kızlar bi gülmeyinde bişey sorcam var mı bunun çaresi?

kalitesiz ayakkabı bir saatte yorar kaliteli ayakkabı uc saatte. bu insanın doğasında var belli bir yerde yorulacaksın elbette. benden daha cok topuklu giyen birini tanımadım. koleksiyonumda bir yada ikitane düz vardı sadece.
platformlu ayakkabılardan nefret ediyorum.öküz ayağı gibi duruyor afedersin.z

kızlar hepinize çok teşekkür ederim. şu şeffaf şeylerden hemen edinicem. ya gercekten çok istiyorum artık giymeyi. günlük hayatımda da. ya kadını bi başka bi kadın yapıyo offf banane ağırsada çatlasada giycem:)

kıyamam sana ben aynen bende çok seviyorum bayılıyorum hatta topuklu ayakkabı tutkum benim :16::16::16::16:

şimdi bu da dertmi işin mi yok diyip gülmeyin lütfen. dert değil evet ama sıkıntı diyelim.
kızlar ben topuklu ayakkabıları seviyorum. giymeyide seviyorum. ancak bi zamndan sonra çok ağrı yapıyor. platformlusuda aynı platformsuzuda. ne yapmalıyım? fikir bilgi sahibi olanlar bir yol göstersin nolur

Deneyip rahatını bulacaksınız ama genelde rahatsız oluyorlar maalesef :(

ya bu dert bende de var,çok denedim alışmayı ama beynim alışsada ayaklarım isyan etti hatta anlamam için baş parmak tırnağım intihar etti:) neyseki yine geldi ama artık kemikli parmaklarım var ve parmak arası terlik giyemiyorum çirkinler diye:(

Günlük hayatta çok sık topuklu ayakkabı kullanmayı tercih etmediğim gibi boyumdan dolayıda çok fazla ihtiyaç duymuyorum.Ama sağlık açısından da düşünmek lazım.Özel günlerde giyilmesi bana göre daha sağlıklı.
Sizler için sağlığınız görüntünüzden önde olmamalı diye düşünüyorum.
Amerikan Hackensack Üniversitesi direktörü olan doktor Morris Morin topuklu ayakkabının zararları konusunu şöyle açıklıyor: “Topuklu ayakkabılar uzun süreli olarak kullanıldığında, çok acı verici olabilirler. Özellikle topuk ve bileklere verdiği zararlar zaman gittikçe artar. Bu durumun kadınlar üzerinde psikolojik açıdan da olumsuzluklar yarattığı tespit edilmiştir. Amerikan Pediyatri Derneği ile yaptığımız bir araştırmada, topuklu ayakkabından vazgeçemeyen kadınların %42’isinin acı hissettikleri fakat görünüşün onlar için daha önemli olduğundan bu durumu önemsemedikleri tespit edilmiştir. Bu, üzerine düşünülmesi gereken bir konu.”

Topuklu ayakkabının zararlarına karşı nasıl korunabiliriz?

Doktorlar, eğer sürekli topuklu ayakkabı giyiyorsanız bazı önlemler almanız gerektiğini vurguluyor.

Topuklu veya topuksuz, eğer ayağınızın doğal şeklinden daha farklı bir yapıya sahip ayakkabı giyerseniz bu acı cekmenize sebeb olur. Ayakkabının fazla sıkı olması ağrı, fazla bol olması da burkulma riskiyle karşılaşmanıza sebeb olur.

Topuklu ayakkabının bir zararı da, vücudunuzun bütün ağırlığını topuklarınız üzerinde toplamanması, topuklarınızı taşıyabileceklerinden daha ağır bir görev vermiş oluyorsunuz topuklu ayakkabı giyerek.

Bu tarz ayakkabılar, direkt olarak ayakta parmağın üzerindeki baskı şişliği olarak adlandırılan bunyona neden olmazlar, fakat oluşması için yardımcı olurlar.

Bu anormal kemiksi şişlikler önce başparmakla başlar ve diğer parmakları da zorlar. Böyle bir durumda, başparmağınız doğal yerini değiştirir ve bu da acı veren bir ağrıya neden olur.

Yandaki fotoğraf topuklu ayakkabı giyen birine aittir ve gördüğünüz gibi vücudun tüm ağırlığı topukta toplanmıştır. İşte topuklu ayakkabıları en sağlıksız kılan durumda budur.

Uzmanlar topuklu aykkabının oluşturduğu risklerin yaşlanma ile beraber daha da arttırğını belirtmektedirler. 20′li ve 30′lu yaşlarda topuklu ayakkabı giymek daha az tehlikeli iken, 40′lı ve 50′li yaşlarda sağlık acısından daha tehlikelidir. Yaşınız ilerledikce ayaklarınızı koruyan yağ depozitlerinin oluşumu da yavaşlar ve azalır.

Tüm bu tehlikelere karşı topuklu ayakkabıdan vazgeçemeyenler için bazı öneriler:

1- En konforlu topuklu ayakkabıyı tercih edin. Bunun anlamı topuk dışında, ayakkabının iç konforu sizin için uygun olsun. Topuğun yükseklik sınırı olarak cep telefonunuz uzunluğunu baz almanızda fayda vardır. Eğer cep telefonunuzdan daha yüksek bir topuk giyiyorsanız riskleri kat ve kat arttırmışsınız demektir.

2- Silikon tabanlar kullanmaya çalışın. Olası düşme ve kayma durumlarında, silikon tabanlar ayağınız için iyi bir koruyucu olacaktır.

3- Eğer ayağınız ağrımaya başlarsa kesinlikle bir pediyatrite görünün. Ona sorunlarınızı anlatın ve ağrılarınızı kesinlikle hafife almayın.

4- İnce topuklardansa kalın topuklu aykkabıları tercih edin. Ayakkabınızın topuğu ne kadar kalın olursa, üzerinde taşıdığı ağırlığı daha fazla yayar bu da ayak sağlığınıza önemli bir katkı sağlıyacaktır. Aynı zamanda aşil tendonunuzla ilgili oluşabilecek sorunların da büyümesini engelleyebili kalın topuklu ayakkabı kullanmak.

Topuklu ayakkabı kullanma konusunda ısrarcıysanız bu verdiğimiz püf noktalara dikkat ederek oluşabilecek sağlık sorunların bir parcada olsa önüne geçmiş olursunuz.

valla ben ankaranın bağlarında yokuşlarında bozuk kaldırımlarında taka tuka gezmemek için giymiyorum. araba alana kadar da günlük hayatımda otobüsle dolmuşla metroyla ve yürüyerek gezerken giymeyi de düşünmüyorum. arabam olsa giyerim. :23:
senin sorununda ayakkabıyı nerede giydiğin önemli bence. gezdiğin yerler normal mi yoksa bozuk yollarda cambazlık mı yapıyorsun? eğer yollar bozuksa giyme. yürüdüğün yerler sorunsuz veya araban falan varsa evde sürekli giy ayağın alışır. spor ayakkabı - converse - bot değişiminde bile ayağın adapte olması zaman alıyor. topukluda daha uzun bir adapte süresi olur. evde bol boool giy. dandik ayakkabı alma. o da bir etken. dolgu topuk deneyebilirsin. direk 10 cm den başlamak yerine 5-7 diye git bence.

ahahahah aynen katılıyorumm ankaranın baglarında yokuslarında bozuk kaldırımlarında cambazlıktan baska bısey olmuyor topuklu gıymek :D

babet taşı yanında, geçen bi törene gittim 3 saat kadar sürdü gidene kadar babetle gittim arabada topukluyu giydim, törenden çıkınca yine babet oldu bitti maşallah :1:

Back
X