Kızlar bugün eşimle konuşucam ona göre ayrılmak istediğimi söyliycem..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E ben süzme salakmışım.
Bildiğiniz safın önde gideniymişim.
Evimizi evlenmeden önce aldık, ev eşimin üzerine, evlilik için biriktirdiğimiz ne varsa koyduk. Beş yıl borç ödedik.
Eşya bile alamadım.
Hayır o değil de, mutluyum ona şaşıyorum.
İki buçuk yaşında oğlum, gözümün içine bakan eşim, paramın kuruşunu hesaplamayan ben...
Salaklığımdan mutluyum herhal... Bilemedim şimdi...:26:

arkaad$lar takilari kizin anne babasi almiyorki damatla kizin oluyor, ve dugune ne yapiliyorsa onla kaliyor
vede 10 bilerzik az bile bence , hamama giren terler :))
tabi o bilerzikleri kuyumcudan odunç alip dugunden sonra iadesi konusunu açmadikça

dugunde takilanlar duruyor $u an ama ne benim ne e$imin , çocuklarimin diye dokundurtmuyorum..
e$ime kalsa $u an batmakda olan bi i$ yerine baglayip elimizdeki tek maddiyatida harcayacak ve o i$ yeri aslaa adam olmaz
$imdi ben veriyimmi yani bu altinlri biz olduk diye
kazin ayagi oyle deil i$te , her erkek ayni deil, her insan ayni deil
iki tarafinda ortak karari olmadan altin falan verilmez ,ikna etsin karisini kolaysa ne yaparsa yapsin sonra
araba içinde verilmez altin:)
1 sene sonra degeri bayaaa du$uyor çok saçma :))

E ben süzme salakmışım.
Bildiğiniz safın önde gideniymişim.
Evimizi evlenmeden önce aldık, ev eşimin üzerine, evlilik için biriktirdiğimiz ne varsa koyduk. Beş yıl borç ödedik.
Eşya bile alamadım.
Hayır o değil de, mutluyum ona şaşıyorum.
İki buçuk yaşında oğlum, gözümün içine bakan eşim, paramın kuruşunu hesaplamayan ben...
Salaklığımdan mutluyum herhal... Bilemedim şimdi...:26:

:nazar:

işte gerçek mutluluk..

ev aldık,araba aldık ortak hepsi..kendimiz çalıştık kendi emeğimizle birşeyler yaptık..kimseden de yardım beklemedik.bize göre doğru olan buydu.

ne eşim benim malım bunlar der ne ben..evlenirken tek dediği şuydu; seni baştan aşağı altınlarla donatmak isterdim ama öğretmen maaşıyla ancak bu kadar yapabiliyorum..

bu yetti bana işte...

bizim tek servetimiz iki yavrumuz :16:

:nazar:

işte gerçek mutluluk..

ev aldık,araba aldık ortak hepsi..kendimiz çalıştık kendi emeğimizle birşeyler yaptık..kimseden de yardım beklemedik.bize göre doğru olan buydu.

ne eşim benim malım bunlar der ne ben..evlenirken tek dediği şuydu; seni baştan aşağı altınlarla donatmak isterdim ama öğretmen maaşıyla ancak bu kadar yapabiliyorum..

bu yetti bana işte...

bizim tek servetimiz iki yavrumuz :16:

Mutluluk insanı baştan aşağı ışıldatır zaten.
Buda yeter insana.
Evet en büyük servetimiz evlatlarımız. :16:

bir baba evladını okutmayıp çocuk yaşta çalıştırıyorsa e bişiler düşünmeli değilmi bakın sıın babanız ne güzel okutuyor düşnüyor siz bu dunyadan bakıp yazıyorsunuz ama herkes kendı dunyasından bakıp yazıyor bunuda unutmamak lazım

Valla eğer ailem öyle olsaydı yine kendi yağımda kavrulmayı tercih ederdim. Ki o dünyadan bakıp yazmadım. Benim kendi annemin öz annesi babası evlenirken şu naylon süzgeçlerden bile almamış düşün:44:Babamın tarafı desen onlarında durum nerden baksan aynıydı. İkisi de memlekette tarlada vs çalışmışlar "çocuk yaşta" ama gel gelelim hala bi'çöp istemezler.
Hatta annem bakıldığında pekte sevilmeyecek olan ailesi için "napalım bu yaşıma kadar getirmiş, süt hakkı" vs. der. Ee benim ailem bu yaşa kadar bu kadar birikimi tek başlarına yapabildilerse ben neden evlenince hazıra konuyorum?

Valla ben kirada otururum ailem bu yaştan sonra rahat edemeyeceklerse ne zaman edecek he dediğin gibi yapmamış olsalardı da yine ev vs bi'şey beklemek saçma olmaz mıydı?.

Kendimiz evlendik, kendimiz düğün yaptık, çeyizimi bile ben kendim aldım çalışırken ödedim.
Evlendikten sonra kredimizi ödedik.
Kimseye yük olmadık, yetmedi yardımcı oldukk.
Ama bilirimki babamın neyi varsa benim.
En önemlisi kalbi sevgisi benim.
Babam tek maaşla iki çocuğunu okuttu.
Hiç muhtaç etmedi.
Bugünümde onun alınteri var.
Allah bin kere razı olsun canım o benim.
Herkes kendi göbeğini kendi kessin. Ne gerek var başkasının hesabıyla hesap yapmaya anlamıyorum ben.

Şaka gibi ya. Evcilik mi oynuyorsunuz evli barklı bir insan olduğunuzu unutuyorsunuz.
Mutluluğunuzu maddiyata endekslemeseniz çok daha huzurlu olursunuz.
Henüz çok yeni evlisiniz ev zamanla da olur.
Bunlar için huzursuzluk yaratmaya değmez.
Ayrıca onlar ölünce bize kalacak diye düşünmeniz üzücü.
Ölüm sıralı değil ki kimin vadesi ne zaman biteceğini Allah bilir.

5 ayda mal davasına boşanmayı aklına getiriyorsan boşan o zaman,
Zira evlilik uzun ve çetin bir yoldur.
İlk problemde elini bırakmayacak bir yol arkadaşı gereklidir.
Bu kadar kısa zamanda ve bu yüzden boşanmayı düşünüyorsan durma bence :ssz:

ay en sevmedigim konu miras konusu ne kadar saçma ya! ölmemi$ adama sen öl ev bize kalsin der gibi konu$mu$sunuz!!
üstelik sizin bu evde bir katkiniz oldumu? peki e$inizin? eee olmadigina göre pederin istedigini yapar!! bunu tarti$mak hiçte dogru degil!

benim babaminda birkaç dairesi var hatta bana iki tane dü$er, ama asla ve asla kabul etmem, o babamin alin teriyle oldu, o ölünce Allah gecinden versin, bana birakip ben keyfinimi sürcem??hayir baglasin kirasini bir hayir kurumuna en azindan sevaba girer, öldükten sonrada i$e yarar, çocuklarina kalinca sanki hangi evlat babasina hergün dua edecek ev birakti diye?????

5 ayda mal davasına boşanmayı aklına getiriyorsan boşan o zaman,
Zira evlilik uzun ve çetin bir yoldur.
İlk problemde elini bırakmayacak bir yol arkadaşı gereklidir.
Bu kadar kısa zamanda ve bu yüzden boşanmayı düşünüyorsan durma bence :ssz:

Ben konu sahibinin eşi olsam buraya gelip bu başlıkla bi'konu açtığını görsem direk boşardım çünkü güvenemezdim:19:

Ben de sizin fazla maddiyatçı tutum sergilediğinizi düşünüyorum..Daha çok yeni evlisiniz şimdiden bu hesaplara girmemelisiniz.
Sanırım eşinize karşı fazla duygu yoğunluğunuz yok.

Ben 2,5 yıllık evliyim..Eşimin ailesi çok varlıklı.Evlenirken üstüme düşeni normalden çok daha fazla yaptımki hiçbir zaman söz olmasın diye.
Biz şu anda eşimin ailesine ait bir evde yaşıyoruz.Evlenir evlenmezde çeşitli borçlara tüm altınlarım gitti.Hiç düşünmedim çünkü borçlu olmak istemedim.Hala daha şu zamana kadar ne birşey edindik nede kenarda paramız var.Anca geçiniyoruz.Aklıma hiçbir zaman eşimin ailesine ait evlerin durumunu sorgulamak gelmedi.Miras vs bunları zaten hiç düşünmüyorum.Misal şimdi boşansam 5 kuruşsuz hayata baştan başlıycam.Ama ben bunları hiç düşünmüyorm.Eşimin ailesine ait evler ha onların ha bir yabancının .Beni hiç ama hiç ilgilendirmiyor.

Allah önce sağlık versin huzur versin inanki gerisi boş.

Evliligimizin ilk yillari

Birlikte hayatin tadini cikarmakla gecti cok sukur

Mal mulk hayal ettik dua ettik ama hirslanmadik

Hersey zamanla olur dedik

Olduda sukur kendimiz yaptik

Su zor ama tatli hayatta

Esinizden bu yuzden bosanmanizi soz konusu yapmaniz

Simariklik bence

Ne kadar cok aşki arayan aşk evliligi isteyen kisi var

Siz yapmissiniz sanirim neguzel sukredin tadini cikartin

arkaad$lar takilari kizin anne babasi almiyorki damatla kizin oluyor, ve dugune ne yapiliyorsa onla kaliyor
vede 10 bilerzik az bile bence , hamama giren terler :))
tabi o bilerzikleri kuyumcudan odunç alip dugunden sonra iadesi konusunu açmadikça

dugunde takilanlar duruyor $u an ama ne benim ne e$imin , çocuklarimin diye dokundurtmuyorum..
e$ime kalsa $u an batmakda olan bi i$ yerine baglayip elimizdeki tek maddiyatida harcayacak ve o i$ yeri aslaa adam olmaz
$imdi ben veriyimmi yani bu altinlri biz olduk diye
kazin ayagi oyle deil i$te , her erkek ayni deil, her insan ayni deil
iki tarafinda ortak karari olmadan altin falan verilmez ,ikna etsin karisini kolaysa ne yaparsa yapsin sonra
araba içinde verilmez altin:)
1 sene sonra degeri bayaaa du$uyor çok saçma :))

sanırım bu yorum bana.tek tek cevaplıyım o zaman.
eğer erkek tarafının durumu 5 e yetiyorsa ve ilk gelinede 5 taktılarsa haksızlık olmasın diye onada 5 bilezik takıcaklardı.hamama giren elbette terler ama canını çıkartmazlar.neyse o yapılır kız tarafıda o sizin şanınızdır ne yaparsanız kendine der.
düğünde takılan altınlar bizde gelinle damadındır yani bize kaldı onlar benim ve eşimindir.çocuklarım için lazım olursa kullanırım ama çocuklarımın değildir onların zaten doğumlarında gelen altınları saklıyorum o altınlar onlarındır.
elbette her erkek aynı değildir ben kendi eşimden bahsettim.benim altınım veriyimmi diye bişey yok bizde onlar bizimdir.ortak bi kararla ne yatırım yaparsak beraber yaparız.nasipse batacak olan bi dükkanla alır kar elde ederiz.
araba içinse canımız araba almak istiyorsa arabada alırız değeri düşerse düşsün .ayrıca 1 sene sonra yenisi çıktı diye satmıcaz çünkü şu anda beğendiğimiz otomobili alırken beğenerek almış olucaz.ayrıca paran varsa araba almak en mantıklısı niye otobüslerde uğraşalım ki.
ben kendimide eşimide tanıyorum ve birbirimize güveniyoruz o yüzden böyle düşünüyorum bence bu yüzden biz olabiliyoruz.bu herkese göre değişir.

Son düzenleme:
Biz de bu yaz ev almaya karar verdik daha dogrusu benim sevidigm yerden memleketimden hic aklimda yokken esim bakip duruyordu, bende sandim ki öylesine bakiyor, bakmak derken is ciddiye bindi , esim aldi direk üzerime yapti, hic ne istedim ne sözünü ettim.
Gerek de yoktu belki ama onun düsüncesine göre böylesi daha uygundu, beni onure etti, ailem ona kizdi insan ortak yapar diye, ne olur ne olmaz diye, buda onun hosuna gitti.

beni almış yetmezmi illa birşey vermek gerekmiyor ki gül gibi kız almış daha ne?
3. sayfada grünmek isteyenler kendi yolundan gidebilir ben yolumdan memnunum. evliliğimiz gayet mutlu şu anda.

Herkesin bir fiyatı vardır diye bir söz vardı,inanmazdım.İnsan bu kadar maddi bir varlık mıdır ki derdim.Duygular vardır insanın içinde diye düşünürdüm.Siz benim için o sözün bir kanıtı oldunuz.

Eşiniz de tüm taleplerinize ses çıkarmadığına göre sizden sevgi değil başka bir şey beklentisi içinde zaten.Ben sevginin bu denli satılık olduğuna inanmıyorum,tamam evlilikte adetlerimizdir,geleneğimizdir yapılır bir şeyler ama böylesine pes diyorum.

Benim eşim araba almak için altınlarımı istedi bende yeterki iste Allah birine bin katsın dedim ve verdim.. Tutup onlar benim altınım araba benim üzerime olucakmı deseydim?

Ticaret evliliğimi yaptın sen? Millet niye altın takmıyosun diyosa sevmiyorum diyebilirsin ayrıca küstahlığın 'sevgililer gününe şu saati istiyorum' demenden belli.. Bu kadar paragöz olmayın evlilik benim bildiğim aşk, sevgi, güven üzere kurulur para yada ev üzerine değil..
Allah eşlerimize kirayı kazanacak gücü, sağlığı versin de varsın ömür boyunca kiracı kalalım.. Yeterki huzurumuz olsunn..

Bosanmak ayrilmak bu kadar basit birsey olmamali bide anlamadigim hem cocuk dusunuyoruz onun icin calismayi gerekmedikce dusunmuyorum demissin hemde bosanmayi dusunuyorsun. Bence herseyden once siz esinizle oturup bu konulari detaylica konusup evlilginizi rayina oturtmaniz su anda yapacaginiz en mantikli sey diye dusunuyorum..

Sirf esinizi korkutmak icin ayrilcam bosancam diye agziniza dolarsaniz bir gun bi bakmissiniz adam evi terk etmis. her gun neler okuyoruz burda. Para ev hepsi olur bu kadar maddiyat konularinda esinle ve ailesiyle yuz goz olma derim ben.

En eften konu mal mülk davası.
Çok mal aşkıyla yanan, babasının malına güvenmesin, sıksın bi yerlerini de kendi alsın..

Baba evini sat, baba hakkımı ver..
Eşekti zaten onlar da, sen yan gel yat diye paraladılar kendilerini..

Oh be ne güzel dünya..
Boşan sende bence, bu ne aç gözlülük..

şaşırdım biraz:) kp ölmemiş.hem onlarda haklı geldi bana baksana adam ölmeden mal paylaşımı yapıyosunuz. ayrıca yarısının senin üstüne olmasına gerek yokki. evliyken alınan mal yarı yarıyadır. kp. 2 tane ev veriyormuş boşver sizin aldığınıza da yardım edecekmiş bırak üstüne alsın adam evi. ben senin yerinde olsaydım 1+1 de devam ederdim.hem boşanmak için geçerli bi neden mi bu?

Yani bence sen "gerekirse çalış", onun bunun mirasını da hesaplama...
Ahlaki bir prensip olarak. Ayrıca eşinin ailesi ve eşin hissederse bu hesapları, hiç kolay olmaz hayatın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X