kızlar cahilliğime gülmeyin yıkanabilir hazır bez varmış

yok canım ne gulmesı bende bılmıyordum valla.hatta bugun espiriğini yapmıstık kocişle gorunce sasırdıım demek varmışkaydirigubbakcemile3ama pek kullanışlı olur gıbı gelmiyor bana.elde mı yıanıyor bu?ole olursa cok zor..malkıneye atılıncada pis pis ne bilimm makıne cok kotu olur gıbı geldı sankımmirmirmirmirben kullanmam .
 
valla bende ilk defa gördüm ,duydum.....)
banada pek kullanışlı gibi gelmedi... bende kullanmam..
 
kizlar almanyada bazi yerler var ben tv de gördüm biriktiriyon bu bezleri moklu moklu sana yikayip geri getiriyorlar ama ne kadar ücret aliyorlar bilmiyorum ben asla yapmam
 
bende bebeğim dergisinde görmüştüm reklamını ama bana da cazip gelmedi daha uygun vs die yazmışlar bi sürü laelaelaelaelae
 
ben de ilk kez gordum,cok sevimli gorunuyolar,yumusacik,ama ben de cok kullanişli oldugunu düşünmüyorum.bir yıkanmadan sonrada o yumusak goruntusu kalmaz zaten.
Aslinda kullanmak lazım... eğer bulursam ben bir deneyecegim yaa..
Cunku bir bebek bezi doğada 300 ile 500 yıl arasinda yok oluyor,en kotusude bebez bezleri için heryıl 7 milyondan fazla ağaç kesiliyormuş.
 
Yani hem doğaya hemde bebeğimize zararlı hazır bezler, karbonla beyazlatıldığı için ama tabiyki günümüzde herşey zararlı, soluduğumuz hava bile, bi düşünmek lazım bide kullanan olsaydı da tecrübesini paylaşsaydı keşke :)
 
Kızla bende bunu tv de gördüm. Hatta türkiyeden bir bayan girişimci üretiyormuş bunları ama henüz türkiye de satılmıyor dışarıya ihraç ediliyormuş. bu yıl içerisinde türkiye pazarınıda yayılacakmış . Tek avantajı doğayı koruması . ıç ve dış tan oluştuğu için içini istersen (yani asıl kakanın değdiği yeri) atabiliyorsun istersen yıkıyabiliyorsun. tanesi takım olarak (yedekleri falan) 30 tl gibi satılacakmış . Şu an online satanlar belki ordan belki de yurtdışından almışlardır .
bence dezavantajı şu : 1 tane yetmez . tek başına koca makinayı çalıştırmak olmaz .başka çamaşırla zaten yıkanmaz. en az 5-6 tane almak lazım. gene makinayı doldurmaz . bekleteceksin pis pis makinayı açacak kadar olması için .birde bebek büyüyücek her boya olurmu . zaten maksimum 60 derecede yıkanıyormuş . eh bu durumda da hijyenik olurmu . mikroplar ölürmü. eskiden annnelerimiz evde yıkıyordu ama o zaman kaynar suda kaynatıyorlardı bezleri daha sağlıklı oluyordu bence. denerim belki ilerde bebişim olunca (yeniliklere açık olmak lazım) ama çok ta kullanabileceğimi sanmıyorum.
 
Merhaba,
ılgili firmadan aşağıdaki mail geldi,
çok güzel bir paylaşım bilginize



Sayın Site Yöneticisi,

"kızlar cahilliğime gülmeyin yıkanabilir hazır bez varmış" başlıklı yazışmalarda kullanıcıların yıkanabilir bebek bezleri ile ilgili bazı sorularının ve ne yazık ki aynı zamanda bazı yanlış bilgilerinin olduğunu gördük. Site kurallarına aykırı düşmemek için bu konuda kullanıcılarınızı bilgilendirebilmek için izninizi rica ediyoruz.

Öncelikle şöyle belirteyim biz söz konusu yıkanabilir bebk bezlerini Türkiye'de üreten ve satışa sunan ıLK firmayız ve BabyNEO markalı ürünlerimiz Ağustos 2008'den beri satılmaktadır. Ürünlerle ilgili hijyen konusunda yanlış bilgi annelerimizin ve anneannelerimizin bezleri kaynatma nedeninin hijyeni sağlamak için olduğu düşünülmekte. Aslında kaynatma nedeni bezlerin sabun ve sabun tozu ile yıkanıyor olması ve sabun taneciklerinin kumaşın üstüne yapışması ve nırmal yıkama sonucu dahi çıkmaması sonucu, sadece kaynatarak, yüksek ısıda çözünebilmesidir. 60 derecelik ısı hijye sağlamak için yeterli bir sıcaklıktır, kaldı ki hastanelerde bile aynı ürünü farklı kişilerin kullandığı ortamda dahi yıkama sıcaklığı 85 derecedir. Ayrıca ürünlerin yıkandıktan sonra deforme olacağı konusuna gelince, bezlerin üretiminde çok özel olarak geliştirilmiş malzemeler kullanımaktadır. Bu malzemeler yüksek ısıda, çok ve sık yıkamaya dayanıklıdır. Kullanılan her bir malzeme (dikiş ipliğinden, kumaşına kadar) Öko-Tex 100 Standardının özellikle bebek ürünlerine verilen Class1 sertifkasına sahiptirler. Ürünlerimizi uzun süredir yurt dışına ihraç etmekteyiz ve ordaki aileler ürünlerimizi ikinci bebeklerine bile kullanmaktadırlar.

Bu yazıyı size ürünlerimizin reklamını yapmak ve pazarlamak amacıyla değil, yıkanabilir bebek bezleri hakkında bilgi vermek, ve mümkün olduğunca kullanıcıları bilinçlendirmek amacıyla gönderiyoruz. Göstereceğiniz ilgiye şimdiden teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
BabyNEO Yıkanabilir Bebek Bezleri"

 
tesekkurrr ederizzz.. aydınlanmış olduk..
gerçi ben yinede tercih etmem.ıkna olmadımkaydirigubbakcemile3
 
Merhaba,
Ben Belcika'da yasiyorum. Firmadan gelen mailde soylendigi gibi burda yikanabilir bebek bezi kullaniliyor. Yakin cevremde gorumcem kullaniyor. Ancak onlarin temizlik anlayisi bizimkinden oldukca farkli. Mesela tuvalete girerler arkasindan el yikamazlar, bir de o ellerle bebegi kucagina alip severler. Sebzeleri yemege katmadan once yikama geregi duymazlar. Evde kopek vardir ve cocugun oyuncaklarini agzina alir, ayni oyuncagi sonra cocuk da agzina alir. Bulasiklar deterjanli suya sokup cikarilir sonra da silinir, durulama yok yani.
Diyecegim o ki "Avrupa'da bile bu bezler cok kullaniliyor.." gibi laflar biz Turk annelerini pek baglamiyor, zira yabancilarin temizligi bizim icin bir olcut olamaz. Ben sahsen pek ikna olamadim bu bezlerin temizligi konusunda. Bir kere hava geciriyorsa cisi kakayi da gecirir, bu durumda her defasinda tum bezi degistirmek lazim. E bu bezler zaten dunyanin parasi. Gunde 10-15 tane degistirmek lazim, yani her gun makina acip cok yuksek isida yikayip kurutmak lazim. Ona bebekle zamanim olmaz gibi geliyor bana. Yine de yapabilen yetistirebilen varsa cevre acisindan guzel birsey.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…