Nişan Kizlar hadi 2014 kış gelinleri olarak toplanalim

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

darkmore

Her dedigi cikan Nostradamus-more
Pro Üye
28 Kasım 2010
42.566
141.386
798
Arkadaslar merhaba benim gibi acele evlenecek nisanlanacak araya bohca bile sıkıstıracak kimse var mi hadi gelin su kisacik zamanda hazirliklarimizi konusalim

Ben iki ay icinde isteme soz nisan bir arada olacak sekilde evde bir organizasyon dusunuyorum.evde guzel bir pasta siparis edecegim yaninda borek sarma tuzlu kuru pasta koyup misafirlerime cay servisi veya mesrubat servisi dusunuyorum bu arada sevgilime guzel bir bohca hazirladim tam bir bursa gelininin yapacagi turden olmadi ama bn cok severek hazirladim tabi bunun detaylarini fiyatlari ile beraber paylasacagim sizlerle belki bir faydam olur evlenecek arkadaslara

Nikahtan once de kina gecesi bekarliga veda partisi karisimi birsey yapmayi dusunuyorum bununla ilgili fikirlere ihtiyacim var aslinda aklimda gelin hamami da var ne de olsa bursadayim guzel olur diye dusunuyorum ne dersiniz arkadaslar sizlerde bu hazirliklar ne durumda neler yaptiniz veya yapacaksiniz?

Son düzenleme:
canımm oncelıkle merhabaa .)) buyuk bı hevesle bı cırpıda okudum valla.acayıp streslerdeyım su aralar bende.benımde 14 subatta isteme olucak.kısmetse 4 nisan da da nişan.gerim gerim geriliyorum ne nasıl olcak bı fıkrım yok :/

Canim hosgeldinoncelikle hayirli ugurlu olsun simdiden Allah tamamina erdirsin ben simdi senin hazirliklari bir teftis edeyimbohca hazirladin mi yoksa beraber mi hazirlayacaksiniz nisanda mi yapacaksiniz sozde mi gerci arasi da fazla yokmus
Sen nisan yaparken hayirlisiyla ben evlenmis olacagim ay cok acayip hissediyorum kendimi))bohcamin icerigini hazirladim sadece ufak eksikler kaldi bir de suslemesi kaldi tabi ayrica gecen cumartesi sevgilim bana surpriz yaparak gelinlik bakmaya cikardigelinligin siparisini verdik yanina gelinlik ayakkabisi o meshur ve benim cok istedigim tuylu ev terliklerinden aldik ayrica ben de hazir bohalik kumas aldim uc tane cok acayip heyecanlandim yaaaa

ay ne guzel yaaa.canım biz söz yapmıcaz yani söz yuzugu almıcaz.cnku ıstemeden 1 bucuk ay snra nişan olucak 2 kere yzuk al cıkar scma olr dıye.gelıcekler ıstemeye.snra bı daha gelıcekler.bız farklı sehırlerdeyız bıde.baya sıkıtılı o yuzden .s bıde erkek arkadasımın aılesı tam bır sorun.herseyı ucuzuna kacmak gıbı bı huyları var.kayınvalıdem cok uzulerek soyluyorumki nerde beleş oraya yerlers mantıgında :/ bende bursada yasıyorum bu arada.bır ortak yön daha annemle konustuk ıstemeye gelırlerken 40 tane kırmızı gul 1 tane ortaya mavı gul 41 kre masallah gbısınden olsun dedı.bıde cıkolatada madlen vs kalıtelı ya gumus tepsıde yda gmus gondolda dedı.ben henuz bunu erkek arkadsıma solmedım.solucem oda annesıne artık nasıl sole blmıorum.eger bn bole bole demezsem bana getırceklerı seyı dusunmek bıle ıstemıyorum.s bide ananem sorunsalı var benım.ananem ıstemeye gelmelerını erken buluyormus ıstemıyor gıbı gonulsuzce.bıde bole adetler falan yerınde olmazsa hepten surat asar dıye korkuyorum.zehir etti annemle bana zaten bu guzel olayıda.stresten başım gozum donuo 3 gundur :/ 14 subat olmasınıda ben ıstedım.5 yıldır beraberız bı kere bıle yanyana olamadık 14 subatta ...

bohcaya hıc gırme ya.nasl olcak bılmıyorum.ben nişan alısverısıne erkek arkadsımla tek ckmak ıstıorum.annem ben solerm annesıne falan dedı ama bakalım.kesın alınıp trıplernırler.bıde annesı sey demezmii.nısan ıcın yuzuklerı gelırsın burda bakarsınız.ıcımden yuh dedım.nişan kız tarafında olr ben yuzuk ıcın onların ayagına mı gıdıcem sacmalıga gel.bunun gıbı bı suru sıkıntılar anlatmakla bıtmez cok doluyum:/

biz ananem dedem annem 4 muz bırlıkte yasıyoruz.Ananem normaldede boyle ınsanların eve gırıp cıkmasını hc sevmez.annem kendı arkadaslarını sırf bu huyu yuzunden adam gıbı cagıramaz bıle ... o yuzden acaba dıyoruz ıstemede gelınce 1 saat otururlar kahve ısteme faslı olur.snra yemege cıkarız.annem bunu dusundu.ananem bizi geriyor zaten.hıc ugrastrma olmasın dırek yemege goturelım dedım.bılmıyorum nasıl olcak.daha istemede bıle bu kdar masrafa gırıyoruz of offf.... bıde annem söz kesılmıcegı ıcın bu ısteme söz nıyetıne oluyor.bı tane bsy takmaları lazım bence dusunup dedı.ama onların dusunmesını beklersek avcumu yalayacagım bılıyorum.sence nasıl olr? herseyı soleyerek ypmalarından bktım keske sızınkıler gıbı onlarda okdar dusuncelı olsaydı.... cok uzuluyorum

Canim kiyamam sana ama inan bunlar asilir yeter ki siz konusmayi anlasmayi bilin bak bende kayinpeder kayinvalide yok bile biz herseyi ikimiz yapiyoruz oturup konusuyoruz en ince ayrintisina kadar sen de tek tek liste yap ve soyle maddi manevi neye ihtiyacin var erkek arkadasin da sana bunu yapabiliriz bunu yapamayiz desin sakin yapilamayacaklar yuzunden mutsuz olma surat asma sana yazik gercekten erkekler bizler kadar dusunceli degil
Sehirler uzaksa birbirine herseyi bir arada yapmakta fayda var bohca alisverisine de annene soyle deki ben yalniz gidicem erkek arkadasin da kendi ailesine soylesin zaten senin annen gelmeyince karsi tarafin annesinin gelmesi cok yanlis beraberce halledersiniz hem cok eglenceli olur hem de kafan mesgul olmaz hicbirseyle

Bence tanisma gunu yemege cikarmaya gerek yok canim hem disarida daha ciddi bir ortam olur daha cok gerilirsiniz gibi geliyor bana aslinda anneanneler cok yapici ve olumludur benim rahmetli oyleydi hicbirseye karismaz gonlunuze gore yapin evladim derdi annem daha problemli benim ama artik benim yas malum ilerledigi icin kapiyi calan ilk adama verecek beni galiba

Hic uzulme gizemcigim bak sen de benim gibi ailenin sana alinmasini uygun bulduklari seylerin bir kismini kendin al ver erkek arkadasina bohcaya dahil etsin mesela ben bohcalik kumaslari ve suslemeleri kendim alip vercem sevgilime hazirlar getirirsin dicem cunku adam ne anlasin nerden alinir napilir annemin neler istedigini ne bilsin bir de bizim bursada adettir sozde mutlaka taki olur ufak birseyler alsinlar sana soz bilezigi gibi tanismaya geldiklerinde getirirler belki eli kolu dolu gelirlerse boyle ailenden kimse sorun cikarmaz

Kızlar şimdiden hayırlı olsun, Allah utandırmasın hiçbirinizi. Söz-Nişan-Düğün güzel telaşeler, bir o kadar da stresli. Ama düğünden sonra anlayacaksınız ki, herşey boşmuş. En önemlisi huzurmuş. O yüzden çokta ince düşünüp kendinizi strese sokmayın, bazı şeyler için aman illa ki olmalı demeyin. İnanın olmayınca, ölmüyorsunuz. Erkekler ve de erkek tarafı pekte ince düşünceli olmuyor. İş sizde bitiyor, tatlı tatlı kırmadan, isteklerinizi dile getirin. Ben bunları istiyorum demeyin mesela da, "benim hayalim böyleydi" deyin. Aileleri yapılacak şeylerle ilgili fazla yüz göz etmeyin, erkek arkadaşınızla görüşün bazı şeyleri, yapılması gerekenleri, o da ailesine iletsin.

Bu arada bende Bursa'lıyım.

Gelin hamamı bende yaptım Harikaydı. Yapabilecek durumdaysanız, kesinlikle düşünün derim.

Şimdiden mutluluklar diliyorum.

Canim tebrik ederim insallah biz de hayirlisiyla gelin oluruz soylediklerinde kesinlikle cok haklisin aileye istekler anlatilamiyor bazen veya yanlis anlasilmalar olabiliyor iki kisinin aralarinda anlasmalari gercekten daha mantikli

Bu arada gelin hamamini nerde yaptin tatlim fiyatlar ne durumda hatirliyor musun

canımm.ananem senın ananem kadar anlayıslı deıl.stres küpü yaptı bizi.dıyorkı ne yanı smdı eve glıp gıtmeler mı baslıcak.ayıp yani ya.bıde aynı sehırde olsak dmkki hc ıstemıcek.mıllet kız tarafı olunca bı an once ciddi bsyler olsun mıllet ne der dıye dusunur.ananemde hıc oyle bsy yok.sevınemıyorum bıle bole olunca.ben herseyı ya anneme yda erkek arkadasıma soluyorum ztn.kendım soylesem terbıyesız olurum ondn karısmyorum hıc .) umarım hersey usulunce gzl olur.bakalım bsy takcaklarmı.illa cok pahalı olmasına grek yok.bı tane bılezık taksalar da yeter ama hc sanmıyorum takcaklarını.s

dugun zamanına dha var benm.suan bunları atlatmaya bkıyorum.ama bende yapabılırım gelın hamamı .))

annem evde yemek yersek sıgamayız bıde ananem gerılır dıe ıstemıyor.bız hızmet etcez ama gerılen ve bızı geren ananem oluyor.bı suru hazırlık yemekler falan.ananemı o hengamenın ıcıne sokmak ıstemıyor.s bakalım nasıl olcak.s

yarn spora baslıyorum.1 ay snra elbısemı alırım artık

Ben gelin hamamını Mahkeme hamamında yaptın. Gelen herkes için 20 TL ödedim. Biz 30 Kişiydik, o yüzden o gün hamama bizden başka kimse alınmadı. İkramlıkları biz kendimiz götürdük. Müzik için de isterseniz USB veya CD götürüyorsunuz isterseniz bayan müzisyenler oluyorlar. Biz her ikisini uyguladık diyebilirim. Müzisyen için 150 TL ödedik. Bir de gelenlere ben hediyelik dağıttım hatıra olarak. Gelenler derken, hepsi arkadaş çevremdi, ve de gençler. Yaşlılar kına da eğlendi yani

Bunlarda hatıra olarak dağıttıklarım. Belki fikir olur senin için.
1.Resim: Törpü
2.Resim:Cımbız
3. ve 4.Resim: Spa Seti

cok sekermıs canım .) bı hamam ıcın bıle kafadan 800 tl gıdıyor yani desene of of .)

Bu arada damat bohcamda neler var onu anlatayim istiyorum:)
Cok fazla butcem yoktu karinca kararinca birseyler almaya calistim

Damatlik
Damatlik gomlek beyaz renk
Gunluk giymeye gomlek
8cift corap
8atlet
8kulot
Deodorant sabun roll on parfum ve kozmetik cantasi
Kulak temizleme cubugu
Manikur seti
Pijama takimi
Esofman takimi
Tras takimi
Tras kopugu after shave ve tras sonrasi balsami
3cift terlik
Seccade tesbih takke
3kazak
2uzun kollu tahirt
2kisa kollu tshirt
2esofman alti
1yelek
1cift kisilik nevresim takimi
1battaniye
Kemer damatlikla kullanmak icin
Deri cuzdan kol dugmesi takimi
Sigara tabakasi
Damatlik ayakkabi
Gunluk giymeye ayakkabi
Gunluk kullanmaya canta
2banyo havlusu
1el havlusu
1bornoz

Unuttugum birsey var mi aldigim su an bilemiyorum

Canim cok guzeller masallah sana nerden baksan birsuru para tutuyor ama bence salonda falan nisan yapmaktan daha uygun ve sevimli bir fikir gelin hamamionerin iin cok tesekkur ederim

masallah canım ne kdar cok sey almıssın bu arada yasın kac ? ben 21 yasındayım .)

ahahah estafurullah canım .) evet epey genciiim .) 5 yıldan fazla oldu ılıskımız kısmet bu ısler.yoksa suan yenı tanımıs olsaydım erken derdım ama ole bsy olmuyor ıste.)

Canim masallah daha pek kucukmussun ne guzel ben kartladim iyicene yas 29

ahahah estafurullah canım .) evet epey genciiim .) 5 yıldan fazla oldu ılıskımız kısmet bu ısler.yoksa suan yenı tanımıs olsaydım erken derdım ama ole bsy olmuyor ıste.)

Hayatta herseyin hayirlisi canim ama haklisin uzun sureli birlikteliklerde uzatmamak gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…