Konuşma Problemleri Kızlar bebişleriniz kaç aylıkken anne baba vs baska kelımeler söyledı

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Cinarefeninannesi

çınar efe_alya naz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2007
5.238
36
156
38
Ankara
arkadaslar 6 aylık oglum var sımdıden dıl duzmeye basladı cok erken ama konuşsun çok ıstıyoırum kac aylıkken anne baba dedı yazarsanız çok sevınıcem

kızım 4 aylıktı anne dedi
yanında çok ve düzgün konuşursan bu onu tetikler ve onun söylediği saçmada olsa söylediği kelimeleri tekrarla çok hoşuna gider kendine güvenmesini sağlar onu önemsediğini ona belli edersin

kızımın ilk söylediği BABA oldu...
sonra DEDE daha bir hafta öncesindede ANNE dedi...
çok tatlı oluyorlar konuşurken yaa..
allah bebeklerimizi nazarlardan korusun

bende senin gibi büyük bir sabırla bekleyenlerdenim söylenenlerin çoğunuda yapıyorum onun söylediklerinide taklit ediyorum genelde aynı tekerleme yada şarkılarıda söylüyorum herşeyide anlatıyorum ama agu bee heee lerden başka bişey yok henüz

ama bol bol tükürmeye başladı sesleri çıkartmaya çalışıyor

kizim erken dogum olmasina ragmen 4,5-5 aylik civari de-de-de-de ba-ba-ba-ba diyordu..suan 6 ay bitti annen-nen-ne diyor...

bu kadar erken söylemesini sordugumuzda dr bebekle sürekli konusmanin yaninda genetik faktörlerde rol aliyor dil gelisimi konusunda demisti...

evimiz hic bir zaman sessiz kendi halinde olamiyorr,sürekli konusan birileri var,biraz sessiz kalmak istesem kendimi banyoya kapatiyorum:roflol:

bıkac defa anne dedıgını duydum hatta bıkerede kardesım duydu ama bılınçsız dedıgını umuyorum mamayı bılınçli dedıgıne emınım cunku acıkınca ve yemek görunce mam mam mam dıye aglıyo suyu göruncede burrrrmmm gıbı sesler cıkartıyor bugunde ılk defa babbbbaaabbbaa gıbı sesler cıkardı esıme kanıt olarak sesını çektım ınanmazsa gıbısıne

canım 6 aylıktı ilk önce BABA dedi sonraları dede anne mama gel ve kendi adını arda demeye basladı

merhaba benım oğlumda 6 aylıkken baba mama dede demeye ve anen-ne-ne demeye başladı ve sonrasıda geldı şuan 3,5 yaşında maşallah bülbül gibi herşeyi muntazam konuşuyo tabı her çocuk bir olmaz burda komşunun oğlu var tam 4 yaşında ve bu yıl konuşmaya başladı yınede tam konuşamıyor :emir

Son düzenleme:
6 aylıkken baba, sonra dede dedi. 9. ayını geçtğinde de anne dedi, anneanne de ardından geldi. Önce tekralayıp duruyodu, şimdi 10 aylık sayılır, bana bakıp anne diyor artık. Bi de düşen oyuncağın ardından, gidenin arkasından del diyo.
Yalnız yenileri öğrendikçe eskileri bi ara unutuyo ya da eskisi kadar sık söylemiyo. Baba ya da dedeyi nadiren çıkarıyo şimdi. Anne- annanne, del şimdiki gözde kelimeleri. Ama konuşmak çok önemli, çocukça değil, büyük gibi konuşmak lazım yanlarında, dinleyip hafızaya alıyorlar, sonra bi anda söylüyorlar.

Son düzenleme:
benim kizim 11 aylikken akkim dedi yani askim demek ayyyyy nasil sevindim nasil konusuyor diyeeee simdi 4 yasinda bu cocugun kapama dümesi yokmu diye bakiyorum
kim konusur diye kimde biraz gec konusur ama illa konusurr

ban göre önceee annnnnnnnnnnnnnneeeee dedi. öle bi bağırması var 5 aylıkken başladı. 7 ayda net bir şekilde dede dedi. şimdi del del , hadi diyor. yalnız bilinçlimi diyor bilmiyorum. del del derken eller açılıp kapanıyor . eliylede vurup hadi diyor

ilk kızım 7 aylıkken baba,dede,cici,çiçek gibi şeyleri göstererek söylerdi.1 yaşında çok rahat ve akıcı konuşuyodu.8 aylıkken bileğini incitti.doktora götürdüğümüzde kolunu uzatıp acı diyodu.ikinci kızım mayısta 2 yaşında olacak.o hala çok akıcı konuşamıyo.ama derdini anlatıyo.

aynen kizlar benim oglumda cok erken basladi ole an-ne-ne ba-ba-ba falan demeye biz onunla konustukca oda ilerlerdi ay yerim ben onu simdi hic susmuyor mubarek akil kupu masallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…