kızlar bu evin bahçe katı hakkındaki yorumlarınız neler?

y_e_l_i_z

Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2014
11
0
6
35

kızlar bu evin bahçe katı sizce nasıl ? önünde bahçesi var . içinin de resimleri var isterseniz eklerim. gerçekçi yorumlarınızı bekliyorum

Canım ne açıdan sorduğuna bağlı aslında? Görüntü olarak sa kötü değil, yatırım içinse olabilir, oturmak için kiralık tutulacaksa veya alınacaksa olmaz derim çünkü giriş katları;

1-Güvenlik açısından risklidir, demir parmaklık yapman lazım o da hoş görünmez hapishane gibi.
2-Yaşadığın bölgeye göre yağmur çok yağarsa eve su girebilir, çok düz ayak.
3-Yine yaşadığın şehre göre, giriş katları kışın ısıtmak sıkıntılıdır, cephesine bağlı olarak değişmekle birlikte genelde pek güneş almaz.
4-Üst katların kanalizasyon atıkları giriş katı borularında toplanır, lodoslu havalarda koku yapabilir, borulardan fare girme riski her zaman daha fazladır.

Giriş kat dairelere şahsım hiç sıcak bakmam ne kadar güzel ve lüks olursa olsun.

Son olarak canım, bu evi hangi açıdan sorduğunu belirtirsen bizler fikirlerimizi daha net paylaşabiliriz. Sevgiyle kal.

yoncagül'cüm müstakil bir evde büyümüş biri olarak apartman daireleri çok soğuk geliyor bana.bu ev giriş katı olmasına rağmen o kadar şirinki.şu açıdan sordum aslında; giriş katında rutubet olur mu , aslında sen bütün açılardan cevap vermişsin ben hepsini birden sormak istemiştim.annem bu evi hiçistemiyor yazdıklarını birlikte okuyunca çok mutlu oldu hep bunlardan bahsediyor . ama önündeki bahçesi öyle güzelki. ama hersey bahçe değil bunu da biliyorum. saol samimi yorumların için :)

canım sonuçta giriş katında oturan da bir sürü insan var, apartman katı konusunda katılıyorum sana bana da boğucu geliyor ama 3 katlı bir apartmanın orta kadı bence daha ferah aydınlık olabilir ve kesinlikle büyükler daha tecrübeli oldukları için onların fikirlerini yabana atmamak gerekli diye düşünüyorum. Nişanlım giriş katında oturuyordu bir dönem. Salondan bahçeye açılan kapı vardı, önünde hemen beton, masa atıp yeşillikler içinde kahvaltı yapıyorduk ama ne kedimiz eksik oluyordu ne böceğimiz. En son banyoda giderin kapağını lağım faresi zorlayınca aman dedim '' bir daha giriş katı asla''. Sonrasında o fare ölmüş boruda ve evi berbat bir koku sardı.

Hani evden soğuman için değil ama iyi düşün derim. Son olarak rutubet için eğer deniz kenarı rutubetli bir şehirdeyseniz cepheler önemli. Evin tüm cepheleri kuzey ise sıkıntılı olabilir ama güneş alıyorsa rutubet olmaz. Sağlıcakla dilediğin yerde oturman dileğiyle.

ben bahçe katında oturuyorum canım bahçesine aldandım binanın dışının içinin lüx üne kandım... pişmanmıyım?? evet... güneş görmüyor sıkıntı oluyor...belli bi zamandan sonra isyan ediyorsun artık... bahçesinde rahat oturamıyorsun gelen giden bakıyor... biz bütçe sıkıntısından dolayı üs katlarda evlere bakamdık... sizin böyle bir sıkıntınız yoksa üst katlar herzaman daha iyidir tercih etmenizi öneririm.... sevgiler...

ben geçen seneye kadar bahçe katındaydım böyle yeni bir ev de değildi. bi odası karanlık oda idi.

güneş almıyordu yazın çok rahattı dışarı cayır cayır yansa bile biz rahattık ama kışın biraz fazla yakıt sarf ediyorduk.
3 sene oturdum fare görmedim eve hiç su basmadı .yatak odamda gardrobun bulunduğu köşede ufak bi rutubet oluşumu vardı onun dışında rutubetli oda yoktu .karanlık bi evdi . bahçe keyifli oluyordu ekip dikmeyi seven biri varsa ideal olabilir ama bahçede börtü böcek ve kediler olabiliyor.
eve mutlaka demir parmaklık ve sineklik yaptırmalısınız.benim oturduğum bina çok eski idi ona rağmen çok sıkıntı yaşamadık yeni yapılan binalarda mantolama ve izolasyon olduğu için rutubet sorunu olmuyormuş bi de şirin görünüyor bütçeniz sadece buna elveriyorsa alın. bi de varda içinin resimlerini de at derim fikir vermemiz kolaylaşır

ev çok güzel ama o boydan boya cam kapı biraz güvenliksiz hırsızlara karşı sanki..

daha önce hiç giriş katta oturmadım. evin içini ve dışını önündeki bahçesini beğendim. sessiz bi yerde yani önünden yol geçmiyor hemen yanında kolej var ,kolejın guvenlık kamerası bahceyıde görüyor biraz güven vermişti. etrafında villalar var hem muhiti yasadıgımız ilin en iyi muhiti. maddi olarak aynı rakamlara giriş kat olmayan yada yüksek giriş bazı muhitlerde ise ara kat alınır. annemle bu konuda hiç anlaşamadık bende acaba cok mu düz bakıyorum bahçesinin beni etkilemesine cok mu izin verdim diye siz sevgili kk güzellerine sormak istedim. tabi gerçekler acıdır ama pişmanlık daha acı olabilir. ev bu sonuçta her ne kadar çalışma hayatımızın evlerimizde çok zaman geçirmemize izin vermesede ev bu yani iyi düşünmek lazım ..teşekkürler değerli yorumlarınız için.

Güzel görünüyor ama giriş katı biraz risklidir.Açıkçası ben o cam kapı varken rahat uyuyamazdım pencerelere demir parmaklık şart bence.birde o cam kapıya kış bahçesi gibi bişey yapılabilir.

arkadasım bence durumun varsa hiç alma derim ust katlar manzara acısından fılan daha rahat balkonda rahat rahat oturursun

Eki Görüntüle 1016839 Eki Görüntüle 1016839

kızlar bu evin bahçe katı sizce nasıl ? önünde bahçesi var . içinin de resimleri var isterseniz eklerim. gerçekçi yorumlarınızı bekliyorum
19-20 yıl 1. Katta oturduk canım tabi bizim birinci kat olunca balkonları ve pencereleri biraz yüksekti,börtü böcek,sinek ve fare hiç görmedik rutubete gibi olaylarda olmadı ama gel görki 1. Kat olunca bütün pisliği biz çektik,sofra sirkelemeler,orkid,çocuk bezleri atmalar,halı sirkelemeler,yemek artıkları atmalar,sigara izmarit içtikleri kola şişelerini,içki şişelerini atmalar,pis yağlı bulaşık sularını dökmeler,çay artıklarını dökmeler gibi bir sürü sorun yaşadık,yukarı katların gider borusu tıkanırdı banyoda tuvalette banyo yaptıkları su,çamaşır yıkadıkları su bizim tuvalet ve banyodan çıkardı,yukarı katlar hep bizi suçladı siz tıkadınız falan diye halbuki bizim kullandığımız sular gidiyordu,kaç sucu geldi hepside aynı şeyi söyledi 1. Katın suçu yok yukarıdan tıklamışsanız diyince seslerini çıkaramadılar,bu saydıklarımı yapıyorlar birde diyorlarki alt katta oturuyorsunuz çekmeye mecbursunuz 20 sene sonra annem pes etti sattık en üst kat aldık 15. Kat iyiki almışız diyorum ne pislik var ne başka birşey yazları buz gibi serin kışları ise sıcak son kat olmasına rağmen.O yüzden ev alırken iyi düşünün isterse en modern semt olsun hiç fark etmez bu saydığım olaylar için,eklediğiniz evin bahçesi güzel ama bahçe duvarları çok Engin ve sürgülü kapı tehlike,bizim bile pencerelerimiz yüksek olmasına rağmen Demir korkulukları kesip hırsız girdi evimize gerisini sen düşün.

Son düzenleme:
kat güzel ama o cam kapı hiç güvenli değil gibi geldi :26:

Son düzenleme:
arkadaşım ben apartman dairesinin bahçe dubleksinde oturuyorum.Allah var hiç istemedim zemin kat ama çok büyük konuşmuş olmalıyım ki aynı baktığın ev gibi zeminle sıfır camlarım yere kadar ....

ama çok seviyorum evimi müstakil evde olsaydı da zemin kat olacaktı sonuçta bir sürü villa zemin kat ...içerden hırsız kilidi taktık bütün camlara ikişer ikişer ...hırsız bu üst katlarada giriyor bizim burda komşunun zeminin katından değilde üst kata tırmanmış üst kattan eve girmiş.sonra çok yağmur yağdığında gider boruları tıkandığı için 3 katlara su bastı..komşumuz sağolsun bahçeye birşey atmıyor...yani demem oki ev tamamen şans işi ...birinci kat yada üst kat fark etmiyor ...yinede karar vermek çok zor üst katlarında avantajları yok değil ...dilerim daha sonra pişman olmayacağın neyse Rabbim onu nasip etsin...

Son düzenleme:
Hep bahçe katı bir evim olsun istedim ,ama kısmet en üst katta oturuyorum ,bu daireyede bayıldım ,yani karanlık olmaz baksana fotolara ışıl ışıl ,ayrıca camlara ve o kapıya demir yapıldıktan sonra güvenle oturulabilir,bahçe keyfi bambaşka ,bence düşün derim.

Merhaba,

Arkadaşların çoğu genel giriş katların olumsuzluklarından bahsetmişler ama ben sadece beğendiğiniz eve göre yorum yapacağım (ben de giriş katında kirada oturmuş ve daha sonra giriş katından ev almış biriyim).

* Bahsettiğiniz evin güneş ve cepheyle ilgili sıkıntısı görünmüyor, yani evin planı üst katlarınkiyle aynı; etrafında güneşini kesecek yapı da yok. Bu açıdan gayet oturulabilir.

* Cam kapınıza mutlaka parmaklık lazım. Dekoratif görünümlü parmaklıklar var, onlardan takarsanız hiç de hapisane gibi görünmez.

* Apartman çok katlı değil, eğer üst komşularınızla iyi anlaşırsanız ve anlayışlı insanlarsa yukarıdan çer çöp atmazlar (bu şans meselesi tamamen, komşularınız kötü olursa canınızdan bezebilirsiniz. Bunun için müteahhidin katları kimlere verdiğiyle ilgili araştırma yapın. Satıldıysa komşuları ziyaret edin, satılmadıysa da aileye mi yoksa bekara mı satılacağını öğrenin.)

Yalnız evin bahçesi herkesçe ortak kullanılacak gibi duruyor. Sadece size mi ait olacak yoksa herkes mi kullanacak? Üst komşunuz yarın bir gün gelip de "o bahçede benim de hakkım var" diyip pencerenizin önünde keyif yapabilir, bahçeye eşya koyabilir., çoluğunu çocuğunu bahçede eğlendirebilir.

Bahçe katı inanın hiç sevmem ama evinize bayıldım yani çok güzel karanlık olan evler bahçe katı evler sizinki giriş kat yani aşagıya ınmıyosunuz çünkü zamanla da bahçeye güzelleştirirsiniz hamak vs çiçekler şahane olur

Bahçe katı inanın hiç sevmem ama evinize bayıldım yani çok güzel karanlık olan evler bahçe katı evler sizinki giriş kat yani aşagıya ınmıyosunuz çünkü zamanla da bahçeye güzelleştirirsiniz hamak vs çiçekler şahane olur

Selamlar
Siz kararinizi vermissiniz fikir degismeyecek gibi ama ben yine de yazacagim
Bahce katlarunda ozellikle altta bodrum kat yoksa ev rutubet olur, ne alaka diye dusunebilirsin, tecrubede sabit inan
Hatta aklima geldi simdi kv giris katta oturuyor evinin bir kisminin altinda bodrum var, bodrum olan yerlerde sorun yok ama altinda bodrum olmayan salonun halisi yazin bile nemden kendi kendine koku yapiyor ki onun evi giris olmasina ragmen biraz yuksek resimdeki ev gibi bahceye sifir degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…