Kızlar gebelik öncesi doktorunuz size genel muayene esnasında hangi testleri yaptı

eftelya2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.889
7.080
Kızlar gebelik öncesi doktorunuz size genel muayene esnasında hangi testleri yaptı ? Ben bu fikir kafama oturunca gıtmıstım sadece karından ultrason , tam kan sayımı yaptı ve smear aldı, elle de alttan muayene ettı.
Su an sadece folık asıt alıyorum takvıye olarak.
Ikı aydır korunmuyoruz ama bebişte yok ;(
Baska bır sıkıntı varsa nasıl testler yaptırmalıyım?
Yasımız da var ben 30 esım 45 yasında o nedenle acele edıyorum.. Olmadı kısa kadar bekleyım dıyorum doktora yenıden gıtmek ıcın ama zaman gecıyor...
Bu arada adetlerımde duzenlıdır. Sadece eskıden 28 gunde olan adetım bu aralar 23 gunde bır oluyor..

Dr a soru işaretleri ile gidip yeni soru işaretleriyle çıkıyorsun ki.

Biz de gittik testler yapıldı bakıldı. Ikinizde de sorun yok. Acelem var diyorsanız gelin tedaviye başlayalım dendi o kadar.

Hangi testler yapıldı, başka bir Dr a daha gidip fikir almalı miyim onu bile bilmiyorum.

Ya da tedavi dediğin nedir?
Ne ile başlanacak yani?

Sırf bunlar yüzünden hastane, Dr peşinde koşmak bana öyle zor geliyor ki gücüm yok diye diye 15 ay sonra gittim. Şimdi 20 ay oldu hala yok..

Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin ins. Amin.

hormon testleri.....eşin için ürolojiden yapılacak testler.....gerekirse rahim filmi.......

hormon testleri.....eşin için ürolojiden yapılacak testler.....gerekirse rahim filmi.......
Hormon testi yapmadı mesela, daha önce kürtaj olmuştum bir gebelik geçti başımdan yani ama o ansızın oluvermişti hemde korunurken şimdi olmayınca panikledim, eşim de de sıkıntı olsa o zamanda olmazdı diyorum offf ....

hormon testlerı
bulasıcı hastalık testlerı
kan sayımı demır vs

Hormon testi yapmadı mesela, daha önce kürtaj olmuştum bir gebelik geçti başımdan yani ama o ansızın oluvermişti hemde korunurken şimdi olmayınca panikledim, eşim de de sıkıntı olsa o zamanda olmazdı diyorum offf ....
Adetin ucuncu gunu cagirip hormon testleri yapiyorlar canim
Hersey normal cikarsa esine sperm hareketlendirici hayvansal protein iceren ilac verebilirler bu durum sureci kisaltir

Yumurtlama zamanlarını takip ediyor musun? Adet döngüsünün tam ortasındaki hafta önemli,ilişkiniz o anlara denk gelmiyorsa olmaması muhtemel.

Yumurtlama zamanlarını takip ediyor musun? Adet döngüsünün tam ortasındaki hafta önemli,ilişkiniz o anlara denk gelmiyorsa olmaması muhtemel.
Yok etmiyorum çünkü eşim sürekli evde değil iş dolayısıyla haftanın 3 gunu sehır dısında, evde oldugu zamanda kısıtlı surelerde bırlıktelık yasanıyor o nedenle, oda duzensız ama ne bilim bilmediğimiz bir sorun varsa en kısa zamanda öğrenip tedavi olmak lazım diye düşündüğümden başka neler yapılabilir onu mrk ettim..

hormon testlerı
bulasıcı hastalık testlerı
kan sayımı demır vs
bulaşıcı hastalık testlerı de yapılmadı , cınse anlamdakılerde nıkah ıslemlerı esnasında yapıldıydı...
doktora sorunca zaten kapıyı gosterıyor genelde, aıle hekımıne de sordum gebe kalmadan bızde bırsey yapmıyoruz dedi ama okuyoruz-duyuyoruz kımının rahımde kımının yumurtlamada ya da sperm sayısında sıkıntı oluyor ama hep 1 yıl bekle muhabbettınden ınsanlar oyalanıyor...
bızdede yaş oldugundan beklemek ıstemıyorum.

bn ilk gittiğimde ultrasonla bakıp geri yolladı 1 yıl olmazsa yapıyoruz herşeyi devlet hastanesi bn 24 eşim 28di 5 ay snra hamile kaldım

ama sizin yaşlar ileri bence iyi bir doktorla konuşmalısınız

Biz çalışmalara başlamadan gittim ben, ultrasonla baktı vajinal muayene etti aletlerimin düzenli olup olmadığını sordu falan, test yapmıcak mısınız dedim daha denemeye bile başlamamışsınız herseynormal görünüyo dedi, nitekim ilk ay hamile kaldım

X