki sizinle ya da bebekle ilgili bir sorumluluk hissetmiyormuş gibi.

evet doğru söylüyorsunuz. gidip gitmemesi dert değil.

bana emrivaki yapıyor olması beni böyle düşünmeye itiyor.

izin almak diye bahsederkende. tabiki eşim gelipte bana '' arkadaşın düğünü var. gidebilrmyim? '' demesini beklemiyorum.

sadece onun tavrı beni rahatsız eden. ve o bu şekilde kafasına göre hareket edecekken benim ne demem. ne yapmam gerekir onu soruyorum.

evet doğru söylüyorsunuz. gidip gitmemesi dert değil.

bana emrivaki yapıyor olması beni böyle düşünmeye itiyor.

izin almak diye bahsederkende. tabiki eşim gelipte bana '' arkadaşın düğünü var. gidebilrmyim? '' demesini beklemiyorum.

sadece onun tavrı beni rahatsız eden. ve o bu şekilde kafasına göre hareket edecekken benim ne demem. ne yapmam gerekir onu soruyorum.

anlıyorum sizi.... ben olsam eşimi karsıma alır, o böyle davrandıkca nasıl uzuldugumu,neler hissettiğimi gözünün içine bakaa bakaa anlatırdım, deneyin aradaki farkı göreceksiniz.eşiniz sizin ne hissettiğinizi ve ailenin sorumlulugunu henuz kavrayamamıs gıbı duruyor, bazen ınsanlar oyledır,söylemeden algıları kapalı oluyor,ama kendı ''ben'' dilinizle konusarak neler hıssetıgınızı belırterek çok etkılı konusacagınızı dusunuyorum..
ben üzülüyorum,
ben yalnız kalıyorum,
ben tek iken hem senı dusunuyorum, hem cocuga yetısmeye calısıyorum,
ben tek basıma yetemıyorum, benım senın desteğin cok ıhtıyacım var..gibi uzayıp gıder...

asla suclayıcı sekılde sen bunu yapıyorsun, sen benden ızın almadın,sen hep boylesın gıbı suclamayın ki oda sıze acılsın oda ne dusundugunu soylesın,soylesınki iletişiminizi güçlendirin..

çocukta oldu şimdi iletşiminiz ister istemez eskisi gıbı guclu olamayabılır suan yogunlasmanız gereken bır melek var, bunun tek cozumu konusmanız olacaktır ve emınım esınizde cok ıyı bırıdır ve asıcaksınız, uzulmeyın....

bir de ısrarla karanlıkta korkuyorum diyorsun ya!

Allah kimseyi yalnızlıkla imtihan etmesin ama ileride çocuğun, kocan, ailen vs yoksa yanında ne yapacaksın? korkudan ölecekmisin. korkun varsa bunu çözmeye çalış öncelikle. ya bir cenaze oldu onda damı korkuyorum gitme diyeceksin? senin eşinle zaten sorunların varsa eğer (konu sahipleri sonradan birşeyler ekliyorlar çünkü) konu düğüne gitmesi değil. sen zaten onun tavırlarından rahatsızsın o nedenle onun da canını sıkmak istiyorsun. tabii ki izin almayacak. sen de samimi bir arkadaşına gideceksen almzsın ki? üstelik 3 saatte ne var sen de git. çocuğun da biraz yola/seyahate alışsın. çok nazlı olma bu kadar. eski anadolu kadınları bunları duysa yüzümüze tükürür

bencede gıtsın cnm nolcak. o gelmış sızın dugununuze esının gıtmemesı olmaz. yalnız kalmaktan korkma ...korkuyorsan bu fobıyı aşmaya calış cnm.çunku hanı gun gelır gereklı olur felan . bence eşın gıtsın o dugune.boş yere uzme kendını

eşimin bi arkadaşının haftasonu düğünü varmış. bi şimdi başka yerdeyiz. düğün eşimin memleketinde bize 3 saat uzaklıkta bir yser.

arkadaşı aramış haber vermiş. eşimde geldi bana böyle böyle haftasonu düğün var gitmem lazım diye.

bende dur bakalım benden izin falan almadın ne gitmesinden bahsediyorsun dedim. oda izin için değil diğer samimi arkadaşlarım var. onlarda 10 küsür saat uzaklıktan gelicekler dedi ve çekti diğer odaya gitti.

benim gitmem baya zor. küçük bebeğimiz var.

eşimin gitmesine hiç gönlüm razı değil. yani benim anladığım ben hayır bile desem. o benim düğünüme geldi gitmem lazım deyip çekip gider biliyorum.

gece tek başıma evde kalamadığımıda biliyo kendisi.bunuda umursamadığını biliyorum. ( nasıl olsa gelicem bişey olmaz diyecek). burda gidip kalabileceğim ailem akrabam falan yok. uzaktalar. arkadaşlarada sırf bunun yüzünden gidip kalmak istemiyorum bebekle.

ne yapayım kızlar . ne diyim bana akıl verin.

10 saatlik yoldan dahi arkadaşları geliyorsa.... o da sizin düğünüze geldiyse...
ve senden izin alması.. bence eşinle asla böyle konuşma...
neyi içine sinmiyor ki.. tek kalmak mı?böyle şeyler her zaman olablir. mecburi bir ayrılık olsa ne olacak?
bence sen haksızsın.

ıyıde gıtmesınde ne gıbı bı sorun varkı..
hem arkadaşı sızın dugununuze de gelmıs..
kocanızın da gıtmesı gerekır..

benım kocam da cogu kez bensız gıtmek durumunda kalmıştır..
benım de bebegım var..korkmayın yalnız kalınca hıcbıse olmuyor..

Back
X