- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.246
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar ben büyük gelinim. yani onlar bizden sonra evleniyorlar. kaynım biz evlenirken eşimin aldığı bileziği taktı. ki oda öyle bişeydi. haklısınız hiç kendimi sıkıntıya sokmayayım değmez çünkü. benim bir sözüm vardı kaynım ve erkek kardeşim bir gün evlenirse çamaşır makinelerini alacam diye. şimdi onada kurban olsunlar kimsenin gözüne taş yok .![]()
Canim benim kaynim da dahil tüm cekirdek aile dugunde esimin biriktirerek aldigi bilezikleri takmislardi. O zaman onemsemedim ama şimdi dusundukce sinir oluyorum ve kaynim evlenirken ne yapmam ne takmam gerekir inan bilmiyorum..
bendede öyle oldu eşimin aldıklarını taktılar. o yüzden bende bu konuyu açtım. elimizdede çok yok çocuğun altınlarını bozdururp yapıcaz yani yeter 13 gr diye düşünüp iyice kararımı verdim. eşimde illa üzerini tamamla derse hiç çocuğumun altınlarını vermeyecem kendisi yapsın bileziği![]()
kızlar ben büyük gelinim. yani onlar bizden sonra evleniyorlar. kaynım biz evlenirken eşimin aldığı bileziği taktı. ki oda öyle bişeydi. haklısınız hiç kendimi sıkıntıya sokmayayım değmez çünkü. benim bir sözüm vardı kaynım ve erkek kardeşim bir gün evlenirse çamaşır makinelerini alacam diye. şimdi onada kurban olsunlar kimsenin gözüne taş yok .![]()
yaza kaynım evleniyor, eşimin ve ailesinin maddi durumu pek yok. geçen yaz oğlumu sünnet ettirdik. eşime 2 cumhuriyeti bozdurup bir bilezik yapalım dedim yaklaşık 12- 13 gr yapıyor. eşim sen bilirsin dedi sonrada döndü bide ablamla anneme danış dedi. onlar gelinlerine pek bir değer veriyorlar illa 20 grlık al diyecekler adım gibi biliyorum. sinir oldum bende evlenirkeen görümcemler 14 grmlık takımışlardı. şimdi size soruyorum üzerine para ekleyip fazlasınımı alayım yoksa yeter mi? bu arada eltimede gıcığım hiç sevmiyorum. beni adamdan saymayana yeterde artar diye düşünüyorum. aklım karışık yorumlarınıza ihtiyacım var
Siz şimdi kayınbiraderinize 13-14 gram takıp kendi kardeşiniz evlenirken 20 gram ve üzeri takarsan eşin tarafından sorun edilir mi?
Eşin neden üzerini tamamla diye sana desin ki? Istiyorsa o tamamlasin, sonucta bakarsak onun kardesi yani.. aman ne zor isler.. ben de vakti gelince esime kardesin biriktirdigi bilezikleri bize versin biz ona takalim mi desem diye dusunmuyor degilim acikcasi, evlendigimiz zaman kiyaslanirsa onun daha cok birikimi var cunku,ama ayip olur diye korkuyorum..
valla canım bizler ayıp olur diye düşünüyoruzda kendileri yapınca sanki hiç ayıp oluyor. bence iste şimdiden eşinle konuşmaya başla. benim kaynımın birikimide yok yani. ben ne yapayım![]()
Kizlar ayip degil mi yaa kaynim biriktirdigini bana versin bende elalem icinde ben almisim gibi takim...
Siz evlenirken kayniniz kocanizdan alip taktiysa bu kayninizin ayibi degil ki kv kp yapacakti sizin bilezikleri ozm kucuk oglunada al sunu tak denecekti...
Simdi kayina sen biriktirdigini verde bizde takalim sana demek ayip bana gore hem o yeni gelinin sucu ne daha o ailede yokmus ki siz evlenirken size altin takilirken..
Sahsen ben boyle birsey yasasam mustakbel esime derim ne biriktirdiysen dugunde sen takacaksin onlari bana baskalarida takmak isterse kendileri yapacak akrabalarin karsisinda kimse ben aldim ben takiyom havasi yapmasin derim(sozum size degil sadece benim kulagima boyle birsey gelse ben bunu derdim)
Ki hayat sartlarinida degerlendirmek lazim siz evlenirken kayinlariniz 20 yasinda daha toy bi delikanli da olabilir calismiyor parasi yok nerden bulcakta takcak altininizi o cocuk..
Ama simdi atiyorum 5 sene gecmistir calisiyordur isinde gucundedir imkani var sizde calisiyorsunuzdur daha buyuksunuz sonucta.. İmkani olupta imkani olmayani kiyaslamak bence esit degil hic..
Siz simdi evlenseniz abisinden alacagini sanmam kendi kazandigi parayla alirdi.
Canim sözün banaysa eger.. belki de evet kp kv hataliydi.. ben söz sahibi olmadigim icin bir sey demedim ama zaten maddi acidan sikintili bir evlilik surecindeydik, ben evlendigimde 20 yasindaydim bahsettigim kaynim falan 25 yasinda. Hani 20 yasinda toy bi delikanlidir dedin ya o acidan dedim bizden falan buyuktu yani. ben isterdim ki sonucta gostermelik takilacagina herkes takabildigini takmali yoksa da takmamali dunyanin sonu degil sonucta bir sey takmamis olmak.garipsemezdim de sonuçta, ben o sekilde büyüdüm çünkü. Ailem de hicbir sey demezdi olumsuz dusunmezlerdi emin olabilirsin