Normal pastorize sütten yapacaksan önce sütü kaynat, iki üç dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp ılıması için bekle. Elini yakmayacak ısıda olana kadar beklet sütü, ılısın. Sonra bir kaseye yoğurt koy (100 ml'ye 1-2 çay kaşığı koyuyorum ben maya). Ilımış olan sütten biraz yoğurdun içine kat, yoğurdu öze, ayran gibi olsun. İçine biraz şeker kat, onu da karıştır. Bu karışımı sütün içine koy, karıştır iyice. Sonra evdeki minik kavanozlara azar azar pay et, bebişin yiyeceği ölçüye göre. ben yaklaşık 150 ml'lik yoğurtlar mayalıyorum ki her seferinde taze taze açılmış yoğurt yesin diye. Kavanozların ağzını kapa, güzenli düz bir yere yerleştir. Üstüne pike, sofra bezi, vs gibi kalınca bir örtü sar. geceden yaparsan sabaha kadar öyle beklesin yoğurtlar. Sabah dolaba al yoğurtları, biraz da dolapda beklesin, öğleden sonraya hazır olmuş olur yoğurdun.
Devam sütü ile yapacaksan da 100 ml'lik devam sütü hazırla, ılık su ile (aptamil 2 ve üzeri, ya da sma 2 ya da üzeri, bebeğinin ayına göre). bunu 1-2 çay kaşığı yoğurt ile karıştır. yine sarıp bir beze 5-6 saat dışarıda beklet. ardından dolaba koy, orada dinlesin. Sonra da yemeye hazırdır yoğurt.
Devam sütü ile yapacaksan sanırım her gün taze taze yapmak gerekiyor, emin değilim. Ben keçi sütü tercih ediyorum, çünkü anne sütüne en yakın süt keçi sütüymüş. benim kuzu da çok seviyor zaten :) Keçi sütünü Mersin'de migros ya da kipadan alıyoruz, kay süt markası. Maya olarak da normal yoğurt kullanıyorum.