Kızlar eşimin memleketine gideceğiz ve görümcemle aram bozuk...Nasıl davranmalıyım bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Bu görümce hakim mi olacaktı? Siz de hukuk ile ilgili bir iş yapıyorsunuz galiba. Eğer hatırladığım doğru ise çok kıskançsınız. Kardeşiniz olmadığı için bilmiyorsunuz belki. Onların durumu normal. Kocanız sizi sevdiğini onlara gösteriyor. Siz göremiyorsunuz. Zamanla eşinizi kaybedeceksiniz. Kesin bilgi dikkate alın derim.
Tam tersi aslında .Görümce hukuk öğrencisi,konu sahibi arkadaşımız ise idari hakim olduğunu söylüyor

Siz görümceniz etrafında dönmeyin.
Onlar (esiniz dahil) dönmek istiyorsa da bunu sorun etmeyin.
Kız sizinle birebir diyalog kurmadıkça abisi ile ailesi ile konusmalarina müdahil olmayın.
Sizinle konusurken mesafenizi koruyun.
Orası onların evi.
Sofra hazırlarken müdahale ederse onların düzenine uyun.
sizinle ilgili bir meseleye burun kıvırır, eleştirir yada sizi küçük düşürmeye çalışırsa açık açık bu yaptığından hoşlanmıyorum, diyin.
Bağırıp çağırırsa bunu dediniz diye ben biraz hava alsam iyi olacak diyip dışarı çıkın.
Ben size kendinizi görümcenize paspas edin demiyorum.

Siz yasarken farklı hissediyor olabilirsiniz.
Ister kabul edin ister etmeyin.
Bu kızı bu kadar takıntı haline getirmenizin sebebi kıskançlık.
Neden bana da böyle müsamahalı davranılmadı?
Neden ailem beni de böyle el üstünde tutmadı?
Neden abisi gözümün içine sokuyor bu kadar deger verdigini?
Neden daha iyi bir bölümde?
Neden daha rahat bir hayatı var?
Neden daha iyi şartlarda? Gibi
Siz hayattaki bazı şeyleri yok yere görümceniz üzerinde bütünleştirip kendinize düşman yaratmışsınız.
Allah aşkına başka şehirde yaşadığınız görümce size ne yapabilir de bu kadar önemli?
Her konunuz onunla ilgili? Bunun normal olduğunu düşünüyor musunuz?
Görümceniz mükemmel olduğu için değil, kendinizi değersiz yada haksızlığa uğramış gibi hissettiğiniz için buyutuyorsunuz bu kadar.

Demek istediğim gorumceyi boşverin.
Kendinizle ne derdiniz var?

Neden beni ailem el üstünde tutmadı mı?ilk yazdıklarınıza uyucam mantıklılar.ama o soru işaretli olanlar konusunda kafanızdaki şeyleri değiştiremem çünkü uzun uzun açıkladım ne anlatırsan anlat karşındakinin anladığı kadar derler ya o şekilde.

gereksiz muhabbet ve samimiyete girmezseniz caniniz skilmaz
birde neden illa bir seyler takma ihtiyaci duyuyorsunuz?
hakim yaka yada sıfır yaka bir elbiseyle kombinleyebilirsinjz boylece kolye kupe tarzi seyler takip kiyafeti bogmak zorunda kalmazsiniz

V yaka bir abiye almıştım o yüzden.Bizim oralarda düğün olsa zarif inci takarım da onların orada biraz yeni gelin taksın takıştırsın diyorlar benim de tarzım değil o yüzden anlamam da pek bu işlerden

Afkur köpek modunda olup dışarıya canım görümcem görüntüsü çizeceksiniz. 3 seneye yakın evliyim yeni çözdüm bende sizin gibiydim. Hayat geçmiyor.

Bu görümce hakim mi olacaktı? Siz de hukuk ile ilgili bir iş yapıyorsunuz galiba. Eğer hatırladığım doğru ise çok kıskançsınız. Kardeşiniz olmadığı için bilmiyorsunuz belki. Onların durumu normal. Kocanız sizi sevdiğini onlara gösteriyor. Siz göremiyorsunuz. Zamanla eşinizi kaybedeceksiniz. Kesin bilgi dikkate alın derim.

neden eşimi kaybedeyim peki?

Neden beni ailem el üstünde tutmadı mı?ilk yazdıklarınıza uyucam mantıklılar.ama o soru işaretli olanlar konusunda kafanızdaki şeyleri değiştiremem çünkü uzun uzun açıkladım ne anlatırsan anlat karşındakinin anladığı kadar derler ya o şekilde.

Altında yatan sorununuzu ben bilemem.
Ama gerçekten bu görümce konusundaki tutumunuz normal değil.
Içinde bulunduğunuz durumu sağlıklı degerlendirebildiginizi düşünmüyorum.
Sorunu kendinizde görmediğiniz için yardim alma gibi bir seçenek zaten sizin için olmaz.
Böyle devam.
Ama bu gidişle eşinizle ilişkiniz çok zedelenecek.

Eşim bana saygı duydurmayı başaramıyor demişsiniz ama saygı böyle bir şey değil ki bir başkası size saygı duyulmasını nasıl sağlayabilir? Size saygı duyulmasını siz başarmalısınız bir başkası nasıl veya neden yapsın ki bunu? Saygı kazanılır bir başkası tarafından bahşedilmez. Bence siz görümceyi takıntı haline getirdiniz eğer aşamazsanız hayatınız boyunca sıkıntı yaşarsınız. Görmemek duymamak ne kadar zor olabilir? İyi olmak zorunda değilsiniz arkadaş olmak zorunda değilsiniz bir araya gelinde belirli bir seviyede muhabbet edersiniz olur biter.

Altında yatan sorununuzu ben bilemem.
Ama gerçekten bu görümce konusundaki tutumunuz normal değil.
Içinde bulunduğunuz durumu sağlıklı degerlendirebildiginizi düşünmüyorum.
Sorunu kendinizde görmediğiniz için yardim alma gibi bir seçenek zaten sizin için olmaz.
Böyle devam.
Ama bu gidişle eşinizle ilişkiniz çok zedelenecek.

Sorunu kendimde hiçbir şekilde görmüyorum diye bir şey yok.Gereksiz takıldığımı büyüttüğümü onlarca yorumda söylemişim zaten.Sizi çok sabit fikirli gördüm.Eleştirmeyi aşırı seviyorsunuz ve hiçbir insan sürekli eleştirilmeyi sevmez savunmaya geçer.Bence siz de dikkatli olun ilişkilerinizde.

Eşim bana saygı duydurmayı başaramıyor demişsiniz ama saygı böyle bir şey değil ki bir başkası size saygı duyulmasını nasıl sağlayabilir? Size saygı duyulmasını siz başarmalısınız bir başkası nasıl veya neden yapsın ki bunu? Saygı kazanılır bir başkası tarafından bahşedilmez. Bence siz görümceyi takıntı haline getirdiniz eğer aşamazsanız hayatınız boyunca sıkıntı yaşarsınız. Görmemek duymamak ne kadar zor olabilir? İyi olmak zorunda değilsiniz arkadaş olmak zorunda değilsiniz bir araya gelinde belirli bir seviyede muhabbet edersiniz olur biter.

Ben saygınlıktan bahsetmiyorum.Saygınlık tabi ki kendi çabamızla olacak bir şey.Ama aile ilişkilerinde bu böyle değil.Eğer küçük bir kıza büyüklerine saygılı olmayı öğretmezseniz ve o ablasına abisine saygısız davranırsa bunun suçunu büyük olan çocuğa yükleyemezsiniz.Velhasıl nasıl anne baba çocuklara saygı öğretiyorsa eşler de ailelerin karşılıklı birbirine saygı duymasını gerekli uyarılarla sağlamalıdırlar bu dengeyi kurmalıdırlar.
Evet takıntı haline getirdim doğrudur.Dediğiniz gibi görmezden gelmeye çalışıcam ve başarıcam inşallah.

Ben saygınlıktan bahsetmiyorum.Saygınlık tabi ki kendi çabamızla olacak bir şey.Ama aile ilişkilerinde bu böyle değil.Eğer küçük bir kıza büyüklerine saygılı olmayı öğretmezseniz ve o ablasına abisine saygısız davranırsa bunun suçunu büyük olan çocuğa yükleyemezsiniz.Velhasıl nasıl anne baba çocuklara saygı öğretiyorsa eşler de ailelerin karşılıklı birbirine saygı duymasını gerekli uyarılarla sağlamalıdırlar bu dengeyi kurmalıdırlar.
Evet takıntı haline getirdim doğrudur.Dediğiniz gibi görmezden gelmeye çalışıcam ve başarıcam inşallah.

Bakın eski konularınızı hatırlıyorum siz sürekli görümcenizi yaştan vurmaya çalışıyorsunuz. Siz de küçüğünüze saygılı mısınız hayır. Siz ona saygı duyuyor musunuz hayır. Sadece karışı taraftan bekliyorsunuz ki ben ondan büyüğüm, abisinin eşiyim bana saygı duysun. Teoride herkes birbirine saygı duymak zorunda olsa da pratikte öyle olmuyor demek ki. Abisine yaptığı saygısızlık sadece abisini ilgilendirir abi kardeş ilişki dinamiklerine müdahil olmayın bence. Eğer bu durumdan şikayetçiyseniz görüşmeyin net çözüm. Küsün demiyorum ama mesafe koyun. Bence profesyonel yardım alın yoksa bu şekilde hayat geçmez, konularınız hep görümce üzerine. Takıntı yaptığınızı siz de kabul ediyorsunuz madem bu durumu nasıl çözebileceksiniz onu araştırın

V yaka bir abiye almıştım o yüzden.Bizim oralarda düğün olsa zarif inci takarım da onların orada biraz yeni gelin taksın takıştırsın diyorlar benim de tarzım değil o yüzden anlamam da pek bu işlerden
ayni esimin tarafi iyide ne takalim alin takalim madem bukadar onemli 😁😁😁😁

neden eşimi kaybedeyim peki?
Kıskançlık, kız kardeş durumları aile krizleri doğurur. Eşiniz zamanla, evlilikte aşkın bitip, saygı ve sevgi isteyen bölümüne yıpranmış olarak geçer. Kız kardeşi haklı görünmeye başlar. Sizin abarttığınızı ve çok takıldığınızı anlar ve tartışmalar başlar. Böylece yanınızdada olsa uzaklaşır. Sonra bir gün eşim bana şöyle dedi böyle yaptı konuları açılır forumda. Hakimmişsiniz. Okumuş kültürlü bir kadın olarak, olacakları sizde tahmin edebilirsiniz.

Eşimin kuzeninin düğünü var oraya geçicez 4 gün falan kalıcaz.Ben tabi onların evinde misafir olduğum için kasılıcam.Bana yine laf sokulacak ters bakılacak ve ben diken üstünde olucam.Benim evim olsaydı ben de onun gibi rahat olabilirdim.Eşim ise dünyadan bir haber olacak kardeşine nasıl önem verdiğini göstermeye çalışacak ve ben yalnız hissedicem.Görümcemin dedikleri aklıma gelicek iyice canım sıkılacak...Bayramda aradı bayramımı kutladı ben hemen tamam canım sağ ol canıma dönüverdim o kadar sinirlendim ki kendime sonradan hemen kanıyorsun diye.Sonra eşimi aradı yengemi aradım amaaaaannn nereye kadar dedim küs küs aradan çıkıversin dedim boşver dedi.Eşim de tşk etti aradığı için.Ama amaann arayım dedim dedikten sonra beni takmıyormuş gibi bu sefer tekrar canım sıkıldı.Acaba bu takmamyı ben nasıl başarabilirim neden bu kadar takıyorum kafama neden sevilmek istiyorum anlamıyorum.Keşke moralim bozukken gülebilsem takılmayabilsem ama öyle değilim içime dert edip üzülücem biliyorum.Sonra suratı asık dicekler.Ve eminim kayınvalidem git görümcenle ilgilen o küçük gönlünü yap der eminim buna.
Ve dipnot olarak bir şey sorabilir miyim?Biz altınlarımızı sattık sadece kaburga bileziğim var.Onu neyle kombin edebilirim.Yani illa altın kolye küpe mi almam gerekir.Şuan biraz borçlarımız var ev aldık.Teşekkürler.
aman sevmezse sevmesin salla ya ne takçaksın. Laf mı sokuyorlar , sende lafını esirgemiceksin gülerek kaktırcaksın , adalet yerini bulmuyorsa sen kendi adaletini sağla :KK48:

hiç arkadaşınız yok mu diye sordum ama cevap alamadım merak da ettim
yani hayatınız görümce eş ve kayınvalideden mi oluşuyor çünkü konularınız bu şekilde hep
biz mesela çok yönlü bakamayabiliriz belki ciddiye almıyorsunuz biz size takıntılı dediğimiz zaman ama
arkadaşlarınız anneniz falan bir yorum yapmıyor mu hiç?

Back
X