Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
hemen durumu anlatıyorum. sevgilim dağıtım iznine çıkıyor 15 günlüğüne ve bu sürede istemeyi ve nişanı aradan çıkarmayı düşünüyoruz. ilk adım olarak bu cumartesi kv adayım ile kv adayımın kardeşinin eşi misafirliğe gelicekler bize. belki sevgilim de gelir onlarla beraber ama temelde kadın kadına oturup muhabbet edilcek, planlar yapılıcak.
da... işte kızlar şimdi ben nasıl bi menü hazırlamalıyım hiç bilmiyorum. yemekli gelmeyecekler ama iyi ağırlamak istiyorum. bende hiç bilmem böyle pastaydı kekti filan
ne önerirsiniz sizce nasıl bi menü hazırlamalıyım, ne ikram etmeliyim? akıl verin bana :18:
hemen durumu anlatıyorum. sevgilim dağıtım iznine çıkıyor 15 günlüğüne ve bu sürede istemeyi ve nişanı aradan çıkarmayı düşünüyoruz. ilk adım olarak bu cumartesi kv adayım ile kv adayımın kardeşinin eşi misafirliğe gelicekler bize. belki sevgilim de gelir onlarla beraber ama temelde kadın kadına oturup muhabbet edilcek, planlar yapılıcak.
da... işte kızlar şimdi ben nasıl bi menü hazırlamalıyım hiç bilmiyorum. yemekli gelmeyecekler ama iyi ağırlamak istiyorum. bende hiç bilmem böyle pastaydı kekti filan
ne önerirsiniz sizce nasıl bi menü hazırlamalıyım, ne ikram etmeliyim? akıl verin bana :18:
Canım hayırlısı olsun inşAllah. Rabbim tamamına erdirsin. Beceremem yapamam diye birşey yok. Adım adım anlatılan herşeyi uyguladığında çok güzel şeyler çıkacağına eminim. Bi kaç öneri benden. Kolay gelsin :))
COCO KEK
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için :
1 paket kremşanti
hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Önce yumurta ve şekeri 5 dk kadar çırpalım. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyip çırpalım Kek hamurunuzu kalıplara bölüştürelim (yaklaşık 14 adet çıkıyor)170 derecelik fırında kapağı hiç açmadan üzeri pempeleşinceye kadar pişirelim kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp cupcaklerimizin üzerine birer kaşık sürelim ve indistan cevizine batıralım. coco keklerimiz hazır
PATATESLİ VE TAVUKLU BÖREK
5 adet yufka
3 adet patates
1 adet soğan
bir miktar haşlanmış tavuk
biraz maydanoz
tuz
1 tatlı kaşığından az salça
karabiber
kimyon
sıvıyağ
YAPILIŞI:
ilk önce patateslerı haşlayalım..haşladığımız patatesleri minik doğrayalım..ezedebilirz..soğanları da dogarayıp bir miktar yağ da soğanları pişirelim..içine salçasını ilave edelm.daha sonra doğradığımız veya ezdiğimiz patateslerı tencere ye ilave edelim..bir miktar karabiber kımyon ve tuz ilave edelim (baharatı fazla sevenler isteğine göre arttırabılır veya azaltabılırsınız)pişen harcın içine maydanozu minik minik doğrayıp ilave edelım ve haşalnmıs tavuklarımızı da mınık parçalar halınde harca iave edelım..harcımız hazır..sırada yufkalar var..
yufkayı ortadan ıkıye katlıyoruz.'D'şeklını alacak..bu katladığımız yufkayı 6 eş parçaya kesiyoruz..kestiğimz her parçayı saracaz..halıyle yufkayı başta ikiye katladığımız için elimizde 6 tane çift kat yufka oldu..bu her parcanın arasına bıraz sıvı yag sürüp 2 kat olan yufkalarımızın geniş kısmına harcımızdan alıp kenarlarını içe bükerek sarıyoruz
hep bu şekilde yapcaz diğer parçaları da..daha sonra sardığımız böreklerı delıklı bişeye alaım ve suyun altında ıslatalım bıraz suyunu sırksın yağlanmış tepsıye yerleştiirip üzerine yalnızca yumurta sarısı sürelim susamla süsleyip 200 deerce de pişirelim...
SANDVİÇ POĞAÇA
malzemeler;
25 gr yaş maya
1 su br. sıvı yağ
3 su br su ılık(arttırılabilr)
yarım su br.şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
aldığı kadar un
arasına ;
krem peynir
kaşar
yapılışı;
malzemeleri karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir.1 saat sıcak ortamda mayalandırılır ve şekil verip 180dr. pişirilir.fırından çılkınca poçalar çok soğumada üsten kesilip(karnıyarık gibi) krem peynir sürülüp üzerine rendelenmiş kaşar konur
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
2 su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
dilediğiniz miktarda pulbiber
1 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
marul veya roka
Hazırlanması:
1. 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. tencerenin kapağını aralık bırakın. (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur)
2. 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. (bunun gibi) üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.
3. bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı bier salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. en son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
4. bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
5. 5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun.
6. derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. (köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz) harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (elips veya çiğ köfte şekli olabilir)
7. servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.
canm ben de mükemmel yemek yapamam
kektir kurabiyedir böyle tariflerin çoğunu kk'dan alırım
özellikle denenmiş ve çok yorum almış güzel tarifler var onlardan beğendiklerini seçersin ama misafirlerden önce deneme yapsan güzel olur
çevrende de elinin lezzetine güvendiğin yakınların varsa beraber yaparsınız.
menüne karar ver tarifi kimde varsa o yardımcı olacaktır.
Canım hayırlısı olsun inşAllah. Rabbim tamamına erdirsin. Beceremem yapamam diye birşey yok. Adım adım anlatılan herşeyi uyguladığında çok güzel şeyler çıkacağına eminim. Bi kaç öneri benden. Kolay gelsin :))
Canım merak etme ben bu zamana kadar kimseyi zehirlemedim. En fazla ya çok katı olur, ya çok cıvık olur, ya pişirirken yanar. Olabilecek şeyler bunlar. Yarın bi dene istediklerini. Cumartesiye daha güzel olurlar emin ol. Hee birde yemek yaparken dua et Fatma anamızın eli üstünde olsun, Rabbim yüzümü kara çıkarma de. Ben bu duayı edipte yemek yaptığım zamanlar hiç mahcup olmadım. Bol şans canım :)
kızlar hepinize çok tşk ederim. çok şükür görücü faslını alnımın akıyla atlattım =))
önce kahveler yapıldı, lokumla beraber. sonra müthiş bir anne kısırı verildi. sodalı börek yaptım. ilk denememe rağmen övgüler aldı, harika oldu. yanına biraz kuru pasta ve çayla birlikte servis yaptım. daha sonra sabahın köründe kalkıp hazırladığım kuru incirli, kayısılı ve cevizli piramit pasta ile eğlenerek yaptığım hindistan cevizli irmik topları yaptım tatlı olarak da onları ikram ettim en son. çaylar kahveler içildi, muhabbetler edildi. sevgilim de geldi annesi ve teyze kızıyla beraber, kendimi çok daha rahat hissettim =))
Çok sevindim Güzel İstanbul:)) Allah tamamına erdirsin...mutlu mesut hiçbir sorun çıkmadan üzülmeden inşallah:))
ellerine saglık,yiyenlere yarasın:) ki şişkolassınlar tek güzel GELİNİMİZ olsun:))
sevgiler
Çok sevindim Güzel İstanbul:)) Allah tamamına erdirsin...mutlu mesut hiçbir sorun çıkmadan üzülmeden inşallah:))
ellerine saglık,yiyenlere yarasın:) ki şişkolassınlar tek güzel GELİNİMİZ olsun:))
sevgiler
marmelatım herşey o kadar hızlı gelişiyor ki inan arada noluyo, ben napıyorum ya diyorum. arada bunalıyorum, kaç istanbul kurtar kendini bu delirmiş hayat tarzından diyorum. ama bütün bunlara rağmen yüzümde hep bi gülücük. çok acaip ya! =))
hepsi her şey çok hızlı. pazartesi istediler, babacım da verdi sağolsun.. veee cumaya, (aa yani yarına!) nişanım var =))
ay sonundaysa nikah! :123:
ben zaten tombik bişeyim ama ne derler bilirsin, yemeğin salçalısı....
justholdmetight bi kere rumuzuna aşığım tşk ederim canım, daha güzelleri size olsun. herkes kavuşsun
marmelatım herşey o kadar hızlı gelişiyor ki inan arada noluyo, ben napıyorum ya diyorum. arada bunalıyorum, kaç istanbul kurtar kendini bu delirmiş hayat tarzından diyorum. ama bütün bunlara rağmen yüzümde hep bi gülücük. çok acaip ya! =))
hepsi her şey çok hızlı. pazartesi istediler, babacım da verdi sağolsun.. veee cumaya, (aa yani yarına!) nişanım var =))
ay sonundaysa nikah! :123:
ben zaten tombik bişeyim ama ne derler bilirsin, yemeğin salçalısı....
justholdmetight bi kere rumuzuna aşığım tşk ederim canım, daha güzelleri size olsun. herkes kavuşsun
Basta hayirrli ugurlu olsun simdiden. ilk olarak ispanakli pasta yap derim parmaklarini yerler.kuskus salatasi peynirli pastane pogacasi kayinvalidem yapiyor inan bana puf puf oluyor tarifini bile alabilirim dilersen yaprak sarmasi olsun tabii hazir su boregi yufkasindan su böreği yap derim.bir cesit kurabiyede olsun.baktin menu az gorundu yanina birde mercimek koftesiiii