kızlar çok üzgünüm, bebeğim kanala girmemiş

dilekdoruk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2008
151
0
96
46
Ankara
merhabalar, hamileliğimin başından itibaren sizi takip ediyor olmakla beraber çok az yazabildim.39+1 günlük hamileyim ve bugün kontrolüm vardı, doktordaydım.maalesef bebeğim hala kanala girmemiş ve hiçbir sancım yok.Doktorum haftaya pazartesiye kadar bekleyelim, sonra sezeryan günü kararlaştıraşlım dedi.Doktordan geldiğimden beri ağlıyorum, normal doğum yapmayı çok istiyordum, sezeryandan çok korkuyorum.Ayrıca normal doğumu yaşamayı gerçekten çok istemiştim.Sizlerden benim durumumda olan var mı?Bir şekilde yavruma kavuşacağım ama ben normal doğumla bu kavuşmanın her anını hissetmeyi istiyordum.allaha dua ediyorum, ne olur yavrum normal doğsun diye ama pek umudum kalmadı.Şimdiden ilginize teşekkürlersenağlama

canım üzülme pazartesiye var daha belli olmaz hem sezeryan olsanda hayırlısı buymuş diceksin napalım bende yarın gidiyorum doktora bakalım bizimki ne alemde çok merak ediyorum

benımde 39. haftamda bebeğim kanalda degıldı.. doktorunuzun ne acelesı varmış ki?

42 . haftaya kadar yolu var.. rahatsız etmeyın bıcırıgı.. keyfı ne zaman gelmek ısterse o zaman gelsın annesi...

allahım bır avazda kurtarır ınsallah.....

Merhaba canım, ben de aynı sorunu yaşıyorum, henüz 37+2 deyim ama bebeğim 3.450 gr ve hala doğum kanalına girmemiş. Doktorum 40.haftaya kadar bekleriz olmazsa alırız dedi çünkü kilosu arttıkça normal doğum ihtimali zaten düşer dedi.Ben de ne yapacağımı bilmiyorum. Haftada yaklaşık 200-250 gr. alsa 3 haftada 4 kiloyu geçer bizimki, inşallah o zamana kadar girer doğum kanalına.

Canım üzülme bende cuma muayeneye gittiğimde benim bebekte girmemişti ve sanırım hala girmedi benimki hatta gitgide yukarı çıkıyor gibi .Bende normal doğum istiyorum bu cuma tekrar var kontrolümüz bende çok tedirginim ama herşeyin hayırlısı diyerek avunmaya çalışıyorum

htckasapMerhaba canım, ben de aynı sorunu yaşıyorum, henüz 37+2 deyim ama bebeğim 3.450 gr ve hala doğum kanalına girmemiş. Doktorum 40.haftaya kadar bekleriz olmazsa alırız dedi çünkü kilosu arttıkça normal doğum ihtimali zaten düşer dedi.Ben de ne yapacağımı bilmiyorum. Haftada yaklaşık 200-250 gr. alsa 3 haftada 4 kiloyu geçer bizimki, inşallah o zamana kadar girer doğum kanalına

Sanırım aynı durum bende de var; benim 35+5 de 3.385 gr.dı. fazla kilolu olunca doğum kanalına girse bile sıkışıp kalabiliyor. çok kararsızım, normal doğum olmasını çok istiyorum ama risk almasam mı... ya sıkışırsa, çektiğim acılar boşa gider ve üstüne birde hazırlıksız ameliyata girermiyim...offffff, kafam çok karışık....:çok üzgünüm:

helikaz, senin haftan daha erken ama kilosu benimkinden fazla, zaten sorun da orada yoksa 39. haftada bile girebiliyorlar bazen ama bizimkilerin kiloları arttığı için artık kanala girmesi de zor diyor doktor. Ben internetten araştırdım biraz böyle durumlarda normal doğum için ısrar etmeyin, sezeryan en uygunudur deniliyor. Hatta bazen kanala girmemesinin sebebi kordon dolanması falan da olabiliyormuş. Normal doğumda ısrar etmek bebeğe zarar da verebilir. En iyisi doktoru dinlemek. Benim doktorum 39. haftada bir bakarız ona göre karar veririz dedi. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah.

bende yarin 40. haftama giricem ve bebegim hayla yukarda benneyaptımki derincim seninki gibi benimkide asagi incegine yukari cikiyor ..... ins. bebisler bian önce kanala girerler ......

ya şimdi yazdıklarınızı okuyunca bende korktum
geçen hafta kontrolde benim kızımda girmemişti kanala
aşağı inmiş ama bu haftayıda geçirirsiniz böyle demişti dr.
Bi de üstelik geçen hafta 3.500 gr.dı.
yarın yine kontrolüm var ve içimden bi his hala çok aşağı inmediğini
söylüyor. zaten bir haftaya kadar 40 haftamız doluyor.
inşallah bu sürede o aşamayı tamamlarız.
Yoksa ben sezeryandan çok korkuyorum.
İnşallah gerek kalmaz.

betülcüm suni sancininda sezeryan riski var
rahmi acacagina kapatabilir ve daha cok sanci cekme ihtimali ,uzun sürme ihtimalide var suni sancinin ...
ins. hepimiz istedigimiz gibi bi dogum yapariz ve bebislerimizi saglikla aliriz kucagimiza :emir_bebek:

SEVGİLİ ARKADAŞLAR,EN GÜZELİ, EN DOĞRUSU NORMAL DOĞUM TABİ Kİ...BEN DE 39+4 GÜNLÜĞÜM. BİZLER DE AİLECE SABIRSIZLANIYORUZ. AMA, ALLAH TAN BİR AKSİLİK ÇIKMADIĞI SÜRECE SONUNA KADAR NORMAL DOĞUM OLMASINI İSTİYORUM. ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN. İÇİNİZİ FERAH TUTUN LÜTFEN....kaydirigubbakcemile5

Kızlar ne durumdasınız içinizde bebeği doğum kanalına giren oldu mu biz 38+1 olduk hala girmedi, kilomuz da 3.525 oldu. Doktorum 40.haftaya kadar bekleriz dedi bu seferde kilosunun çok artmasından korkuyorum. Sizinkiler ne durumdalar ?

tatlim bizde 39+1 olduk bebek hayla yukarda en son gittigimde rahmimde biraz aciklik vardi ama bebek kanalda degildi daha :1no2: nezaman inicek onuda bilmiyorum
gitgide yukari cikiyor dün aksam resmen gögsümün tam altindan tekme attiii
yolu sasiriyor benimki yaa mirmirmirmir
benimki bu hafta gelmezse doktorum iki haftaya kadar daha bekleriz dedi benimde tek korkum bebegin kilosunun artmasi ayyy ben nasil dogururum o tosuncuguuu ,bide biktim artik herkez bebek bekliyor devamli soruyorlar gelmedimi hayla diye sanki benim elimde bebegi cikartmak offfff offfffffff

merhaba güzel annişler, 15 şubat akşamı suyum geldi ve doktorumu aradım, o da hastaneye gitmemi söyledi, sonra kendi de geldi.Ama maalesef bebek hala kanala girmemişti ve sancım da çok azdı,açılma da 2 cm kadardı.Normal doğumu çok istediğim için doktor sabah 8'e kadar 10 saat suni sancı verdi ama sancılarım hiçbir şekilde düzene girmedi, bebek kanala girmedi ve açıklık da ancak 3 cm'ye ulaşabildi.Sabah 8'de bebeğimin kalp atışlarında da düşüş başlayınca mecburen sezeryana alındım ve 8.37'de yakışıklı oğlum Doruk Ege epidural sezeryanla dünyaya geldi ve inanın şu an dünyanın en mutlu insanı benim.Sezeryandan çok korkmama ve hiç istemeyerek girmeme rağmen şimdi önceki kayglarım çok yersiz geliyor.Bir şekilde bebeğim dünyaya geldi ya önemli olan bu, lütfen siz de endişelenip kendinizi üzmeyin.Ne şekilde olursa olsun yavrunuzu dünyaya getirmenin mutluluğu bambaşka bişey ve sezeryan da o kadar kötü değil.Dün sabah doğum yapmama rağmen bugün hiç yatmadım, hep ayaktaydım ve ağrım çok az.Sadece bugün gazımı atmaya başladığım için gaz sancım oldu ama hamilelikteki ağrılardan çok da fazla bişey değil.Allah herkese yavrusunu sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.Oğlum ve ben hepinizi öpüyoruzŞeniz

dilekdoruk canım gözün aydın, Allah analı babalı büyütmek nasip etsin, darısı bizlerin başına. Sanırım biz de aynı şekilde olacağız çünkü bizim bebekler de hala kanala giremediler. Sen kaçıncı haftanda doğum yaptın, bebişin kaç kilo doğdu?

dilekcim cnm gözün aydin tatlim allah anali babali büyütsün bebisini
saglikli uzun ömürlü olsun
ikinizede 41 kere massallah cnm :nazar: :nazar: :nazar:
seni ve bitanecik oglusunu cooookk öpüyoruz cnm Şeniz

artık bende sabırsızlanıyorum 40 haftayı doldurmama 1 gün kaldı hala bebeğim kanala girmedi. 2 gün sonra tekrar muayene olacağım eğer bi kıpırtı yoksa sanırım sezeryan olacağım. Benim korkum hem doğum sancısı çekip hemde sezaryan olmak. stresten artık uykularım çok düzensiz. inşallah hayırlısı olan olur. allahtan sabır diliyorum. sıcaklar da bunaltmaya başladı. Allah hepimizin yardımcısı olsun dilerim.

artık bende sabırsızlanıyorum 40 haftayı doldurmama 1 gün kaldı hala bebeğim kanala girmedi. 2 gün sonra tekrar muayene olacağım eğer bi kıpırtı yoksa sanırım sezeryan olacağım. Benim korkum hem doğum sancısı çekip hemde sezaryan olmak. stresten artık uykularım çok düzensiz. inşallah hayırlısı olan olur. allahtan sabır diliyorum. sıcaklar da bunaltmaya başladı. Allah hepimizin yardımcısı olsun dilerim.

hadi bakalım hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah
melegine sagsalim kavusursun.
bi önceki sayfayı okudum da ne kadar yol katetmişis delikafadulden
bebişlerimiz dogdular da bide mama begenmiyorlar bile :umursamaz:

Back
X