Kızlar bebeğime birşey olacak diye çok korkuyorum

Cocugu yuzunuze dönük vaziyette bacaklarınızın arasina sıkıştırarak emzirin, mümkün oldugunca dik tutun. Hem az hava yutar az gazı olur, hem de genzine kaçmaz. Hızlı çektiğinden fazla gelir süt hepsini bir anda yutamaz. Ama korknayin bir sey olmaz, soguk kanli olun. Baktiniz oksuruyor yutamadi eger dik emziremezseniz hemen dik pozisyona getirin ve hafifce sirtina vurun hemen duzelir. Benim de 2,5 aylik bir oglum ve 5 yaşında abisi var, hep dik emziririm gece bile. Cok rahat edersiniz.saglikla büyütün.
Sağol cnm seninkiler de Allaha emanet

Gizli emip nefes alamadığında kasların tam ortasından alnına doğru parmağınızı bastırarak çıkartın. Kızımda pek yaşamadım ama oğlum (4 aylık) çok hırslı emiyor. Aynı sıkıntıları ben de yaşadım. Kakasina da takılmayın. Kabızlık yaşamasından çok çok iyi.

:KK1:kızlar 2.5 aylık kızım var bir emzirirken boğazına süt kaçırıyorum hık hık diye ellerini çırpıştırıyır sütüm çok fazla geliyor sanırım bu yüzden emzirmek istemiyorum ne zamn düzelecek şimdide emdimi hemen kakasını yapıyor hep bi sorun çıkıyor çok korkuyorum ona birşey olacak diye babası yanımızda değil ve hergün arayıp kızıma iyi bak diyor kendimi baskı altında hissediyorum ona birşey yaparsam diye bana akıl verin
[/QUOT.E]
Sütünuz tazyikli muhtemelen. Mümkün olduğunca geriye yaslanarak emzirin. Instagram'da emzirme danışmanlari var onları takip edin

Kabizliktan cok ceken biri olarak şükredin ki rahatça yapiyor.. birde sütüm hic yoktu, masallah ki sizin varmış önce sağımla tazyiki alin. O sutude verirsiniz yine bebise

Benim de öyleydi, boğazına kacardi, ben emzirmeden önce sagardim.
Sonra emzirirdim, daha rahat ederdik.

:KK1:kızlar 2.5 aylık kızım var bir emzirirken boğazına süt kaçırıyorum hık hık diye ellerini çırpıştırıyır sütüm çok fazla geliyor sanırım bu yüzden emzirmek istemiyorum ne zamn düzelecek şimdide emdimi hemen kakasını yapıyor hep bi sorun çıkıyor çok korkuyorum ona birşey olacak diye babası yanımızda değil ve hergün arayıp kızıma iyi bak diyor kendimi baskı altında hissediyorum ona birşey yaparsam diye bana akıl verin
sutun boğazına kaçması normal hemen ters çevırın bebegı kacınca....kaka yapmasıda normal ...babanın çok biliyormuş gibi burnunu sokmasıda

Geçenlerde de benzer bir konu açtınız kaka sayısı normal dendi. Emme süresi normal dedi şimdi de boğazına kaçtı diyorsunuz.
Evet ilk aylar emzirme çok yorucu oluyor. Ben de pes etme noktasına defalarca geldim.
Ama şimdi pes eder biberona dönerseniz ne olacak biliyor musunuz? Meme reddi başlayabilir.
Bu durumda sürekli sağıp süt biriktirmeniz lazım. Onları uygun saat ce koşullarda çocuğunuza vermeniz lazım. Yani uzun vadede sürekli süt sağıp süt saklayıp sütü soğukta muhafaza edip içilir ısıya getirmeniz şazım.
Bu zor zamanlar bitince dışarda ağladığında şak memeyi çıkarıp emzirmek varken elinizde soğuk çantalar pardon ısıtıcı alabilşr miyim diye gezip biberon temizlemekle uğraşacaksınız.
Nerden mi biliyorum aynı dönem doğurduğum arkadşaım meme ucu yarasına dayanamadı biberona geçti iki sene boyunca hastane tipi pompa soğuk çanta biberon sterilize eden cihazla gezdi.
Geceleri ben emzirip geri yatarken o süt ısıttı

Yok ishal gibi değil ama 5 dakika sonra çıkarması ban normal gelmedi midesinde durmadan sanki çıkarıyor
kizimda oyleydi bende sizin gibi dusunuyordun bagirsaklarinda bir problem var heralde diyordum ama oyle degilmiş
bagirsaklarinin bizimki gibi calismasini beklemeyin daha cok kucuk vucudu dış dunyaya henuz tam olarak uyum saglayamadi zamanla duzeliyo

Bir de mutlaka açın tomrisin emzirme notlarını okuyun. Gerçekten çok yardımcı oluyor. Çok eskiden çok çok eskiden her memeli gibi emziriyorduk. Çok doğal bir süreç. Emin olun içgüdüleri kuvvetli oluyor bebeklerin. Memeden sütü çekmeyi de hızını ayarlamayı da öğreniyorlar. Bebeğinize güvenin sadece

Ne olabilir süt emerken? Bu kadar evham yapmayın. Emerken ya da emdikten sonra kaka yapması çok doğal
Yenidoğanlar öyle yapar
Azıcık rahat olun
İnsan yavrusu o, çok güçlü aslında. Kırılacak bişey değil

Sütün tazyikliyse ilk başını elinle ya da pompayla sağ azıcık
Tazyik sorunu sonra bitiyor
Ya da bebeği üstüne yatırarak emzirebilirsin
Ya da göğsünü 2 parmağını makas gibi yaparak tut tazyiği azalır

Sağlık ocağına giderek ebelerden bilgi alabilirsiniz.
Ayrıca eşinize annesiyim onun elbette iyi bakıyorum demelisiniz.

baskı altında hissediyorum ona birşey yaparsam diye bana akıl verin

Sorumluluğu tek başına üstlenmiş olmanın da yarattığı zorlukla lohusa depresyonunda olabilirsiniz. Bebeğe bilinçli zarar verme gibi bir düşünce geliyorsa psikolojik yardım alın mutlaka.

Ben de 25 haftalik hamleyim şu an içimde acayip korku var ya birsey olur da anlamazsam diye. Sağlık ile büyütün inşallah bebeğinizi. Lütfen kendinizi baskı altında hissetmeyin size yazık :anneadayı:

Ben de 25 haftalik hamleyim şu an içimde acayip korku var ya birsey olur da anlamazsam diye. Sağlık ile büyütün inşallah bebeğinizi. Lütfen kendinizi baskı altında hissetmeyin size yazık :anneadayı:
Hamileykende çok korkuyordum acaba nefes alıyor mu bugun hareket etmedi kanamam mı geldi çamasırıma bakardım

Bebeği biraz yüksekte tutarak emzirin hem hava yutmaz hem kusma olmaz bide çok geliyorsa eğer ben öyle yapıyorum öncesinde çok az sagiyorm sonra meme veriyorm mecbur çünkü fiskriir gibi geldiği için direk boğazına gidiyor süt yutamiyor bi anda gelince süt.

Back
X