Kızlar daha mı hızlı?

arac

süt oğlum :)
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2009
212
1
118
Kırıkkale
merhaba anneler benim altı aylık bi oğlum var diğer bebişlerle ne zaman kıyaslasam herkes onlar kız kızla oğlan bir olmaz diyorlar acaba doğru mu sanki biz kız bebekleri bir iki adım geriden takip ediyoruz gibi...

bunun kızla oğlanla alakası yok...

bebeğinizi kimsenin bebeğiyle kıyaslamayın lütfen...

merhaba anneler benim altı aylık bi oğlum var diğer bebişlerle ne zaman kıyaslasam herkes onlar kız kızla oğlan bir olmaz diyorlar acaba doğru mu sanki biz kız bebekleri bir iki adım geriden takip ediyoruz gibi...
canım elimizde olmasa da diğer bebeklerle kıyaslıyoruz işte .belki yapmamak gerekir ama ben de yapıyorum ve bunu yapmayan bi anne varmıdır bilemiyorum.bi başka bebek görünce hemen sorasım geliyor kaç aylık kaç kilo diye.soruna gelince ,aslında erkek bebeklerin gelişimi hep kız bebeklerden önde olur tabi kalıtımla da çok alakalı bişey bu mesela annesi babası uzun olan bir bebeğin büyük ihtimalle kendisi de uzun olacağından diğer bebeklerden bi hayli önde olur boy uzunluğu.bence kıyaslama yapacaksan kızın varsa kız bebeklerle oğlun varsa erkek bebeklerle yap.

Bebeğinizi kıyaslamayın tabi, doktor gelişimi iyi diyorsa iyidir.
Ancak şu da istatistiksel bir gerçek, kız bebekler konuşma ve iletişim konularında; erkek bebekler ise bedensel gelişim, yürüme, hareket gibi konularda daha önde gider.
Ama bu sadece bir genelleme.
Her bebek kendine özgü bir gelişim süreci yaşar.

evet gerçekten bedensel olarak erkekler daha hızlı gibi ama iltişim çok daha geç oluyor

Back
X