Kızlar evde gelinlik süsleme işi yapan varmı aranızda?

The Calender

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2014
15.311
17.254
298
Etrafımda bu işi yapan kimse yok ama, duydum.....evde gelinliğe, boncuk işleme vs işleri yapanların hem kazancını, hemde nasıl başladıklarına, dair bilgi edinmek istiyorum...Artık çok sıkıldım bir işe yarayıp evde para kazanmanın yollarını arıyorum ama nasıl?kafama bu iş çok yattı,kazancıda fena değil dendi!bilgisi olanlar varsa ,paylaşırsanz şimdiden teşekkürler
Hırs yaptım adama:63:

Bir tanıdığımız çok eskiden yapıyordu. O zamanlar kazanç iyimiş. Bir ev bir araba aldı, iki çocuk büyüttü ordan kazandıklarıyla. Ama sağlığından da oldu. Bel fıtığı, boyun fıtığı ve ellerinde sinir sıkışması var şu an.

Şimdi nasıldır, ne kadar kazandırır bilmiyorum ama bildiğim kadarını yazayım dedim.

Gelinliği bilmiyorum da normal kıyafetlere işleyen vardı pek kazançlı değildi açıkcası. Eğer el becerin varsa çeyiz bohça için damar bohçasına falan seccade vesaire yapabilirsin o baya kazançlı

Kayinvalidem yapiyor.
Gelinlik degil ama.
Pul boncuk isleme, dugme dikimi falan.
Aylik besyuz tlye gune girebilecek kadar kazaniyor :) yani ona yetiyor zira kira fatura tarzi gideri yok kadinin. Bin tl civari kazaniyor.
Ama gece evde yapiyor gunduz bazen gidiyor orada yapiyor falan.
Mahalle arasinda bir dukkan.
Duzgun yer bulmak lazim cunku cogu yer isleri eve birakip almiyor. Getir gotur sorunun olur.
Dugmeyi 10 kurustan dikiyorlar, eb teferruatli boncuklu is 1 tl falan oluyor.
Ciddi vakit ayirmak gerekiyor.

sabah aradım bir gelinlikçiyi kasnakçı lazım dedi!hönk diye kaldım işin mutfağından, öğrenmem lazım,bana gelinlik başına 250-500 kalabiliyor dendi...öncelikle şu işi öğrenmem lazım tabi!

Eskiden iyi para veriyorlarmış ama talep çoğaldığı için şimdi fazla vermiyorlar bildiğim kadarıyla.

Slm Acıbademde butik sahibiyim Kadıköy üsküdar Acıbadem veya yakınlarında oturan iyi derecede boncuk işleme yapabilen bayan arıyorum

Kuzenimin eşi yapmıştı 3-4 yıl önce. Gece gündüz uğrasıyordu emeğime deymiyor deyip bıraktı. Gelinlik başı 250- 500 kalacağını hiç zannetmiyorum. İşlemesi bol olan modellerin yapımı günler sürüyor.

Back
X