kızlar fikirlerinize ihtiyacım var

benim içim içimi yerken eşim benden gizli işler yapnaya devam edşyormuş hala
dün akşam dedim ki' kredi çekmek iyi bir fikir mi sence?
oda: 'ben dün başvurdum kabul etmediler' dedi..
'ne yani bana danışmadan kredi başvurusunda mı bulunuyorsun?
dedim..
hemen konuyu kapattı ne yapıcam ben yaa
kızlar ailemden yardım alamayız zaten daha önce yardım etmişlerdi onu bile ödemedik..
babasının derdi ne bilmiyorum ama kesinlikle ödemem diyomuş..allahından bulsun..
yaa bi çıkış yolu yok mu?
bu nasıl iştir..
geldi mi hep üst üste geliyor..
işte şimdide benim adıma kullanabilirmiyiz krediyi onu araştırıyoruz..
ne yapacağımı hiç bilmiyorum..
eşim güvenimi sarstığı için daha önce ondan da emin olamıyorum..
kafayı yemek üzereyim:((((((((

benim içim içimi yerken eşim benden gizli işler yapnaya devam edşyormuş hala
dün akşam dedim ki' kredi çekmek iyi bir fikir mi sence?
oda: 'ben dün başvurdum kabul etmediler' dedi..
'ne yani bana danışmadan kredi başvurusunda mı bulunuyorsun?
dedim..
hemen konuyu kapattı ne yapıcam ben yaa
kızlar ailemden yardım alamayız zaten daha önce yardım etmişlerdi onu bile ödemedik..
babasının derdi ne bilmiyorum ama kesinlikle ödemem diyomuş..allahından bulsun..
yaa bi çıkış yolu yok mu?
bu nasıl iştir..
geldi mi hep üst üste geliyor..
işte şimdide benim adıma kullanabilirmiyiz krediyi onu araştırıyoruz..
ne yapacağımı hiç bilmiyorum..
eşim güvenimi sarstığı için daha önce ondan da emin olamıyorum..
kafayı yemek üzereyim:((((((((
eşine itimat etme.kayınpederinle güzelce konuşup nedenini öğrenemez misin:34:

eşine itimat etme.kayınpederinle güzelce konuşup nedenini öğrenemez misin:34:
kayınpederimle konuşmayı bırak yüzünü görmek istemiyorum onun vede diğerlerinin
ne yaparlarsa yapsınlar yeter ki bizi rahat bıraksınlar

eşimde küs babasıyla konuşmamdan hoşlanır mı bilmiyorum

Son düzenleme:
sa

bence hoşlanmaz,hatası varsa öğrenmen hoşuna gitmez.ama eşinin sözleriyle insanlara bu kadar kinleşme,eşin güvenilir biri değil:34:

Adam bu zamana kadar oğlunun pisliğini temizlemiş, bu saatten sonra para vermiyor diye bu kadar kötü konuşmayın bence. Bilemezsiniz işin iç yüzünü. En azından bu zamana dek kocanızın borcunu ödedi diye allah razı olsun demelisiniz.

neden kayınpedere kızıyorsun ki
adam sizin borcunuzu ödemek zorunda mı?
o da bıkmış artık
oğlunun akılsızlığı yüzünden kaybettiği bir dünya para için yeter demiştir artık.
neden düğün üstü öyle bişeye kalkışmış.
madem kaybetmiş bari düğün filan yapmasaydınız en azından biraz daha az borç olurdu.

tek suçlu Allahından bulması gereken kayınpederin zaten. adam ölene kadar sırtına mı taşıyacak sorumsuz oğlunu.

ne demek 10binlerce borç, nasılsa eş destek, baba destek. inan eşin kredi falan çekseniz borçların bi kısmını kapamaz borsaya yatırır.

ben söylediklerimin arkasındayım
onlar gününü gün ederken biz mutsuz bir evlilik yaşıyoruz onlar yüzünden
üstelik daha 4 aylık evliyiz..
tek suçlu onlar değil elbet eşim çok büyük hatalar etti
ama baba olarak aile olarak yardımcı olmaları lazım
böyle sırtlarını dönmek bu kadar kolay olmamalı
hepsini Allaha havale ediyorum..
durumları olmasa anlıycam ama var isteseler yardım ederler..
bizim zor zamanımızda yanımızda olmayanlar iyi günümüzde de olmasınlar..
eşim yaptığı hatanın farkında ve şu an psikolojısı hiç iyi değil..
tek isteğim bu sıkıntılardan bir an evvel kurtulmak..

hatalar olmuş eşinde farkında sanırım hatasının sana kendimden örnek vermek istiyorum belki yardımcı olabilirim bende evleniyorum müstakbel eşimle gelirimz 2.500 tl herşeyi kendimiz yapıyoruz kredi çektik aylık 1400 tl krediye gidiyor 800 tl kira+elk+su+net vs geri kalan 300 ile yaşamaya çalışıcaz ve belki de daha işin içine girmediğim içindir bilmiyorum şö yle kabataslak bir hesap yaptığımda geçinebileceğimizi düşünüyorum ...Tabi çoğu şeyden kısarak

Canim alinma sakin ama ben olsam bir borsa hastasi adamla degil 4 ay, 4 saat durmaz bir an önce ayrilirdim.
Seni kandiriyor ve arkandan isler ceviriyor, baksana seninle muhattap bile olmuyor.
Bunlari adam etmek cok zor.
Kayinpedere sakin kizma artik onada tak etmistir.
Bilmiyorum ama benim icin sevgi bir yere kadar, sonra mantik isler, ben kimsenin borcunu ömür boyu ödeyemezdim.

Ha ev aliriz veya araba aliriz hayhay, ama böyle kumar islerine daleverelere hic girmedim, böyle insanlarlada hic muhatatp olmazdim senin yerinde olsam.

Cünkü gencsin, bu adamin tutulur yani yok, seni hep böyle sirt üstü birakacak, iyi düsün derim, hemde cocuk yokken.

eşimi seviyorum ama evet haklısınız sevgide bi yere kadar
ona son şansı verdim ben
bi daha tekrarlarsa hatasını biticek herşey
ama yapmaz yapamaz canının ne kadar yandığını ben görüyorum kızlar
kendisinden nefret ediyor beni böyle üzdüğü için
sana layık bir eş olamadım diyor
hatasının kesinlikle çok farkında
bende diyorum ki eşime son kez bu iyiliği yapsın ailesi
ama onlar biz yardım edemeyiz deyip arkasını dönüyor
nası yaparlar bunu anlamıyorum
benim abimde zamanında birilerine kefil oldu,iş kurdu batırdı falan..
babam sonuna kadar yardımcı oldu hala da oluyor ve bundan gocunmuyor..
belkide alışkın olmadığım için tuhafıma gidiyor..
çok üzücü bir durum
belki benim yerimde olasanız arkanızı dönüp gidersiniz ama ben eşimin yanında olucam onu seviyorum ve ona sonuna kadar destek olmaya karar verdim..
en azından son kez bu 1 şansı hakediyor..
durumumuzu toparlarsak bi daha yapmayacağına inanıyorum
umarım yanılmam...

Insallah canim Insallah.
Ama madem esinin arkasindasin, lütfen baskalarini suclama.
Babasi sizlere yardim etmek mecburiyetinde degil.
Herkes bu hayatta yaptigi hatanin cezasini kendi ceker, ona yardim etmekle maddi yönden hic bir yardim etmiyorsun aslinda, tam aksine kötülük etmis oluyorsun.
Böylelerine hatalarini düzeltmeleri icin kendi cabalarini harcamalari gerektigini ögretmek lazim.
Emek sarfetmesi lazim yeri geldiginde iki iste calismasi lazim.
En büyük iyilik, kocanin kendi borclarini kendi ödemesi. Sende maasinla evi gecindirirsin.

öncelikle konu açıp açmamayı çok düşündüm ama farklı düşüncelerle karşılaşınca daha da kararsız kaldım..
bazılarınız biliyordur..
nişanlıyken eşim borsaya yatırım yapmış ve bütün birikimini kaybetmişti
bunuda benden gizlemişti tabi utandığından
üstüne düğün masraflarıda eklenince epey bir borçla karşı karşıya kaldık..
evlendik altınlarımı verdim yetmedi,üstüne annemden yardım aldık yine yetmedi,arabayı da sattık ve hala da ödüyoruz borçlarımızı çok fazla bir miktar kalmamıştı taa ki düne kadar
eşimin babası mobilya taksidini ödüyordu 3 aydır ama
dün 'artık ödemeyeceğim kendileri çalışıp ödesinler'demiş..
eşim çok üzgün bende öyle..
dünden beri konuşmuyor benimle
moral veriyorum sürekli ama 'beni yanlız bırak' diyor..
çok üzülüyorum bu haline
arabasızlıkta onu çok yıpratıyor ikimizinde alışkın olmadığı bir durumdayız..
bu zamana kadar kimseye borcumuz olmamıştı..
ne yapılabilir sizce bu durumdan çabucak kurtulabilmemiz için..
yani eşim kredi çekebilecek durumda değil..
önce ki krediyi ödemekte sıkıntı çektiği için tekrar kredi çekmesi zor bir durum..
kendi adıma kredi kullansam mı diye düşünüyorum ama ne yapacağımı da bilemez durumdayım..
ya bunuda ödeyemezsek diye de korkuyorum..
şimdiden teşekkürler yorumlarınız için..

Allah yardımcınız olsun.. Kredi çekecekseniz eşinizin bir daha borsa vs. gibi bir şeye girmeyeceğinin garantisini almanız ve ikna olmanız lazım.. Yoksa bitmez borçlar..

Bir de eve giren paranın hesabı siz de olsun..Eşiniz kullanmasın.Ödemeleri siz ayarlayın.Yoksa habersiz, tüyo aldım çok garantiymiş der, şeytana uyar..Kesin bir çözüm olmalı..

Insallah canim Insallah.
Ama madem esinin arkasindasin, lütfen baskalarini suclama.
Babasi sizlere yardim etmek mecburiyetinde degil.
Herkes bu hayatta yaptigi hatanin cezasini kendi ceker, ona yardim etmekle maddi yönden hic bir yardim etmiyorsun aslinda, tam aksine kötülük etmis oluyorsun.
Böylelerine hatalarini düzeltmeleri icin kendi cabalarini harcamalari gerektigini ögretmek lazim.
Emek sarfetmesi lazim yeri geldiginde iki iste calismasi lazim.
En büyük iyilik, kocanin kendi borclarini kendi ödemesi. Sende maasinla evi gecindirirsin.

Allah yardımcınız olsun.. Kredi çekecekseniz eşinizin bir daha borsa vs. gibi bir şeye girmeyeceğinin garantisini almanız ve ikna olmanız lazım.. Yoksa bitmez borçlar..

Bir de eve giren paranın hesabı siz de olsun..Eşiniz kullanmasın.Ödemeleri siz ayarlayın.Yoksa habersiz, tüyo aldım çok garantiymiş der, şeytana uyar..Kesin bir çözüm olmalı..

oliva canım ben nişanlandığım günden beri hep diğer gelinlere göre uzak tutuldum yani onlara verdikleri değeri bana vermediler
maddi olarakta böyleydi kaynanam bana 1 iğne bile almadı..
herşey maddiyat değil,şükür ihtiyacım da yok ama insan üzülüyor işte..
1 gün olsun aranmadım halimi hatrımı soran olmadı..
3 eltim 4 görümcem var
herkes birbiriyle görüşür yardımlaşır ama sanki ben aileden değilim
çok güzüme gidiyor bu durum..sebebide benim ailem zenginmiş ailem yapsınmış herşeyi
çıldırıyorum düşündükçe bile..
eşimede söyledim aileni hiç sevmiyorum dedim

canım maaşımı alıp eşime veriyorum onunla evin ihtiyaçlarını karşılıyor kendi maaşıyla da borç ödüyordu ama
işte borç çok olunca ve herkeste parasını isteyince sıkışmış olduk böyle..

Eşiniz hem suçlu hem güçlü..

Onun yüzünden bu kadar borç sahibi olmanıza rağmen bir de siz ona destek olurken 'beni yalnız bırak ' mı diyor :53:

Baştan kayınpederiniz ben ödeyeceğim dedi ise sonuna kadar devam etmeli ama çoğu şey köprüyü geçene kadar oluyor maalesef..

Ve eşinizin borsada kaybettiğinin yanında devede kulak kalır sanırım eşya taksiti..

Allah size yardım etsin, umarım eşinizin ilk ve son hatası bu olur..

Borsa, sans oyunlari, kumar bunlar hastalikli kisiler, bir an öncede psikoloji destek alirsa iyi olur.

Tabiki isteyerek yapmiyor ama bir dürtü ve hastalik, hep daha iyisini istemek amacli parasini kaybediyorlar.
Baksana gizli gizli telefon konusmalari ve hala borcun icinde boguldugu halde gizli gizli borsayi takip etme huylari varki buda hala kurtulmus olmadigini gösteriyor bu kumar hastaligindan.

Babasi ve ailesi sizlerden sorumlu degiller artik, sizler evlenmis ve sende bile bile bu kaderine boyun egmissin.
Evli insanlar eger gercekten birbirlerini seviyor ise, kendi cabalariyla batakliktan cikar.

Borsa, sans oyunlari, kumar bunlar hastalikli kisiler, bir an öncede psikoloji destek alirsa iyi olur.

Tabiki isteyerek yapmiyor ama bir dürtü ve hastalik, hep daha iyisini istemek amacli parasini kaybediyorlar.
Baksana gizli gizli telefon konusmalari ve hala borcun icinde boguldugu halde gizli gizli borsayi takip etme huylari varki buda hala kurtulmus olmadigini gösteriyor bu kumar hastaligindan.

Babasi ve ailesi sizlerden sorumlu degiller artik, sizler evlenmis ve sende bile bile bu kaderine boyun egmissin.
Evli insanlar eger gercekten birbirlerini seviyor ise, kendi cabalariyla batakliktan cikar.
canım nişanlıyken bilseydim durumu devam ettirmezdim ama kaderimizin önüne geçemiyoruz işte..

Sana daha ayri davrnamalari cok yanlis.
Onlari sevmemekte cok haklisin ama herkes kaderini yasar, kimse ne senin ailen nede onun ailesi arkasinda oldugun kocanin borcunu ödemek zorunda degiller.
Bu bir kumar, kimse kumar parasini ödemez, cünkü bilirki yine oynayacak.
Esin bu batakliktan kendi cikmaliki bir daha bu hataya düsmesin.
Senin icin hersey gönlünce olsun diliyorum, cok kalbi temiz iyi bir insansin, dikkat et esin seni kullanmasin canim, sadece daha kurnaz olman icin yani dikkatli olman icin burda hepimiz sana yardimci olmaya calisiyoruz.

Ben abimden biliyorum bu kumar olayini safsan seni mahvediyorlar, donuna kadar aliyorlar.
Esine SIKKI yönetim koy, ve onu bir cocuk gibi dogru adam etmeye ugrasman lazim.

Yengem ömrü boyunca borcla savasti halada savasiyor, abim hala eski abim tüm aile ondan nefret ediyor, herkes o aileyi gördügü zaman nereye kacacagini sasiriyor, cünkü millet para vermekten bikmis durumda.

Ama abime sorsan kücük emrahlari oynuyor, kaderi kötüymüs vs. vs...

Eskilerde hiç bu kadar borç ve borçlardan kaynaklanan mutsuzluklar, yıkılan yuvalar yoktu.
Ne zaman bu kredi=faiz çıktı sorunlar başladı.
Bir borç başka borçla kapanarak ödenmemeli. Kredi çekerseniz çok daha zorlanırsınız.
Eşinizin babasıyla konuşun ve idare edebilmesi için rica edin ya da daha yakınlarınızdan.

Back
X