kızlar bi gülmeyinde bişey sorcam var mı bunun çaresi?

dnaib

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
789
93
123
şimdi bu da dertmi işin mi yok diyip gülmeyin lütfen. dert değil evet ama sıkıntı diyelim.
kızlar ben topuklu ayakkabıları seviyorum. giymeyide seviyorum. ancak bi zamndan sonra çok ağrı yapıyor. platformlusuda aynı platformsuzuda. ne yapmalıyım? fikir bilgi sahibi olanlar bir yol göstersin nolur

derdın ne gıyme ozaman :) Canına kastınmı var ... Ben ayaklarımı agrıtıyor dıye dugunde bıle spor gıbı bısıy gıymıstım :)

Alışana kadar yapar öyle. Sanırım çok sık kullanmıyorsunuz siz?
Bir süre sonra koymuyor merak etme :37:

aynı durumdayım....evde bir süre alıştırmak lazım gerçekten işe yarıyor ama ben devam ettirmiyorum sorun orda :17:

Alışana kadar yapar öyle. Sanırım çok sık kullanmıyorsunuz siz?
Bir süre sonra koymuyor merak etme :37:

çok sık giymiyorum düğün özel günlerde falan işte. ne önerirsiniz ağırmasına aldırış etmeden devam mı ediyim yani günlük haytta

canım ılle topuklu gıyınmek ıstıyorsan dolgu topuk gıyın..hem cok da rahat oluyorlar..cok sık dolgutopuklar var..

aynı dertten muzdaribim , cevaplar benim içinde çok faydalı olacak:ssz:

çok sık giymiyorum düğün özel günlerde falan işte. ne önerirsiniz ağırmasına aldırış etmeden devam mı ediyim yani günlük haytta

İşte sık sık kullansanız alışırsınız. Ben öyle yaptım hep yara oluyordu, ağrıyordu. Üstüne gittim ne yapayım çok seviyorum :27:
Ama bence dolgu topukla filan başlayın. 2 günde bir falan giyin mesela :)

valla ben ankaranın bağlarında yokuşlarında bozuk kaldırımlarında taka tuka gezmemek için giymiyorum. araba alana kadar da günlük hayatımda otobüsle dolmuşla metroyla ve yürüyerek gezerken giymeyi de düşünmüyorum. arabam olsa giyerim. :23:
senin sorununda ayakkabıyı nerede giydiğin önemli bence. gezdiğin yerler normal mi yoksa bozuk yollarda cambazlık mı yapıyorsun? eğer yollar bozuksa giyme. yürüdüğün yerler sorunsuz veya araban falan varsa evde sürekli giy ayağın alışır. spor ayakkabı - converse - bot değişiminde bile ayağın adapte olması zaman alıyor. topukluda daha uzun bir adapte süresi olur. evde bol boool giy. dandik ayakkabı alma. o da bir etken. dolgu topuk deneyebilirsin. direk 10 cm den başlamak yerine 5-7 diye git bence.

Aliskin olmayinca agri yapiyor..bende duz ayakkabiya alismisim dun hafif dolgu topuk ayakkabi giydim eve gelene kadar patladi ayaklarim..ama benim en buyuk sorun basparmagim uzun buyuk alsam olmuo kucuk alsam parmak sıkışıyo :31:

İlk topuklu giydiğim zamanlarda ayağıma kramp girdiğini bilirim :D Hele ilk platformda yarı yoldan ayakkabılar elimde sinirden ağlayarak döndüm eve :D Giye giye alıştım artık en yükseği dahi koymuyor çok rahatım.Topuklu ayakkabı kadar bi kadına yakışan başka bişey yok ya :12:

İlk topuklu giydiğim zamanlarda ayağıma kramp girdiğini bilirim :D Hele ilk platformda yarı yoldan ayakkabılar elimde sinirden ağlayarak döndüm eve :D Giye giye alıştım artık en yükseği dahi koymuyor çok rahatım.Topuklu ayakkabı kadar bi kadına yakışan başka bişey yok ya :12:

kesinlikle bende cok topuklu ayakkabı giyinmeyi seviyorum cokda rahat giyiyorum :16:

Tatlım şu topuklu ayakkabı için şeffaf silikonlar var onlardan al tam parmak uç kısmına koy hatta bir çift daha alıp başka yerleri de destekleyebilirsin. Ayağının altında yumuşacık oluyor ayrıca onların küçük yuvarlak halinde olanları da var nokta atışı yapıyorlar resmen. :) tam vuran yere yapıştırıyorsun ve at gibi yürüyorsun ayakkabılarda.

Topuklu ayakkabılar tam bi kabus:18:

Öyle sivri topuk felan değil zaten giymek istediğim.Yaz geldi uzun elbiselerin eteklerin altına mantar topuk giymek istiyorum.Hatta aldım bir iki giydim ama harap oldum işkence gibi sanki arkadan ayaklarım ayakkabı ucuna itiliyor parmaklarım sıkışıyor öne ve zonkluyor.

Senelerdir düz giydim belkide alışkanlık.:31::31:

ben de topuklu ayakkabıdan vazgeçemem artık günlük ayakkabım oldu
tavsiyem çok kaliteli ayakkabılardan al. 5 tane yerine iyi fiyat verip 1 ayakkabı al, ortopedik ve ayağın rahat etmesine uygun olarak üretilmiş, kaliteli deriden ayakkabılar var. örnek greyder in ayakkabılarını çok beğeniyorum ben. bir de yazın dolgu topuklar daha rahatoluyor. normal topuklar daha şık görünse de ikisinin arasındaki rahatlık farkı çok bariz

Silikonlar var onlardan kullanabilirsin çok rahat olduğunu söylüyorlar kuzenimde kullanıyor.Arka kısmı vuruyorsa topuk kısmına taban attır arka kısmı yükselince vurmuyor.

Dolgu topukla başlayabilirsin alışmaya, ben de sürekli topuklu giyemiyorum, işe giderken otobüste, yollarda çok rahatsız ediyor ama dolgu topuk rahat oluyor, yürüyebiliyorsun en azından.

Birde ayakkabı alırken ucuzuna gitme, kalite çok önemli, alırken mutlaka kalıbına, deri kalitesine dikkat et. Çok yüksek topuktan da başlama, orta karar yürüyebileceğin bir şeyler seç. Bazen yolda görüyorum, akrobasi yapıyor kadınlar, yürüyemiyor, dokunsan düşecek ama ısrarla yıkıla yıkıla o ayakkabıları giyiyorlar, görüntü hiç hoş olmuyor =))

Tatlım şu topuklu ayakkabı için şeffaf silikonlar var onlardan al tam parmak uç kısmına koy hatta bir çift daha alıp başka yerleri de destekleyebilirsin. Ayağının altında yumuşacık oluyor ayrıca onların küçük yuvarlak halinde olanları da var nokta atışı yapıyorlar resmen. :) tam vuran yere yapıştırıyorsun ve at gibi yürüyorsun ayakkabılarda.

üstteki iki yorumun aynısını yazmak istemedim harfiyen katılıyorum o yorumlara. bende çok rahat yürürüm bırak yürümeyi metroya otobüse yetişmek için koştuğumu bilirim düşmeden yamulmadan :1::1: yani şu topuklu ayakkabı koşuları tam benlik :1::1: ama şu bir gerçek her yeni alınan ayakkabı vurur . bede yeni bir ayakkabı aldım 10 gün önce . evde giydim mesela 3-4 gün dolandım bir iki saat evde . sonra dün dışarıya çıkarken giydim gayet rahattı. yani velhasılı zaten çok giymiyor muşsun ee bir de yeni aldığın ayakkabıyı hemen giyiyorsan doğaldır vurması. önce al evde giy dene yürü duruşuna bak . sonra giymeye başla dışarıda bir de sadece özel günler demişsin özel günler dışında da en azından dolgu topuk giy ki yüksekte yürümeyi iyice alışkanlık haline getir. sonra kotların falan altına gidebilecek çok hoş platformlar var onlardan alırsın onları da ara ara günlük giyersin alışıp gidersin :16::16::16:

Dolgu topukla başlayabilirsin alışmaya, ben de sürekli topuklu giyemiyorum, işe giderken otobüste, yollarda çok rahatsız ediyor ama dolgu topuk rahat oluyor, yürüyebiliyorsun en azından.

Birde ayakkabı alırken ucuzuna gitme, kalite çok önemli, alırken mutlaka kalıbına, deri kalitesine dikkat et. Çok yüksek topuktan da başlama, orta karar yürüyebileceğin bir şeyler seç. Bazen yolda görüyorum, akrobasi yapıyor kadınlar, yürüyemiyor, dokunsan düşecek ama ısrarla yıkıla yıkıla o ayakkabıları giyiyorlar, görüntü hiç hoş olmuyor =))

Bizim okulun kızlar okula gelirken giyiyolar ve okul yolunun taşları berbat düz ayakkabıyla bile garip yürüyosun. Valla üzgünüm ama az gülmüyoruz onlara hep diyorum beceremiyosan giyme şunu diye ki bunu dediğimiz öyle böyle topuk değil, çünkü cidden komik duruyo:26: Geçen vapurda bi'kız gördüm sevgilisiyle. Kız bi'acayip yürüyo kıvırıyo desen öyle de değil, ayaklara doğru bi'baktım topuk ki ne topuk beyin deler:9: Erkek arkadaşım yürüyemeyenleri göre göre dönüp bana "böyle yürüyeceksen sen de sakın giyme lütfen çok komik gözüküyo:52:" diyo:41:

Bu arada topuk için şeffaf silikon, baş barmağındaki kemiği acıyanlar içinde böyle parmağa geçirilen bi'silikon var annem ondan kullanıyo küçük bi'şey böyle önü dar ayakkabılarda onu kullanıyo:44:

kızlar hepinize çok teşekkür ederim. şu şeffaf şeylerden hemen edinicem. ya gercekten çok istiyorum artık giymeyi. günlük hayatımda da. ya kadını bi başka bi kadın yapıyo offf banane ağırsada çatlasada giycem:)

Back
X