• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bi bakın... ne yemek yapıcam ben yaw:(

month

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
5.004
64
358
İstanbul
kızlar pazar günü misafirlerim gelicek arkadaslarımla toplasıyoruz ve ben hala ne yemek yapsam diye düşünüyorum bi türlü karar veremedim bana yardımcı olurmusunuz lütfen aklımdan önce şu yemekler geçti ama içime sinmedi
tavuk çorbası
etli nohut
patlıcan oturtma
tavuklu pilav (yanına ne yakışır başka bişey daha yapmak istiyorum boş kalmasın pilav)
patates püresi
salata
ıspanaklı börek
sevgi tatlısı

çayın yanınada bişey yapmak istiyorum ama daha karar veremedim ne yapsam acaba:44:

bu menü nasıl kızlar ama sizin fikrinizi bekliyorum kararsız kaldım yok içime sinmedi bu menü yaaa:50:

Son düzenleme:
kızlar pazar günü misafirlerim gelicek arkadaslarımla toplasıyoruz ve ben hala ne yemek yapsam diye düşünüyorum bi türlü karar veremedim bana yardımcı olurmusunuz lütfen aklımdan önce şu yemekler geçti ama içime sinmedi
tavuk çorbası
etli nohut
patlıcan oturtma
tavuklu pilav (yanına ne yakışır başka bişey daha yapmak istiyorum boş kalmasın pilav)
patates püresi
salata
ıspanaklı börek
sevgi tatlısı

çayın yanınada bişey yapmak istiyorum ama daha karar veremedim ne yapsam acaba:44:

bu menü nasıl kızlar ama sizin fikrinizi bekliyorum kararsız kaldım yok içime sinmedi bu menü yaaa:50:

tavuk corbasi ile baslayip,pilavida tavuklu yapmak pek uymuyor gibime geldi,ayni sekilde musakkada zaten patates var birde patates püresi pek uymuyor diye düsünüyorum
söyle bir menü nasil olurdu acaba mesela:
Tarhana yada mercimek corbasi
etli nohut
pilav yanina musakka yada Firinda patatesli sebzeli tavuk
dolma yada manti
salata ve piyaz
son olarakta Firinda sütlac

cayin yanina da sadece tatli yeterli bence yinede sen bilirsin.

tavuk corbasi ile baslayip,pilavida tavuklu yapmak pek uymuyor gibime geldi,ayni sekilde musakkada zaten patates var birde patates püresi pek uymuyor diye düsünüyorum
söyle bir menü nasil olurdu acaba mesela:
Tarhana yada mercimek corbasi
etli nohut
pilav yanina musakka yada Firinda patatesli sebzeli tavuk
dolma yada manti
salata ve piyaz
son olarakta Firinda sütlac

cayin yanina da sadece tatli yeterli bence yinede sen bilirsin.

cnm menün çok güzel ama evlerinde mutlaka tarhana bol bol yiyodurlar çünkü küçük çocukları var ben oğluma çok sık yaparım ve bende yerim oyüzden...dolmayı ve mercimek çorbasını arkadsıma gittiğimizde o yapmıştı bende yapmak istemiyorum...fırın sütlaç çok severim dışarda yemek yediğimde mutlaka bunu yerim ama evde daha hiç yapamdım ve güveçlerimde yok :50:aslında doğru pilavın yanına musakka ve sebzeli tavuk olabilir :56:

bence pilavın yanına etli güveç olabilir.güvecin varsa tabi yoksada fiyatı uygun çok güzel olur
veya fırında tavuk da olabilir
havuç kızartması rendeleyipde yoğurtlu çok güzel oluyor.ortada soğuk bişey olsun diye çeşit olarak

amannnnn aklıma gelmiyo bee bende böyle olrum işte biri gelceğinde

önden çorbaa bol ketçaplı spageti makarnaaaa

yanındada köfteee tatlı olaraktaa su muhalebisii

salı günü gelen misafirlerim için yaptığım yemekleri yazayım fikir olur belki..
yoğutr çorbası
etli reyhanlı patates yemeği(soğanları iri doğrnmış)
sebzeli,tavuklu pilav(sebze olarak bezelye,havuç ve mısır kullandım)
ortaya peynirli börek (yumurta ve galeta unuyla kızarttım)
salata
patlıcan közledim üzerine yoğurt düktüm yağ gezdirdim ve kırmızı biber ektim.
turşu...
çayın yanınada pasta yaptım :56:

umarım sana fikir olur..
12 kişiydik hepside bayıldı..

bence pilavın yanına etli güveç olabilir.güvecin varsa tabi yoksada fiyatı uygun çok güzel olur
veya fırında tavuk da olabilir
havuç kızartması rendeleyipde yoğurtlu çok güzel oluyor.ortada soğuk bişey olsun diye çeşit olarak

amannnnn aklıma gelmiyo bee bende böyle olrum işte biri gelceğinde

aa evet havuç güzel olur onu mutlaka yapıcam haşlayıp yaparım belki...

salı günü gelen misafirlerim için yaptığım yemekleri yazayım fikir olur belki..
yoğutr çorbası
etli reyhanlı patates yemeği(soğanları iri doğrnmış)
sebzeli,tavuklu pilav(sebze olarak bezelye,havuç ve mısır kullandım)
ortaya peynirli börek (yumurta ve galeta unuyla kızarttım)
salata
patlıcan közledim üzerine yoğurt düktüm yağ gezdirdim ve kırmızı biber ektim.
turşu...
çayın yanınada pasta yaptım :56:

umarım sana fikir olur..
12 kişiydik hepside bayıldı..

offf bu ne güzel bi menü ve çokta zahmetli...etli patates yemeği ve sebzeli tavuk süpe olmustur listeme alıyorum...pasta bir kere yapmıştım çok zahmetli cnm yaa biraz kolaya kaçıyım onda....ayy böreğide öylemi yapsam evet öyle yapıyım ben değişik olsun teşekkür ederim cnm:16:

Cnm bence onden yoğurt çorbası olabilir arkasından ara sıcak olarak paçanda böreği ypabilirsin ana yemek olarakta karniyarik yada fırında köfte patates olabilir yanına pilavla verebilirsin ortaya zeytinyağlı fasulye olabilir barbunya olabilir salata yap bolca havuç salatasida kabak salatada olabilir....turşu koy tatlı olarakta tiramisu olur kadayıfli muhallebide çok güzel olur

önden corba, pirinc pilavi, firinda tava( patlican-kabak-patates-sogan-sarimsak-kusbasi koyun-tabiki salca vs ile hazirlanicak) sögürme( yesil biber yagda kavrulup domates ile sote edilir, közlenmis patlican ilave edilierek hazirlanir)közlenmis patlicani üsenirsen markette hazirlari var ben sahsen öyle tercih ediyorum..hazir yufkadan börek de yapabilirsin..havuclari rendeleyip , sivi yagda soteleyip, sarimsakli yogurt ile karistirip bir garnitür hazirlayabilirsin...

offf bu ne güzel bi menü ve çokta zahmetli...etli patates yemeği ve sebzeli tavuk süpe olmustur listeme alıyorum...pasta bir kere yapmıştım çok zahmetli cnm yaa biraz kolaya kaçıyım onda....ayy böreğide öylemi yapsam evet öyle yapıyım ben değişik olsun teşekkür ederim cnm:16:

rica ederim tatlım yardımcı olabildiysem ne mutlu :))

Back
X