Hamur İşleri kızlar bi bakın ya :(

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
selam hanımlar
ben ılk kez poğaça yapıcam ama
hamuru mayalandırın dıyor tarıfı veren kısı
o ne demek
hıc bılmıyorum bıyardımcı olsanız...

selam hanımlar
o ne demek
cnm tarife göre hamurunu hazırla ustunu ört yarım saat beklet cnm daha sonra şeklini ver her ne yapacaksan en son gene yarım saat beklet ve cnm fırına sur cnm kolay gelsinn

arkadas firina sur derken ''pogacalari dizdigin tepsiyi firina koy'' kapagi kapat demek istemis pogacalari alip firinin orasina burasina surmeye calisma sakin

Son düzenleme:
Yeni evliyken bi kere marketin önündeki tezgahtan bir demet ıspanağı tutup o sırada kaldırımda yürümekte olan yaşlı teyzeye 'teyze bu ıspanak mı diye' sormuştum,yanındaki kocası da bu ıspanağı sen mi pişirecen hey yavrum hey diye gülmüştü.aklıma o geldi güldüm şimdi.biraz o meseleye benzemiş.
Ne dalga geçiyonuz ki kızcağız bilmiyor işte.canım mayalı hamuru yoğurduktan sonra ılık bir yerde kabarana kadar bekletiyorsun,kalorifer peteğinin,sobanın yakınına koyabilirsin,yazın oda ortamı yeterli oluyor.ben mayalı hamur işi yaparken hamuru yoğurduktan sonra hiç bekletmeden iç malzemesini koyup fırın tepsisine diziyorum,yumurtasını sürüp üstünü temiz bir poşetle kapatıyorum,kurumasın diye,bu şekilde mayalandırıyorum.yani hamuru hem leğende hem tepside mayalamıyorum,sadece tepsi mayası yapıyorum çok pratik oluyor,hiç fark ta yok,pofuduk yumuşacık şeyler yapıyorum

selam hanımlar
o ne demek

hamurun kabarması lazım, uzun bir süre beklemesi lazım yani...
nette videoları var :)
ayrıca mayalanmadan da poğaca yapılıyor
hemde pastane poğaçası

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…