- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
Böyle insanları gördükçe erkek çocuğum olmasın istiyorum Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.Aile kavramına o kadar uzaksınız ki.Benim elimden gelse kendi ailem evleneceğim adamın ailesi hep beraber yaşarım.Saksıda yetişen insanlarla evlenmiyorsunuz,bu insanların aileleri var,eğer tek ilgi alanınız kocalarınız olsun istiyorsanız sevgili olarak kalın evlilik sorumluluğu denilen şey zaten budur,o kişinin ailesi de sizin aileniz oluyor onlara karşı da sorumluluğunuz oluyor . Ama onlar kesin zamanında şöyle böyle yapmıştır.Zaten hiç iyi kayınvalide yok.Eşle özel şeyler paylaşmak,kur yapmak neyse onu da hiç anlamıyorum.Her şeyi geçin 1 ay önce kadının eşinin yaşamı son bulmuş.Bu kadının her fırsatta yanında olmanız gerekir.Böyle küçük hesaplar peşinde olunmaz.Zamanı gelince eğer kullanıldığınızı düşünüyorsanız ona göre tepkinizi gösterirsiniz ama ondan önce böyle planlar çok çirkin üstelik acısı taze olan bir kadından bahsediyoruz burada.Etme bulma dünyası işte.Sizin de başınıza gelecek.Eli kolu sağlam kadının çocuk tutamaması da ayrıca bir çelişki.Oğlan anaları zaten hep çocuk bakımından habersiz olur.
Önce evlende, sonra görelim. Insan niye bos yerde bütün aileyle beraber yasasinki? Sanirim yasin daha küçük fakat büyüdükçe seninde isteklerin olur ev düzen konusunda. Özelin bile kalmiyor. En basit esin ile sarilarak bile televizyon bakamiyorsun. Esin ile cinsellik yasadiginda banyo sorunu çikiyor. Hafta sonu biraz fazla uyumak istediginde olmuyor,... Bir evlilik iki sahis üzerine kurulur. Elbette hiç kimse saksida yetismemis. Elbette bibirinin ailesine saygi duyacaksin.
Benim kv'dem mesela iyi, saygili bir insan, dolayisyla aramizda iyidir fakat buda her ikimiz mesafemizi bildigimiz için iyidir. Ben kv'deyle beraber yasasam artik aramiz pek iyi olacagini sanmiyorum. Yakinlik her zaman iyi bir sey degildir. Uzaklikta saygisiz demek degildir. Sahsen ben kv'dem ile kalsam her gün asik yüz ile, mutsuz bir sekilde hizmet yapacagim yerinde, hafta sonlari onun yanina güler yüzlü, pasta, kek götürüp güzel bir zaman geçirmeyi tercih ederim.
Bu konudada, elbette daha kocasi yeni vefaat etmis bir kadinin yaninda olmayi çalisirsin, yardimci olmaya çalisirsin,... fakat niye ayni evde kalinsinki? Dedigin gibi kadinin eli, ayaga tutuyor, ogluyla ayni evde kalmak ile kocasini geri gelmiyor maalesef yada daha bir huzur ermiyor. Ayni evde kalmak ile aksine daha huzursuz olabilir. Ve üstelik bu kadinin daha bekar bir oglu varmis, yani evli bir oglunun yaninda kalmak çok saçma geliyor bana.