kızlar bir bakarmısınız...

arzu0661

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2010
44
1
36
Bursa
arkadaslar ben 33+5 gunluk hamıleyım sımdıye kadar hep kontrole hastaneye gıtmıstım bugun tahlıl ıcın saglık ocagına gıttıgımde doktor bana gebe kartı cıkarttırdı hemsıre bebgın kalp atısını ve nabzını olctu kartı doldurdu vs...takıp ıcın ara ara hemsıremız sızı arıyacak dedı cocuk oluncada aşı icin gereklıymış ılk gebelıgım merak ettım gıdenınız varmı hem hastane hem saglık ocagına bıraz uzun oldu ama kusura bakmayın ...

evet canım her gebelikte sağlık ocağına gitmen şartmış benim 2. gebeliğim bugün 11 haftamız bitiyo 4 aylıkken bende başlıycam ilk bebeğimde de gitmiştim bebeüğin kalp atışını nabzını falan ölçtü ve bebek doğduktan 10 gün sonra gel dedi aşı kartı için bunlar gayet normal canım inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına hayırlı doğumlar.

benim de özel doktorum var.. kendisi bana sağlık ocağına gitmem gerektiğini söylemişti çünkü 4. ayda tetanoz aşısı yapılacağını bunun da sağlık ocağında yapılmasının gerektiğini söylemesi üzerine sağlık ocağına gitmeye başladım fazla mal göz çıkarmaz gibi bişey

sagol canım tesekkur ederım guzel dıleklerın icin.

chndry tesekkurler bende ozel doktora gıdıyorum ama benı yonlendırmemıstı asıyıda vurulmadım 5 yıl ıcınde vuruldugum ıcın gerek yok demıstı bugunde hemsıreye sordugumda doktor gerek gormedıyse sorun yok dedı .

Evet hem senin tetenoz aşın için 3 doz.. Hem de bebişinin aşıları için gitmen gerekiyor..Tetenoz aşısının ilk 2 dozu 1 ay ara ile diğeri de doğumdan sonra bende geç öğrendim 6. ayımda gittim neyse ki bişey olmaz dediler..

cnm ben de özele gidiyorum ama dr devlette çalışıo aynı zamanda,testlerim tahlillerim devlet hastanesinde yapılıo o yüzden.
ama sağlık ocağı da nasıl bulduysa araya araya taa eve geldiler hamileymişsiniz die,sonra gittim işte sağlık ocağına her ay gel görün ddiler,aşılarımı da orda oldum mesela.

Bu takip işi çok güzel aslında bebeğin takibini yapıyorlar..Mesela haberlerde çıkmıştı bir kadın bebeğini doğum yaptıktan sonra bir yerde terk ediyor..Ve olayın ortaya çıkmasına vesile olan da sağlık ocağında ki hemşire bebeği getirmeyince kadın evine gidiyor öyle böyle çıkıyor ortaya polise haber veriyor bir kaç defa gittikten sonra bence çok yerinde ve güzel bir uygulama..

ne güzel benı bulmadılar canım ya ben son anda buldum onları doktorumda yönlerdırmemıstı ne yapayım ılk gebelıgım tecrubesızlık işte insallah bır sorun olmaz asıyı vurulmamam hayırlısıyla bı dunyaya gelsınlerde bebıslerımız

insallah bırsey olamz canım ,artık bebıslerımızın asısına gıderız evet bu takıp işi guzel bısey bugun mesela bebısın kalp atısını nabzını dınlettırdı hemsıre bana...

cnm zaten aşı bildiğim kadarıyla anne için vuruluyo. doğumda kullanılan malzemelerden tetanoz olmayı önlemek amacıyla yani..
anne için bi önlem die biliorum. yani bizim için önemli tabi de bebek için aşı olmamamız bişey değiştirmez sanırım,rahat ol bnce
evet bu arada bence de takip edilmesi güzel bi uygulama,cidden çok ama çooook bilinçsiz insanlar var çnkü,en azından takip edilio böylece o bebeciklerde

insallah bırsey olamz canım ,artık bebıslerımızın asısına gıderız evet bu takıp işi guzel bısey bugun mesela bebısın kalp atısını nabzını dınlettırdı hemsıre bana...

evet =))) inş. bende bir daha ki aya gittiğimde yine duyacağımm..Ayy oğluşumm benim yirim seniii =)))

bende özel hastaneye gidiyordum,hamile olduğumu, adımı adresimi ve diğer bilgilerimi hastane sağlık ocağına bildirmiş,gebliz die bişi var,gebliz kapsamında sağlık ocağındaki hemşire eve geliyor ve bebek bakımı ile ilgili bilgi veriyor,ben çalıştığım için eve kabul edemedim bilgilerim telefonda alındı, bu sebeple 2 kez arandım üstelik cepten yani tum bilgilere istediklerinde ulaşabiliyorlar,hamile kartı açıyorlar aşılar vs takıp edilıyor,doğumdan sonrada aynı kart işlenmeye devam ediyor,bilginizee

aile hekimliği uygulaması kapsamında gebeler 20. haftadan itibaren gebelik kartı doldurtularak takip edilecekler.. bence çok güzel bişi bende 19. haftamdayım 20. haftamda bende gidip tetanoz aşımı yaptırcam ve her zmanda gidicem

özel hastaneye de gidiyorsanız onlar sizin bilgilerinizi sağlık ocağına gönderiyorlar. hatta adresim değişince sağlık ocağına gitmiştim bana kaçak hamile demişlerdi doktoruma söyleyince o da nasıl olur bizden her ay bilgi istiyorlar biz de gönderiyoruz demişti. herhalde sağlık ocakları arasında bağdan kaynaklanan bir sorun olabiliyor yani sizi yakalarlarsa bu onlardan kaynaklı da olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…