• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar dertlesmek istedim

Evliliğiniz nasil

• İlk zamanlarda olduğu gibi güzel

• Sonradan sıradanlasti

• En başından beri istediğim gibi olmadi

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bak işte sen sorunun cevabını kendin vermişsin. Kocanın alışık olduğu kadın figürü sen değilsin muhtemelen. Bence ona erkek olduğunu hatırlatman lazım. Cinsellik değil kastettiğim. Mesela eşinden yardım istiyor musun?Yardım edince takdir ediyor musun?Kendini doğru ifade ediyor musun? Eğer yapmıyorsan bir de böyle dene derim.
Ben bunca zaman bana yardım eden bir adam görmedim ki yardım etmesini istesem değişen birsey olmaz.ya ben ne diyorum hayatında bir kere evimizi Süpürmus mu makinaya bulasik dizmiş mi hamileyken bile elini birseye atmadı bu adam ...yardim etseydi taktir ederdim.

Öğretmenin ne güzel yapmış 2.bahar iyi yapmış mutlu ne güzel...ilk defa evlenecek olsam 40 yıl düşüncem bu kez ama o zaman ne halde olurum yaş olarak :olamaz:ben çok hareketliydim cıvıl cıvıl bir insan düşün ama şimdi gözümün Feri sönmüs yahu ...o ise gayet sakin... monoton bir evliliğe Hayır evlenirken iyi düşünmek lazım. @Seridina
Çok çok sevdiğim bir hocamdı. Eşinin fotoğraflarını gördüm. Çok yakışıyorlar ve nedense içimde eşinin de bu forumda dolaştığına dair bir his var. :) Sana yukarıda aklıma gelenleri yazdım. Terapiye gidiyorsun sanırım bir yorumda okudum. Bu konuyu da görüşsen aslında. Yani senin rahatlaman açısından yararlı olur bence. Ben bundan iki sene öncesine kadar yani kk ile tanışmamışken daha bir çocuğa aşık olduğumu sanıyordum ama bir şekilde bir şeyler ters gidiyordu. Çok yakın bir arkadaşım psikolog. Onunla konuştum. Aşık olduğumu sandığım çocuğa neden aşık olduğumu sandığımı o anlarda anladım. Yani aslında çocukta bir numara yokmuş bunu farkettim. Yaşadığım durum benim dinamiklerimle ilgiliymiş. O an o kadar rahatladım ki. Bir de ben kitap okumayı, film izlemeyi falan çok severim. Oradaki romantikliği çok severim. Onu hayal dünyamda yaşatmaya çalışırım falan. Öyle olunca olayları olduğundan daha dramatik gördüm. Bunları anlayınca yaşadığım his paha biçilemez ama orası ayrı. :)

Ben bunca zaman bana yardım eden bir adam görmedim ki yardım etmesini istesem değişen birsey olmaz.ya ben ne diyorum hayatında bir kere evimizi Süpürmus mu makinaya bulasik dizmiş mi hamileyken bile elini birseye atmadı bu adam ...yardim etseydi taktir ederdim.
Hımm anladım. Tipik bir öküz ile karşı karşıyayız. Ondan bir şeyler istemeye, talepe etmeye devam et bence. Yani kocan hala erkek değil çocuk sanıyor kendini bence. Sen evin erkeğisin aslansın kaplansın falan desen? İşe yarar mı? Bilemedim.

Benim terapi bitti canım ya ama ben cok çabaladim 10 yil artik bosverdim biraz da o düşünsün bak o dediklerini ben de çok düşünürüm çok hassasim okuduğum romandaki bir aşk benim olmalıydı @Seridina

Unutmadan; demişsin ya hamile iken bile elini sürmedi diye. Keşke sende sürmeseydin. Yani bu durumun tam adı ne bilmiyorum. Naz yapmak değil ama kendi değerini yükseltmek mi diyeyim? Tam karşılığını bulamadım ama sanırım ne demek istediğimi anladın. Sen kendini nasıl görürsen karşı tarafta seni öyle görür :)

Unutmadan; demişsin ya hamile iken bile elini sürmedi diye. Keşke sende sürmeseydin. Yani bu durumun tam adı ne bilmiyorum. Naz yapmak değil ama kendi değerini yükseltmek mi diyeyim? Tam karşılığını bulamadım ama sanırım ne demek istediğimi anladın. Sen kendini nasıl görürsen karşı tarafta seni öyle görür :)
bak onu da denedim 9 ay 4 5 öğün kustum is yapmadim sonra ne oldu evi b.k götürdü yine ben yaptim:olamaz:

2.çocuktan sonra herşey dahada zor olacak.
Gücünüz varsa yapın.
Bizimde çocuktan sonra paylaşımlar eskisi gibi değil.olamazda zaten.
Kocanıza odaklı yaşamayın.
Bırakın eşiniz monoton olsun , siz kendi keyf aldığınız şeyleri yapın.
Sorun eşiniZle bir yapmak evet ama zorla güzellik olmaz.
Buarada güzel olmanız inanın erkeekler için bi noktadan sonra önemsiz oluyor.
Onlarda doymak denen bişey var.

Hımm anladım. Tipik bir öküz ile karşı karşıyayız. Ondan bir şeyler istemeye, talepe etmeye devam et bence. Yani kocan hala erkek değil çocuk sanıyor kendini bence. Sen evin erkeğisin aslansın kaplansın falan desen? İşe yarar mı? Bilemedim.
Daha ondan hiç birşey talep edemem yeter ama dimi canım kendi kabuğuma çekildim şimdilik. ..zaten ana evinde aslanım Paşam diye büyütülmus ondan böyle zaten...

Benzer beklentilerimiz var.Bunca zaman alışmış olman lazım kabullen deselerde kadınız beklenti sıfırlanmıyor.Belkide biz fazla duygusalız .Baştan yanlış kişiyle evlendik hatamı ettik diyorum.Evlilikten beklentileri farklı olan ,karakterleri farklı olan iki insanın evliliği.Benim sorun olarak gördüğüm şeyi eşim sorun etmez.Onun normali ailesinde gördüğü o çünkü.

Eşimin şefkat dolu ,duygusal,sevgisini gösteren,ev işlerinde paylaşımcı ,dışarıda gezmeyi seven ,kitap seven bir insan olmasını bende isterdim.Hayaller başka hayatlar başka.İsterdim ki ben söylemeden sarılsın ya da bir iş yapılacaksa ben demeden yapsın.

Maalesef böyle değiller.İlla yönlendirmek gerekiyor ya da beklememek.Susup oturdukça, o yapsın diye bekledikçede tahammül azalıyor.

İyi yönleri varmı var.Onunda benden beklediği ama yapamadığım şeyler var.Bir şekilde evliliği yürütüyoruz.Cinsellikle ilgili sorunumuz yok.

Son düzenleme:
Kızlar hayata bir kere geliyorum dimi ben ?bu hayat bu evlilik beni yoruyor mutsuzum ben ya:KK14:

Bu aralar bende çok sorguluyorum.Yaşadığım hayattan çok sıkılmaya başladım.

Eşiniz yanaşmıyor sizde yanaşmak istemiyorsanız bu ne kadar böyle sürer ki.Yakın zamanda konuştunuz mu?

Benim merak ettiğim evlenmeden önce de acaba böyle miydi?

Erkekler evlendikten sonra genelde biraz değişiyor. Evlenmeden evvel mesela aklı hep cinsellikte olur evlendikten sonra normale döner, ya da bunun gibi herkesin bildiği şeyler.

Ama sizin dedikleriniz önemli bence. Ben olsam istemezdim böyle bir evlilik. Eşinizin içi mi geçmiş yoksa depresyonda mı, yoksa umutsuz veya hayata kırgın mı, veya uyuşuk biri mi?

Uzun vadeli bi evliliğim olmadi.Sadece konunuzu okudum ve tamamen haklisiniz kadin isterse yasi 70 olsun hep ilgi az fedakarliklarina karsilik azcik sevkat insaniz sonucta.Saksidaki bir çiçek bile sevildikçe canlanir güzellesir.İkinci cocuğu yapmadan birazda olsun güzel vakit gecirmeye bakin yapmadiğiniz icinizde kalan ne varsa yasayin yeni yerler yeni değisikler yapin zor yoksa olmayani oldurmak görmediğimiz ilgiyle bi tebessüm bile icinden gelmez insanin zamanla yoksa...

Bu aralar bende çok sorguluyorum.Yaşadığım hayattan çok sıkılmaya başladım.

Eşiniz yanaşmıyor sizde yanaşmak istemiyorsanız bu ne kadar böyle sürer ki.Yakın zamanda konuştunuz mu?
Hep ben yaklastim inan şu 10 yilda ..onun bana yaklaştığı 5 6 kezdir en fazla kendimi iğrenç hissettiğim zamanlarim ve çoğunlukla reddedilince asagilanmis hissettigim zamanlarim çokkk fazla.

Uzun vadeli bi evliliğim olmadi.Sadece konunuzu okudum ve tamamen haklisiniz kadin isterse yasi 70 olsun hep ilgi az fedakarliklarina karsilik azcik sevkat insaniz sonucta.Saksidaki bir çiçek bile sevildikçe canlanir güzellesir.İkinci cocuğu yapmadan birazda olsun güzel vakit gecirmeye bakin yapmadiğiniz icinizde kalan ne varsa yasayin yeni yerler yeni değisikler yapin zor yoksa olmayani oldurmak görmediğimiz ilgiyle bi tebessüm bile icinden gelmez insanin zamanla yoksa...
Sevmek sevilmek istiyor kadın değer verildiğini görmek ama göremeyince ben de bıraktım gittiği yere kadar ..3 yıl falan oldu nerdeyse beni bir yıldır opmedin yanagımdan demiştim düsunsene beni yazık bana ..

Sevmek sevilmek istiyor kadın değer verildiğini görmek ama göremeyince ben de bıraktım gittiği yere kadar ..3 yıl falan oldu nerdeyse beni bir yıldır opmedin yanagımdan demiştim düsunsene beni yazık bana ..
Haklisin canim söyletmeden yapilmasi gerekilen eylemler bunlar ne yazik ki...

Tamam da eşiniz her sizin sevdiğiniz şeyi sevmek zorunda değil ki. Enstürman çalmak şarkı söylemek kitap okumak gbi özellikler bir insan da yoksa yoktur yapacak bir şey yok. Bir anda pat diye öpmeyebilir çok duygusal olamayabilir ama genele bakmak lazım yani evine çocuğuna bağlı mı, size ilgili mi, yuvanızı bozacak davranışları var mı? birçoğumuzun eşi bibebir aynı zevklere sahip değil bizimle kaldı ki bebek için uğraşırken erkekleri o dönemlerde bir görev için kullanıyoruz gib oluyor ve bu dönemde erkekler stres altında olabiliyor ilişki olamayabiliyor akışına bırakmak lazım. Hem madem bu kadar şikayetçisiniz neden 2. çocuk için uğraşıyorsunuz?

Back
X