Nasıl anlatsam nerden başlasam.. Bu akşam yaşananları sanıyorum ki hayatım boyunca unutamıycam.. Çok canım yanıyor ve ben sabahın 5 inde kendime yediremediğim için kimseye anlatamayacağım sorunumu aylar önce üye olup bugün hatırladığım sitede sizlerle paylaşmak istedim. Umarım biraz olsun iyi gelir.. Ve umarım sıkılmazsınız. Eşimle bir sene önce evlendik. Güzel bir evliliğimiz var, ikimiz de hatrı sayılabilecek kadar eğlenceli, sempatik, arkadaş olmayı da becerebilen, birbirine yoğun sevgi ve saygı besleyen insanlarız. Evlenirken, düğün zamanı da her şey güzeldi. Öyle pek bir sorun yaşamadık. Ancak evlilik birliği içerisinde kayınpederimin her şeye müdahil olma çabası, her şeyi sorgulaması haddi olmayan şeyleri konuşması ve kırıcı üslubu artık beni çok düşündürüyor. Öyle ki benim ailem başka bir şehirde yaşamasına ve çok sık bir araya gelmemelerine rağmen bu durum babamın da dikkatini çekti ve çok rahatsız oldu. Bugün yaşanan durumu paylaşırsam her şeyin daha kötü olmasından korkuyorum ama kendimi kimseyle paylaşamadığım için çok yalnız, tükenmiş ve kırgın hissediyorum! Bu akşam yemeğe davetliydik eşimin annesine, gittik , her şey iyiydi yemekler yendi çay faslına geçildi ve konu eşimin iş stresine geldi. Eşim iyi bir şirkette mühendis, bense avukatım, kendi işimi yapıyorum kendi ofisim var. Eşim işle ilgili durumlarl kafasına çok taktığı için ve çok yorulduğu için onların da yanında "istersen ayrıl başka yerde iş bal bu strese değmez, sağlığından önemli mi" şeklinde nir yorum yaptım. Kayınpederim her zamanki gibi son derece saygısız bir üslupla bu devirde iş mi var buldunuz da bunuyo musunuz, sen de bi yerde işe gir gibi garip bir laf etti bana! Oysa ki dediğim gibi ben avukatım ve çok şükür iyi kötü para kazanıyorum, çok iyi bir üniversiteden mezunum, ailem kariyerli ve çok düzgün insanlar. Bu saçma cümleye "anlamadım" diye karşılık verdim. Ne kazandığın belli diil, avukatsın maaşın yok, eve ne kadar yardım yapıyosun mesela, kaç para geçiyo eline her ay, her ay 5000 eve sok ben razıyım gibi çok aşağılayıcı ve mide bulandırıcı söylemlerde bulundu! Siz de takdir edersiniz ki serbest avukatlıkta net bir kazanç yoktur, dava yüküne göre para kazanırsın. Bazı aylarım yoğun oluyor bazı aylar iş gelmiyor ama genç avukat bir kadın için fena sayılmayacak kadar idare ediyorum. Keza benim de eşimin de ailesinin maddi durumu iyidir. Buna rağmen kirada otururuz, tam evleneceğimiz dönemde yatırım yaparlar ofis alırlar ama bize ev yok falan gibi komik şeyler yaşandı. Bunları takmadım hiç çünkü ailemden her şeyi görüp geçirdiğim için hiçbir küçük hesap peşine düşmedim. Şöyle söyliyim, Ankarada son derece iyi bir muhitte ailemin öğrencilik dönemimde kalmam için aldığı ev mezun olmama ve evlenmeme rağmen kiraya bile verilmeden hala duruyor ailem arada geldiklerinde bizi rahatsız etmemek için orada kalıyor, böyle gözü gönlü tok insanlar.. Böyle bir aileden gelip böyle bir kayınpedere maruz kalmak bana çok dokunuyor keza kendisi de tahsilli bir adam. Kayınvalidem doktor, hala çalışıyor. Eşim tek çocuk.. Ama sadece fakir edebiyatı yapıyorlar ve benimle ilgili ciddi bir sorunları var! İstedikleri şey benim kendi işimi yapmam değil de bir yerde devlet memuru olarak maaşlı çalışmam ve her ay eve getireceğim paranın belirli olması! Neyse bu konu uzadıkça ben konunun üzerine gittim benim zaten bir işim var çok şükür çalışıyorum kazanıyorum lütfen benimle bu şekilde konuşmayın dedim kayınpederime. Eşim de gayet beni destekledi. Kayınpederim birden çıldırmış gibi bağırıp çağırmaya, "sen işsizsin, ev kızısın" gibi tuhaf laflar etmeye başladı! Evde korkunç bir gümbürtü koptu çok cevap vermemeye gayret gösterdim seviyesine düşmemek için ama kayınvalidem de eşim de bu saygısızlığa çok üzüldüler! Kayınpederim emekli asker, klasik her şeyin en iyisini bildiğini düşünen insanlardan. Kendisinden başka kimsenin fikrine saygı duymayan tuhaf bir insan modeli ama bugün o evden deli gibi ağlayarak çıktım ve eşim babasının tansiyonu çıkınca böyle saçmalayabildiğini vs şeyler söyledi, kesinlikle beni haklı bulduğundan da eminim ama babam işte atsan atılmaz modunda.. Babasını atsın diil burada zaten anlatmak istediğim, sadece henüz bir yıllık evliyken dini imanı para olmuş bu insan beni canımdan bezdirdi. Bizim için yaptığı her kuruş harcamayı gözümüze sokup sürekli böbürlenerek anlatıyor ve benim işsiz güçsüz bir insan olduğumu düşünüyor! Ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım kızlar! Lütfen bana yardımcı olun!