Öncelikle hap kullanımının bünyeyi mahvettiği yanlış inanış... Birçok yararı da var doğum kontrol haplarının.Kilo olayı da tamamen uydurma... Yani hap kullanıp kilosunu koruyan ya da kilo verenlerde var.Ben oğlumdan önce 1 yıl sonra da 6 yıl doğum kontrol hapı kullandım hala da kullanıyorum.Çok şükür bir zararını görmedim. Ama öncesinde dr a danışıp tetkiklerinizi yaptırın ve asla sağlık ocağının verdiği haplardan kullanmayın çok kalitesiz oluyorlar.
Hap kullanmamaya kararlıysanız spiral düşünebilirsiniz.İlk zamanlar kondom kullanırsınız sonra spiral taktırırsınız. Çok secenek var aslında... Fazla endişelenmeyin bir yolu bulunur elbet.
Sen doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorsan eşin korunsun tatlım. ..dikkat edersen bi kaza olmuyo merak etme :))
evet spıralı dusundum en mantıklıda o geldı bana fakat ılk bebekten sonra takılıyormus dıye bır duyum aldım hiç hamıle kalmadan takılmıyormus sanırım ikilemde kaldım...ben doktoru verdıgı ılacları bıle kullanamıyorum panık atak :S yan etkı yapacak vs diye dogum kontrol hapı ıcsem kendımı dinlemekten mahfolurum :)
eşim condom a yanaşmıyor :2:
diğer korunma yontemıde nekadar guvenlı bılemıyorum canım
peki deri altı implantı hiç araştırdın mı? senin için uygun olabilir gibi geldi :26:evet spıralı dusundum en mantıklıda o geldı bana fakat ılk bebekten sonra takılıyormus dıye bır duyum aldım hiç hamıle kalmadan takılmıyormus sanırım ikilemde kaldım...ben doktoru verdıgı ılacları bıle kullanamıyorum panık atak :S yan etkı yapacak vs diye dogum kontrol hapı ıcsem kendımı dinlemekten mahfolurum :)
Annem ikiz kardeslerime spiral takılı iken hamile kalmış cnm :)) ben spirale hiç güvenmiyorum...
evet onu arastrdım :) bı yan etkısı olmadıgını ogrendım onada sempatık bakıyorum acıkcası :)peki deri altı implantı hiç araştırdın mı? senin için uygun olabilir gibi geldi :26:
ahahah hemde ıkız kulaga ne hos gelıyor:)
aslında olcak olduktan sonra onune gecemıyoruz bukadar net sende yeni anne oldun sanırım mutlu gunlerde büyüt bebişiiii
bol ca kondom stogu yapin
adetin sonraki 13 . gun yumurtlama olur buyuk ihitmalle o gunler uzak durabilirsin,+ kondoma ragmen
yani adetten 1 hafta ve once ve hemen sonrasinda birliktelik olursa baya du$er hamilelik riski
istersen kondom + hap+ geri çekilme+ takvim yontemini dene
ama $unu unutma Allah yazdiysa naparsan yap gelir o bebi$ :)
herkes nasil dogurup buyutuyorsa sende oyle yaparsin, strese girecek bi$ey yok
evet onu arastrdım :) bı yan etkısı olmadıgını ogrendım onada sempatık bakıyorum acıkcası :)
maşallahhhTeşekkür ederim 13 aylık bi kızım var :))
Allah yazdiysa öyle ya da böyle oluyo canim..stres yapma evliliginin tadini çıkar :))
mutluluklar....:))
mesaj tekrari ............................
kilo bunyeden bunyeye degısıyor bence cevremde de ımplant kullanan var bır hemsıre dostumda onermıstı :)
hem$ireyi bo$ver jinekologa sor bence:)
implant nasil koruyor bi fikrin varmi?
dogum kontrol hapi ndaki gunluk dozu vucuda gunluk salgiliyor diye biliyorum ben
yani dogum kontrol hapiyla ayni hormonu almi$ oluyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?