Kızlar bugün eşimle konuşucam ona göre ayrılmak istediğimi söyliycem..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaşım bak kendın söylüyosun evdıkden sonra edınılen mallar ortak diye ama bızım suan alıcagımız ev ıcın parayı veren bız kayınpederımın üzerien olucak dıyorum tepkım buna ben demıyorumkı ısrarla ev satılsın neden özellıkle burayı algılandınız anlamadım bu degılkı ve benım evlerde gözüm yok canım ayrıca şunu özellikle söylıyım BEN NİŞANLANDIKDAN SONRA ÖĞRENDİM eşimin evi oldugunu hatta bıkac tane ev sahıbı olduklarını bunu bana eşim flört döneminde söylemedi tepkım buna yanlış algılamayın lütfen yani yorumlarınızdan anladığım kadarıyla bunu eşimle paylaşmamammı?

O konuda haklısın tabi ki. O ev kayınpederin üstüne olmamalı, parayı siz veriyorsanız eşinizin ya da sizin üzerinizde olmalı ama bunun yolu rest değil tatlı dil, kendini izah etme.

Eşinizi sevdiğinize emin misiniz?

5 ayda sırf bu yüzden boşanmak komik değil mi?Aç değilsiniz,açıkta değilsiniz.Tamam para önemlidir evlilikte ama sizin o denli bir para sıkıntınız yok.Millet neler çekiyor katlanıyor evlilikleri için çünkü seviyorlar.Ben sizin tek derdinizin para olduğunu düşündüm.Kayınpederiniz ölmeden daha onun evine göz dikmişsiniz.O kadar ev sahibi olmak istiyorsanız girin bir işe çalışın.Siz koca sahibi olmanın, evlenmenin yan gelip yatıp para içinde yüzmek olduğunu mu düşünüyorsunuz?

1+1 çocuğu olmayan insanlar için gayet müsait bence.Sizi çok kaprisli ve şımarık buldum anlattıklarınıza bakarak.Ayrıca sevmeden evlenmişsiniz bence,boşanmanız gerçekten mantıklı olur.

İyi aksamlar arkadasim keske kayinpederinizin yaninda boyle bir mevzuya girmeseydiniz daha iyi olurdu.Eger ev almak istiyorsaniz pesinatiniz varsa kredi cekerek alabilirsiniz siz calisiyor musunuz pek eger siz calismiyorsaniz krediyi esiniz cekecektir ve evin tapusu esinizin uzerine cikar ne sizin nede kayinpderinin ustune olur.Bosanma aninda ise evliyken alinan mallarin yarisi zaten sizindir bu konuda sikintini olmasin ama kayinpederinizin yaninda evlerden birisi satin gibi sozler soylemeyin.

Bu cümleyi ben mi yazdım? Ben nereden bileyim kac kere ayrılmayı teklif ettiğinizi? 5 aylık evlililikte hakkınızı aramak yerine boşanmayı teklif edebildiğinizden hareket ettim ben. Yani ne yazdıysanız o!

peki canım hakkımı ben nasıl aramalıyım bu durumda söylermisin ?

arkadaşım bak kendın söylüyosun evdıkden sonra edınılen mallar ortak diye ama bızım suan alıcagımız ev ıcın parayı veren bız kayınpederımın üzerien olucak dıyorum tepkım buna ben demıyorumkı ısrarla ev satılsın neden özellıkle burayı algılandınız anlamadım bu degılkı ve benım evlerde gözüm yok canım ayrıca şunu özellikle söylıyım BEN NİŞANLANDIKDAN SONRA ÖĞRENDİM eşimin evi oldugunu hatta bıkac tane ev sahıbı olduklarını bunu bana eşim flört döneminde söylemedi tepkım buna yanlış algılamayın lütfen yani yorumlarınızdan anladığım kadarıyla bunu eşimle paylaşmamammı?

Eşine evi ikimizin imkanlarıyla alalım kendi emeğimiz olsun diyebilirsin. Bu durumda eşinin yada senin üzerine olması fark etmez zaten, he eşin ortak yapalım derse seni onure etmiş olur hoşluk olur. Eşinin ve senin aldığın ev kp üzerine olmamalı bunun lafını bile geçirirlerse art niyet düşündüklerini gösterirler.
Nacizane fikrim bu.

yaptığınız davranış hoş değil, siz kayınpederinizin evine karışmamzsınız her ne kadar eşinizin olsa da o ev.. biz şu 4 ayda neler yaşadık, daha öncesinde de çok sıkıntı çektik. bi an bile boşanmayı düşünmedim.. sizin bu kadar küçük bi olayda direk boşanma cümlesini kurmanız da çok tuhaf:26:

Bence çok abartmışsınız böyle bi sebepten boşanmak çok saçma;
kusura bakmayında ne güzel işte satıp üzerine para ekleyip ev alabileceksiniz bence şükredin
yeni evliydim sırf kendimizi toparlayalım bi birikim yapalım diye hostes oldum, evliliğimin ilk aylarını başka şehirlerde eşimden uzakta geçirdim,yatılara gitmm başka ülkelere
eşimden ayrı uyudum peki neden????
bu hayat müşterek ayaklarımızın üzerinde duralım çorbada benmde bi katkım olsun dedim ??

sizsee walla ne diyim rahatlık batıyo demekki bazılarına ??

ayy walla sız esınızın sıze verdıgı degerı olcecegınıze sız esınıze ne kadar deger verıosunuz onu dusunun,,5 ay galıba evlenelı olmus yanlıs hatırlamıosam,ne kadar cabuk mal muhabbetıne dusmusunuz,,ayrıca ev esının ustune olunca ne oluyo ben onu anlamıorum ,,yanı onun uzerıne olunca sıze cık gıt mı dıcek yada bosanma zamanı zaten kanununlar evlendıkden sonra alınan herseyı yarı yarıya boluyo,,yanı ılla evın yarısı bende olacak fıkrı cok ama cok sacma,,,3 yıl bıtıo evımızde var arabada aldık altınlarımıda bozdurdum hıc demedım kı nıe senın ustune dıe sonucta o benım omrum,esım ,,bır ekmegı varsa yarısı benım yarısı onundur,,kayınpeder yardım ederım demıs ,,adam olmeden adam olunce ıkı daıresı kocamın onun hesabının pesıne dusmusunuz,,madem 850 kıra verıosan kp de sıze uc bes yardım eder sızde masrafınızı kısarsınnız ve evınızı alırsınız,,
yanı her evlılıkde sorun olur ama maddıyatdan dolayı bosancam etcem demenız cok sacma,,belkı bu sekılde yazdıgım ıcın bana kızıosunuz ama sız daha evlılık ne demek onu ozumseyememısınız,,,
walla yanlıs anlamayın ama sız adama bu sebepden dolayı bosanalım dersenız ve adam da sıze bosanalım derse walla onurlu bı esınız varmıs derım ,,,,

peki canım hakkımı ben nasıl aramalıyım bu durumda söylermisin ?

Eşinizi karşınıza almalısınız, boşanma mevzuuna hic girmeden sakin bir dille; bu ev ikimizin, bütün emeğimizi ortaya koyup yapıyoruz, Allah korusun sana birşey olsa, ev babana kalıyor aramız da kötü olsa ben nasıl hak iddia ederim. Annenden babandan kardeşinden yana sıkıntım yok fakat dünya hali bu, senin böyle birşeyi yapmayacağını biliyorum ama yine de tedbirimi almak istedim. Gerçekten cok üzülürüm gibi.

Zaten krediyi kim cekerse ev onun üstüne olur, kayınpeder cekecekse ona, eş cekecekse ona, kredi borcu bitene kadar ev rehnedilir ve tapu bankanın olur.

bütün altınlarını ver üstüne işe gir çalış ev kp üzerine olsun.ne alaka yaa...böyle birşeye kesinlikle izin vermezdim.herşey maddiyat değil elbette ama bu enayiliğe girer bence.

birde anlamadığım konu,madem kp 4 evi var.oğlu kirada oturuyor yıllarca kredi ödeyerek ev alacak.ama yardım edilmiyor.benim çocuklarım bu durumda olsa ölünce değil çocuklarımın ihtiyacı olunca tardım ederim.

konu sahibine çok yüklenilmiş.bizde aynı durumdayız ev çok ama bizim evimiz yok:))

10 gün sonra 5 ay olucak evleneli şimdi sorunum şu biz kirada oturuyoruz eşimin evi var 1+1 olduğu için ben istemedim küçük ve aşırı derece bakımsız oldugundan dolayı kiraya verdik üzerine bıraz ekleyip daha iyi bir yerde oturuyoruz buraya 850 tl veriyoruz buda sımdı bize mantıksız gelmeye başladı kredi cekıp daha iyi bı ev alalım bosyere para gitmesin dedık kayınpederımın 4 tane evı var onların vefatından sonra 2 ev görümceme 2 evde eşime kalıcak dün kayınpederımde otururken konu açıldı ben eşimin evi satılsın üzeriene daha az kredi cekılıp ödensın dedım kayınpeder hemen gürledi asla satılmıycak ben ne zorluklarla yaptım dedı ama eşim de dediki düğünde bana takılan takıları ve eşimin bana yaptığı 6 bılezık ve setimide peşinat yaparız kalanıda kredi cekerız dedı kayınpederım olur öyle yapın bızde yardımcı olmaya calısırız dedı ama adam emeklı suan sadece 1 evınden kıra alıyo 1 evınden alamıyo sorunlu kıracıdan dolayı dıger evde saten bıze gelıcek kırası bende dedımkı ev sahıbı olucaksak tabıkı verırım altınları yeterkı kendı evımızde oturalım kayınpederım hemen işe girersin sende yardım ederısın eşine dedı olabılır dedım bnde (ayrıca cocukda düşünüyoruz o yuzden işe girmeyi cok düşünmuyorum tabı ıhtıyac olursa ayrı)kayınpederım ve kayınvalıdem çok korkuyolar benım üzerime herhangı bı mal varlıgı olucak dıye isteme zamanındada ü.annem çocugumuzun evı bakımsız onu satıp daha ıyı bı evde otursunlar bızde sızde yardım edelım onlarda calısırlar dedı kayınvalıdem satılmıycak o ev ayrıca benım üzerime kayıtlı kımse kafasına göre iş yapamaza getırdı cok şasırmısdık :/ geçenlerdede eşimle alısverıs merkezınde gezerken sevgılıler günü için bu saatı ıstıyorum demısdım altın görunumlu ama altın felan değil bıde ben altın takmıyorum ama su altına benzeyen takılardan almak ıstıyorum yenı gelınım mıllet soruyo dedım nıye altın takmıosun dıye oda dedıkı borclarımız bıtsın altın yaparız ama senın ıcın değil yatırım ıcın yaparız dedi inanamadım :/ tartısdık sonrasında bende akşam eşimle tamam altınları verıcem gerekırse çalısıcam ama evın yarısını kendı üstüme ıstıyorum demeyı dusunuyorum ayrıca alıcagımız evde kayınpederımın üzerine olucak bunu kabul etmıycegımı ıkımızın üzerine yapılmasını ıstıycem söylıyecegı seylerı merka edıyorum eğer kabul etmezse onun hayatında nekadar önemlı olup olmadıgımı anlamış olucam ve boşanmak istediğimi söyliycem sizler ne diyosunuz kızlar??

ev kendi üzerinize olmalı evet sadece bunda haklısın canım malesef..
daha kayınpederin ölmeden miras bölüşür gibi eşiminki satılsın demek biraz densizlik olmuş(özür diliyorum)
ben o adama yapılmış hakaret gibi görürüm.
daha o aileye gireli 5 ay olmuş mal paylaşımı da ne..
ayrıca 5 aylıkken para mevzularıyla eşinizi karşınıza alıp öyleyken boşanırız dersen hoş sonuçları olmaz..(kendi fikrim canım)
Bence dillendirmeyin alabiliyorsanız kendi çabalarınızla alın evinizi kimseye eyvallah etmeden dertsiz tasasız oturun.
kredi çekin ödeyin k.pederden borç alınmaz konuşturmamak lazım kimseyi.

bunu yeni okudum:26: eğer evi siz alıp, siz parasını ödeyecekseniz ev sizin üstünüze olmalı.. ama bi orta yol bulunmalı bu konuda.. yoksa boş yere yuvanızı yıkmaya değmez

arkadaşlar bu kadar üstüne gitmeyin

sonuçta onlarda gelinlerinden mal kaçırmak için kayınpederin üstüne yapıyolar evi
onlar bu şekilde kendilerini düşünüyorlarsa gelininde kendini düşünmesi normal

kayınpederin malı üzerine evet konuşamazsın

ama tatlı dille boşanmak değil ama bunu eşine anlatman gerek zaten
eşinin üstüne olsa dahi kanunen yarısı senindir arkadaşların dediği gibi

Kp insanlık yapmış evladina ev bırakacak ama siz öyle bir sahiplenmisinizki evi. O ev Suan Kp nin sizin o evde bir söz hakkınız yok. Adam ister satar ister satmaz. Sizde evde oturmayı çalışın birlikte alın eşinizle evi.
Eşinizle severek değilde maddiyat için evlenmissinizgibi geldi bana. Daha beş ayda bu kadar evdi altındı derdiyle yipranmis bir evlilik fazla sürmez zaten.

10 gün sonra 5 ay olucak evleneli şimdi sorunum şu biz kirada oturuyoruz eşimin evi var 1+1 olduğu için ben istemedim küçük ve aşırı derece bakımsız oldugundan dolayı kiraya verdik üzerine bıraz ekleyip daha iyi bir yerde oturuyoruz buraya 850 tl veriyoruz buda sımdı bize mantıksız gelmeye başladı kredi cekıp daha iyi bı ev alalım bosyere para gitmesin dedık kayınpederımın 4 tane evı var onların vefatından sonra 2 ev görümceme 2 evde eşime kalıcak dün kayınpederımde otururken konu açıldı ben eşimin evi satılsın üzeriene daha az kredi cekılıp ödensın dedım kayınpeder hemen gürledi asla satılmıycak ben ne zorluklarla yaptım dedı ama eşim de dediki düğünde bana takılan takıları ve eşimin bana yaptığı 6 bılezık ve setimide peşinat yaparız kalanıda kredi cekerız dedı kayınpederım olur öyle yapın bızde yardımcı olmaya calısırız dedı ama adam emeklı suan sadece 1 evınden kıra alıyo 1 evınden alamıyo sorunlu kıracıdan dolayı dıger evde saten bıze gelıcek kırası bende dedımkı ev sahıbı olucaksak tabıkı verırım altınları yeterkı kendı evımızde oturalım kayınpederım hemen işe girersin sende yardım ederısın eşine dedı olabılır dedım bnde (ayrıca cocukda düşünüyoruz o yuzden işe girmeyi cok düşünmuyorum tabı ıhtıyac olursa ayrı)kayınpederım ve kayınvalıdem çok korkuyolar benım üzerime herhangı bı mal varlıgı olucak dıye isteme zamanındada ü.annem çocugumuzun evı bakımsız onu satıp daha ıyı bı evde otursunlar bızde sızde yardım edelım onlarda calısırlar dedı kayınvalıdem satılmıycak o ev ayrıca benım üzerime kayıtlı kımse kafasına göre iş yapamaza getırdı cok şasırmısdık :/ geçenlerdede eşimle alısverıs merkezınde gezerken sevgılıler günü için bu saatı ıstıyorum demısdım altın görunumlu ama altın felan değil bıde ben altın takmıyorum ama su altına benzeyen takılardan almak ıstıyorum yenı gelınım mıllet soruyo dedım nıye altın takmıosun dıye oda dedıkı borclarımız bıtsın altın yaparız ama senın ıcın değil yatırım ıcın yaparız dedi inanamadım :/ tartısdık sonrasında bende akşam eşimle tamam altınları verıcem gerekırse çalısıcam ama evın yarısını kendı üstüme ıstıyorum demeyı dusunuyorum ayrıca alıcagımız evde kayınpederımın üzerine olucak bunu kabul etmıycegımı ıkımızın üzerine yapılmasını ıstıycem söylıyecegı seylerı merka edıyorum eğer kabul etmezse onun hayatında nekadar önemlı olup olmadıgımı anlamış olucam ve boşanmak istediğimi söyliycem sizler ne diyosunuz kızlar??

Sizin başınıza gelenleri çoğu insan yaşıyor, bana düğünümde set takmadılar, takmamaları değil sebebi ilginçti, bozulunca değer kaybı oluyormuş bilezik yatırımlıkmış.
Gelin değil de, indirimden eşya aldık sanıyor bazıları.

Ben anlamayamadım ya bir ev için mi boşanıyorsunuz siz şimdi? Adam ölmemiş siz daha eşinize kalacak evlerin hesabını yapıyorsunuz. Ya dünya hali bu kimin ne zaman öleceği belli olmaz yani , Allah korusun Allah gecinden versinde ölümün yaşı yok. K. pederinize eşimin evini satalım demeniz hoş değil adamın kendi evi yani sizin haddinize değil. Eşiniz kazanıp alsa neyse , hem çalışmayı düşünmüyorum deyip ehmde evi benim üzerime yapmazsan seni boşarım demek nasıl bir bencilliktir , eşinizin evi olmasa evlenmicektiniz demek ki. Bu kadar kolaymı ya boşanmak. Benim annem tek odalı evlerde yaşamış yağ bulsa salça bulamıyormuş ya genede evini bırakıp gitmemiş. Pes yani.

aşırı maddiyatçı bi insansınız...içinde bi lira bile emeğiniz olmayan eve şimdiden sahip çıkmışsınız insanlar onu kim bilir ne zorluklarla yaptı ölünce size kalacak olması ayrı ama şu an o ev onların ve sattırmak istememeleri kendi seçimleri kimse karışamaz üstelik daha beş aylık evlisiniz ayrıca bana çok rahatınıza düşkün biriymişsiniz gibi geldi çalışmak istememenizin sebebi bu insanlarında birazda siz yardımcı olun demesi zorunuza gitmiş yine iyi insanlarmış

Allahtan kayın pederiniz olgun insanmış da size ağzınızın payını vermemiş.

Zenginlik arıyorsan zengin koca bulacaktın canım diri adamı mezara koydurmaya çalışmazdın o zaman.

Ayıp denen de bir şey var yahu :47:

Hayrı olmayan para da bugün eline geçsin yarın bir gün elinden elbet çıkar..

Kp çok haklı sizin adınıza ev almamakta. Adam olsunde evler bize kalsin diye gözünün içine bakiyormussunuz. Nerdeyse ölsün diye duaya baslamadiginizkalmis. Ben olsam size değil ev bi çöp birakmazdim. :27:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X