kızlar epidural doğum yapan tanıdıklarınız varmı??

Epiduralle sezeryan doğum yaptım, hiç bir şekilde hiçbir şey hissetmiyorsunuz, daha sonrasındada bir sıkıntı yaşamadım (bu anestezi uzmanının becerisine bağlı), hatta genelle yapılan doğumlara nazaran bir artısı var, doğumdan sonraki bi kaç saat daha uyuşuk olduğunuz için yoğun ağrı dönemini hafif atlatıyorsunuz...Ama şu tarafıda var, zaman geçmek bilmiyor ve sonuçta o esnada kesilmekte olduğunuzu biliyorusunuz...Sağlam bir psikolojiniz olması lazım yani...Karar sizin...

slm cnm öncelikle hayırlı olsun bebeğinle sana sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum, hangi hastanede doğuum yaptın memnun kaldınmı doktordan bilgi verirmisin :1hug: tşk

merhaba ben epidurel sezaryan doğum yaptım.gayet memnun kaldım .sadece 24saat göğüsümden aşağısını hissetmedim.ama şunu söylemeliyim sezaryanda bir saat sanki geçmez gibi geldi.sıkılabiliyosun arkadaşım

kızlar benimde patronumun eşi 6 ay önce epidural sezaryan yöntemi ile dogum yaptı anlattıgına göre cok rahat bi yöntem bana da onu tavsiye ediyor şu ana kadar hiç bi sorun yaşamadı dr un tecrübesi çok önemli gerçekten benide kendi dr na yönlendirdi umarım herşey yolunda gider ve sag salim ufaklıkları kucagımıza alırız ama acıkcası ben hiç korkmuyorum belkide hiç yaşamadıgım içindir.kendi kendime beni annem nasıl dogurmayı başardı ise bende bi şekilde bi şekilde başaracagım diye motive ediyorum.ki benim canım tatlı degildir öyle kolay kolayda kormam bir kac kez sezeryan dogumlarına ve normal dogumları izledim netten korkmadım aksine daha cok ilgimi çekti böyle konuştugum zaman benim cok katı oldugumu söylüyo herkes.öyle yada böyle bir an önce o agrıları cekip minnoşuma kavuşmak için can atıyorum ben :emir_bebek:

Epiduralle sezeryan doğum yaptım, hiç bir şekilde hiçbir şey hissetmiyorsunuz, daha sonrasındada bir sıkıntı yaşamadım (bu anestezi uzmanının becerisine bağlı), hatta genelle yapılan doğumlara nazaran bir artısı var, doğumdan sonraki bi kaç saat daha uyuşuk olduğunuz için yoğun ağrı dönemini hafif atlatıyorsunuz...Ama şu tarafıda var, zaman geçmek bilmiyor ve sonuçta o esnada kesilmekte olduğunuzu biliyorusunuz...Sağlam bir psikolojiniz olması lazım yani...Karar sizin...

bende doğum konusunda çok tereddütlerim var normalmi yoksa epidural mi yaptırsam bilmiyorum.Sizde ankara olduğunuz için sormak istedim doğumu nerde yaptınız ve tavsiye edeceğiniz doktor varmı?

arkadaşlar en güzeli adı üstünde normal doğum şimdi doktorlar hemen sezeryana yönlendiriyorlar ben ilk doğumumu çok korkmama rağmen doktorumun ikna etmesiyle normal yaptım kolay mı tabiki hayır canın çooooooooooook yanıyor ama doğum bitincede yeni doğmuş gibi oluyorsun şimdi yine korkuyorum ama eğer her şey normal devam ederse yine normal doğum düşünüyorum sizde bunu iyi düşünün arkadaşlar

sizin doktorunuz kim tavsiye edebileceğiniz hastane ve doktor varmı?

Merhaba arkadaşlar, bende epiduralle sezeryan ile dogum yaptım.Bebişim şimdi 16 aylık oldu.Ben çok memnun kaldım,bebegim dünyaya geldiği zaman ilk aglama sesini duymuş olmak yetti bana zaten.Doktor seçimi ve doktorunuzun size tavsiyesi bu konuda çok önemli bence,ama korkulacak herhangi birşey yok.Sadece doğuma girdiğiniz an bebeginiz birazdan ınga seslerini duyacagınızı düşünün,zaman bir anda geçicektir.Kafanızı başka hiç birşeye takmayın.Allah yardımcınız olsun,hayırlısı ile bebişlerinizi kucagınıza almanızı dilerim kızlar...:emir_bebek:

doğum sonrası şiddetli baş ağrıları çekildiğini biliyorum.. sezeryanda daha rahattı diyen bir arkadaşım var.. ve yapan doktor da çok önemli imiş, her doktor başarı elde edemiyor muş ... hayırlısı bakalım

sevgili arkadaşlar merhaba bende şu an 20 haftalık hamileyim.. bende hep düşünüyorum nasıl doğum yapsam diye.. hep normal olsun istiyorum Allahım inşallah yardım eder hepimize.. yazdıklarını okudum bende fikrimi söylemek isterim.. etrafımdaki çoğu arkadaşım sezeryan yaptı ama büyüklerimiz hep normal yapmış..normal yapanlar mutlaka normal yap diyor sezeryan yapanlar aman uğraşma normalle sezeryan yap diyor. aslında her birinin kendine göre riski var öyle değilmi? normal doğumda bebeğin ters gelme rahmin yeteri kadar açılmaması vsvs düşünürsek birsürü riski var.. sezeryanın yine öyle gününden önce alındığı için sarılık olma ihtimali çok yüksek annenin anestezi alması bile bir risk bana göre kim ister uyutulmayı uyurken doktorların ne yaptığını bilmemek uyandıktan sonraki acı .. kalkıp yürümeye çalışmak bebeğini sürekli birinin sana getirmesi emzirmek için. vsvs düşünürsek hepsinin kendine göre riski var.. Allah alnımıza ne yazdıysa onu yaşayağız. bende hiç kafanızı bunlarla karıştırmayın. ben çok karıştırdım şimdi hiç düşünmüyorum inanınki....duanız ağzınızdan düşmesin.. herşey Allahtan... doğum çok fena bişey olsaydı şimdi hiçbirimiz olmazdık.. kimseyede inanmayın çünkü her kafadan bir ses çıkıyor. kimi çok iyi kimi çok kötü vsvs diyip duruyo ne yani bunların etkisinde kalıp içimizdemi kalsın güzel cici şeker minnoşlarımız :) :) hepinize Allahtan sağlık huzurlu çook kolay bir doğum diliyorum .. inşallah çok rahat bir şekilde alırız kucağımıza bebişlerimizi.. sabırsızlıkla o günü bekliyorum eminimki sizlerde benim kadar sabırsızsınızdır. Allah bebeklerinizi sizlere bağışlasın....

isicim çok güzel şeyler paylaşmışsın bende seninle aynı fikirdeyim
dr.umun tavsiyesine ve doğum anı yaklaştığında sağlık durumuma göre karar verilir diye düşünüyorum
tabiki endişeliyim ama Alla^'ın izniyle bir şekilde olacak diye düşünüyorum
Allah bebek bekleyen tüm arkadaşları bir avazda kurtarsın inşallah

isicim çok güzel şeyler paylaşmışsın bende seninle aynı fikirdeyim
dr.umun tavsiyesine ve doğum anı yaklaştığında sağlık durumuma göre karar verilir diye düşünüyorum
tabiki endişeliyim ama Alla^'ın izniyle bir şekilde olacak diye düşünüyorum
Allah bebek bekleyen tüm arkadaşları bir avazda kurtarsın inşallah

:) canım çok saol... kaç haftalık hamilesin? kızmı erkek mi?

canım ben 20+2 haftalık hamileyim ve Allah nasip ederse bir oğlum olacak
ben henüz yolu yarıladım yani
sen kaç haftalık hamilesin

bende epidural anestezi ile sezeryan yapacağım. bebek ile ilgili hiç bir sorun yokda kalp hastalığından dolayı öyle uygun görüldü. ama inanın bende çok endişeliyim. 2 oğluşumuda normal ama dikişli dünyaya getirmiştim. ama bu defa gerçektn korkuyorum. vakit yaklaştıkça da dahada bir korku sarıyor beni . nette hiçbir doğum sitesine girmiyorum. doğum videosu izlemiyorum..22+3 günlüğüm...bakalım herşeyin hayırlısını versin Rabbim(AMİN)

Son düzenleme:
16 haftalık hamileyim doğum aklıma gelince geriliyorum ama gittim doktora giden çok tanıdım var o zaman gelince dr seni yönlendirir diyorlar içimden geçense normal doğum ama acıya dayanamıyorum epidualden çevremdede memnun olanda var olmayanda o gün hayırlısıyla gelsin Allah'ın izniyle sağlıkla bebişlerimize kavuşuruz dilerim

Back
X