kızlar, gebe olabilirim.. ama bi sorun var!

• Konu Sahibi Konu Sahibi yalel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yalel

Begüm'ün Annesi...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
5.494
47
363
İstanbul
Merhaba, kızlar çok fena hissediyorum. Gebe miyim değil miyim bilmiyorum henüz. test mest yapmadım. belirtilerimi de takip etmedim.
1 kızım var, 2 yaşında. Bu ay sonunda doktor kontrolüne gidip, yeni gebelik çalışmalarına başlamayı düşünüyorduk aslında ama, ben plansız ve erken oluşmuş olabilecek bi bebişten şüpheleniyorum bugün. reglim birkaç gün gecikti. iştahım arttı, çok yiyorum, yorgunum sürekli falan filan....

Fakat bi sorun var. Ben aylardır zayıflama hapı kullanıyorum. Maurers diye bişey. bi faydasını gördüğüm söylenemez ama, aldığım paketleri bitirdim bugün. Ve bundan da eşimin haberi yok.
Hamişsem, bu hapların bi sakıncası olur mu acaba? Bi fikri ve bilgisi olan var mı?

Selam,eğer gebelikten şüpheleniyorsan reglinde geçtiğine göre test yap derim.Kendi kendini yemekten iyidir.Hem öncesinde içtiğin ilaçların eğer varsa bebeğe bi zararı olmuyor diye biliyorum mühim olan geciken reglinden sonra ilaç kullanıp kullanmadığın
Doktorum bana hamile olduğumu bilmeden önce içtiğim bişey varmı diye sormuştu çok kuvvetli antibiyotikler olmadığı sürece bir sorun olmaz demişti.Yani şu katagorisi gebeliğe uyumlu olmayanlardan.Kullandığın ilaç bitmiş nasılsa artık yapıcak bişey yok test yap için rahatlasın.hamileysende bir bebeğin daha olur ne güzel:))

Eşimden istedim, akşama alıp gelecek testi, sabah yaparım nasipse... Ama hamileysem ve o ,laçların bi sakıncası varsa diye içim içimi yiyor şu anda...

Nerden çıktı şimdi bu gecikme falan anlamadımki... Hiç gecikmem ben, son gecikmemde kızıma hamileydim. Off offf

Arkadaşlar, bu tip bi durumda olan varsa aranızda, bilginiz olsun diye yazıyorum.

Gebeliğin 4. haftasından sonra, yani adet gecikmesi olduktan sonra, kullandığımız her ilaç... ne olduğu önemli değil... Bebek için sakıncalıymış. ilk 12 hafta içinde sinir ve otonom sistemi ile birlikte bazı organların, özellikle beyinciğin oluşumu gerçekleşmekteymiş.

Genetik uzmanı ile görüştüm konuyu. Her türlü soğuk algınlığı, ağrı kesici, vb.. ilaç kullanımı risk oluştururmuş. Bu kadar erken dönemde yapılabilecek hiçbir test, hiçbir araştırma, kesin netice vermezmiş. Bu da, 9 ay boyunca endişe içinde olmayı gerektirir bi durum yani. Sonuçta sağlıklı bir bebek doğarsa ne mutlu, ama sağlıksız molursa hem bebek hem aile için bi felaketin başlangıcı demek...

Dolayısı ile, ben bu gebeliği sonlandırmaya karar verdim.
Size de edindiğim bilgileri aktarmak istedim.

test sonucunu yazmamışsın ama sanırım hamilesin. daha hiç bişey belli değil bebeğinin zarar görüp görmediğini bilmiyosun bile karar vermekte acele etme bence.

test sonucunu yazmamışsın ama sanırım hamilesin. daha hiç bişey belli değil bebeğinin zarar görüp görmediğini bilmiyosun bile karar vermekte acele etme bence.

Hamileyim.
Aslında başta çok mutlu oldum ama sonra beynim patlama noktasına geldi düşünmekten.. Çok büyük risk olacak bu gebeliği sürdürmek. Gözlerim şişti ağlamaktan ama, napıyım.... mantıklı olmak lazım. Sonlandırmaya karar verdim.

çok acele kararlar wermeyin ....ALLAHH büyükelbet meleğini korur... hem daha çok küçüktürr.....bence bi dr.un sözüne güwenipde günaha girme hem kesin bile diil....ihtimallerr.....
bir örnek weriyimm size...
benim yakın arkadaşım hamişken dişi çok ağrıyorduu problemli bi dişti...ne ağrı kesiciler ne apranaxlar içtii ..allaha emanetdedi we içti ...maşallahhh gayet akıllı we topaç gibi bi oğlu war şimdii.....

bence başka dr.lara DA bi danış derim....
allah yardımcın olsunnn.......................

lütfen bir doktora danışıp da karar verme!dinimizde de şu emir var:eğer karındaki bebek annenin hayatını tehlikeye atıyorsa alınmalı.birtek kafadan ibaret bile doğacak olsa o çocuk doğrulmalı.onun yaşayıp yaşamamasına bizler karar veremeyiz.ve benim içime bebeğinin sağlıklı olacağı doğuyor.lütfen sağlıklı düşün...

Hamileyim.
Aslında başta çok mutlu oldum ama sonra beynim patlama noktasına geldi düşünmekten.. Çok büyük risk olacak bu gebeliği sürdürmek. Gözlerim şişti ağlamaktan ama, napıyım.... mantıklı olmak lazım. Sonlandırmaya karar verdim.

canım rabbimin verdiği cana kıymak bu kadar kolay mı:45:
bi düşün sen şimdi çocuğunu oldürebilir misin öldüremezsin:50:
karnındaki minik parçayı da büyütsen o da bi insan olacak nihayetinde
ve bence çocuk aldırmak kesinlikle bi cinayet
sadece annenin hayatii tehlikesi var ise dinimiz buna müsaade ediyor
lütfen bi daha düşün ve umarım vazgeçersin
yaa ben böyle şeyleri duyunca çok üzülüyorum
bak ne güzel rabbim sana bi evlat vermiş ya onu da elinden alırsa

bak sana bişey anlatıcam benim bi arkadaşıma dr ikili testte down sendromlu dedi
kız ağla ağla mahvoldu eşi aldıralım diyordu kız da hayır kesinlikle aldırmam
onu ben mi yarattım ki yaşamına son verme hakkına sahip olayım dedi
ve şimdi bebeği 7 aylık maşşallah çok sağlıklı
lütfen bebeğinin günahına girip de kendine de vicdan azabı çektirme:19:

inanamıyorum ya zayıflama hapı dediğin nedir ki, ne olacak ki yani. bebeklerde anomali oluşturduğu bariz bilinen ilaçlarda bile risk yüzde yüz değil. mesela yüzde 60 risk var diyolar vs.. insan hamileliliğin ilk zamanlarında hormon değişikliklerinden fazla evhamlı oluyor. nice uyuşturucu bağımlısının sapasağlam çocukları oluyo, demek istediğim sen çok büyütüyorsun bu durumu ama o da normal. bir kadın doğumcuya git,işinin ehli güvenilir bir doktora. o seni daha iyi aydınlatır ve rahatlatır. sakın kıyma bebeğine.

ben hamilelik öğrenilene kadar içtiğinilaçlar,cektirdiğin röntgen vs. bebege zarar vermeyecegini amaaa
hamilelik öğrenildikten sonra bunlara son verilmesinin gerektiğini okumuştum canım bekle ve gör derim..

ne kadar çabuk ve korkunç bi karar bu böyle.. bi anne böyle bi karar veremez bence.. hamileliğim boyunca zeka testi vs. yaptırmadım, allahtan sadece sağlıklı bi bebek diledim. çok şükür ki hiç bi sorun yok, kimsede de olmasın inş. ama diyelim ki test yaptırdım ve sonuç kötü..ne yapacaktım, aldıracak mıydım. asla!.. o yine bebeğim, yavrum olacak sonuçta.. bi çocuğum var diyosun, allah korusun hastalansa canına kıyar mısın.. elini vicdanına koy sakın yapma,, pişman olabilirsin..

içim cız etti benimde.bence erken bir karar bu.Keşke biraz daha düşünseniz...

çok acele kararlar wermeyin ....ALLAHH büyükelbet meleğini korur... hem daha çok küçüktürr.....bence bi dr.un sözüne güwenipde günaha girme hem kesin bile diil....ihtimallerr.....
bir örnek weriyimm size...
benim yakın arkadaşım hamişken dişi çok ağrıyorduu problemli bi dişti...ne ağrı kesiciler ne apranaxlar içtii ..allaha emanetdedi we içti ...maşallahhh gayet akıllı we topaç gibi bi oğlu war şimdii.....

bence başka dr.lara DA bi danış derim....
allah yardımcın olsunnn.......................

lütfen bir doktora danışıp da karar verme!dinimizde de şu emir var:eğer karındaki bebek annenin hayatını tehlikeye atıyorsa alınmalı.birtek kafadan ibaret bile doğacak olsa o çocuk doğrulmalı.onun yaşayıp yaşamamasına bizler karar veremeyiz.ve benim içime bebeğinin sağlıklı olacağı doğuyor.lütfen sağlıklı düşün...

canım rabbimin verdiği cana kıymak bu kadar kolay mı:45:
bi düşün sen şimdi çocuğunu oldürebilir misin öldüremezsin:50:
karnındaki minik parçayı da büyütsen o da bi insan olacak nihayetinde
ve bence çocuk aldırmak kesinlikle bi cinayet
sadece annenin hayatii tehlikesi var ise dinimiz buna müsaade ediyor
lütfen bi daha düşün ve umarım vazgeçersin
yaa ben böyle şeyleri duyunca çok üzülüyorum
bak ne güzel rabbim sana bi evlat vermiş ya onu da elinden alırsa

bak sana bişey anlatıcam benim bi arkadaşıma dr ikili testte down sendromlu dedi
kız ağla ağla mahvoldu eşi aldıralım diyordu kız da hayır kesinlikle aldırmam
onu ben mi yarattım ki yaşamına son verme hakkına sahip olayım dedi
ve şimdi bebeği 7 aylık maşşallah çok sağlıklı
lütfen bebeğinin günahına girip de kendine de vicdan azabı çektirme:19:

inanamıyorum ya zayıflama hapı dediğin nedir ki, ne olacak ki yani. bebeklerde anomali oluşturduğu bariz bilinen ilaçlarda bile risk yüzde yüz değil. mesela yüzde 60 risk var diyolar vs.. insan hamileliliğin ilk zamanlarında hormon değişikliklerinden fazla evhamlı oluyor. nice uyuşturucu bağımlısının sapasağlam çocukları oluyo, demek istediğim sen çok büyütüyorsun bu durumu ama o da normal. bir kadın doğumcuya git,işinin ehli güvenilir bir doktora. o seni daha iyi aydınlatır ve rahatlatır. sakın kıyma bebeğine.

ben hamilelik öğrenilene kadar içtiğinilaçlar,cektirdiğin röntgen vs. bebege zarar vermeyecegini amaaa
hamilelik öğrenildikten sonra bunlara son verilmesinin gerektiğini okumuştum canım bekle ve gör derim..

ne kadar çabuk ve korkunç bi karar bu böyle.. bi anne böyle bi karar veremez bence.. hamileliğim boyunca zeka testi vs. yaptırmadım, allahtan sadece sağlıklı bi bebek diledim. çok şükür ki hiç bi sorun yok, kimsede de olmasın inş. ama diyelim ki test yaptırdım ve sonuç kötü..ne yapacaktım, aldıracak mıydım. asla!.. o yine bebeğim, yavrum olacak sonuçta.. bi çocuğum var diyosun, allah korusun hastalansa canına kıyar mısın.. elini vicdanına koy sakın yapma,, pişman olabilirsin..

Teşekkürler kızlar. hepinizin fikirlerine çok saygı duyuyorum ve katılıyorum. Emin olun, ben de sizin yerinizde olsaydım aynen bunları söylerdim.
Ama yaşayınca, durum farklı.
Ben, o doğacak çocukta olabilecek anomali ihtimalinden çekinmiyorum. Gelecekte, o ihtimal gerçekleşirse, bi anomali olursa... o durumda, yavrumun hayatının ne durumlarda olacağını düşünmek beni bitiriyor. Tükendim 1 haftadır düşünmekten. İhtimaller var evet, kesin değil hiçbişey. Ama o ihtimaller ya gerçek olursa...
Evet, onun hayatına başlamadan son vermek, hakkatten büyük vicdan azabı. Çok büyük yük omuzumda, kaldıramıyorum şu anda.
Hala net karar vermiş değilim.
Cumartesi günü gidicez doktora, bakıcaz bakalım.
Belki de hamilelik haftam sandığım gibi 5+bilmemkaç değildir. Daha küçüktür. Belli olmaz. geç yumurtlama falan olabiliyor bazen kadınlarda. Öyleyse, zaten aldırmayacağım. Ama 5+bilmemkaç çıkarsa gebelik haftam, o durumda aldırıcam büyük ihtimalle.
Bakalım ultrasonda bi karşılaşalım şu sıpayla. Neden böyle vakitsiz ve habersiz gelmiş, hazırlıksız yakalamış, bi sorayım. Alacağım cevaba göre, o anda bakıcam açıkçası... Bilemiyorum. karman çorman kafam...

şakamısın sen ya...tüylerim diken diken oldu...ay yazık ya bukadar çocuk isteyene allahh alaahhh..........

Back
X