Konuşma Problemleri Kızlar bebişleriniz kaç aylıkken anne baba vs baska kelımeler söyledı

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
benim kızımda 5aylık baba dede anne mama diyodu ama bir kaç ay herşeye baba dedi anne diyebiliyodu ama bana 9aylık olduğunda anne dedi öncesine hep baba demişti şimdi maşallah çoğu kelimeyi söylüyo bencede kesinlikle bebeğin yanında düzgün konuşmalı onun gibi söyleyince kelimeyi düzeltmesi zor oluyor.

Benim oglusumda 8 -9 aylikkken filan bazi kelimeleri soyluyordu,anne,baba,dede,hala,mama gibi seyleri..Aslinda daha 5-6 aylikkende soyluyordu ama ozaman pek bilincli soylediklerini sanmiyorum :emir_bebek:suan iki bucuk yasinda yavrum hemde iki dil konusuyor hem ingilizce hem turkce:nazar: gorseni zikisini karistirip ayyy bayiiyorum yiye,yiye doyamiyorum oglusumananiknanik....Gercekten akil kupuler massallah,pasham Once ingilizce soyluyorsa bir kelimeyi arkasindanda Turkcesini soyluyor seeen ne biliyosun onun o anlama geldigini ya bazen sasip kalmiyorum digil haniiia.s:nazar:Allahim korusun onlari...:nazar:

kızım 4 aylıktı anne dedi
yanında çok ve düzgün konuşursan bu onu tetikler ve onun söylediği saçmada olsa söylediği kelimeleri tekrarla çok hoşuna gider kendine güvenmesini sağlar onu önemsediğini ona belli edersin

ultra mega ileri zekalı olmalı
inanamıyorum ben
söylese bil ebu bilinçli birsey olamaz
sadece dil hareketleri

ultra mega ileri zekalı olmalı
inanamıyorum ben
söylese bil ebu bilinçli birsey olamaz
sadece dil hareketleri

Jege, ilarya nın söylediği çok doğru.. benim kızım 6 aylıkken başladı bişeyler söylemeye..anne dedi ilk sonrasında dede.. yanında sürekli onunla konusursan ve onun konusmasına izin verirsen (su isteyecegini anlayıp hemen su vermemek gibi) çokta düzgün konusabiliyorlar.. kızım 2,5 yasında çikolata vermediğim zaman "hayret bişi yaa" diyebiliyor :) konusmadıkları dönemde "bi an önce konussa" modunu gecip, bi 5 dk sussa modundayım ben şu an :)

ilk kelimelerini söyledikten sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor:))17 aylık kızım herseyi söylüyor cümle kuruyor zor kelimeleri bile telafuz edebiliyor masallah:nazar:geçen gün cep telefonumu koltuğun üstünde unutmusum ben mutfaktayken almıs tuslara tesadüf basıp annemle konusmus alo annanne iyiyim buraya gel falan demiş ertesi gün öğrendim çok sasırdım.

6 aylıktı anne demişti.benim oğlum 1 yaşındayken konuşuyordu yürümeye başlayınca konuşmayı bıraktı.şimdi 27 aylık işine gelince konuşuyor .aslında bakılırsa bir çok şey söylüyor ama anlaşılmıyor

benim kizim 10 aylikti bana bebek agliyo dedi cok erken anne baba dedi hatta cumle kurmaya basladi ogun bugun susturamiyoruz gece ruyada bile konusuyo bilmedigi kelime yok:1shok:

benım kızım 7 ayında ılk dede dedı baba zaten agzıundan dusmuyo sımdı 1 yasına gırcek dede geldı baba gıttı anne gel teyze falan dıyo ıkı kelımeyı yabyana getırıce cok hosuma gıdıyo ben kızımla sureklı konusuyorum karsımda buyuk bı ınsan var gıbı anlatıyorum cokta guzel dunlıyo bazı larını anlamasada laelaelaelaelae

4 aylıkken konuşması bana da çok saçma geldi. benim kız o kadarken sadece agu diyordu o da kırk yılda bir!
şu anda kızım 1 yaşında. baba ve dede diyor. anne demiyor fakat demeye çok yakın 2 3 hafta içinde söyler. bunun dışında ne idüğü belirsiz bir sürü şey söylüyor. özellikle sinirlendiği zaman resmen isyan ediyor. korkuyorum dili çözüldüğünde küfür edecek diye o kadar hırsla bağırıyor ki:)

benim kizim 6 aylikken baba demeye basladi hala agzindan dusurmusyor arasira anneye benzer kelime cikiyor agzindan ama bilincli soyledigini sanmiyorum

benimkide 5.aya girdi ağlarken arada anne diyo sanki ama çok farklı sesler çıkarıyo kendinden geçiyo resmen konuşuyo gibi

oğlum 7.aydan bugune kadar (şu an 11 aylık) sırasıyla şu kelimeleri söylüyor.....dede,mama,meme,baba,anni,annanenne,cici,ege..drumuza göre bunların hiçbirini bilinçli söylemiyor...18aydan sonra bilinçli konuşmaya başlayacak

oğluşum 9 aylık bilinçli olarak anne diyor, acıkınca ve susayınca mamma diyor, emmek istediğinde memme, vermemekte ısrar edince anneee memme diyor bayılıyorum :) baba, dede ve annanene, nenne diyor ama bilinçli söylemiyor sanırım. Birde heyyy diyor heyyy yani bana bakın :)) anası avukat olunca çene düşük oldu sanırım :)))

Back
X