• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar gerçekten trajikomik ama bi bakar mısınız

Geçmişte yaşadığınız bastırdığı iz bir olay yaşadınız mı ? Ben anne ve babamı küçükken kaybettim babama da çok bağlı bir çocuktum rüyalarımda babamı hep kötü görürüm bizi terk etmiş gibi ve ağlayarak uyanırım ya da eşim uyandırır.doktor babamın ölumunu kabul edemedigimi ve ölum duygusunu bastırıp terk ettiğini bilinç altına kodladigimi söyledi. Bir olaya uzulduysem ve içime attiysam da ruyamda abimin ismini sayiklayip ağlıyormusum bunu da eşim söyledi. Bu da abime olan sevgimden arkadaş gibi büyüdüğümüz için siginagim olarak görüyormusum. Sizde de böyle durumlar var mı ? Malesef rüyalar bilinçaltında kodladigimiz farkında olduğumuz ya da olmadığımız şeylerle alakalı zihninizi kurcalayan ne varsa yüzleşmenizi öneririm.
Evet kesinlikle tamamen dediginiz gibi . Bir cok olay var ve ben hatirlamak istemiyorum bastiriyorum surekli cocukken de heo bastirirdim buyuk bendim kardesim vardi ona bakardim belli etmezdim pek. Aglamak zayifliktir diye buyutuldum aglamama pek izin verilmedi simdi de bazen aglamak yerine sadece guluyorum bazen de her ikisjni yapiyorum eskisi gibi buz gibi degilim tam tersi fazla bir yumusama oldu nedenini bilmiyorum . Garibime de gidiyor hatta

Bende bu konuyu yazacaktim size. Bizim ulkemizde ruh sagligi alani yetersiz geliyor bana. Psikiyatrist 15dk vakit ayiriyor, ilac veriyor. Psikolog ucretsiz olarak sadece belediyede var.
Lisedeyken rehber ogretmenimizin hipnoz denemelerine gönüllü olarak katılmıştım. Hayatinizi etkileyen sorunların kökenini hipnoz ile buluyordu. Sonrasinda terapi vererek gecmisle barismayi sağlıyordu. Tabi maliyetli işler bunlar ama kesin çözüm sunuyor
Kesinlikle inanin ozele de gittim gercekten bazi yerler para icin bakiyor size. Benim doktorum vardi devletteydi. Ama malesef memleketine dondu. mesai saati bitse bile benimle saatlerce konusurdu 3 saat kadar hatta. Onun hakkini odeyemem ve hayatimdaki tek sansim oydu diyebilirim. Asla yargilamaz pes etmez otekilestirmez o oldugu donemler cok cok iyiydim hem de minimum ilaclar ile gercekten allah vicd.anli isini severek yapan doktorlar ile karsilastirsin .

Küçükken bende de aynı durum vardı
7 yaşımda net hatırlıyorum.
Gündüz uyanıkken de biseyler görüp korkuyordum.
O zaman aklım ermiyordu ama kabuslar,karabasanlar.
Sürekli altıma kaciriyordum.
Annem doktora da götürmedi eski usul denendi hep.
Nasıl geçti hiç bilmiyorum ama yaşaması çok zor.
Çok nadir bazen uykumda konuşurum eşim söyler ama ne dediğim belli değil.
Sağlam bir yardım alın içinizdeki ne varsa boşaltın kafanız rahat olsun.
Uyku kaliteniz zaten düşüyor hayatınız çok etkilenir bu durumdan.

Yasadiklarinizdan dolayı çok geçmiş olsun. Naçizane tavsiyem kendinize dürüst olun yasadiklarinizdan siz sorumlu değilsiniz hatayı yapan siz değilsiniz fedakarliginizin karşılığını alamamışsiniz ama yaptınız ve geçti. Zaten hayatınızdan istemediginiz insanları cikarmissiniz gibi duruyor. Öncelikle kendinizle yuzlesin ve kendinizi aklayin affedin. Ben çözümü babamın mezarına gidip yüzleşerek bağıra çağıra ağlayarak kabullendim.( Cenazede aglayamamistim çünkü trafik kazasiydi ve hep surmeseydi ölmezdi diye kendimi doldurdum ) Terk etmedi, yaşayacağı ömür bu kadardı dedim. o günden beri babamla ilgili kötü rüya görmüyorum. Ama abimli rüyalar devam :) o da artık içime atmamakla çözülecek heralde.

Küçükken bende de aynı durum vardı
7 yaşımda net hatırlıyorum.
Gündüz uyanıkken de biseyler görüp korkuyordum.
O zaman aklım ermiyordu ama kabuslar,karabasanlar.
Sürekli altıma kaciriyordum.
Annem doktora da götürmedi eski usul denendi hep.
Nasıl geçti hiç bilmiyorum ama yaşaması çok zor.
Çok nadir bazen uykumda konuşurum eşim söyler ama ne dediğim belli değil.
Sağlam bir yardım alın içinizdeki ne varsa boşaltın kafanız rahat olsun.
Uyku kaliteniz zaten düşüyor hayatınız çok etkilenir bu durumdan.
Kesinlikle ne kadar maliyetli olursa olsun gebelik var ise terapi alacagim ilac yerine zaten sahil de dibimde cikip dolasacagim surekli. Tohum aldim biber domates vs onlari ekecegim biraz daha iyi geliyor belki bi nebze rahatlarim .

Yasadiklarinizdan dolayı çok geçmiş olsun. Naçizane tavsiyem kendinize dürüst olun yasadiklarinizdan siz sorumlu değilsiniz hatayı yapan siz değilsiniz fedakarliginizin karşılığını alamamışsiniz ama yaptınız ve geçti. Zaten hayatınızdan istemediginiz insanları cikarmissiniz gibi duruyor. Öncelikle kendinizle yuzlesin ve kendinizi aklayin affedin. Ben çözümü babamın mezarına gidip yüzleşerek bağıra çağıra ağlayarak kabullendim.( Cenazede aglayamamistim çünkü trafik kazasiydi ve hep surmeseydi ölmezdi diye kendimi doldurdum ) Terk etmedi, yaşayacağı ömür bu kadardı dedim. o günden beri babamla ilgili kötü rüya görmüyorum. Ama abimli rüyalar devam :) o da artık içime atmamakla çözülecek heralde.
Size de cok gecmis olsun
Ve basiniz sagolsun
Gercekten zor durumlar hepimize sabir diliyorum
Esimle bu gun konusuyoruz biz evlenmeden once bile sen panter gibiydin korkusuzdun sana bu aralar ne oluyor diyor

Kesinlikle ne kadar maliyetli olursa olsun gebelik var ise terapi alacagim ilac yerine zaten sahil de dibimde cikip dolasacagim surekli. Tohum aldim biber domates vs onlari ekecegim biraz daha iyi geliyor belki bi nebze rahatlarim .
Birde benim psikologum gebelik durumun olduğunda ona uygun reçete vereceğim demişti
Bitkisel ücretli ilaçlar var onlarında faydası var.
Ben kullanmadım hamile olmadığım için ama araştırın.
Ben gittiğim doktorlardan en çok tıp fakültesi psikiyatri bölümünü beğenmiştim.
Özelden daha çok ilgililer tavsiye ederim bir araştırın.

Birde benim psikologum gebelik durumun olduğunda ona uygun reçete vereceğim demişti
Bitkisel ücretli ilaçlar var onlarında faydası var.
Ben kullanmadım hamile olmadığım için ama araştırın.
Ben gittiğim doktorlardan en çok tıp fakültesi psikiyatri bölümünü beğenmiştim.
Özelden daha çok ilgililer tavsiye ederim bir araştırın.
Tesekkur ederim siz hangi bolgede gitmistiniz

Size de cok gecmis olsun
Ve basiniz sagolsun
Gercekten zor durumlar hepimize sabir diliyorum
Esimle bu gun konusuyoruz biz evlenmeden once bile sen panter gibiydin korkusuzdun sana bu aralar ne oluyor diyor
Cok teşekkür ederim.
Annelik duygusu galiba yumuşatıyor kalbi. Geçen arkadaşın oğlu ücretsiz bir dershane kazanmış maddi durumlari çok iyi değil. babası da ; oğlum siz yeter ki okumak isteyin, ben sağ olduğum sürece arkanizdayim , taş kırar yine de size destek olurum. demiş oturup 1 saat ağladım :) inşallah güzel bir hamilelik geçirir çok huzurlu sağlıklı ve mutlu bir şekilde buyutursunuz . merhametiniz eksilmesin ♥️

Evet teshisim bulunuyor cocukluk yaslarimdan beri konuldu uzun sureli duzenli bazen duzensiz tedavi oldum. Fakat biraz karmasik durumlarim var emdr ve sema terapi goruyordum ve cok maliyetliydi birakmak zorunda kaldim . Sadece ilaclar destekleyici olmuyor.
Nereden baksaniz aylik 10 bini geciyor
Bunun yerine meditasyon kitap vs ile kendimi oyaliyordum.
Son zamanlar da kimseyle konusmuyorum hatta uzun zamandir. Kiz kardesimle bir senedir gorusmuyoruz yigenim oldu goremiyorum bir kere bile gormedim
Anne ile gorusmuyorum ve baba ile cok nadir
evlilik ve arkadas cevresinde bazi sorunlar da yasadim sanirim bunlar da etkiliyor
Aile bağlarını güçlendirebilseniz keşke, sağlığınız için o öfkenizi bir kenarı bırakabilseniz bu sorunun üstesinden geleceğinizi düşünüyorum.
Geçmişte yalanmış travmalar sizi bu hale sürüklemiş, bir yerde yolu değiştirmeniz gerek. Aile candır huzur verir. Onlarla sık sık görüşün, gruru bir kenara bırakın o orda kalsın.
+ sosyalleşmekte çok iyi gelecektir.

Cok teşekkür ederim.
Annelik duygusu galiba yumuşatıyor kalbi. Geçen arkadaşın oğlu ücretsiz bir dershane kazanmış maddi durumlari çok iyi değil. babası da ; oğlum siz yeter ki okumak isteyin, ben sağ olduğum sürece arkanizdayim , taş kırar yine de size destek olurum. demiş oturup 1 saat ağladım :) inşallah güzel bir hamilelik geçirir çok huzurlu sağlıklı ve mutlu bir şekilde buyutursunuz . merhametiniz eksilmesin ♥️
Çok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin her sey gonlunuzce olsun 💛 Daha gebelik var mi bilmiyoruz cok erken cunku 😊 Ama hep anac bir yapidaydim herkese karsi insallah en hayirlisi olur hepimiz icin

Çok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin her sey gonlunuzce olsun 💛 Daha gebelik var mi bilmiyoruz cok erken cunku 😊 Ama hep anac bir yapidaydim herkese karsi insallah en hayirlisi olur hepimiz icin
Umarım hayırlısıyla sonuçlanır kendinize çok iyi bakın♥️siz çok değerlisiniz 🥰

Aile bağlarını güçlendirebilseniz keşke, sağlığınız için o öfkenizi bir kenarı bırakabilseniz bu sorunun üstesinden geleceğinizi düşünüyorum.
Geçmişte yalanmış travmalar sizi bu hale sürüklemiş, bir yerde yolu değiştirmeniz gerek. Aile candır huzur verir. Onlarla sık sık görüşün, gruru bir kenara bırakın o orda kalsın.
+ sosyalleşmekte çok iyi gelecektir.
Elbette aile onemlidir gercekten bir aile ise
Zamaninda verilmemis seylerin sonradan bir onemi kalmiyor
ustu kapali bazi seyleri konusabiliyoruz burada hepimiz maalesef herkes kendi yasadigini kendi biliyor

Kizlar merhaba iyi geceler hepinize
Benim bir problemim var pek problem mi onu da bilmiyorum
Gece surekli uykumda konusuyorum
Bazen de uykumdan argo kullanarak cigliklar ile uyaniyorum kendi sesime esim saskinlikla bakiyor
Bu gun de uykum da elimi kulagima goturup alo diye konusuyormusum(trajikomik buna demek istedim) esim soyledi
Ki ruyamda da telefonda konusuyordum
Esim gulerek uykunda konusuyorsun elini kulagindan cek diyince uyandim
Ayrica kabus gordugum zaman butun gunum berbat geciyor
Ruyam da ise rizam disinda seyler yapiliyor bana ya da rahatsiz ediliyorum
Esimin psikolojisi bozulmasin diye soylemiyorum 16 17 yaslarimdan beri boyleyim. Biliyordum konustugumu ama bu aralar neden bu kadar artti bilmiyorum. Gecen gun paikiyatriste gittim sirf bunun icin gebelik suphem oldugu icin ilac yazmadi.
Gece Ayetel Kürsi Felak Nas okuyup yatiyormusunuz ?

Back
X