Kızlar benim sorunum kayınpederim, artık dayanamıyorum! Lütfen yardım edin :((

avheraa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2016
120
169
103
36
Nasıl anlatsam nerden başlasam.. Bu akşam yaşananları sanıyorum ki hayatım boyunca unutamıycam.. Çok canım yanıyor ve ben sabahın 5 inde kendime yediremediğim için kimseye anlatamayacağım sorunumu aylar önce üye olup bugün hatırladığım sitede sizlerle paylaşmak istedim. Umarım biraz olsun iyi gelir.. Ve umarım sıkılmazsınız. Eşimle bir sene önce evlendik. Güzel bir evliliğimiz var, ikimiz de hatrı sayılabilecek kadar eğlenceli, sempatik, arkadaş olmayı da becerebilen, birbirine yoğun sevgi ve saygı besleyen insanlarız. Evlenirken, düğün zamanı da her şey güzeldi. Öyle pek bir sorun yaşamadık. Ancak evlilik birliği içerisinde kayınpederimin her şeye müdahil olma çabası, her şeyi sorgulaması haddi olmayan şeyleri konuşması ve kırıcı üslubu artık beni çok düşündürüyor. Öyle ki benim ailem başka bir şehirde yaşamasına ve çok sık bir araya gelmemelerine rağmen bu durum babamın da dikkatini çekti ve çok rahatsız oldu. Bugün yaşanan durumu paylaşırsam her şeyin daha kötü olmasından korkuyorum ama kendimi kimseyle paylaşamadığım için çok yalnız, tükenmiş ve kırgın hissediyorum! Bu akşam yemeğe davetliydik eşimin annesine, gittik , her şey iyiydi yemekler yendi çay faslına geçildi ve konu eşimin iş stresine geldi. Eşim iyi bir şirkette mühendis, bense avukatım, kendi işimi yapıyorum kendi ofisim var. Eşim işle ilgili durumlarl kafasına çok taktığı için ve çok yorulduğu için onların da yanında "istersen ayrıl başka yerde iş bal bu strese değmez, sağlığından önemli mi" şeklinde nir yorum yaptım. Kayınpederim her zamanki gibi son derece saygısız bir üslupla bu devirde iş mi var buldunuz da bunuyo musunuz, sen de bi yerde işe gir gibi garip bir laf etti bana! Oysa ki dediğim gibi ben avukatım ve çok şükür iyi kötü para kazanıyorum, çok iyi bir üniversiteden mezunum, ailem kariyerli ve çok düzgün insanlar. Bu saçma cümleye "anlamadım" diye karşılık verdim. Ne kazandığın belli diil, avukatsın maaşın yok, eve ne kadar yardım yapıyosun mesela, kaç para geçiyo eline her ay, her ay 5000 eve sok ben razıyım gibi çok aşağılayıcı ve mide bulandırıcı söylemlerde bulundu! Siz de takdir edersiniz ki serbest avukatlıkta net bir kazanç yoktur, dava yüküne göre para kazanırsın. Bazı aylarım yoğun oluyor bazı aylar iş gelmiyor ama genç avukat bir kadın için fena sayılmayacak kadar idare ediyorum. Keza benim de eşimin de ailesinin maddi durumu iyidir. Buna rağmen kirada otururuz, tam evleneceğimiz dönemde yatırım yaparlar ofis alırlar ama bize ev yok falan gibi komik şeyler yaşandı. Bunları takmadım hiç çünkü ailemden her şeyi görüp geçirdiğim için hiçbir küçük hesap peşine düşmedim. Şöyle söyliyim, Ankarada son derece iyi bir muhitte ailemin öğrencilik dönemimde kalmam için aldığı ev mezun olmama ve evlenmeme rağmen kiraya bile verilmeden hala duruyor ailem arada geldiklerinde bizi rahatsız etmemek için orada kalıyor, böyle gözü gönlü tok insanlar.. Böyle bir aileden gelip böyle bir kayınpedere maruz kalmak bana çok dokunuyor keza kendisi de tahsilli bir adam. Kayınvalidem doktor, hala çalışıyor. Eşim tek çocuk.. Ama sadece fakir edebiyatı yapıyorlar ve benimle ilgili ciddi bir sorunları var! İstedikleri şey benim kendi işimi yapmam değil de bir yerde devlet memuru olarak maaşlı çalışmam ve her ay eve getireceğim paranın belirli olması! Neyse bu konu uzadıkça ben konunun üzerine gittim benim zaten bir işim var çok şükür çalışıyorum kazanıyorum lütfen benimle bu şekilde konuşmayın dedim kayınpederime. Eşim de gayet beni destekledi. Kayınpederim birden çıldırmış gibi bağırıp çağırmaya, "sen işsizsin, ev kızısın" gibi tuhaf laflar etmeye başladı! Evde korkunç bir gümbürtü koptu çok cevap vermemeye gayret gösterdim seviyesine düşmemek için ama kayınvalidem de eşim de bu saygısızlığa çok üzüldüler! Kayınpederim emekli asker, klasik her şeyin en iyisini bildiğini düşünen insanlardan. Kendisinden başka kimsenin fikrine saygı duymayan tuhaf bir insan modeli ama bugün o evden deli gibi ağlayarak çıktım ve eşim babasının tansiyonu çıkınca böyle saçmalayabildiğini vs şeyler söyledi, kesinlikle beni haklı bulduğundan da eminim ama babam işte atsan atılmaz modunda.. Babasını atsın diil burada zaten anlatmak istediğim, sadece henüz bir yıllık evliyken dini imanı para olmuş bu insan beni canımdan bezdirdi. Bizim için yaptığı her kuruş harcamayı gözümüze sokup sürekli böbürlenerek anlatıyor ve benim işsiz güçsüz bir insan olduğumu düşünüyor! Ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım kızlar! Lütfen bana yardımcı olun!

Terbiyesiz adam ona neymiş senin kazancindan.. peki hamile kalsan calîsamayacaksin kocan kapinin önüne mi koyacak o zaman ne absürt insanlar var. Keşke deseydin oglunuz cok kazansinda bana baksin kari parasi yemeyi düsünmesin.. net bir sekilde ifade edilmeli kadınin çalismak zorunda olmadigi... ben cok fevriyimdir suan calisamiyorm cocuklarm kucuk bana boyle bisi diyecekler kocamada babani da al git derdim.

Eşimin annesi doktor, bugüne kadar sahip oldukları şeylere onun kazancı sayesinde sahip olmuş, kendisi hayatı boyunca kadının parasını yemiş bir insan. Bizde de tam tersidir, annemin ne maaşını bilir babam ne tek kuruşuna uzanır! Tabi ki annem her zaman çocuklarına evine harcar ama babam erkek olarak asla böyle bir adam olmadı. Benim aslında sormak istediğim dün yaşadığım şoktan sonra bundan sonra bu insanla akibetimin ne olacağı? İletişimin tamamen kopması? Tepki koymak? Aileme bu durumu anlatmalı mıyım? Çıkamıyorum ben işin içinden! Bildiğim tek şey varsa bir daha yüzünü bile görmek istemiyorum.

Öncelikle sakinleş tatlım, kocaman derin bir nefes al...
Malesef her insan başka oluyor ve her insanın değer yargıları farklı oluyor, senin kayınpederininkinin para olması gibi...
Anladığım kadarı ile eşin ve kayınvaliden senden yana.
Eşin ailesini ne atabilir ne satabilir. Sana tavsiyem bundan sonra bir mesafe koyman ve sadece çok zorunlu hallerde kayınpederinle konuşman.
Mesela o akşam yemeğine gittiniz, kv ile konuş masada kocan ile konuş ama o adamla konuşma, sorduğunda tek kelimelik cevaplar ver. Böyle yap ki sana ne soru sormasına ne cevap vermesine ne yorum yapmasına fırsat tanıma... ve hep mesafeni koru.
Eşin kırgınlığının farkında, saygılı bir şekilde bu taktiği yaparsan eminim seni anlayacaktır...
Lütfen bu değersiz adam için eşini kırma...

benim kpeder okumamış ama demekki iş okuma yazma meselesi değil fıtrat meselesi onunda dini imanı paradır.utanmadan bana telefon açıp ayrı kese yapıyorsun hal hareketin hoşuma gitmiyor demişliği var.varlıklıdır ama gözü aç.

pislik herif ama hem eşinin hem KV nin durumun farkında olması guzel ve senin açından işi kolaylaştırıyor zira adam hasta ve hasta olarak görmek üzülmemen için yeterli

benim KP nin daha düğün gününden yaptıklarını anlatsam...

Çok haklısınız tavsiyeleriniz çok makul ve gerçekten çok teşekkür ederim. İnanın ki vakit ayırıp değerlendirmeniz, destek olmanız benim için çok önemliydi. Öyle ya, çok tuhaf bir şekilde, eşimin babası olduğu için herhangi bir arkadaşımla ya da ablamla dahi paylaşmak istemedim. Onun yerine yaşananlardan ben utandım. Dediğiniz gibi eşim de kayınvalidem de beni haklı buluyor. Kayınvalidem de memur zihniyetli, kadının maaşlı çalışmasından yana bundan eminim ama her şeye rağmen uslubu hiçbir zaman kırıcı olmaz ve yaptığım işe saygı duyar. Kayınpederim gerçekten Allah düşmanımın başına vermesin kalbi bu kadar kurumuş olamaz bir insanın. O mesafe nasıl konur nasıl yapılır inanın ki bilmiyorum çünkü bir araya gelindiğinde hemen her şeye müdahil ve karışma yetkisini kendinde gören bir insan. Söylediklerinizin hepsini çok dikkate alıcam ama Allah bana sabır versin. Ben hayatımda böyle bir şey ne yaşadım ne de gördüm. O kadar kırgınım ki.. Bunca yıllık eneğimin evlendiğim adamın babası için bu kadar değersiz olması.. Bu kadar saygısızlık.. Allah kimseye yaşatmasın ama ben dünden beri kendime gelemiyorum..

Ben gerçekten inanamıyorum bu tarz insanların varlığına! Sizin de dediğiniz gibi son derece varlıklı da bir aile olmasına rağmen eve kaç para sokuyorsun, kaç kuruşun geçiyor, yok öldük bittik çok zor durumlara düştük gibi gerçeklikle alakası olmayan cümleler sarfediyor sürekli olarak. Okumakla da adam olunmuyor, okumuş okumamış hiç farketmez bu işler tamamen vicdan meselesi. Yani dersimiz insan olmak.. Ama olamıyorlar, olan bize oluyor.

pislik herif ama hem eşinin hem KV nin durumun farkında olması guzel ve senin açından işi kolaylaştırıyor zira adam hasta ve hasta olarak görmek üzülmemen için yeterli
İşte hasta olarak bir yere kadar görebiliyor bir insan. Bir yerden sonra kanına dokunuyor. Hayır ev kızı olmak vs ayıp şeyler diil öyle de olabilirdim ama hayatı boyunca çok afedersiniz ama köpek gibi çalışmış çabalamış bir insana "sen hiçbir bok diilsin, sen ev kızısın" şeklinde ağzı köpüre köpüre bağırması? Ben inanamıyorum. Buradaki maksadı anlamıyorum.

Tatlım onu görmezden gelirsen ve mesafeli davranıp tek kelimelik cevaplar verirsen bir yerden sonra çekinecek.
Bir de şakın evlerine ilk giden sen olma. Onlar gelsin...

Ben de forumda yeniyim ve bu gerçekten çok güzel bir şey hiç tanımadığın insanlarla dertleşmek, konuşmak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…