Bebek Beslenmesi kızlar bebeğinizi kaç saatte bir yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esra_berk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
85
0
46
Ankara
merhaba arkadaşlar 6 ay 4 günlük bir oğluşum var.
sabah saat 10:00 anne sütü+devam sütü
öğlen 14:00 sebze veya meyve püresi (130 gr. falan veriyorum) son kaşıklarda artık istemiyor.
akşam 18:00 100 cc yoğurt
yatarken saat 22:00 130 cc devam sütü+anne sütü alıyor.
tabii bu arada gündüzleri 2.5 saat arayla uyumak için 1 gögüsümü emiyor uyuyor.
sizlere danışmak istediğim konu acaba normalmi yoksa azmı veriyorum bebeğime. çünkü 4 saat arayla veriyorum ilk yemeye başladığında deli gibi yiyiyor belli açıkmış. böyle yaptığını görünce bir kaç gün 3 saatte bir beslemek istedim bu seferde yemiyor. açmı bırakıyorum diye vijdan azabı çekiyorum sonrada. sizler acaba kaç saat arayla besliyorsunuz?

yani ek gıdaya yeni geçmiş bence daha sık verme,çok çabuk sıkılır diye ddüşünüyorum,kızım 11 aylık oldu ben şimdi 4 saatte bir yediriyorum daha doğrusu artık saat takıntısı yapmıyorum ne zaman yemek isterse o zaman bunaltmadan yediriyorum ama genelde 3-4 saatte bir oluyo,,tabi hala sık sık emiyo,ben 6 aylıkken uyanınca bebe büskivisyle kahvaltı niyetine çok doyurucu olmaycak şekilde veirdim,beyaz peynir birazcık,biraz yumurta sarısından,ama asla bunaltmazdım,senin dediğin gibi daha başlamadan elimdekini görünce nasıl çırpınırdı ama açlığından değil bence herşeyi merak ettikleri için,öğlen çorba,akşamda meyve püresi yada kendi hazırladığım meyve suyu,bunlardan 1 kase yerdi hep,hala öyle maşallh iştah iyi ama çok hareketli oldugu için kilo tutmuyo,5 aylıkken 8 kiloydu,şimdi 11 aylık 9 kilo 100 gr,6 ayda 1 kilo aldı ,maşallahı var hiç durmak nedir bilmiyo ordan oraya ordan oraya, 7 ayllıkken emeklemeye başladı o günden beri mümkün değil durmak nedir bilmiyo ama emeklemeyi öğrenene kadar çok sakin bi bebekti,yoğurdu ilk başta hiç sevmedi ,hiç üstelemedim 1-2 aydır severek yiyo,robot değilki onlarda bazen yemek istiyolar bazen istemiyolar,çok üstelemeden ver,3-4 saat aralığı bence iyi

yani ek gıdaya yeni geçmiş bence daha sık verme,çok çabuk sıkılır diye ddüşünüyorum,kızım 11 aylık oldu ben şimdi 4 saatte bir yediriyorum daha doğrusu artık saat takıntısı yapmıyorum ne zaman yemek isterse o zaman bunaltmadan yediriyorum ama genelde 3-4 saatte bir oluyo,,tabi hala sık sık emiyo,ben 6 aylıkken uyanınca bebe büskivisyle kahvaltı niyetine çok doyurucu olmaycak şekilde veirdim,beyaz peynir birazcık,biraz yumurta sarısından,ama asla bunaltmazdım,senin dediğin gibi daha başlamadan elimdekini görünce nasıl çırpınırdı ama açlığından değil bence herşeyi merak ettikleri için,öğlen çorba,akşamda meyve püresi yada kendi hazırladığım meyve suyu,bunlardan 1 kase yerdi hep,hala öyle maşallh iştah iyi ama çok hareketli oldugu için kilo tutmuyo,5 aylıkken 8 kiloydu,şimdi 11 aylık 9 kilo 100 gr,6 ayda 1 kilo aldı ,maşallahı var hiç durmak nedir bilmiyo ordan oraya ordan oraya, 7 ayllıkken emeklemeye başladı o günden beri mümkün değil durmak nedir bilmiyo ama emeklemeyi öğrenene kadar çok sakin bi bebekti,yoğurdu ilk başta hiç sevmedi ,hiç üstelemedim 1-2 aydır severek yiyo,robot değilki onlarda bazen yemek istiyolar bazen istemiyolar,çok üstelemeden ver,3-4 saat aralığı bence iyi

çok teşekkür ederim. bizimkide emekleme pozisyonunu alıyor ileri geri ileri geri yapıyor pattt düşüyor sonra :-) bende haftaya kahvaltıya başlayacağım sağlıkla büyürler inşallah

benim oğlum 6 aylık genelde 2 saatte bir doyuruyorum.sabah
8:30 kahvaltı
10:30 meyve püresi
12:30 çorba, (14:30 ta demir ilacını veriyorum)
16:30 yoğurt,
18:30 mama 150cc,
20:30 muhallebi,
00:30 mama 210cc.

Son düzenleme:
benim oğlum 6 aylık genelde 2 saatte bir doyuruyorum.sabah
8:30 kahvaltı
10:30 meyve püresi
12:30 çorba, (14:30 ta demir ilacını veriyorum)
16:30 yoğurt,
18:30 mama 150cc,
20:30 muhallebi,
00:30 mama 210cc.

maşallah sizinki güzel yiyiyormuş benimki bırakın 2 saati 3 saatte bile yemiyor. maşallah sizinki 210 cc diyorsunuz benimki 120 cc yiyiyor bazen 130 yakıyorumda kurulu saat gibi 120 cc yiyor 10 cc dibinde bırakıyor. birde mama dediğiniz devam sütü dimi?

merhaba arkadaşlar
maşallah bebekleriniz ne güzel yiyor.
benim kızım 20 aylık yemek yedirmek bir işkence. sadece devam sütü içiyor. yediği şeyler;ekmek makarna pilav zeytin
ağzına kaşığı sokmak bir mesele. benim bebeğim gibi olan varmı?

Back
X