kızlar epidural doğum yapan tanıdıklarınız varmı??

derinxby

mis kokulumm...
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
6.368
2.133
698
46
Epidural doğum yani ağrısız doğum. Acaba bunu deneyen yakınlarınız varmı? önerileri nedir? Bence süper bişey ama yinede karar veremiyorumm.

Epidural doğum yani ağrısız doğum. Acaba bunu deneyen yakınlarınız varmı? önerileri nedir? Bence süper bişey ama yinede karar veremiyorumm.

Evet var.. Herkez başka bir şey söylüyor ama.. bir arkadaşım epidural normal doğum yaptı ve üç kez ıkındım ve bebek doğdu diyor.. bir yakınım epidural sezeryan yaptı, öünkü onun ablasının epidural normal doğumu çok zor geçmişti.. bu nedenle gerçekten ben de karar veremiyorum... zaten artık sezeryan da normal doğum da epidural ile oluyor.. ben de epidural normal istiyorum aslında yani bir terslik olmazsa tabii çünkü doğum sonrası anne için çok kolay oluyor, anne çok çabuk toparlanıyor, ayrıca alınan kilolar daha çabuk veriliyor ama yine de insan biraz korkuyor tabii.. anlayacağın buna karar vermek çok zor.. kafamçokkarıştı

benimde bi tanıdıgım adapazarında yaptı epidural doğum.yanlış yerden vurmuslar iğneği sadece tek bacağı uyuşmuş ve bütün ağrıyı diğer bacagında hissetmiş.doğumdan sonra uzun bi müddet o bacağını kullanamadı.allaha şükür iyileşti ama biz çok korktuk birşey olcak diye.

ama o epiduralin yeni çıktığı zamanlarda yaptırmıstı.yani cok fazla yaygın değildi ve herkes yapamıyordu tecrübe yoktu..şimdi bayagı yaygınlaştı ama bilmiyorum bende kararsızım..

epudural ve spinal yaptıran tanıdıklarım var.Genel kanı son anlardaki dikişleri hissediyorlarmış.Benim çevremdekiler genelde epudural sezaryan oldular.

Arkadaşım da normal istiyordu ama 4 cm lik açılma bile onu mahvetmiş ve daha bi 8 cm dayanamazdım dedi. Onun suyu erken geldi ve bebek tersti normal düşünsede spinal sezaryan oldu.Halinden de memnundu.İyi ki normal olmadım dedi.

Sordum spinalle epuduralin farkı nedir diye,spinalde daha çabuk geçiyormuş anestezinin etkisi.Kendini daha çabuk topluyormuşsun.

Ben genel anestezi ile düşünüyorum şimdilik sezaryanı.İleride ne düşünürüm bilemem ama.beni uyutsun çıkarsınlar bebeği :(

B

Dünyanın en güzel varlığına kavuşacaksınız.Allahın vücuda verdiği normal bir olayı çeşitli yöntemlerle riske atmaya gerek yok diye düşünüyorum.Herşeyin normali doğru olan.Sezeryanda bir risktir ama gerektiği durumlarda yapılması gerekiyor tabi.Epidural ise insanın göz göre göre istediği bir risktir.Çevremden pek iyi şeyler duymadım bende epidural anestezi hakkında.

bende cok korkuyorum normal dogumdan ben yakın bı zamanda apandıs amalıyatı oldum soruyorum aynı dıkısmı oluyo aynı oluyosa sezeryan olayım dıyorum uyutsunlar benı dıyorum ama yıne ılerde dusuncem degısırmı bılmıyorum bu ara benım bı yakınım normal dogum yaptı 3 ay once onada dıkıs atıldı oturamıyodu bıle oda yattı bı sure

benim çok yakın bi arkadaşım yaptı... ve acaip memnundu... ve zaten benim doktorumda öneriyo epiduralı...

MRB Canım
bir komşumuz yaptırdı ve hiç memnun kalmadı.Doğumdan sonra dayanılmaz baş ağrıları çekti ve çok pişman.Bilemiyorum ama iğne yapılan nokta çok hassas ve önemli bir yer riskli olabilir bence de.Çok kişidende olumsuz yorumlar duyuyorum...

http://gebelik.org/dosyalar/anestezi/epidural.html

burda epidural doğum ile ilgili bilgiler var.iğde yapılan yer balışımın dediği gibi çok hassas ve çok önemli bir bölge..allah korusun tutturamama durumunda kötü sonuclar ortaya cıkıyor. tabi keşke böle şüphelerimiz olmasa biz de teknolojiyi her alanda kullansak.ama maalesef insanlar tecrübe edinmeden herşeyi yapacaklarını sanıyorlar ve olan hastalara oluyor..

evet arkadaslarimin bicogu epidural dogum yapti..

ve hepside cok memnun kaldi..

Artık doktorlar iğne konusunda daha tecrübeliler.Keşke korkumuz olmasa da normal yapsak.ben oldum olalı korkmuşumdur normalden.

İnşallah hepimiz bizim için en hayırlısı neyse öyle yaparız doğumu.

TaTLıMeLeKcim istersen yapıştırma yaptırabilirsin canım.Ama ondanda bazıları memnunken bazıları değil.

Yani her seçenekten bir memnun olanlar tavsiye edenler var, bir de olmayıp tavsiye etmeyenler.

Artık doktorlar iğne konusunda daha tecrübeliler.Keşke korkumuz olmasa da normal yapsak.ben oldum olalı korkmuşumdur normalden.

İnşallah hepimiz bizim için en hayırlısı neyse öyle yaparız doğumu.

TaTLıMeLeKcim istersen yapıştırma yaptırabilirsin canım.Ama ondanda bazıları memnunken bazıları değil.

Yani her seçenekten bir memnun olanlar tavsiye edenler var, bir de olmayıp tavsiye etmeyenler.

cnm ben apandıs amalıyatı acıle geldı ben ayaklarımı usuttum dıye agrıyo sanarken apandısmıs devlet hastanesıne acıle gıttık hemen karsımızda dıye ama hemen amalıyat dedıler sabah amalıyat oldum vede dıkıs ızını gorsem sımdıkı doktorum kızdı bıle ona kalsa duzeltelım bunu dıyo ama oyle cıddı olarak konusmadım oyuzden ben dıkıs sızlamasını bıldıgım ıcın ne bıleyım sezeryandada aynı olcak dıye oyle dusunuyorum normalden cok korkuyprum ben amalıyattan sonra hep gezdım ne bıleyım tabıkı acıyo ama okadar dayanılmıycak kadar degıldı bıde akrabamız normal dogum olmasına ragmen cocuk gelememıs acılmamıs oyuzden kesmısler dıkıs atmıslar onun dıkıslerı daha gec dustu hatta

ben internetten sezeryana baktım biraz içim kaldırmadı.beni uyutup kat kat kestiklerini düşününce daha çok korktum.bide ben uyutulmaktan korkuyorum heralde benden habersiz benim üzerimde neler olacak diye herşeyi görmek isterim yani anı yaşamayı istiyorum aslında bide bebişimi herkezden önce ben kucagıma almak istiyorum.diğer türlu ayılana kadar çok zaman geçiyor.
bizim bi tanıdığımız epidrol sezeryan oldu.karşısında ayna varmış kadın kendine yapılanları gördükce öyle karnı dışarda kalp çarpıntısı tutmuş.az kaalsın kalpten gidiyordum diyor.birde onda felç olma riski çok guvenilir elleri bulmak şans işi.karışık bir durum normal istiyorum ama hiç birine cesaretim yok şimdilik.zaman gösterecek

yaa bu epidural sezaryende felç kalma riski diye bişey varmı...
yosa saçma bir söylentimi...,
varmı gerçekten

Herşeyin Normali Gibi Dogumunda Normali Güzel Suyuyla Beraber Bebek Gelir Ve Epidural Olmasi Normal Dogumun Daha Agrisiz !!

valla bende intermetde sezeryan yapan bir anneyi gördüm karnını kestikleri anda su fışkırdı dışarı birde tabi 7 kat kestiklerini düşününce çok korkuyorum ama ben normal yapamam çünki belimden ameliyatlıyım ıknmaya gelemem.. birde ikiz durumu var kesin sezeryan olacak tün uyutulacağım....
aman neyse ogün bir gelsin de o zaman düşünürüz onu şimdilik aklıma getirmemeye çalışıyorum ben..

Epiduralle sezeryan doğum yaptım, hiç bir şekilde hiçbir şey hissetmiyorsunuz, daha sonrasındada bir sıkıntı yaşamadım (bu anestezi uzmanının becerisine bağlı), hatta genelle yapılan doğumlara nazaran bir artısı var, doğumdan sonraki bi kaç saat daha uyuşuk olduğunuz için yoğun ağrı dönemini hafif atlatıyorsunuz...Ama şu tarafıda var, zaman geçmek bilmiyor ve sonuçta o esnada kesilmekte olduğunuzu biliyorusunuz...Sağlam bir psikolojiniz olması lazım yani...Karar sizin...

kızlar tuhaf gelecek ne alaka felan diyeceksiniz ama benim eşimde kasığından varikosel ameliyat oldu belinden iğne ile uyuşturdular epiduraldi sanırım çıknınca epey ayaklarının uyuşukluğu geçmemişti....birde şimdi hafif yorulsa bir iş yapsa belinde iğne yapılan yer ağrır,ameliyatından oldukça memnundu ama bu tek noktadaki ağrı onu rahatsız ediyor.. ondan önce böyle tek bir noktada ağrı şikayeti yoktu.. bende belimden çok çektiğim için onu çok iyi anlıyorum.. aman epidural düşünüyorsanız doktorunuz çok tecrübeli olsun..

Benim iki arkadaşım epiduralle normal doğum yaptı. memnunlar. Ben de epidurali bir seçenek olarak düşünüyorum ama doğum anına bağlı. Eğer doktorum doğumun kolay olur derse yaptırmam.

arkadaşlar en güzeli adı üstünde normal doğum şimdi doktorlar hemen sezeryana yönlendiriyorlar ben ilk doğumumu çok korkmama rağmen doktorumun ikna etmesiyle normal yaptım kolay mı tabiki hayır canın çooooooooooook yanıyor ama doğum bitincede yeni doğmuş gibi oluyorsun şimdi yine korkuyorum ama eğer her şey normal devam ederse yine normal doğum düşünüyorum sizde bunu iyi düşünün arkadaşlar

Back
X