Kızlar çok önemli bir sorun mu bu durum ?

psikoloğa gitmekte fayda var bence canım..temizlik güzel bir şeydir de sen biraz abartmışsın, sana da yazık..

benim ev arkadaşım da babası öldükten sonra böyle olmuştu. sayesinde ev tertemizdi :) obsesif (takıntı ) kaynaklımış

Hımmmmmm bunu daha once duymustum tam olarak ne oldugu hakkında bılgım yok ama arastırım. Dur bi

Haklısın banada yazık
Ilk zamanlar cok hosuma gıdıyordu bu durum ama sımdı bu sıralar heralde ellerımle sılldıgım ıcın belım agrıo
Bıde vıledaaa sılmıyo sankı gbı gelıo

obsesif kompulsif bozukluk sanırım.. bende mevcut kendisi :3:
tatmin olmama, evham, takıntı, mesela temizliği olmadığını düşünerek defalarca tekrarlamak..yapmadığın zaman eksiklik hissetmek, zorlantı..
ben bulaşıkları elimde hiç yıkamam mesela yıkarsam durulanmadığını düşünüp uzun zamanım gider. :6:
sürekli el yıkmak,kapı kollarına dokunmadan yada peçeteyle açmaya çalışmak, insanlar elini sıkıtığında yıkama ihtiyacı hissetmek..

ev temizlemek dışında sende de var mı bunlar??

Son düzenleme:
Canım bi Dr görün derim..gecen sene bu zamanlar durduk başladı bendede normalde temizlik yapmayı hic sevmem hatta cok tepki Alırım annemden B'nde mutfaktan çıkamazdım hic hayatım mutfaktan ibaretti sürekli bulaşık yıkar ocağı deli gibi silerdim yılbaşı gecesi Ocak silerken girmiştim yeni yıla ( o yüzden bütün yilim b..... Gecti galiba ) bnmki anormal di hic çıkmıyordum temiz alanları bile siliu

Telden yazdım karışık oldu daha sonra pskolojik yardım nedeniyle kurtuldum bu durumdan çünki gittiğim yerlerdede mutfağa girip hmn ise koyulurdm o kadar vahim di durum :)

Peki çamasır suyu bı bagımlılık yaratn bı kımyasalmıdır?

Sen de takıntı olmuş bu durum helincim...
Doktora görünmen iyi olabilir.

Artı yukardaki soruna yanıt vermek istedim.
Ben hrgün çamaşır suyu kullanıyorum.Bağımlılıktan mıdır bilmiyorum .
Sen diyince kafama takıldı.

strese psikolojik nedenlere bağlı temizliğe yönelmiş durumdasınız dikkatinizi başka şeylere yöneltseniz temizliği yavaş yavaş azaltmış olursunuz

kendine zarar vermeden önce gidip yardım almalısın, arkadaşların da dediği gibi obsesif kompulsif bozukluk gibi görünüyor..eşimin halası da senin gibi temizlik takıntılıydı, ama yıllar sürdü onunki ellerinde problem var şimdi ameliyat geçirdi.. daha yeni yardım almaya başladı.. prozac kullanıyor,şimdi normal..

benim ev arkadaşım da babası öldükten sonra böyle olmuştu. sayesinde ev tertemizdi :) obsesif (takıntı ) kaynaklımış

Cıddımısınız ya pekı arkadasınıza tedawısı nası oldu bılgınız varmı bendede cunku dedem vefat edınce basladı

Son düzenleme:
obsesif kompulsif bozukluk sanırım.. bende mevcut kendisi :3:
tatmin olmama, evham, takıntı, mesela temizliği olmadığını düşünerek defalarca tekrarlamak..yapmadığın zaman eksiklik hissetmek, zorlantı..
ben bulaşıkları elimde hiç yıkamam mesela yıkarsam durulanmadığını düşünüp uzun zamanım gider. :6:
sürekli el yıkmak,kapı kollarına dokunmadan yada peçeteyle açmaya çalışmak, insanlar elini sıkıtığında yıkama ihtiyacı hissetmek..

ev temizlemek dışında sende de var mı bunlar??

Yok canım ben temızlık yapıp yer sılmek ıstoyorum sureklı bıde dun bır arkıdasımda kaldım utanmasam makına tutucaktım orayada alt komsusu rahatsıznoluryormus sabah kaltım arkadasım uyuyoken camları sıldm :)))))))) her gıttım yer temızlıyorum yanı oranın pıs oldugunu gormek benı rahatsız edıyor

Son düzenleme:
kendine zarar vermeden önce gidip yardım almalısın, arkadaşların da dediği gibi obsesif kompulsif bozukluk gibi görünüyor..eşimin halası da senin gibi temizlik takıntılıydı, ama yıllar sürdü onunki ellerinde problem var şimdi ameliyat geçirdi.. daha yeni yardım almaya başladı.. prozac kullanıyor,şimdi normal..

Pekı bu bahsettıgınız rahatsızlıkta ılaclamı tedawı hanı bole uyuyosn sureklı o sekıldemı

Yok canım ben temızlık yapıp yer sılmek ıstoyorum sureklı bıde dun bır arkıdasımda kaldım utanmasam makına tutucaktım orayada alt komsusu rahatsıznoluryormus sabah kaltım arkadasım uyuyoken camları sıldm :)))))))) her gıttım yer temızlıyorum yanı oranın pıs oldugunu gormek benı rahatsız edıyor

aayy aynen bende yapardım onu..
bir arkadaşım var. beden temizliğine önem veren ama evleri pis olan

her gittiğimde odasını çaktırmadan toplama ihtiyacı hissederim, ve bende süpürdüm kaç kere..dayanamazdım :52:

ama camları silmek biraz aşırı olmuş :)

tabii bunların fazlasını yapma ihtiyacı hissettiğmizde doktora görünmek gerek.. fazlası kendimize zarar..yazık bize :59:

Pekı bu bahsettıgınız rahatsızlıkta ılaclamı tedawı hanı bole uyuyosn sureklı o sekıldemı

ilaçlar beyni uyuşturan, geçici çözüm gibi bence..
bende kullandım lustral.. ama bıraktım nereye kadar ilaç kullanabilirz ki.. beynimizede yazık!

sanırım çözümü yok. ben umutsuzum yani. yada paran varsa gidip en iyisinden terapiler alacaksın. devlet hastaneleri ilaç yazıp yollar çünkü..

Kızlar dedem vefat edeli 1.5 sene oluyor .Dedem vefat ettınde berı eve nerden baksanız bi sürü kişi geldı ama son 1.5 senedir.
Nerede toz görsem yada yerde bir kagıt parcası toz görsemmm kiiiii
genelde bu son zamanlarda günlük olmaya başladı.
Sürekli evi temizlemek istiyorum dün aksam işten geldim gelir gelmez makina tutuyorm.
Yerleri desen elllerimle siliyorum yani bide çamasır suyu kokusunu sankı duymam gerekıyor

Annem bende takıntı olmaya basladını söyluyor bu durumun

Yanı yerlerı sılerken bıle sanki yer kazınacak o derece sankı ıcımde bır ofke varrr sinirlenerek siliyorum

Yaptıgım temızlıge arkadaslarım. Oh ıyımfılan dıyor temızlık ıyıdır ama sizdemi böyle temizliyorsunuz!!!!

Ya ben acaba Bı dr mı gıtsem bılmıyorum

bence temizlik hastalığına yakalanmışşsın yada piskolojik olarak sinirini temızlık yaparak atıyorsun bence bı doktora gorun derım

Bana da abartılı geldi
Titiz olmak iyi birşeydir ama herşeyin fazlası gibi bunun da fazlası zarardır
Çamaşır suyu ile sinirli gibi kazırcasına ellerinle yerleri silmek hiç iyi değil..

Viledaya güzel kokulu fayans temizleyicilerden dök azıcık ta domestos.. Onunla tüm evi sil ama parkeleri döver gibi değil :1: Sakin ve güzelce sil.. Yeter bence..

takıntı olmuş....
temizlik titizlik iyide bu kadarıda fazla biraz...
bi doktorla görüş derim bende...

Peki çamasır suyu bı bagımlılık yaratn bı kımyasalmıdır?

çamaşır suyunu ben de çok severim
nedense çamaşır suyu kokmadan içim rahat etmez
ama senin gibi her gün de temizlik yapılmaz
bence sen takmışsın şu sıralar
psikoloğa gitmene gerek yok
insanların dönem dönem taktıkları şeyler olur
toz görmek istememen gayet normal bişey, kim ister ki.
ama toz al sadece, evi baştan süpürmene gerek yok
geçici bi dönem seninki; atlatırsın
ama kendini rahat bırak biraz
bu kadar sıkma

Back
X