Kizlar fikrinize ihtiyacim var..

b1907

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2013
29
2
38
Almanya
Merhaba kizlar.
Ben Almanyada yasiyorum ve 5 ay sonra dügünüm var.
Bir senedir bilgisayar mühendisligi okuyorum, ama ne yazikki bana göre bisey degilmis. Simdi bölüm degistirmek istedim, not ortalamam pek iyi olmadigi icin hic bir üniversteye alinmadim. Ama istedigim bölümü evden okumaya imkanim var. Ayda 299€ ödemem gerekiyor ama sinavlar haric okula gitmem gerekmiyor herseyi evden yapabiliyorum. Suanda nisanlim da meslek yapiyor ve bir senesi kaldi.
O üniverstenin 16 aylik parasi var kenarda, tatillerde calistigim icin kenara para koydum. Yani nisanlim meslegini bitirine kadar okul param en azindan ödenmis olucak. Ikimiz de okudugumuz icin devlet kiramizi da ödüyor Allah a sükür.
Annem kendisi evden okudugu icin bu fikri uygun görüyor ama babama laf anlatamiyorum. Ne yapicam bilmiyoruum bana yardimci olun lütfeeen..

babanızın tam olarak anlamak istemediği kısım ne?

acaba değiştireceğiniz bölümü mü beğenmiyor :26:

nişanlın ne düşünüyor bu konuda

babanızın tam olarak anlamak istemediği kısım ne?

acaba değiştireceğiniz bölümü mü beğenmiyor :26:

Yok bölüm sorun degil. Evden okursam, normal bir üniversteyle esit olucana inanmiyor. Sayfalari gösterdim ettim ama durmadan laf sokuyor. Hani millet begenmese umrumda degil konussunlar, ama babamin düsünceleri benim icin önemli dediklerini de cok takarim. Ikna etmeye calisiyorum ama anlamak istemiyor. Hatta cevremizde örnekler var, annemle beraber iki arkadasi basladi okumaya, annem sonradan hamile kalinca bitiremedi ama arkadaslari daha bitirmeden is teklifleri geldi onlara, kendileri bile is aramadi....

​Hangi bölümü düşünüyorsun.

Ben olsam mezun olmayı beklerdim evlenmek için

Evden okursam, normal bir üniversteyle esit olucana inanmiyor.

sonuçta üniversite mezunu oluyorsunuz, diplomada evden okudu mu yazacak?

tabiki de evden okumakla okulda okumak faklı, akademik ve sosyal anlamda okul ortamının tercih edilmesinden yanayım..

ama sırf bu yüzden istemediğiniz bir bölümde okumaya zorlanmanız da mantıklı değil..

nişanlın ne düşünüyor bu konuda

Nisanlim beni destekliyor, ne karar verirsen ver arkandayim diyor

​Hangi bölümü düşünüyorsun.

Ekonomi

Ben olsam mezun olmayı beklerdim evlenmek için

Ben beklemek istemedim 5 yildir cikiyoruz zaten daha fazla ertelemek istemedim

Kapali oldugum icin zaten almanyadaki üniverste ortamini fln begenmedim. Hani o ortam bana göre degilmis bunu anladim. Evden benim icin cook daha rahat olucaktir. Iste baya pahali 36 ay da bitirirsem 11 bin euro ödicez ama istedigim bi bölüm olucak...

Son düzenleme:
Bence mezun olduktan sonra evlenmelisiniz.

Bence bu benim kararim Zaten ben daha uzağa gitmezdim okumaya evde iki tane küçük kardeşim var onlari istediğim zaman görmek isterim. Evlenme konusunda hic bir sorun yok ben böyle istedim ve oldu annemgil saygi gösterdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…