kızlar bir el atın

bende gece daha dınc oluyorm sabaha kadar uyumasam olur yanı uyuyamıyorumda zaten mesela sabah 4 te yatım 7 gıbı kalkabılıyorum butun gun sersem sersem gezıyorum ama ertesı aksam uyumak ıstıyorum yıne uyuymıyorum bı bakıyorum saat yıne 3-4 yıne o saatlerde yatıyorum gece uyuyamıyorm.

bende gece daha dınc oluyorm sabaha kadar uyumasam olur yanı uyuyamıyorumda zaten mesela sabah 4 te yatım 7 gıbı kalkabılıyorum butun gun sersem sersem gezıyorum ama ertesı aksam uyumak ıstıyorum yıne uyuymıyorum bı bakıyorum saat yıne 3-4 yıne o saatlerde yatıyorum gece uyuyamıyorm.

canım bu sorunu senin de halletmen laızm çünkü şöyle okudum akşam 10 ile gece 3 arası uyuyan ya da uykusu bu zamanlara denk gelen insanlarda kanser riski çok çok daha az oluyormuş

vücut en iyi kendini bu saatlerde yeniliyormuş ve biz o saatlerde bön bön bilgisayara bakıyor oluyoruz:53:

canım bu sorunu senin de halletmen laızm çünkü şöyle okudum akşam 10 ile gece 3 arası uyuyan ya da uykusu bu zamanlara denk gelen insanlarda kanser riski çok çok daha az oluyormuş

vücut en iyi kendini bu saatlerde yeniliyormuş ve biz o saatlerde bön bön bilgisayara bakıyor oluyoruz:53:

malesef bılgısayarda oluyorum bende olmasamda uyuyamıyorum mesela bı gece 12 de yattım yataga dön dön aklıma bı suru sey gelıyo yarın bunu yaparım sunu yaaparım fılan yada hıc olmadı gelecekte su olay su sekılde olursa gıbı hayaller gelıyo saate bı baktım yatıyorum ama uyumamısım saat gene 3 olmus.

malesef bılgısayarda oluyorum bende olmasamda uyuyamıyorum mesela bı gece 12 de yattım yataga dön dön aklıma bı suru sey gelıyo yarın bunu yaparım sunu yaaparım fılan yada hıc olmadı gelecekte su olay su sekılde olursa gıbı hayaller gelıyo saate bı baktım yatıyorum ama uyumamısım saat gene 3 olmus.

ben uyuyamamaya şu şekilde çözüm bulmuştum bir gün sabahlamıştım o gün erken yatmıştım yorgun olduğumdan erken kalkmıştım sonra okul için sonra yine erken yatmıştım

ben uyuyamamaya şu şekilde çözüm bulmuştum bir gün sabahlamıştım o gün erken yatmıştım yorgun olduğumdan erken kalkmıştım sonra okul için sonra yine erken yatmıştım

saol bende denıyım bunu bi ama bende bı kere erken uyumustum.ve kesıntısız 8 saat uyumustum.wc bıle kalkmadım düşün :) cenazemız vardı ve ben o gun cok üzüntülüydüm beynım yorulmustu basım acaip agrıyodu uzanayım bıraz demıstım bıde gözumu sabah acmıstım.

saol bende denıyım bunu bi ama bende bı kere erken uyumustum.ve kesıntısız 8 saat uyumustum.wc bıle kalkmadım düşün :) cenazemız vardı ve ben o gun cok üzüntülüydüm beynım yorulmustu basım acaip agrıyodu uzanayım bıraz demıstım bıde gözumu sabah acmıstım.

başınız sağolsun, nasıl yorulmuşsa beyin hakkaten ben kesin uyanıyorum hiç olmazsa öylesine açılıyor uykum tekrar dalıyorum çok bölünüyor acaba kötü bir şey mi

başınız sağolsun, nasıl yorulmuşsa beyin hakkaten ben kesin uyanıyorum hiç olmazsa öylesine açılıyor uykum tekrar dalıyorum çok bölünüyor acaba kötü bir şey mi

kötü bişey degıldır bu bence bir cok ınsan uyur uyanır su ıcmeye kalkar wc kalkar ne bılım bırden uyanır sonra tekrar uyur bnce .

ben de öyleyim ya 10 da uyanıyorum kamyon çarpmış gibi :37: pazartesi dersler başlıcak bi de en geç 6.30 da kalkcam :18:

çok imreniyorum şöyle 7 8de kalkıp sabah kahvaltısını mis gibi yapıp dinç ve zinde gün geçirenlere

nasıl başarıyorsunuz kızlar yardım edin bana ben uyanıyorum 9da ama çook sersem yatıyorum tekrar 11 12 13 gibi çok kötü bir halde uyanıyorum ama alamıyorum da kendimi uykudan :14::14::14:

mevsimlere bağlı olabilir yattığın yatağın kalitesinden tut nefese kadar önemi var bunun.. ayrıca kıpırdamadan gözlerini kapatıp 15dk durursan beyin otomatik olarak uykuya geçer bakınız bebekler kundak yapıldıklarında kıpırdayamaz ve uyur kalır eski bir yontem ve gayet başarını sürekli yatakta döner durursan ve bu isteği bastıramazsan uyuyamazsın... bazı besinlerde kaliteli uyku sağlıyor ayrıca vitamin eksikliği de kendini yorgun hissetmene sebep meyve yiyorum diyorsan da demek ki bünyene yetmiyor takviye alman gerek kansızlık ta olabilir ayrıca spor enerji harcattığı gibi nefes düzeni sağlayip mutluluk hormonunu çalıştırır ve zinde hissedersin.. bence tamamiyla yaşam kalitenle alakalı..
dikkat et kendine başka bir vücudun yok ve başka yaşama şansın da yok iyi bak bedenine ruhuna

mevsimlere bağlı olabilir yattığın yatağın kalitesinden tut nefese kadar önemi var bunun.. ayrıca kıpırdamadan gözlerini kapatıp 15dk durursan beyin otomatik olarak uykuya geçer bakınız bebekler kundak yapıldıklarında kıpırdayamaz ve uyur kalır eski bir yontem ve gayet başarını sürekli yatakta döner durursan ve bu isteği bastıramazsan uyuyamazsın... bazı besinlerde kaliteli uyku sağlıyor ayrıca vitamin eksikliği de kendini yorgun hissetmene sebep meyve yiyorum diyorsan da demek ki bünyene yetmiyor takviye alman gerek kansızlık ta olabilir ayrıca spor enerji harcattığı gibi nefes düzeni sağlayip mutluluk hormonunu çalıştırır ve zinde hissedersin.. bence tamamiyla yaşam kalitenle alakalı..
dikkat et kendine başka bir vücudun yok ve başka yaşama şansın da yok iyi bak bedenine ruhuna

vitamin mineral takviyesi alıyorum zayıf olduğumdan zaten, spor da yapıyorum iki günde bir kendime iyi bakıyorum ama bendeki tembellik daha çok sanırım :43:

erken kalkmak için basit ama etkili Pavlina yöntemi
"Akıllı İnsanlar İçin Kişisel Gelişim" isimli sitesiyle Amerika'da ve dünya'da tanınan Steve Pavlina, erken kalkmayı alışkanlık haline getirmek için bazı ilginç öneriler sunuyor. Pavlina'nın kişisel gelişim ve değişim için en etkili yöntemlerinden biri 30 gün deneme süresi koymak. Pavlina, insan iradesinin vücuttaki diğer kaslar gibi çalıştırıldıkça güçleneceğini savunuyor. Yani, kendi iradenizi eğitebilirsiniz, yavaş yavaş ama kalıcı olarak... Ve hayatınızı kazandığınız yeni alışkanlıklarla bambaşka bir yöne çevirebilirsiniz.

Bu yönteme göre; örneğin televizyon alışkanlığını bırakmak istiyorsunuz, "bundan sonra hayatım boyunca hiç tv izlemeyeceğim" deyip, sonra da başarısız olup daha fazla savrulmak yerine Pavlina'nın yöntemiyle, kendinize bu yeni alışkanlığı denemek ve iradenizi güçlendirmek için 30 günlük deneme süresi veriyorsunuz. Örneğin hep erken kalkan bir insan olmak istediniz ama bir türlü başaramadınız, hayatınız çalar saati hep beş dakika sonraya kurmakla geçiyor. Artık erken kalkan biri olmaya karar verdiniz, ne yapacaksınız. Pavlina'ya göre "Bundan sonra hayatım boyunca her sabah erken kalkacağım" şeklinde keskin bir kararın başarı şansı düşük çünkü henüz iradeniz istediğiniz kadar güçlü olmayabilir. İradenizi eğitmek için küçük hedeflerden başlayın ve hedeflerinizi yavaş yavaş büyütün.

Bir alışkanlık kazanabilmek için 30 günün yeterli olabildiği belirtiliyor. Kısacası erken kalkmayı eziyet olmaktan çıkarıp alışkanlık haline getirebilmek için kendinize 30 günlük deneme süresi verin. Bu süre içinde erken kalkabilmek için Pavlina'nın bazı önerileri kısaca şöyle:

*Yatağa tamamen uykulu olduğunuz bir anda gidin. Bu akşam 21:30 da olabilir, 24:00 de olabilir. Önemli olan uykunuzun gerçekten gelmiş olması. Burada kriter başınızı yastığa koyduğunuzda birkaç dakika içinde uykuya dalacak kadar uykunuzun gelmiş olması.

*Saati her gün aynı saate kurun.

*Burada denenmiş ve kesinlikle işe yaradığı tescilli en önemli tavsiye geliyor: Alarm çaldığı anda hiçbir şey düşünmeyin, alarmı duyar duymaz yataktan çıkın. Kesinlikle kendi kenidinize bir iç konuşma için fırsat vermeyin cünkü bunu yaparsanız muhtemelen kendinizi tekrar uyumak için ikna edeceksiniz. Bu nedenle düşünmeyin hemen yataktan kalkın.

İlk birkaç günden sonra yöntemin başarılı olduğunu gördükçe kendinize güveninizi kazanacaksınız. 30 gün bu sisteme uymak konusunda ısrarlı olun. Daha sonra her şey daha kolay.

Sabahları günden kazandığınız ekstra zamanlarda kendiniz için bir şeyler yapın: Örneğin hep ertelediğiniz sabah yürüyüşlerini ya da egzersizlerinizi ya da sadece rahat rahat yapılan bir kahvaltının ardından geç kalma stresi yaşamadan işe gitmenin zevkini çıkarın. O zaman bu alışkanlığı ne kadar seveceğinizi göreceksiniz ve hayatınızı ne kadar değiştirebildiğini...

ALINTIDIR.

Back
X