• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZLAR BİTTİĞİMİN RESMİDİR Bİ BAKIN

Sakın yüzgöz olmayın kadınla, bilmiyo gibi davranın erkek arkadaşınızı da tembihleyin...
yüz bulamasın sormaya etmeye, ağır oturaklı davranırsınız tanışınca bir şey ima ederse de cevap vermeyin.
Başka çözümü yok gibi...umursamamak en iyisi
gizli kapaklı bir şeyler yaşıyorsanız neden ortada delil bırakıyorsunuz ki mektup yazmak ne demek
Ama bitmezsiniz bununla bitilecek bir şey değil tabii erkek arkadaşınızın karakter yapısına bağlı bu biraz da
Haklısını saolunn :)

birden bire mükemmel (!) sevgilisini yetistirenin haklı olabilecegini düsündü,
mustakbel kayınvalidesinin mukemmel anneligi (!) uzerinden savunulması gerektigine kanaat getirdi.

benim gordugum ise; tencere kapak.
Ohoooooooo ya sen savunma tamam yA

Ben kağıdı açıp okumasına bişi diyemem çnkü kızının yatağının altında bulmuş. Ha kaptırıp okumuş onada eyvallah.
Ama kalkıpta oğluna hesap sorması ?
Olay sıcağı sıcağına olduğu için tam kestiremiyodum çok üzüldüğümden.

Ama şimdi söyleyim bende öz düşüncemi. Okuduysan ve fazla meraklıysan bi erkek annesi olarak insan gibi sor konuş. Benden için ' bendegilimmi kapanıcak ' demek oldukça yersiz ki bu benim yaklaşımımdır.
Yetişkin insanlarız çok şükür benim elim ekmek tutuyo onunkide tutacak yakında. Bu şekilde sinirlenmesi patlaması anlık olarak normal ama bunun devamını getirip cepe alırsa esas ozaman sıkıntı.

evet siz oglunuza karısmayın,
kızınız olunca her hakkı kendinizde gorun.
cok tutarlı (!) bir davranıs.

iki kisinin arasındaki cinsellik kimseyi ilgilendirmez yazdıgım mesajı tam olarak anlamadan begendiginizi dusunuyorum su an.

"insan gibi" olmasını talep ettiginiz kisi mustakbel esinizin aynı mukemmellikteki duyarlı (!) annesi...
kelimelerinize dikkat edin bence, insan olmadıgı anlamı cıkarılır sonra.

Nerden vardınız bu kanıya ? Bi kağıt parçasının bulunmasındanmı
Evlilik öncesi ilişkilerin sonu genelde evlilikle bitmediği açıktır.
Zaten ulaşılmış bir durum var erkek için. erkekler genelde ulaşılmış durumlara zamanla uzaklaşmalar ya da çeşitli bahaneler vb. sonucunda çekip gidiyorlar. Zaten evlilik için bir neden de kalmamış oluyor saygı bir süre sonra bitiyor sevgide ona keza....

demek istediğim kayınvalideden önce sevgilinizle nasıl evlilik işini bir an önce yapmanın yolunu bulun...

eleştiriye acıgım ama sızınkı tamamen ıstısnalar arasında...

helekı böyle bır ortamda genel olarak okuyanların sayısı coktur dıye tahmın edıyorum
Muhakkak çoktur olmaz olur mu benim asıl kızdığım okumaktan ziyade 23 yaşındaki bir insana hesap sorulması. Ben o yaşta bir erkek olsam annem bana sen nasıl böyle birşey yaşıyorsun diye hesap sorsa kızardım, annem de olsa kızardım. konuyu da orada kapattırırdım bir daha açılmamak üzere. Ben bir bayan olduğum halde buna tahammül edemem. İşte bu yüzden sağlam evlilikler olmuyor ne yazıkki.. Ama sizi anlıyorum her ne kadar doğru bulmasam da:) sizinki korumacı iç güdü tamamen:)

Ben kağıdı açıp okumasına bişi diyemem çnkü kızının yatağının altında bulmuş. Ha kaptırıp okumuş onada eyvallah.
Ama kalkıpta oğluna hesap sorması ?
Olay sıcağı sıcağına olduğu için tam kestiremiyodum çok üzüldüğümden.

Ama şimdi söyleyim bende öz düşüncemi. Okuduysan ve fazla meraklıysan bi erkek annesi olarak insan gibi sor konuş. Benden için ' bendegilimmi kapanıcak ' demek oldukça yersiz ki bu benim yaklaşımımdır.
Yetişkin insanlarız çok şükür benim elim ekmek tutuyo onunkide tutacak yakında. Bu şekilde sinirlenmesi patlaması anlık olarak normal ama bunun devamını getirip cepe alırsa esas ozaman sıkıntı.
benım anlatmak ıstedıgım nokta bu..
mektubun okunmasına kadar anne haklı...sonrasında da anne haksız. madem okudun bellı etme..

Benim ailem.. Yıllarca günlüklerim orada burada gezdi, mektuplar eve geldi salonun orta köşesinde durdu okunsa kan çıkacak olaylar yazardı ama ailem bir kere bile eline almadı. Onlarda kendi özellerinin kurcalanmasını sevmez, kurcalamayıda. Buna güven diyoruz, aile içi güven. 26 yıllık ömrümde ben bunu gördüm, böyle yetiştim. Evet herkeste oku dürtüsü oluşabilir ama önemli olan dur demek, he kişi kendisi tanır evladını, sorunlu bi tipse okur ama ben erişkin bir insanın özelini okuyup ona çemkiremem açıkçası. Anne de olsam sen nasıl bu kızla bunu yaşadın gibi sevgilisini aşağılayan sözler sarfedemem. Hak değil bunlar. Sizi de yargılamıyorum sakın yanlış anlamayın. Hangi anne okumaz dediniz ya ona istinaden söyledim. :)
Ortaokuldan itibaren günlük tuttum uzun yıllar boyunca, onlarca defter dolusu. Evlendim günlükler hala annemin evinde. Ortada durduğu zamanlar bile elini sürmezdi annem. İstisna değil bence bu. Evladıyla arasındaki ilişki iyi olan, çocuğunun ondan önemli bir şey gizlemeyeceğini bilen ama onun özel hayatına da saygı duyan bir ailenin yapacağı şeyler bunlar. Ne mutlu bana, ne mutlu size.

Muhakkak çoktur olmaz olur mu benim asıl kızdığım okumaktan ziyade 23 yaşındaki bir insana hesap sorulması. Ben o yaşta bir erkek olsam annem bana sen nasıl böyle birşey yaşıyorsun diye hesap sorsa kızardım, annem de olsa kızardım. konuyu da orada kapattırırdım bir daha açılmamak üzere. Ben bir bayan olduğum halde buna tahammül edemem. İşte bu yüzden sağlam evlilikler olmuyor ne yazıkki.. Ama sizi anlıyorum her ne kadar doğru bulmasam da:) sizinki korumacı iç güdü tamamen:)
yorumlarımı okursanız bende zaten hesap sormasına hak vermedim... madem okudun sus bellı etme

Evlilik öncesi ilişkilerin sonu genelde evlilikle bitmediği açıktır.
Zaten ulaşılmış bir durum var erkek için. erkekler genelde ulaşılmış durumlara zamanla uzaklaşmalar ya da çeşitli bahaneler vb. sonucunda çekip gidiyorlar. Zaten evlilik için bir neden de kalmamış oluyor saygı bir süre sonra bitiyor sevgide ona keza....

demek istediğim kayınvalideden önce sevgilinizle nasıl evlilik işini bir an önce yapmanın yolunu bulun...
Oo hoşgeldiniz. Bir de evlilik öncesi ilişki yaşayanlar sıkılıyor dimi. E hem elde et hem evlen olmaz zaten. Erkek adam seviştiği kızla evlenmez. Evlenilecek kız vaaar eğlenilecek kız var öyle değil mi?

Ortaokuldan itibaren günlük tuttum uzun yıllar boyunca, onlarca defter dolusu. Evlendim günlükler hala annemin evinde. Ortada durduğu zamanlar bile elini sürmezdi annem. İstisna değil bence bu. Evladıyla arasındaki ilişki iyi olan, çocuğunun ondan önemli bir şey gizlemeyeceğini bilen ama onun özel hayatına da saygı duyan bir ailenin yapacağı şeyler bunlar. Ne mutlu bana, ne mutlu size.
Bana gelen hiç birşey açılmadı, açılmaz da. Kişisel olan özele saygı bu. Hatta küçüktüm 16 yaşımda lisede sevgilimden mektup, kargo gelirdi (babam da bilmezdi) annem alırdı odama koyardı. Hiç açılmazdı. Tamamen güvenle alakalı. İnsanlar aman çocuklarımızın özeli olmasın, o benim çocuğum, sadece benim diye düşündükleri için oluyor bu. Eeee ben aileme her şeyi söyledim. Üniveristede arkadaşlarımla gittiğim her yeri bildiler, arkadaşlarım aramazlardı aman duymasınlar diye çıkmadan ararlardı şaşırırdım. Gerçekten ne mutlu, birey olarak saygı görebilmişiz.

Sevgilinizin annesi ayıp etmiş ama şu an konu bu değil sonuçta siz gidip "ne hakla benim ona yazdığım mektubu okursun?" diyebilcek bir durumda değilsiniz. Dolayısıyla kadın sizin özelinizi öğrendi. Bu öyle bir olay ki dindar kadın için " bayağı, hafif , dinine uzak, bundan aile kadını olmaz" fikirlerine sebep olabilir. İş sevgilinize düşüyor. Alacak ailesini karşısına alacak ve aşkına sahip çıkacak. Ciddi adım atmadığı hergün sizn aleyhinize. Annesinin gözünde günden güne düşersiniz. Çünkü " kendiyle evlenme niyeti olmayan oğlumu 'kafalamak' için beraber olmuş " imajında olursunuz. Size saygı duymaz. Umarım sevgilinizin evlilik niyeti vardır?

Hah kaçmamışsın iyi...m
Küçük detay geç verilmedi cicim, senin bakış açın birden değişti. Konunun başlarında savunduğun şey değil bu.
Ben sizin saçma tartışmanızdan eleyip almam gereken aklı aldım. Benim savunduğum şey gayet net. Merak edip okur ama devamı vay şöylemi böylemi die gelmez. Heleki erkek annesi bizim ne yolunda olduğumuzda bilio.
Benim annem okusaydı amenna haklı der susarım.
Ama sizinde evladımın özelini bulsam okumazdm yalanınıza inanmıyorum ;) devir kötü sonuçta okucak ama yutucak. Sinirleniyosa oğluna bi sorsun dinlesin. Oğluyla kendi halletmesi gereken konu sonuçta bana yansıtılmadı varsayarsak. Ama abartılmadan. Yada hiç konusu açılmadan. Çnkü o kağıtta herşey uslübunca yazıodu. Ne soruya gerek kalır ne cevaba. Kaçmadım kaçmamda .

Ben sizin saçma tartışmanızdan eleyip almam gereken aklı aldım. Benim savunduğum şey gayet net. Merak edip okur ama devamı vay şöylemi böylemi die gelmez. Heleki erkek annesi bizim ne yolunda olduğumuzda bilio.
Ama sizinde evladımın özelini bulsam okumazdm yalanınıza inanmıyorum :KK66: devir kötü sonuçta okucak ama yutucak. Sinirleniyosa oğluna bi sorsun dinlesin. Oğluyla kendi halletmesi gereken konu sonuçta bana yansıtılmadı varsayarsak. Ama abartılmadan. Yada hiç konusu açılmadan. Çnkü o kağıtta herşey uslübunca yazıodu. Ne soruya gerek kalır ne cevaba. Kaçmadım kaçmamda .
sen gereken cevabı verdın banada artık susmak düşer.....
benı bı sen anladın zaten...demekkı yalnız degılmsıım:cool:

yorumlarımı okursanız bende zaten hesap sormasına hak vermedim... madem okudun sus bellı etme

deseniz ki "koruma icgüdüsüyle boyle düşündüm fakat aslında okumama da gerek yok, ben ilgili bir anneyim ve zaten anlarım, özel olan seylerin ayrıntısını bilmeme de gerek yok, bunu en basta dusunemedim" bu kadar alıntı yapılmaz.
oysa size bu konu hakkında bilgi sahibi birinin yorumunu da alıntıladım.
özlestiri insanı geliştirir, bize yazmasanız dahi denemenizi tavsiye ederim.

Ama sizinde evladımın özelini bulsam okumazdm yalanınıza inanmıyorum :KK66: devir kötü sonuçta okucak ama yutucak. Sinirleniyosa oğluna bi sorsun dinlesin. Oğluyla kendi halletmesi gereken konu sonuçta bana yansıtılmadı varsayarsak. Ama abartılmadan. Yada hiç konusu açılmadan. Çnkü o kağıtta herşey uslübunca yazıodu. Ne soruya gerek kalır ne cevaba. Kaçmadım kaçmamda .
Umarım almışsındır akılı...
Bak yukarda yazdım, bu yetişme tarzıyla alakalı. Benim ailem benim özelime saygı duyardı, duyuyor. Ben de ileride çocuğumun özeline saygı duyarım. Yalan değil yani. Sana göre çok ütopik olabilir ama inan böyle aileler, böyle anneler var.
Ayrıcaaa erkek annesi diye sürekli belirtmen çok çirkin. Anneliğin erkeği kızı olmaz. Anne annedir. Önce bunu o güzel kafan sok.

Back
X