• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar bi bakin lutfen

camı açmak yetmiyor

şehrinize bakmadım ama nemli şehirlerde dışarıdan daha fazla nem geliyor

kurutun yüksek ısıda havayı kurutan ısıtıcı kullanın

elektrikli ısıtıcılar vardı eski tip havayı kurutuyor diye artık kimse almıyor

onlardan bulursanız işinize yarar

sık sık silmek önün açmak ve çamaşırları odada kurutmamak dışında yapacak bir şey yok

duvar zaten yağlı boya demişsiniz de olsun işte üstünü boyayın küfler kapanır

yeniden olmasın diye de sık silerseniz yerleşmez

çünkü onlar bir kere yerleştiğinde

silsen de kalıyorlar

Umarım bu yazı işine yarar.https://www.onbi.tv/video/pas-lekesi-nasil-cikarilir

Evinizdeki küf kokusundan kurtulmak istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken şey; küf kokan odayı ya da dolabı çok iyi havalandırmanız gerekir. Çok iyi havalandırdıktan sonra tavsiyem karbonatlı bir suyla silmeniz, bütün o küf kokusunun yok olmasını sağlayacaktır. Karbonatlı suyla sildikten sonra kalan nemi almanız lazım ki tekrar bir küf kokusu söz konusu olmasın. Bunun için de fön makinasına ihtiyacınız var. Karbonatlı suyla sildiğiniz her yeri fön makinasıyla kurutun.

Diğer tedbirlerimiz de var bunun için ne yapabiliriz; bir minik kabın içine kedi kumu koyabilirsiniz. Kedi kumu küf kokusunu ve rutubeti emer. Aynı işi tebeşir görür. Dolabınızda kesenin içinde tebeşir bulundurabilirsiniz. Tebeşir rutubeti emdiği için küflenmeyi önler. Mangal kömürü de aynı vazifeyi görür. Bir torbanın içinde bulunduracağınız mangal kömürü küf kokusu ve rutubeti alır.

Umarım bu yazı işine yarar.

Evinizdeki küf kokusundan kurtulmak istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken şey; küf kokan odayı ya da dolabı çok iyi havalandırmanız gerekir. Çok iyi havalandırdıktan sonra tavsiyem karbonatlı bir suyla silmeniz, bütün o küf kokusunun yok olmasını sağlayacaktır. Karbonatlı suyla sildikten sonra kalan nemi almanız lazım ki tekrar bir küf kokusu söz konusu olmasın. Bunun için de fön makinasına ihtiyacınız var. Karbonatlı suyla sildiğiniz her yeri fön makinasıyla kurutun.

Diğer tedbirlerimiz de var bunun için ne yapabiliriz; bir minik kabın içine kedi kumu koyabilirsiniz. Kedi kumu küf kokusunu ve rutubeti emer. Aynı işi tebeşir görür. Dolabınızda kesenin içinde tebeşir bulundurabilirsiniz. Tebeşir rutubeti emdiği için küflenmeyi önler. Mangal kömürü de aynı vazifeyi görür. Bir torbanın içinde bulunduracağınız mangal kömürü küf kokusu ve rutubeti alır.
Cok tesekkur ederim en kisa zamanda denicem

camı açmak yetmiyor

şehrinize bakmadım ama nemli şehirlerde dışarıdan daha fazla nem geliyor

kurutun yüksek ısıda havayı kurutan ısıtıcı kullanın

elektrikli ısıtıcılar vardı eski tip havayı kurutuyor diye artık kimse almıyor

onlardan bulursanız işinize yarar

sık sık silmek önün açmak ve çamaşırları odada kurutmamak dışında yapacak bir şey yok

duvar zaten yağlı boya demişsiniz de olsun işte üstünü boyayın küfler kapanır

yeniden olmasın diye de sık silerseniz yerleşmez

çünkü onlar bir kere yerleştiğinde

silsen de kalıyorlar

Aynen oyle bi kere yerleştiğinde kalıyor. Evimin arka bos odasi var camasir kuruttugum orda olurdu her kis artik orda yok olmuyo cunku hem o odanin petegini yakmiyorum hmde butun gun biz yatana kadar o cam acik hic kpatmam sogukda olsa ustten acarim ve o odada çamaşır kurutmuyorum. Simdide kuf koridorumda dresuarimin ayakkabilign arkasi olmuş birzda duvarin ust kisimlarinda diplerde var.camasir suyu ile sildim dun hic bi iz fln yok gitti. Ama bu durum surekli tekrarliyo.esyalarimi duvara yaslamcm artk ins bida olmaz biktim valla ya

İçeriden mantolama yaptırırsanız çözüm olabilir. Annemlerin üst katı böyle oluyordu. Tavana kadar küf, kiracımız havalandırıyordu ama nafile. İçeriden mantolama yapıldı küf olan duvarlar, öyle çözüm bulundu.
Önce evini güzelce havalandır. Birine oturmaya falan gittiğinde bütün camları aç. Evdeyken de çocuğun olduğu oda haricinde hepsini havalandır ama iki saat falan tutmaya çalış. Sonra diğer odayı havalandır. Her gun yap bunu. Kuruduktan sonra da duvarları ve tavanları güzelce silip ardından güzel bi temizlik yap ki o pisliklerden yere falan düşerse hepsi gitsin. Yazın da camlarını sürekli açık tut ve rutubet boyası mı ne varms onu arastir o unla boyayin evi

Bizimde öyleydi önceden camların çerçeveleri ağaçtandı sorun yaşamıyorduk fakat pimapene geçtik küf sorunu başladı biraz araştırdım arkadaşın kocası çerçevenin bir köşesine matkapla delik açmış küçücük biz de öyle yaptık bütün camların çerçevelerini küçük küçük bir köşelerinden deldik artık küf sorunumuz kalmadı.

Back
X