- 26 Eylül 2015
- 662
- 5.161
- 58
- 32
iviiit yaa :)) burda isimleri aklımda tutum en son oylama yaparız :)))Esilada güzel Mihrimahta ama bana göre Mihrimah çok güzel görünüyor hayatım![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
iviiit yaa :)) burda isimleri aklımda tutum en son oylama yaparız :)))Esilada güzel Mihrimahta ama bana göre Mihrimah çok güzel görünüyor hayatım![]()
evet güzel fıstık ama anlamı baya koyu neden böyle dedim biliyormusun çünkü ismini taşıması da gerek kendisi de orucunda olması gerek öyle olmalı bence ama ben bunun sözünü tutamam :/Reyyan nasil ?
Reyyan; “suya kanmış”, “suya doymuş”, “dolgun”, “semiz” gibi manalara gelmektedir. Bu, aynı zamanda sadece oruçluların gireceği bir cennet kapısının da ismidir. “Cennette Reyyân denilen bir kapı vardır. Oradan sadece oruçlular girer. Oruçlular girdiler mi artık o kapı kapanır, kimse oradan giremez.”
Ama dini ve duyulmamış istemişsiniz ondan önerdim bunu bence güzelevet güzel fıstık ama anlamı baya koyu neden böyle dedim biliyormusun çünkü ismini taşıması da gerek kendisi de orucunda olması gerek öyle olmalı bence ama ben bunun sözünü tutamam :/
anlamı çok güzel, Zeki,bilgili güzel ahlaklı kadın demek:) benimde kızım olucak Allahın iZniyle ve Zümra olucak inşallah adıinan bu ismi ilk beğendiğimde babası yanaşmadı be ama şimdi senın yazdığını gördüm yasevindim kocişime de gösterdim gülüyor :)) anlamı tam olarak ne biliyorsun sen?
iklimya yi duymustum ben cok hosuma gitmistievet doğru diyorsun esila ayet olarak anlamı var tam olarak öğlen namazxıyla ilkindi namaz arası demek olarak geçiyor da.ismin kendisi güzel :)) ama mihrimah evet güzel ay çok karışık kafam mihrimahı da babası pek beğenmedi![]()
canim güzel isim de anlami da ben sadece düşündüm ki acaba anlamina gore çocuk da o ismi taşiya bilmeli o yuzden dedim öyle anlami da çok guzel ama ağir acaba o da taşimali mi ismini? ona takildi kafamAma dini ve duyulmamış istemişsiniz ondan önerdim bunu bence güzel
güzel isim anlami ne canjm?iklimya yi duymustum ben cok hosuma gitmisti
doğru anlami güzel olmasi bir de kulağa hoş gelmesi yetiyor :) biz boyle özenicez ama bakalim çocugumz buyuyunce beyenecek miSoru: Çocuklara Yağmur, Toprak, Doğa, Nehir, Irmak gibi isimleri koymakta bir sakınca var mı?
Cevap:
Ünlü İslam tarihçisi Muhammed Hamidullah’ın İslam Peygamberi adlı kitabında sahabe isimleri ile ilgili verdiği bilgi şöyledir:
“Arapların İslâmiyet’e geçtikten sonra aldıkları isimler öncekilerle aynı idi. İstisnai olarak, putperestlikle ilgili adlar kesinlikle terk edilmiş ve insanı rahatsız eden ve edepsizlik ifade eden isimlerden de kaçınılmıştır (…)
Yaygın olan isimler arasında, taş, bitki, hayvan, renk, meyve ya da herhangi bir nitelikle ilgili adlara da rastlanmaktaydı: Hacer(Taş) bunlar arasında en yaygın olanıydı. İbn Düreyd, Arapça’da kullanılmakta olan sözcüklerin kökenlerini açıklamak için, Kitâbu’l-İştikâk adıyla başlı başına bir kitap yazmıştır. Resulullah’ın sahabeleri arasında Alkame, Evsece, Talha, Semure, Sümâme, Harmele gibi değişik “bitki adları” taşıyanların yanı sıra; Esed, Leys, Bekr, Sa’lebe, Sibâ, Erkam gibi çoğunlukla “yırtıcı hayvan” isimlerini kullananlar da bulunmaktaydı.
Bir niteliği ifade eden isimlerin başında Muhammed’in “övülen, yüceltilen ve müjdelenen”, Ömer’in “insanları bir yere toplayıp orasını canlandıran”, Ali’nin “yüksek”, Ayşe’nin “yaşayan, hayat dolu”, Fâtıma’nın “süt emzirmeyi kesen”, Rukiyye’nin “küçük olduğu halde yukarı çıkmaya, yükselmeye çalışan” anlamlarına geldiğini hatırlatalım.” (Muhammed Hamidullah, İslam Peygamberi, 1830-1831. paragraflar)
Buna göre çocuklara Yağmur, Toprak, Doğa, Nehir, Irmak vs. gibi isimleri koymakta herhangi bir sakınca olmadığı anlaşılmaktadır.
Bilmekte fayda var arkadaslar bizimde putperest bi tarafimiz yok niyetlede koymak onemli kuranda her gecen isimi iyi arastirmak lazim illa kurandada gecmesi gerekmiyor anlami guzel olsun![]()
zümra hem kulağa hoş hem anlami güzel ben isim oylamisi yaparim bir dahikine :))anlamı çok güzel, Zeki,bilgili güzel ahlaklı kadın demek:) benimde kızım olucak Allahın iZniyle ve Zümra olucak inşallah adıÖykü Zümra düşünebilirsin bence çok hoş oluyor :). Nehir ipek yada Bade irem bunlarda bi harika:)
çok kafam karıştı aslında ne güzel isimler var :/Sevde
Sümeyye
Esma
Ebrar
Erva
Hafsa
Sena
Nursena
Ayni ismi tasiyanlar ayni karakterde mi ki? Her insan farkli bir karakter... Bence takilma ona... Senin niyetin onemlicanim güzel isim de anlami da ben sadece düşündüm ki acaba anlamina gore çocuk da o ismi taşiya bilmeli o yuzden dedim öyle anlami da çok guzel ama ağir acaba o da taşimali mi ismini? ona takildi kafam
Ya yanlis olmasin galiba Adem a.s ilk kiz cocugu dunya ya gelen en guzel 3 kadindan biriydi sanirimgüzel isim anlami ne canjm?
Kizimin adi Ayse Sare. Cook severek ve isteyerek koyduk. Sare ismini 2009 yilindan beri yani daha evlenmeden once kizimiz olursa koymayi dusunuyorduk esimle..tatlım sare güzel anlamı tam olarak ne geçiyor?