• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

:/ kızlar çokmu önemsiz bir kaygı taşıyorum sizce?

ladyLynn

sunset boulevard
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
919
211
33
bayanlar sızınle kımseyle paylasamadıgım bır sıkıntımı paylasacagım nişanlıyım kısa bır sure sonrada evlenecegım allahın ıznıyle düğün hazırlıklarındayız ama benım kaygım hamıle kalmak :) bundan cok korkuyorum bılıyorum ne onemsız dıyorsunuz ama ben hap kullanmayı dusunmuyorum korunma yontemlerınden hıcbırı benı tatmın etmıyor dedıgım gıbı kesınlıkle hap kullanıp bünyemı mahfetmek ıstemıyorum zaten kılo almaya musaıtım :/ ayrıca panık atak hastasıyım yanlıslıkla hamıle kalsam 9 ay bana zehır olur sureklı acıl servıslere taşınırım
aslında nişanlımda bebek dusunmuyor en az 4 yıl ama kaza durumundan korkuyorum nasıl bır yontem onerırsınız bana hap haricinde...yanlıs anlamayın nısanlımı delı gıbı sevıyorum fakat bır bebegı büyütecek kadar kendımı yeterli görmuyorum rahatsızlıgımdan ötürü bu durum emınım evlılıgımın ılk gunlerıne yansıcak eşim yakınlasmak ıstıcek ben hamıle kalma kaygısıyla uzak duracagım muhtemelen :S ne yapabılırım yardımcı olsun kızlarrrr

Öncelikle hap kullanımının bünyeyi mahvettiği yanlış inanış... Birçok yararı da var doğum kontrol haplarının.Kilo olayı da tamamen uydurma... Yani hap kullanıp kilosunu koruyan ya da kilo verenlerde var.Ben oğlumdan önce 1 yıl sonra da 6 yıl doğum kontrol hapı kullandım hala da kullanıyorum.Çok şükür bir zararını görmedim. Ama öncesinde dr a danışıp tetkiklerinizi yaptırın ve asla sağlık ocağının verdiği haplardan kullanmayın çok kalitesiz oluyorlar.
Hap kullanmamaya kararlıysanız spiral düşünebilirsiniz.İlk zamanlar kondom kullanırsınız sonra spiral taktırırsınız. Çok secenek var aslında... Fazla endişelenmeyin bir yolu bulunur elbet.

Öncelikle hap kullanımının bünyeyi mahvettiği yanlış inanış... Birçok yararı da var doğum kontrol haplarının.Kilo olayı da tamamen uydurma... Yani hap kullanıp kilosunu koruyan ya da kilo verenlerde var.Ben oğlumdan önce 1 yıl sonra da 6 yıl doğum kontrol hapı kullandım hala da kullanıyorum.Çok şükür bir zararını görmedim. Ama öncesinde dr a danışıp tetkiklerinizi yaptırın ve asla sağlık ocağının verdiği haplardan kullanmayın çok kalitesiz oluyorlar.
Hap kullanmamaya kararlıysanız spiral düşünebilirsiniz.İlk zamanlar kondom kullanırsınız sonra spiral taktırırsınız. Çok secenek var aslında... Fazla endişelenmeyin bir yolu bulunur elbet.

evet spıralı dusundum en mantıklıda o geldı bana fakat ılk bebekten sonra takılıyormus dıye bır duyum aldım hiç hamıle kalmadan takılmıyormus sanırım ikilemde kaldım...ben doktoru verdıgı ılacları bıle kullanamıyorum panık atak :S yan etkı yapacak vs diye dogum kontrol hapı ıcsem kendımı dinlemekten mahfolurum :)

evet spıralı dusundum en mantıklıda o geldı bana fakat ılk bebekten sonra takılıyormus dıye bır duyum aldım hiç hamıle kalmadan takılmıyormus sanırım ikilemde kaldım...ben doktoru verdıgı ılacları bıle kullanamıyorum panık atak :S yan etkı yapacak vs diye dogum kontrol hapı ıcsem kendımı dinlemekten mahfolurum :)

Annem ikiz kardeslerime spiral takılı iken hamile kalmış cnm :)) ben spirale hiç güvenmiyorum...

bol ca kondom stogu yapin
adetin sonraki 13 . gun yumurtlama olur buyuk ihitmalle o gunler uzak durabilirsin,+ kondoma ragmen
yani adetten 1 hafta ve once ve hemen sonrasinda birliktelik olursa baya du$er hamilelik riski
istersen kondom + hap+ geri çekilme+ takvim yontemini dene
ama $unu unutma Allah yazdiysa naparsan yap gelir o bebi$ :)
herkes nasil dogurup buyutuyorsa sende oyle yaparsin, strese girecek bi$ey yok

peki deri altı implantı hiç araştırdın mı? senin için uygun olabilir gibi geldi :26:

Annem ikiz kardeslerime spiral takılı iken hamile kalmış cnm :)) ben spirale hiç güvenmiyorum...

ahahah hemde ıkız kulaga ne hos gelıyor:)
aslında olcak olduktan sonra onune gecemıyoruz bukadar net sende yeni anne oldun sanırım mutlu gunlerde büyüt bebişiiii:3:

ahahah hemde ıkız kulaga ne hos gelıyor:)
aslında olcak olduktan sonra onune gecemıyoruz bukadar net sende yeni anne oldun sanırım mutlu gunlerde büyüt bebişiiii:3:

Teşekkür ederim 13 aylık bi kızım var :))

Allah yazdiysa öyle ya da böyle oluyo canim..stres yapma evliliginin tadini çıkar :))

mutluluklar....:))

bol ca kondom stogu yapin
adetin sonraki 13 . gun yumurtlama olur buyuk ihitmalle o gunler uzak durabilirsin,+ kondoma ragmen
yani adetten 1 hafta ve once ve hemen sonrasinda birliktelik olursa baya du$er hamilelik riski
istersen kondom + hap+ geri çekilme+ takvim yontemini dene
ama $unu unutma Allah yazdiysa naparsan yap gelir o bebi$ :)
herkes nasil dogurup buyutuyorsa sende oyle yaparsin, strese girecek bi$ey yok

evet butun onerılerını dıkkate alıcam canım:) dedıgın gıbı kaderde olacak olan oluyor :emir_bebek:
işte o içime buyudukçe dusunemıyorum ya dogum sırası komplıkasyonlar sonrası falan korkularım cokk :S zehır olur hayat banaaaa:)

evet onu arastrdım :) bı yan etkısı olmadıgını ogrendım onada sempatık bakıyorum acıkcası :)

nasil ara$tirdin kiz boyle
onu kullananlarin 50¨% sinden fazlasi a$iri kilodan geri çikarttiriyo,çogu dr da tavsiye etmiyor
hap çok masum o deri altinin yaninda ..

mesaj tekrari ............................

Son düzenleme:
kilo bunyeden bunyeye degısıyor bence cevremde de ımplant kullanan var bır hemsıre dostumda onermıstı :)

hem$ireyi bo$ver jinekologa sor bence:)
implant nasil koruyor bi fikrin varmi?
dogum kontrol hapi ndaki gunluk dozu vucuda gunluk salgiliyor diye biliyorum ben
yani dogum kontrol hapiyla ayni hormonu almi$ oluyorsun

hem$ireyi bo$ver jinekologa sor bence:)
implant nasil koruyor bi fikrin varmi?
dogum kontrol hapi ndaki gunluk dozu vucuda gunluk salgiliyor diye biliyorum ben
yani dogum kontrol hapiyla ayni hormonu almi$ oluyorsun

Kadının yumurtalıklarında yumurta hücresinin gelişip atılmasını engeller.
Rahim ağzındaki salgıyı koyulaştırarak erkek tohum hücrelerinin rahim içine girmesini engeller.
Rahim iç tabakasını incelterek gebelik ürününün yerleşmesini engeller.

tabı dugune cok az kala bır jınekologa gıdıp ondan fıkır almamda yarar var vucut tetkıklerıme gore bır uygulama onerırı sanıyorum :) çok zor herşey:)

Back
X