Kızlar bugün eşimle konuşucam ona göre ayrılmak istediğimi söyliycem..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben şunu düşünüyorum; acaba konu sahibi kendi babasındanda miras istedi mi

onu yazmamış galiba ama o da evler erkeğin hakkıdır diyorsa istememiştir muhtemelen..

valla gelinim bu tip şeyler düşünse ve talep etse onun hakkında hiç de olumlu düşünmem ben.bi dur,daha kaç aylık evlilik ki bu olay eve mirasa gelsin.

ortak paylaşınca yada mirası vermeyincede konu sahibesi gibi tehdit durumları ortaya çıkıyor kuruşların hesabını yapıyor ev istiyor gelinler
zengin damat istenildiği sürece bu böyle gelmiş böyle devam eder:ssz:

benim ağabeyim evli. başka şehirde.. herkesin hayatı ayrı.
arada tellefonla konuşuruz o kadar.. evlenince ne olursa olsun eskisi gibi olamazsın.. yani ağabeyim biriyle evlensin diye mirasımdan feragatmi edeceğim.
peki sonra,bunun bana ne getirisi olacak..:6:

Böyle zihniyetler yüzünden erkekler tepemize cıkıyor işte, kimi elinde avcunda ne varsa padişah gibi gördüğü erkeğe veriyor kimi de cebinde ne var ne yoksa kendi cebine aktarıyor. Millet olarak ortamız yok, kadını toprağa gömenler haklı mı şimdi?

sizin zihniyetiniz ne o zaman

eviniz varken kardeşiniz kiradayken evi yokken babanızın bir evi varken ona ortak olmak mı
hala dahasını istemek mi
beni kadın düşmanı ilan etmeyin ki nasıl biriyim hiç bir fikriniz bile yok

kim ne derse desin benim kardeşim kiradayken ben babamdan kalan hakkım olan miras bile olsa elimi sürmem

işte o şekilde düşünürsem kardeşimi kaybederim

benim ağabeyim evli. başka şehirde.. herkesin hayatı ayrı.
arada tellefonla konuşuruz o kadar.. evlenince ne olursa olsun eskisi gibi olamazsın.. yani ağabeyim biriyle evlensin diye mirasımdan feragatmi edeceğim.
peki sonra,bunun bana ne getirisi olacak..:6:

mirasın tamamında feragat etmenin imkanı yok yani sokakta kalıcak değilim o yüzden evlerin bir tanesi bana verilecek büyük kısmı abime kalıcak:31:

onu yazmamış galiba ama o da evler erkeğin hakkıdır diyorsa istememiştir muhtemelen..

valla gelinim bu tip şeyler düşünse ve talep etse onun hakkında hiç de olumlu düşünmem ben.bi dur,daha kaç aylık evlilik ki bu olay eve mirasa gelsin.

muhtemelen o kadar ileri gitmiyordur. çünkü evlerden 2si eşimin kız kardeşine 2si de eşime kalacak demişti yanlış anlamadıysam.
biz üniversitedeyken mühendislik fakültesinin önünde konaklayan arkadaşlar vardı zengin koca bulim kiraydı, faturaydı, gezme tozma gibi dertlerim olmasın derlerdi. onlar aklıma geldi yahu.

sizin zihniyetiniz ne o zaman

eviniz varken kardeşiniz kiradayken evi yokken babanızın bir evi varken ona ortak olmak mı
hala dahasını istemek mi
beni kadın düşmanı ilan etmeyin ki nasıl biriyim hiç bir fikriniz bile yok

kim ne derse desin benim kardeşim kiradayken ben babamdan kalan hakkım olan miras bile olsa elimi sürmem

işte o şekilde düşünürsem kardeşimi kaybederim

Siz bu şekilde düşünmeseniz kardeşinizi de kaybetmezsiniz. Kim muhtaç ise o otursun benim zihniyetim bu. İndirin şu erkekleri tepenizden.

neyse miras konusunda herşeyin eşit paylaşılmasından yanayım. kız çocuk erkek çocuk ayrımına karşıyım. ailemdede bu olmadı. hepimiz eşit yetiştik çok şükür..
buda benim yetiştirilişim ve anne babadan gördüğüm şeydir..
herkesin düşüncesi kendini bağlar..
ailes,i hayata bakışı ve değerlerine göre demekki değişiyor bu.. ,.

Siz bu şekilde düşünmeseniz kardeşinizi de kaybetmezsiniz. Kim muhtaç ise o otursun benim zihniyetim bu. İndirin şu erkekleri tepenizden.

neyce konuşuyorum ben arapçamıda anlatamıyorum

ne dediğimi anlıyomusunuz arkadaşım
bak bir daha söylüyorum

benim evim varsa eğer kardeşim kiradaysa
ben o evi kardeşimin elinden almam ortak olmam ondan hak talep etmem diyorum

anlatabildim mi şimdi ben kardeşime yabancı el gözüyle bakmıyorum nitekim gelinimize de
el gibi bakmıyorum erkek diyede başımın üstünde taşımıyorum

yalnız sizin bu kardeş düşmanlığınızı anlamadım gitti bi türlü

konu sahibine gözün aç diyenlerinde şimdi karşıma geçip bunları savunmasıda aynı eşkilde beni tedirgin ediyo
işinize nasıl geliyorsa o şekilde konuşuyosunuz

neyce konuşuyorum ben arapçamıda anlatamıyorum

ne dediğimi anlıyomusunuz arkadaşım
bak bir daha söylüyorum

benim evim varsa eğer kardeşim kiradaysa
ben o evi kardeşimin elinden almam ortak olmam ondan hak talep etmem diyorum

anlatabildim mi şimdi ben kardeşime yabancı el gözüyle bakmıyorum nitekim gelinimize de
el gibi bakmıyorum erkek diyede başımın üstünde taşımıyorum

yalnız sizin bu kardeş düşmanlığınızı anlamadım gitti bi türlü

konu sahibine gözün aç diyenlerinde şimdi karşıma geçip bunları savunmasıda aynı eşkilde beni tedirgin ediyo
işinize nasıl geliyorsa o şekilde konuşuyosunuz

Teoride söylediğiniz doğru iken pratikte yanlış. Şimdi cevirdiniz cümleyi. Evet kimin ihtiyacı varsa o otursun. Ama siz erkek kardeşim dururken ben mirastan pay almam demiyor muydunuz?

valla kk daki para için sevgilisini terk edenleri eşlerini boşayanları gördükçe ne diyeyim hak vermiyor değilim :42:

siz bu örnekleri kaale almayın. kaç tanedir bu tarz kadın. hele cefakar Türk kadınlarımızı düşünürsek..

konu sahibi derdini anlatamamış sanirim ben burda konu sahibini haklı buluyorum neden hem esiyle beraber kredi oducekler hemde ev onlarin degil kp nin uzerine olcak yok oyle yağma allah gostermesin bosansalar o ev uzerinde hic bir hakki yok ev ya senin uzerine yada esinin uzrine olsun canim kabul etme ezik gormesinler seni bide kpnin gozu doymamis mi onca evi var bide utanmadan benim ustume olcak diyo oldu baska ? kız burda kotu bisey dememis ki. he bosanma cok sacma esin sana yok derse iyi benev almak istemiyorum de. sen o kadar caliscan altinlarini vercen kp ye ev alcan yok ya.tapu kp nin uzerine olcagina gore ev e ona alincak. sakin kabul etme kız .

Teoride söylediğiniz doğru iken pratikte yanlış. Şimdi cevirdiniz cümleyi. Evet kimin ihtiyacı varsa o otursun. Ama siz erkek kardeşim dururken ben mirastan pay almam demiyor muydunuz?

ben çevirmedim orada eksik yazmış yada şunu yazmayı unutmuş olabilirim "evim var"
"kardeşim kirada" ve orda kendi ailemden bahsettiğim için erkeğe kalıcak hak almam dedim
şunu da söyleyim evim olmasa da baba evini ona veririm eğer babamın dağıtacak başka mirası varsa onlardan alırım

erkek evlat dururken ben hak almam tarzında bişey de yazmadım

ama bi kerede insanın üzerine bu kadar gelinmez acayip bi ön yargı var bu sitede
ve yönetici olarak öncelikle sizin buna karşı çıkmanız gerek
burda genelde üyeler mesaj sayısına göre değerlendiriliyo ve zaten gruplaşılmış eskiden gelen forum dostlukları

biri buna karşı çıktı hayda hep beraber yıkalım zihniyeti yani
bence ilk önce bunu ortadan kaldırmanız gerek bu forumda belki yeri burası değildi ama bu konuda üstüme çok gelindiği için
burda yazma gereği duyuyorum
bende zamanında forum yöneticiliği yaptım lakin bu şekilde davranılmasına izin vermedim

....

başta ki bir iki yorumu okudum daha fazlasına gerek yok....

ben de bu insanları anlamıyorum yani....çocukları zor durumdayken hala ben onu ne zorluklarla yaptırdım ben ölünce satarsınız falan fılan diyen büyüklerimizi anlamıyorum ben.....bizler zor durumdayken yardım etmeyenin öldükten sonra mı hayrını görelim.......ne yapalım yani Allah koruusn ölmelerini mi bekleyelim.........bırak işte ver çocuunun evini sende sağlıklıyken gör çocuklarının mutlulugunu.yooooo hiç olur mu ölmeden asla!!!!!!!!
size neden hak veriyorum sebebine gelince;
ben de 2 yıllık evliyim....evlenme sürecim çok sancılı geçti.....çogu şeyi eşim sağolsun sırtladı.......evlendiğim 2. gün kp im beni yalnız odaya çekti.....dedi ki 100 milyar kredi çekin ev alın hemen.....bende baba hemen olmaz daha yenıe vlendık bıraz zaman gecsin sonra dedim...
eşimin arabası vardı evlenmden önce sattılar(babasının üzerineydi)
babası bankaya koydu ..oğlum ev alırken ben size vereceğim dedi.....
biz ev arıyoruz....parayı istedik...para yok dedi...evimin üstünü çıktım dedi.....
bu arada görümcem de babasına ait evde oturuyor yıllardır .....yeme içme hiç dogrudürüst masraf yok....
tmm dedi eşim aradan çok geçmedi 3-5 ay sonra kp im deniz evi aldı...
ve eşimin ailesi ile arası açıldı ,eşim hastalandı falan fılan manevi olarak üzüntüsünden....
babanın sözlerine dikkat: eeeeeeeeeee oğlum ben başkası için mi yapıyorum...hepsi sizin için ben ölünce hepsi sizin olacak.....
eşim de çok duygusaldır...baba ben senin sağlığında mutlu huzurlu rahat olamadıktan sonra sen ölünce mi huzura kavuşacagım dedi....
şimdi biz kendi imkanlarımızla çok şükür evimizi aldık.....zar zor da olsa geçinip gidiyoruz..kimseden 5 kuruş almadık..yüklüce kredi çektik ondan bundan kısıp borcumuzu ödüyoruz.....
bende çabalıyorum işe girmek için .......
Allah sağlık versin de ödenir diyoruz......
sonuç: eşimin o kalbindeki yara kapansa da izi hep kalacak....
not:ben hiçbir şeye karışmadım...hep dışardan izledim olayları..agzımı açıp da tek laf etmedim....banane babasının parasından evinden....
benim için tek önemli olan eşimin sağlıgı,huzuru....

Son düzenleme:
Ya banlanmak istemiyorum ama meraktan da ölüyorum.

Şimdi bizimkilerin erkek evladı yok, mallar kime kalacak geleneklerimize göre???
Biz yıllarca kendimizi yok yere mi evlat saydık yani???
Gerçi ben mal mülk istemem. Hiç derdine de düşmem. Ailem bugün
x kişiye bağışladım dese, neden demem. Onların emekleri sonuçta.
Aklı başındayken böyle bir karar verdiyse bir bildiği var derim.

Eşinizin ailesini iç işlerinize karıştırmayın, siz de onların aile içi işlerine
karışmayın. Peşinat bulup, kredi çekin, alın evinizi, oturun güle güle.
Tapu da ortak olsun üzerinize.

Son düzenleme:
başta ki bir iki yorumu okudum daha fazlasına gerek yok....

ben de bu insanları anlamıyorum yani....çocukları zor durumdayken hala ben onu ne zorluklarla yaptırdım ben ölünce satarsınız falan fılan diyen büyüklerimizi anlamıyorum ben.....bizler zor durumdayken yardım etmeyenin öldükten sonra mı hayrını görelim.......ne yapalım yani Allah koruusn ölmelerini mi bekleyelim.........bırak işte ver çocuunun evini sende sağlıklıyken gör çocuklarının mutlulugunu.yooooo hiç olur mu ölmeden asla!!!!!!!!
size neden hak veriyorum sebebine gelince;
ben de 2 yıllık evliyim....evlenme sürecim çok sancılı geçti.....çogu şeyi eşim sağolsun sırtladı.......evlendiğim 2. gün kp im beni yalnız odaya çekti.....dedi ki 100 milyar kredi çekin ev alın hemen.....bende baba hemen olmaz daha yenıe vlendık bıraz zaman gecsin sonra dedim...
eşimin arabası vardı evlenmden önce sattılar(babasının üzerineydi)
babası bankaya koydu ..oğlum ev alırken ben size vereceğim dedi.....
biz ev arıyoruz....parayı istedik...para yok dedi...evimin üstünü çıktım dedi.....
bu arada görümcem de babasına ait evde oturuyor yıllardır .....yeme içme hiç dogrudürüst masraf yok....
tmm dedi eşim aradan çok geçmedi 3-5 ay sonra kp im deniz evi aldı...
ve eşimin ailesi ile arası açıldı ,eşim hastalandı falan fılan manevi olarak üzüntüsünden....
babanın sözlerine dikkat: eeeeeeeeeee oğlum ben başkası için mi yapıyorum...hepsi sizin için ben ölünce hepsi sizin olacak.....
eşim de çok duygusaldır...baba ben senin sağlığında mutlu huzurlu rahat olamadıktan sonra sen ölünce mi huzura kavuşacagım dedi....
şimdi biz kendi imkanlarımızla çok şükür evimizi aldık.....zar zor da olsa geçinip gidiyoruz..kimseden 5 kuruş almadık..yüklüce kredi çektik ondan bundan kısıp borcumuzu ödüyoruz.....
bende çabalıyorum işe girmek için .......
Allah sağlık versin de ödenir diyoruz......
sonuç: eşimin o kalbindeki yara kapansa da izi hep kalacak....
not:ben hiçbir şeye karışmadım...hep dışardan izledim olayları..agzımı açıp da tek laf etmedim....banane babasının parasından evinden....
benim için tek önemli olan eşimin sağlıgı,huzuru....

bir konuda haklısınız sadece şu: Parayı vericem dedi ama vermedi kat çıktı..bu kadar..Aileler didinip didinip ev yapsınlar sonrada çocukların üzerine yapıp açıkta kalsınlar öylemi? Bu nasıl bir mantık? madem kendi imaknınızı kullanıp ypabiliyordunuz evinizi bu tantana neden. Vermek zorunda deilki. ana baba yemeden içmeden uğraşsın ev yapsın paşa çocuklarda benim hakkım desin yok ya..benim de babamın var 4 kat evi ne diyim ver benim payımı..ne payı hangi pay..Evet onlar yaşıyorken o mal onların bizim değil evlenip yuva kurmayı biliyorsa insanlar, sorumluluğuda almayı bilecekler ana babanın mal mülküne güvenmeden.

bir konuda haklısınız sadece şu: Parayı vericem dedi ama vermedi kat çıktı..bu kadar..Aileler didinip didinip ev yapsınlar sonrada çocukların üzerine yapıp açıkta kalsınlar öylemi? Bu nasıl bir mantık? madem kendi imaknınızı kullanıp ypabiliyordunuz evinizi bu tantana neden. Vermek zorunda deilki. ana baba yemeden içmeden uğraşsın ev yapsın paşa çocuklarda benim hakkım desin yok ya..benim de babamın var 4 kat evi ne diyim ver benim payımı..ne payı hangi pay..Evet onlar yaşıyorken o mal onların bizim değil evlenip yuva kurmayı biliyorsa insanlar, sorumluluğuda almayı bilecekler ana babanın mal mülküne güvenmeden.

ben sizin bana söylediğiniz gibi bir şey söylemiş miyim:44: ayrıca tantana çıkarmak mı ? asla tarzım değildir...siz içinden istediğiniz kelimeleri seçip kendinize göre yorum yapmışsınız.....iyi okuyun ben agzımı bile açmadım...bunlar benım kendi içimde ki düşüncelerim....karşı tarafa aksettirmedim bile.....ayrıca altta da yazıyor bakın iyi okuyun......kimsenin parası pulu beni enterese etmez........
sorun şurda para yok dedi harcadım oğlum dedi......sonra hemen ev aldı..hani para yoktu.......ayrıca illa kendi paramızın olmasına da gerek yok bu tarz işler aile yardımları ile olur......kim ne kadar destek olursa 3-5 yardımcı olurlar ben ailemden böyle gördüm hanımefendi.......
yoksa milletin parası benim zerre umrumda değil.......
sanki düşmanına nispet yapar gibi hemen ev almak öz oğluna koydu anlayacagınız........tabi anlarsanız!!!
ki benim eşim memur olmadan babasının yanında beş kuruş almadan çalıstı kaç yıl.....paraya kıymet verseydi o zaman verirdi.....
neyse bu benin konum değil......bunlar benim düşüncelerimdi dile getirdim.......

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X