kızlar destek ve fikirlerinizi bekliyorum ..

havuçlu taratorda tarifin varsa yazarmısın :)

• 4 tane havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım çay bardağı su
  • Mayonez

Havuçları soyup yıkıyoruz, sonrada rendeliyoruz. Tavaya sıvı yağımızı koyuyoruz. Üzerine de sarımsakları küçük küçük doğrayıp koyuyoruz. Ocağın altını açıyoruz ve sarımsakları biraz soteledikten sonra havuçları koyup karıştırıyoruz. Üzerine su ve tuz koyuyoruz. Tavanın ağzını da kapatıyoruz. Bütün suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz. Tavanın kapağını pişene kadar açmayın, yoksa yumuşak olmaz havuçlar sert olur. Sıcaklığı gittikten sonra yoğurt ve mayonezle karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Ben kivircigi tavsiye ederim. soyle ceri domateslerle suslenmis. Yarimay sogan dogranmis. Canim cekti iyi mi
Cok abartmayin olur mu israf hem evin bereketini de kacirir

bende çok abartmama kararındaım. yazık günah yenmez dediğiniz gibi evin bereketide kaçmasın hem..

bence tatlı olarak supangle ya da puding bile yapabilirsin. güzel cuplarda çekilmiş antep fıstığıyla ya da rulo gofretle falan süsleyerek tatlını şölene çevirebilirsin.

meze olarak makarna salatasını söyleyen olmamış sanırım veya patates mantısı minik bulgur köfte fellah köfte diye bilinir...

ha bu arada çorba da bence davetlerin vazgeçilmezi mercimek olmalı :)

Menun güzel mantarlı bir meze de ekleyebilirsin ek olarak
Sütlü irmik tatlısı yapabilirsin
hafif ve çok güzel olur

Tarhana corbayi onemsemiyorz ama soguk.kis gunlerinde et suyuyla cok guzel gidiyor bol naneli.

Sehzade kebabi hem bereketli oluyor hem de kolay yapmasi.

Bulgur pilaviyla cok guzel gidiyor ama pirincte olur tabi.

Kereviz salatasi- mevsim salata-kuru biber dolma varsa

tatli olarak incirli muhallebili tatli var arzu edersen tarif yazabilirm.hem sutlu hem.serbetli oldugundan sutlu mu serbetlimi diye dusunmuyorsun :)

yemekte içki ikramı olacak mı? ona göre bir menü düzenlemekte fayda var o yüzden sordum.bizde her zaman içki olduğu için ana yemeklerden ziyade meze ağırlıklı sofralar kurulur da.tatlı da hiç yenmez mesela.

Genel olarak yapılabilecekleri sıralayayım bende

Çorba; Yoğurt, Mercimek, Kaşarlı domates çorbası
Ana yemekler; İslim kebabı, Köfte-Patates, Fırında soslu tavuk, Kağıt kebabı, Sultan kebabı, Karnıyarık, Garnitürlü çanak köfte, Garnitürlü tavuk sarma, Hünkar beğendi, Püreli tepsi kebabı, Pirinç pilavı sebzeli garnitürlü-şehriyeli,havuçlu, Mantı, Şehriye pilavı
Yardımcı yemekler; Biber dolması, Yaprak sarması, Zeytinyağlı fasulye
Ara sıcak-soğuk ; Börek çeşitlerinden herhangi biri, Havuç tarator, Közlenmiş kırmızı biber mezesi, Karışık patlıcan biber kızartma yoğurt soslu ya da sade, Yeşil salata çeri domatesli mısırlı, Patates mantısı, Makarna salatası, Kereviz salatası, Patates püresi
Tatlı olarak; Sütlü tatlı olabilir ya da pasta yapabilirsiniz

tavuklu yoğurt çorbası
garnitür sarılı krep(ana yemek )
arpa şehriyeli kırmızı biberli pilav
sebze haşlama olabilir
havuç-kabak yoğurtla yapılabilir
içli köfte kızartılabilir
mevsim salata
kompostu
turşu
zeytinyağlı barbunya

tatlı olarak da yalancı profiterol
tarifi çok kolay çok lezzetli yiyen herkes bayıldı bugüne kadar :)

Akilli telefonun var ise google player yada ap storeden "Nefis yemek tarifleri " uygulamasini indir ..Envai cesit ve denenmis yorumlu yemek tatli tarifleri var goz at derim :)

aslında bizde de olur. o yuzden bende meze düşünüyorum ama biz hatunlar tatlı her zaman yeriz beyler yemesede ama içimizde hiç alkol almayan bir arkadaşımızda mevcut tabi yani ilk defa da gelenler var o yuzden tatlı şart ama dediğin gibi meze kesin

tam ağzımıza göre oldu bu valla her katagoriden yapacaklarımı buldum teşekkürler:)

tam ağzımıza göre oldu bu valla her katagoriden yapacaklarımı buldum teşekkürler:)
Rica ederim ne demek hepsinin tarifi yemek topiğimde mevcut göz atabilirsin bende Cahide jibek, Nefis yemek tarifleri, Portakal ağacı ve buna benzer bir kaç yerden görüp deniyorum öyle defterime ekliyorum

Alkol varsa humus ve taratorda yapabilirsin.
Menünü okudum güzel,ama bence birde börek ekleyebilirsin o menüye.
Tatlı olarakta cheesecake veya tiramisu önerebilirim.

anladım,evet içmeyen biri olunca mecbur yapıyosun.ben içtikten sonra tatlı yiyemem aç karnına yemem lazım :)
önceki yazılanalrı bilmiyorum ama ben şunları yapıyorum genelde:
yoğurtlu mayonezli cevizli patlıcan ; aynı şekilde havuç
ayrıca limon içinde havuç(çok şık duruyor sofrada)
peynirli tepsi böreği
barbunya pilaki
humus
küçük dilim ekmekler üstüne peynir,çerry domates,kekik
ana yemek,pilav üstü bademli tavuk
kuruyemiş,meyve vs..
tatlı olarak da çayın yanına ikram edebilrsin çikolatalı falan birşeyler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…