• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bi yol gösterin napıcağımı bilmiyorumm yine kaynana

o bahsettiğiniz eskiler olsada dinlesek hangisi kavyle yaşayıp mutlu olmuş? evet agızlarını dahı acamamıslar cunku ozmnlar adı ustunde eskıler öyle bi lükslerimi vardı? bırakın eşini kaynanasından bile dayak yerlerdi.eskiler sanki hallerınden cok memnundu :)))) ben 20 yasına kadar babannem bizimle yasadı ve 20 yıl annemi hızmetcı gibi kullandı camasırı yıkandı yemegı onunde ama kıymetıde bılınmedı, her gıttıgı yerde annemı kötuledi, babamı doldurdu hep, aradan 20 yıl gectı babanem ayrı eve cıktı , babamda hatasını anladı ama annem o gunlerı hatırlayınca dün gibi sinirleniyo. hala daha anlamamak ıcın direnıyosunuz biz iyi gunde kotu gunde eveeeeeet dedık ama eli ayagı tutan bı kadının kendı evınde yaşaması ''kötü gün'' olmuyo. ha yaşlı olur hasta olur bakılır , budur kötü günde eveeeetttt demek. yoksa bu keyfiye girer. siz melek olun, kvniz melek, ben seytan olayım ama huzurum olsun. hayal dunyasında yaşıyosunuz kv ile yaşayıpta tamamen mutlu olan huzurlu olan anca masallarda olur. iyi gunler.

yaşadıklarınızı genele yaymışsınız.. size göre beraber yaşayıp mutlu olan insanlar yok. güzel bir genelleme. hayatınız huzurla dolsun taşsın o zaman ne diyelim. iyi günler :34:

Evet arkadaşlar arkadaşın imkanlarında değerlendirelim konuyu.

Kadın daha 40 yaşında, eli ayağı tutyor. Niye bu kadın kayınvalidesiyle yaşamak zorunda kalsın ki.

Başka kardeşleri olmasa bile, buna mecbur değil !

Yaşlı olsa, hasta olsa, eli ayağı tutmasa bi nebze hak veriyim yapılan yorumlara.

Ama herzamanki gibi olmayan biyerden tutup konuyu, ordan uzatıyoruz da uzatıyoruz.

Kaldıki bende evimde mahremiyete çok önem veririm. İki gün sonra ailelerimiz bakıma muhtaç kaldığında önceliğim onlara evlerinde yardımcı olmaktır.

He bu bümkün olmuyorsa, evime alırım annemide kayınvalidemide. Ama büyük ihtimal mutsuz olurum.

mrb kızlar benim sorunum yine kaynana daha öncede yazmıştım sorunlarımı şimdi benim kayın pederim bir ay önce vefat etti kaynanam küçük bekar kaynımla duruyo diğer kaynım evli oda geçen yaz evlendi ama gelin hanım geçen kayınvalıde ile olmadık sebeblerden dolayı kavga cıkardı masus yaptığını adım gibi biliyorum nese iki oğluda annesiyle pek kalma tarafterı deil eşim bana sölemiyo ama dün akşam bi telefon konuşmasım-nı duydum ben annemi yanıma alıcam falan gibilerinden şimdi küçük oğlan iş nedeniyle 2 gunluk şehir dışına cıkıyormuş diğer kardeşi yalnız kalma abime git demiş kendi evine cağırmıyo bile 2 gunluk misafirliğine bişiy demiyorum ama yanıma yerleşirse mutsuz olucam evliliğimi bile bitirmeyi düündüm son olaylarda ama daha 8 aylık bebeğim var o gelin orda sefasını sürecek ben neden cefasını çekeyim evlenirken onlara bi sürü yardım ettiler biz kendi çabamızla bişiler yapmaya çalıştık şimdi sizce kaynanama direk söyleyimmi eşime söylesem tavır yapacak havalanacak biliyorum strestn uyumadım butun gece sabaha kadar ağzımda yaralar çıktı lütfen bi yol gösterin yoksa bende kavga cıkaracam hiç huzur kalmayacakkk:14::14::14:

Canım öncelikle şunda bi anlaşalım, kaynana dediğin kadın senin eşinin annesi. Sana ne gibi zararı var mesela? Bi kötülüğünü gördün mü? Böyle birşey yazmadığın için sen şimdi kötü gelin gibi göründün gözüme. Ne var yani iki gün kalsın bişi olmaz. Hem kadının bekar oğlu varmış merak etme sürekli kalmaz sizde, oğlunu da alıp sana yerleşicek hali yok herhalde. Eşinle bu sebepten aranı açma derim ben. Kimse istemez kayınvalideyle oturmayı; ama biz de bi gün kaynana olucaz bunu da hatırımızdan çıkarmamalıyız. Ayrıca diğer kaynının ve eşinin tavrı hiç hoş değil, ama bu seni ilgilendirmez. Sen kendinden sorumlusun. Herkes yaptıklarının karşılığını alacak birgÜn öyle düşün. Muhtemelen kaynanan da o oğlundan ve gelininden memnun değildir, ama sana bunu söylemez. Sen kadıncağızı iyi ağırla bak gör değerin daha da artar.

hastalık olmadıkca dıye belırttım ben yorumumda.benım annemde yanlız kalsa elı ayagı tutuyorsa ,hastalıgı yoksa zaten ben cagırsamda gelmez! evlılık oyle yatak odasıyla sınırlandırılacak bıseymı? sadece kur yapma kısmına değinmişsiniz dıger soyledıklerımı es geçmişsiniz. neyse bu kafa yapısıyla alakalı. benım annemde babamda asla gelmez, sızın bu dusuncelerınız fi tarihinden kalma insanlar için gecerli, hazıra konmayı seven , yan gel osman yaşamayı seven ınsanlar ıcın gecerli. dusunceli olan kaynanalar olurmu oyle sey elım ayagım tutuyo neden onlara yuk olayım dıye dusunur. sokakta kalanda kımse yok.kadının evı yokmuymus, kocası ölünce sokaktamı kalmış? nası bi acıtasyona cevırdınız pes.

katılıyorum
benim annemde aynı durumda olsa asla birlikte kalmayı kabul etmez...
yuvaya,evliliğe sağduyusu vardır annemin... bi zararı olmasa da kendi gücünü korumalı büyükler.
bunu bahane bilip hemen ortak eve koşan çok kayınvalideler var malesef...

kendine bakamayacak sebepleri ve halleri varsa konu sahibi bakarım diyo zaten.

Bu arada eşinin hiçbi suçu yok bence durduk yere adama yüklenip te aranızı bozma. Eşin belli ki iyi bi insan, aman banane annemden kalsın kendi evinde de diyebilirdi. Ama o üzerine düşeni yapıyor, bunda tuhaf bişey yok. Burada iş kayınvalidene düşüyor. Madem eli ayağı tutuyor, yaşı genç eşin ona bu teklifle gitse bile "Oğlum beni merak etme, çok şükür sağlığım yerinde, yemeğimi pişiriyorum, çamaşırımı yıkıyorum niye gelip te size rahatsızlık vereyim, herkes kendi evinde kalsın." demeli. Ben kaynana olsam kesinlikle bu cevabı veririm. Asla gidip kimsede kalmam. Hee bunu demiyor da sinsi sinsi sizin evinize yerleşmeye çalışıyorsa o zaman önlemini alırsın. Ama sen şimdi fevri hareket etme, bi bakalım kaynananın cevabı ne olacak? Eşine, annesini istemiyormuş izlenimini verme, hiç bi erkek annesinden üstün tutmaz eşini kolay kolay. Boş yere değerini kaybedersin.

Canım öncelikle şunda bi anlaşalım, kaynana dediğin kadın senin eşinin annesi. Sana ne gibi zararı var mesela? Bi kötülüğünü gördün mü? Böyle birşey yazmadığın için sen şimdi kötü gelin gibi göründün gözüme. Ne var yani iki gün kalsın bişi olmaz. Hem kadının bekar oğlu varmış merak etme sürekli kalmaz sizde, oğlunu da alıp sana yerleşicek hali yok herhalde. Eşinle bu sebepten aranı açma derim ben. Kimse istemez kayınvalideyle oturmayı; ama biz de bi gün kaynana olucaz bunu da hatırımızdan çıkarmamalıyız. Ayrıca diğer kaynının ve eşinin tavrı hiç hoş değil, ama bu seni ilgilendirmez. Sen kendinden sorumlusun. Herkes yaptıklarının karşılığını alacak birgÜn öyle düşün. Muhtemelen kaynanan da o oğlundan ve gelininden memnun değildir, ama sana bunu söylemez. Sen kadıncağızı iyi ağırla bak gör değerin daha da artar.

Canım, arkadaş 2 gün yada 10-15 gün kalmasına tepki göstermiyor zaten. 40 yaşında, eli ayağı tutuyor, yanına tamamiyle yerleşmesini istemiyor.

Canım, arkadaş 2 gün yada 10-15 gün kalmasına tepki göstermiyor zaten. 40 yaşında, eli ayağı tutuyor, yanına tamamiyle yerleşmesini istemiyor.

Evet farkettim ve bi mesaj daha yayınladım ardından. Kaynananın kişiliğine bağlı herşey. Madem 40 yaşında eli ayağı tutuyor, ben olsam 2 gün bile gidip kalmam niye kalayım ki? Ama bazı kaynanalar pek meraklı oğullarında kalmaya, kendilerine hizmet ettirmeye. Bu çok yanlış.

mrb kızlar benim sorunum yine kaynana daha öncede yazmıştım sorunlarımı şimdi benim kayın pederim bir ay önce vefat etti kaynanam küçük bekar kaynımla duruyo diğer kaynım evli oda geçen yaz evlendi ama gelin hanım geçen kayınvalıde ile olmadık sebeblerden dolayı kavga cıkardı masus yaptığını adım gibi biliyorum nese iki oğluda annesiyle pek kalma tarafterı deil eşim bana sölemiyo ama dün akşam bi telefon konuşmasım-nı duydum ben annemi yanıma alıcam falan gibilerinden şimdi küçük oğlan iş nedeniyle 2 gunluk şehir dışına cıkıyormuş diğer kardeşi yalnız kalma abime git demiş kendi evine cağırmıyo bile 2 gunluk misafirliğine bişiy demiyorum ama yanıma yerleşirse mutsuz olucam evliliğimi bile bitirmeyi düündüm son olaylarda ama daha 8 aylık bebeğim var o gelin orda sefasını sürecek ben neden cefasını çekeyim evlenirken onlara bi sürü yardım ettiler biz kendi çabamızla bişiler yapmaya çalıştık şimdi sizce kaynanama direk söyleyimmi eşime söylesem tavır yapacak havalanacak biliyorum strestn uyumadım butun gece sabaha kadar ağzımda yaralar çıktı lütfen bi yol gösterin yoksa bende kavga cıkaracam hiç huzur kalmayacakkk:14::14::14:

canım bide şöyle düşün senin kendi annen olsaydı.... aynı şeyleri senin gelinin düşünseydi ve yapsaydı emin ol ki sen gelinine söylemediğini yapmadığını bırakmazdın dimi..ya bu eşler seviliyoda anneleri neden sevilmiyo anlamış değilim :26:

Canım ben de tam ya senin annen olsaydı dicektim ki; kv.nin 40 yaşlarında ve gayet sağlıklı olduğunu öğrendim. Kv kendi evini toptan mı kapattı eşi vefat edince?

kardeş ne yaşadığını bilemem bak benim kayınpeder yaşadığı halde eylül oldu mu benim kayınvaldem bana gelir aylarca da kalır ben de mutlu olurum o da hem de bu zamana kadar bize bir iyilikleri de geçmedi.ben ona şans veririm kendisi değerlendirirse değerlendirir.aynı şey benim için de geçerli onun nazarında.bence biraz anlayışlı ol.eğer sana karşı art niyetli olursa o zaman konuşursun. geldiğinde açık açık konuş bak eğer benim düzenime ve eşimle ilişkilerime zarar vereceksen anlaşamayız diye.aksi taktirde ne kadar istersen başımın üstünde yerin var de. ben öyle yaptım çok da mutluyuz sadce yazları gönderiyorum memlekete.kızlarına da misafir gibi gider.

Kadın nasıl 40 yaşında ? Siz ve eşiniz kaç yaşındasınız peki ?
Kayınvalideniz genç ve eli ayağı tutuyor ise sizinle yaşaması son derece saçma. Ben de istemezdim.
Üstelik 2 tane daha çocuğu var yani.
Senin de çocuğun var diyenleri okudum ama objektif baktığımızda konu sahibi haklı yani.
Neden bir tek o yuvasını bozuyor ?

Canım ben de tam ya senin annen olsaydı dicektim ki; kv.nin 40 yaşlarında ve gayet sağlıklı olduğunu öğrendim. Kv kendi evini toptan mı kapattı eşi vefat edince?

hayır canım suan kurulu bi evleri var kuçuk oğlıyla yasıyor ama eşim hep aynı seyi tekrarlıyor annemi yanıma alırım....

Kadın nasıl 40 yaşında ? Siz ve eşiniz kaç yaşındasınız peki ?
Kayınvalideniz genç ve eli ayağı tutuyor ise sizinle yaşaması son derece saçma. Ben de istemezdim.
Üstelik 2 tane daha çocuğu var yani.
Senin de çocuğun var diyenleri okudum ama objektif baktığımızda konu sahibi haklı yani.
Neden bir tek o yuvasını bozuyor ?

ewet neden sadece benim duzenim bozulsun

ben zaten gelip gitmesine bişi demiyorum gelsin 2 gün 3 gün kalsın ama yerleşmesini istemiyorum şimdi benim eşim sürekli annemi yanıma alırım konumunda bulunduğu için diğer kardeşler abimde kalır düşüncesindeler şimdi bu bekar oğlu 2 gun sonra ewlenecem diye tuttaracak zaten işi gücü kızlarla ee o yeni evlend olacak diğeride istemiyo o zaman eşim hemen alır yanına bana sormuyo bile benim sıkıntı yaptığım aslında bu evlenice o yuzden şimdiden ufak ufak mesajar vermrk istiyorum bende kalırsa diğerlerindede bal gibi kalacak kaldıkı ben yeri geliyo kandi annemle bile anlaşamassken onunla hiç düşünemiyorum

katılıyorum
benim annemde aynı durumda olsa asla birlikte kalmayı kabul etmez...
yuvaya,evliliğe sağduyusu vardır annemin... bi zararı olmasa da kendi gücünü korumalı büyükler.
bunu bahane bilip hemen ortak eve koşan çok kayınvalideler var malesef...

kendine bakamayacak sebepleri ve halleri varsa konu sahibi bakarım diyo zaten.

aynen öle bişi olsa benim annemde kalmayı kabul etmez madem oğullarıyla yasamak istiyolar niye evlendiriyolar

Seninde evladın var biraz öyle düşün lütfen..

Bir Oğlun olsa gelinin seninle anlaşamadığı için seni istemese ne hissedersin..

Çünkü anladığım kadarıyla çok çok bi problem yokmuş..:45:

Ben evlatlarimi ilerde onlarin yaninda kalcam diye büyütmüyorum. Burda birisi demisti "biraz kv'deyi anneniz olarak görün" diye fakat kendi annem olsa bile benim yanimda yerlesmesini istemem ki annemde böyle birsey istemez, babam vefaat etse bile. Hayat bu, evlendiginde biliyorsun bir gün ikinizden biri yok olacaginiz diye. Sirf bundan dolayi çoçuklarimin huzurunu niye bozayim?

Ben olsam kendi evimde, kendi huzurumda kalmak isterim. Hafta sonuda çoçuklarim ve torunlarim gelse ne mutlu olurum. Artik hayat eskisi gibi degil. Herkes daha uzun yasiyor. Eskiden 50 yasindaki kisi yasli olarak bilinirdi, simdi ise genç olarak biliniyor. Oldukça ilerleyen hayatta insan kendisini dinç tutmasi lazim, herseyi yapabilcegin kadar kendin yapman lazim.

Yeni gelin mi çeksin cefayı? Ne kadar bencilsiniz.. Bence belli aralıklarla sizlerde kalmalı.. Ki buna gerek bile yok bence kaç yaşındaki kvniz? Kendine bakamayacak halde mi? Benim komşumun kvsi 80 yaşında ve kendi başına yaşıyor, geliniyle de görüşmüyorlar ama bigün yakındığını görmedim, kendi işini kendisi yapıyor, tabi böyle seylere gerek yok, sonucta sizin hayat arkadasınızın annesi onun için biraz fedakarlık yapmanız gerekiyor, hepten yanına al da diyemez size kimse bence.. Yakınınızda bi yere oturtun?

yeni gelinde çeksin demiyorum ki zaten otursun kendi evinde bende 10 yıllkı evli deilim 4 yıl olacak evleneli

bnnmde annem hep geliniyle ourmak ister abim evli değil daha ama bn bile istemiyorum aynı evde oturmalarını.ev üstüne ev olmaz derler.ne kadar iyide olsa çok alıngan oluyorlar bi şekildfe kavga çıkar.sen eşinle konuş bu iş olmaz.

Böyle insanları gördükçe erkek çocuğum olmasın istiyorum Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.Aile kavramına o kadar uzaksınız ki.Benim elimden gelse kendi ailem evleneceğim adamın ailesi hep beraber yaşarım.Saksıda yetişen insanlarla evlenmiyorsunuz,bu insanların aileleri var,eğer tek ilgi alanınız kocalarınız olsun istiyorsanız sevgili olarak kalın evlilik sorumluluğu denilen şey zaten budur,o kişinin ailesi de sizin aileniz oluyor onlara karşı da sorumluluğunuz oluyor . Ama onlar kesin zamanında şöyle böyle yapmıştır.Zaten hiç iyi kayınvalide yok.Eşle özel şeyler paylaşmak,kur yapmak neyse onu da hiç anlamıyorum.Her şeyi geçin 1 ay önce kadının eşinin yaşamı son bulmuş.Bu kadının her fırsatta yanında olmanız gerekir.Böyle küçük hesaplar peşinde olunmaz.Zamanı gelince eğer kullanıldığınızı düşünüyorsanız ona göre tepkinizi gösterirsiniz ama ondan önce böyle planlar çok çirkin üstelik acısı taze olan bir kadından bahsediyoruz burada.Etme bulma dünyası işte.Sizin de başınıza gelecek.Eli kolu sağlam kadının çocuk tutamaması da ayrıca bir çelişki.Oğlan anaları zaten hep çocuk bakımından habersiz olur.

yeni gelinde çeksin demiyorum ki zaten otursun kendi evinde bende 10 yıllkı evli deilim 4 yıl olacak evleneli

Bilerek problem çıkarıyor demişsin gelinden için, e sen çıkarıyorsan onun da hakkı, evinde baska birisini istemeyebilir. Seni de hepten haksız bulmuyorum ama iyi ifade edememişsin kendini.. Daha 40 yaşındaymış, yardıma muhtaç olsa anlarım ama öyle değil, hiç mi bi birikimi yok, evi açsın yaşasın.. Şahsen bu şartlarda ben de istemezdim..

Back
X