kızlar fikirlerinize ihtiyacım var.

SEHERSPS

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
149
1
116
İstanbul
öncelikle konuyu eğer yanlış yere açtıysam şimdiden özür dileyeyim :) ve konuya gireyim.

Ben normal olarak istanbulda yaşıyorum ama çanakkalede organizasyon şirketi açmayı düşünüyorum ve özellikle çanakkaledeki arkadaşların fikrine ihtiyacım var. sizce doğru bir kararmı. düğün nişan davet vb. organizasyonları yapmayı planlıyorum. zaten sektörü biliyorum ama hiç bilmediğim biyerde yapmak ne kadar mantıklı. ayy akıl verin lütfen bana.

birincisi oranın beni dinlendiren bir havası var yani orda olmayı seviyorum(hiç yaşamışlığım yok ama uzun süreli tatillerim var) ikincisi istanbulda çok yapan var ben harcanırım ve çanakkalede yapan bir kaç yer var ama onlarda pek hoşuma gitmedi.

Önemli olan pazardır yeni işe başlarken.Siz İstanbul'da çok şirket var diyorsunuz fakat işin pazarı da orada.Bir de şu açıdan düşünün rakipsiz olmak çok iyi değildir bu tür işlerde ne kadar çok o işi yapan var ise insanların o işe aşinalığı o kadar olur.Talep de o kadar artar.Göze batar çünki.Bi nevi adım başı reklam ve teşvikdir rakip şirketler.Burada önemli olan bu şirketlerin arasında sıyrılıp farklı kampanyalar kalite hizmet bakımından sıyrılmak ün,isim yapmak.

Çanakkale'de de yaparsınız fakat şirketin sayısının az olduğunu söylüyorsunuz.Demek ki yöre halkı hala klasik düğün tarzında ilerliyor.Organizasyon şirketleri biraz da maddi açıdan külfet getiriyor.İnsanlar olaya bu şekilde bakabiliri.Piyasayı iyi araştırın.Müşterilerinizin şirketi kuracağınız alanda özellikle maddi durumunu gözden geçirin.Bilmediğiniz bir yerde işe atılmak biraz risklidir.

Özetle İstanbul'da hazır pazar var sizden önce organizasyon işini insanlara empoze etmiş şirketler var özel bi çaba harcamayacaksınız tanıtım için.Fakat Çanakkale için bi bilgim yok sadece şirket sayısına bakarak konuştum.Orada biraz uğraşabilirsimiz.

öncelikle yorumunuza teşekkür ediyorum. aslında benimde aynı yönde korkum var fakat çok yüksek bir hedefle başlamazsam çok büyük bir kaybım olmaz diye düşünmüyorda değilim. büyük düğünler evet yöre halkına pahalı gelir ama küçük sürprizler fikirler daha farklı organizasyonlar belkide ilgi çekebilir diyorum. işte zaten en çok burda kararsızım ya :)

Yöre halkı temeli bilmiyorsa yani "Düğün Organizasyonu" fikrine uzaksa,sizin yapacağını süprizlere hazır olmayabilirler.Önce bu işi tanıtmalısınız.Bunun için sermayeye ihtiyacınız var sağlam sermaye.yani bu bakkal açayım,bujiteri açayım değil.İnsanlar zaten bu tip fikirlere açıklar.Fakat düğün organizasyonu ülkemizde belli bi kesime hitap ediyor.Henüz yaygın bi sektör değil.
Şöyle diyelim Ben Samsun'da yaşıyorum çevremde evlenen maddi durumu iyi yada orta halli insanlar dahi organizasyon fikrine uzaklar.Yok böyle bi kültürleri bunu aşılayacak adım başı şirkette yok.
Oluşmuş bi sektör değil.

Yinede iyi düşünün benim fikrim İstanbul bu işin göbeği.Pastadan iyi bi pay alabilirsiniz.Çanakkale için bi fikrim yok bunu ancak sağlam sermayeli biri yapabilir.Sermayeniz kaldırsa tabiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…