her yerde var gıcık
işi kapana kadar biraz idare edebilirsin bence.
eğer öğretmeye meraklıysa ne ala tabi
bazı tipler sorsan da sölemez hiç bişeyi
Öğrenene kadar katlanmalı mıyım ya da ayrılmalı mıyım demişsin ya;
Şöyle bir seçenek olsa daha uygun olmaz mı?
Ayrılma ve katlanma.
Bence kesinlikle ayrılma işten.Yeni mezun olmuş biri için tecrübe kazanmak çok önemli.
Ayrıca bu kadar sorunlu biri ile çalışmanda ayrı bir tecrübe olabilir.
Ayrıca katlanmada.
Yaptığın işe karışması hadi bayan başka mevzudaki hırslarını burdan çıkarıyor diyelim ama anladığım kadarı ile işle ilgisiz konulardada tavrı ve sözleri kaba.Buna katlanmak zorunda değilsiniz.Tavrınızı belirleyin.
ayne durumda bencde vardım sabret işi ögrenince başka teklifler alıyorsun hayatın için sabır et bence arkadaşım
Mesela geçen gün sandalye çek yanıma gel dedi.Sandalyeyi çektim yanından geçmek için müsade istedim.Bna dedipi şuydu ''Ay vazgeçtim önce irsaliyeleri tak sonra çek canım öyle istedi''...Düşünün yani
seni ölçüp tartıyo da olabilir
bakalım ne kadar sabırlı ve nezaketini ne kadar koruyacaksın diye
işi öğretiyorsa ben olsam işi öğrenene kadar sabrederdim...
sabrederken de iyi gözlem yapardım ... neyi ne zaman söyleyebileceğini, hangi işler ilk yapılması gerektiğini o daha söylemeden yapardım...açıkçası iş öğretme dışında söyleyeceklerni ve yapacaklarını tahmin edip ona göre ön hazırlık yapardım...
3-5 ay sonra sen bile farkına varmadan bir çok şey öğrenmiş olacaksın ve 3-5 ay sonra hala bu iş yerinde dayanamıyorsan iş aramaya başlarsın ama artık deneyimin olacak ve iş bulman daha kolaylaşacak ...
hayırlısı olsun !
İlk mezun olduğum zaman , ilk işe başladığımda bu tarz sıkıntılar ben de yaşamıştım.
Aynen böyle, aslında aynı düzeyde çalıştığımız ama yeni başladığım için bütün işi ondan öğrenmek zorunda olduğum , bana çok ters biriyle karşı karşıya kaldım. Ben 1 ayda ayrılmaya karar verdim ama şirketin müdürü bırakmadı, bana çok yardımcı oldu. Şimdi iyi ki ayrılmamışım diyorum.
İlk zamanlar işi o kişiden öğrenmek zorunda olduğum için bazı sıkıntılara katlandım, sonra işi öğrenince, o kişiyle ortak işlerimiz dışında bir bağlılığımız kalmadı. Asıl önemli sıkıntı burada, o kişinin gıcıklığından öte, o kişiye bu dönem işi öğrenmek için bağımlı durumda kalmak. Yoksa samimi olmak ve her yaptığına katlanmak zorunda değilsiniz. Şimdi de aynı şekilde, saygı seviyesini aşıyor ise, siz de ona gerekli müdaheleyi yapmalısınız, ufak tefekse işi öğrenene kadar idare edebilirsiniz, malesef iş yerinde sevmediğiniz insanlarla çalışmak zorunda kalabiliyorsunuz, keşke seçme lüksümüz olsa, işimize seve seve, koşa koşa gitsek, ama kişiler için çalışmıyoruz sonuçta, idare edilebilecek durumda ise, işinizi ayırana kadar idare edebilirsiniz. Ufak tefek şeyleri idare etmedende bir yere gelemiyorsunuz malesef. Bir süre sonra da sürekli muhatap olmak durumunda kalmazsınız inş.
Allah yardımcınız olsun.
Ne yazık ki o bayan benım şefim ben onun yardımcısı olarak hep onunla çalışıcam.Benden önceki kız bu bayan yüzünden yardım almış pskolojik gerisini siz düşünün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?