havuçlu taratorda tarifin varsa yazarmısın :)
dogru anlamışım demekki,olabilir mercimek çorbasını düşünmezmisiniz oda olabilir.
Corba kesinlikle mercimek olmali.
Kurdan kebabi
Sehriyeli pirinc pilavi
Mantarli tavuk sote
Yesil salata+ manti+ tursu+sarma
Etimek tatlisi hos olur yada muzlu piramit pasta.
Kolay gelsinn.
Ben kivircigi tavsiye ederim. soyle ceri domateslerle suslenmis. Yarimay sogan dogranmis. Canim cekti iyi misalata göbek mi yoksa kıvırcıkmı ?
Ben kivircigi tavsiye ederim. soyle ceri domateslerle suslenmis. Yarimay sogan dogranmis. Canim cekti iyi mi
Cok abartmayin olur mu israf hem evin bereketini de kacirir
benim menümü şöle düşündüm ben;
biber ve yaprak dolma zeytin yağlı,
sigara böreği,
patlıcan ve kabah sarımsak soslu kızartma ,
havuçlu bezelyeli pilav,
hasanpaşa köfte (içinde püre var biliyrunuz),
havuçlu sarımsaklı meze,
mimosa11 dediği gibi yayla çorbası güzel bi.
10 kişi kadar olucaz. biraz zengin bi sofra istiyorum ve en çok ne tatlısı yapmalıyım onu düşünüyorum
Tel kadayıflı muhallebiyi tavsiye ederim. Cuplarda çok güzel oluyor sunumu da tadı da.
aslında bizde de olur. o yuzden bende meze düşünüyorum ama biz hatunlar tatlı her zaman yeriz beyler yemesede ama içimizde hiç alkol almayan bir arkadaşımızda mevcut tabi yani ilk defa da gelenler var o yuzden tatlı şart ama dediğin gibi meze kesinyemekte içki ikramı olacak mı? ona göre bir menü düzenlemekte fayda var o yüzden sordum.bizde her zaman içki olduğu için ana yemeklerden ziyade meze ağırlıklı sofralar kurulur da.tatlı da hiç yenmez mesela.
Genel olarak yapılabilecekleri sıralayayım bende
Çorba; Yoğurt, Mercimek, Kaşarlı domates çorbası
Ana yemekler; İslim kebabı, Köfte-Patates, Fırında soslu tavuk, Kağıt kebabı, Sultan kebabı, Karnıyarık, Garnitürlü çanak köfte, Garnitürlü tavuk sarma, Hünkar beğendi, Püreli tepsi kebabı, Pirinç pilavı sebzeli garnitürlü-şehriyeli,havuçlu, Mantı, Şehriye pilavı
Yardımcı yemekler; Biber dolması, Yaprak sarması, Zeytinyağlı fasulye
Ara sıcak-soğuk ; Börek çeşitlerinden herhangi biri, Havuç tarator, Közlenmiş kırmızı biber mezesi, Karışık patlıcan biber kızartma yoğurt soslu ya da sade, Yeşil salata çeri domatesli mısırlı, Patates mantısı, Makarna salatası, Kereviz salatası, Patates püresi
Tatlı olarak; Sütlü tatlı olabilir ya da pasta yapabilirsiniz
Akilli telefonun var ise google player yada ap storeden "Nefis yemek tarifleri " uygulamasini indir ..Envai cesit ve denenmis yorumlu yemek tatli tarifleri vargoz at derim :)
Rica ederim ne demek hepsinin tarifi yemek topiğimde mevcut göz atabilirsin bende Cahide jibek, Nefis yemek tarifleri, Portakal ağacı ve buna benzer bir kaç yerden görüp deniyorum öyle defterime ekliyorumtam ağzımıza göre oldu bu valla her katagoriden yapacaklarımı buldum teşekkürler:)
Alkol varsa humus ve taratorda yapabilirsin.aslında bizde de olur. o yuzden bende meze düşünüyorum ama biz hatunlar tatlı her zaman yeriz beyler yemesede ama içimizde hiç alkol almayan bir arkadaşımızda mevcut tabi yani ilk defa da gelenler var o yuzden tatlı şart ama dediğin gibi meze kesin
anladım,evet içmeyen biri olunca mecbur yapıyosun.ben içtikten sonra tatlı yiyemem aç karnına yemem lazım :)aslında bizde de olur. o yuzden bende meze düşünüyorum ama biz hatunlar tatlı her zaman yeriz beyler yemesede ama içimizde hiç alkol almayan bir arkadaşımızda mevcut tabi yani ilk defa da gelenler var o yuzden tatlı şart ama dediğin gibi meze kesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?