kızlar hadi bana yardım edin...ne yapmam lazım...

ELha2012

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2009
521
9
96
merhaba kızlar.....

bugün doktora gittim kafam çok karıştı...kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

lütfen bana yardım edin sizce ne yapmalıyım........

bilenler bilir geçen ay ilk denemem negatif sonuçlandı.....bu ayın 19.unda 2 .deneme için başlıycam.....
bugün doktora gittim..3.gün 10 tane dondurulmuş yumurtam var.....
ancak doktorum ikinci deneme için yumurtaların hepsini çözücez 2 gün daha yaşatılıp blast(5.gün embriyosu)transferi olucak dedi.....bende peki ya 2gün daha yaşamayıp hepsi ölürse ne olucak bu riske girilirmi diye sordum ....girmemiz lazım yumurtaların en kalitelisini alıcaz deyince bende dondurulmadan önce kalitelere göre ayrılmıyomu diye sordum hayır dedi.....kafam karman çorman oldu.......lütfen bana yardım edin...ne yapmam lazım.....şimdi soruyorum size......
hiç böyle bişe yaşayan varmı......ben ilk defa duydumda .....
yumurtaların kalitesi dondurulmadan önce belli olmuyumu........
eğer hepsi ölürse benim birdaha en baştan başlamak için ne maddi ne manevi gücüm var..........:gitme:

Sevgili arkadaşım , biliyorum sende benim gibi umutta yaptırdın.Benim tedavim esnasında ben her ihtimali göze alarak embriyolarımın 5. güne gitmesini istedim ve hatta bu konuda çok ısrarcı oldum.Netice olarak 3. güne başarı ile gelen 22 embriyodan 15 tanesi zayi oldu ve geriye yani 5. ve 6. güne 7 embriyom kaldı.Bu embriyolardan bana 2 tanesi bana transfer edildi ve ben şu anda Allaha şükür belki de ikizlere hamileyim.Anlayacağın 5. Gün embriyosunun tutma oranı daha fazla oluyor.Benim de sana tavsiyem sen de riski alıp embriyoların 5. güne gitmesini iste ve embriyolarına güven.Allah yardımcın olsun...

toprakcım tekrar hayırlı olsun senın degerlerın nasıl geldı...

Sağol adacım , seninde hayırlı olsun.Benim 13. gün değerim 518.Senin kaç çıkmıştı?

canım benim aslında dondurmadan önce onların hangi kalitede olduklarını biliyor olmaları lazım
yani bizim merkez bana öle demişti kalitesi istediğimiz gibi olursa donduracagız dedi
ama bence senin geride 10 yumurtan olması super en azından o kadar ilaç hormon almayacaksın
ve yumurta sayında çok iyi eminim 10 yumurtadan istediğiniz yeterli sayıya ulaşacaksınız

dondurulmuş yumurtalarla tarnsferin de başarılı olduğunu okudum
ayrıca blast yapmalarıda iyi seni riske atmıyorlar ve yumurtalarınıda
bölünmesini bekliyorlar

bu işlem için umutta para almıyorlar mı? başka merkezlerden alıyorlar ama zaten 5. güne gelmiş embriyoları donduruyorlar. neden 3. gün dondurulmuş ki? çok riskli.

arkadaşlar dondurulmuş embriyolarla ikizlerime hamileyim.
mapavrili canım bunu seninle yazışmıştık.
Yumurtaların dondurulmadan önceki kalitesi ile dondurlup çözüldüktan sonraki kalitesi aynı olmayabiliyor.Bu yüzden hiç belli olmuyor öncesi ve sonrası.10 tane yumurtan var bunların hepsi çözüldü, diyelim ki dediğin gibi hiçbiri kaliteli olmadı o zaman çözülmesi zaten bir hata olmaz.Peki 10unun atıyorum 7 si çok iyi oldu,3 ünü verdiler,kalanlar tekrar dondurulmaz,sen de oldu da bu denemede de hamile kalamadın,o zaman hangi yumurtalara başvurucaklar.Ya biraz karıiık oldu ama anlatabildim mi bilmiyorum.
Bu işte başka bir para iş var gibi geliyor bana açıkçası ve burda senin sorduğundan başka sorulacak sorular da var.Bana başından beri hiç mantıklı gelmiyor..

evet çözülenleri tekrar donduramazlar
hepsini çözeceklerinden bu senin son sansın dondurulmuşlarla
ama 3 gun dondurmuş olmaları belki evrimini iyi tamamlayanlar oldukları içindir
banada tarnsferini 3 gun olmadı durumları iyi degilse 5 gunu bekleriz demişlerdi ama 3. gun çağırdılar
yani 3. gun dondurdularsa belki istedikleri kaliteye gelmişti yumurtalar
senin transferin 3. gun yapılmıştı dimi

3. gün dondurlulmuş olmaları sorun değil, benim 7 yumrutam da öyle donduruldu, ama kalitelerini dondurmadan önce biliyorlar benim elimde raporum bile var. Kaçı kaç hücreli kaçı kaç kalitede vs..
Bence mavaprili arkadaşım sen bu durumu başka tüp bebek merkezlerine de bir danış... Ben Hymary ye katılşıyorum. Senin maddi manevi gücün olup olmadığını sordular mı bu öneriyi yaparken..Nasılsa elimize düştü mahkumjlar muamelesi yapılmasın bizlere. Eğer yapıyorlarsa zaten allahlarından bulsunlar.. nasıl bir hipokrat yeminidir bu ????

arkadaşlar hepinizin yazısını okudum .......çok teşekkür ederim...ama ne yapicağıma karar veremiyorum....bana kaliteleri hakkında bilgi verilmedi.....tek korkum ya ölürlerse ne olucak......bir daha yaptıramam maddi durum bunu kaldırmaz......keşke yumurtalarım dondurulmadan önce blast yapılsaydı...bu kadar düşünmezdim......toprakcım ben blastın ne olduğunu transferden sonra öğrendim önceden bilgim olsaydı inanki bende senin gibi yapardım....transfer olduğunda 6 tanesi çözülmüştü 3ü transfer edildi kalan 3ü de öldü...bundan dolayı korkuyorum bidaha en baştan başlayamam maddi olarak gücüm yok.....

kızlar diyelimki 5 tanesi yaşadı gerisi dondurulmuyomu....bunu bilmiyodum.....ya ben napıcammmmmmm.......

benim ki de 5.gün embriyosu demek tutması daha kolaymış bu beni sevindirdi.3 tane transfer ettiler bana yarın belli olacak

benim isteyipte bulamadığım bir durum.doktorumdan ısrarla istemiştim blastokist evresini.ama bana 4.gün transfer ettiler.malesef olmadı.neyse şimdi 2.denememe start verdik.....ALLAHTAN HAYIRLISI ARTIK...canım bence sende blast transferi yaptır.ama diğer durum nasıl oluyo bilemiyorum

bende dondurulmuşlarla denedim. zaten emriyolar 1. kalitede ise donduruyorlar benim merkez öle söyledi bana. aslında 10 tane yumurtayı 5 + 5 olacak şekilde 2 ayrı tüpte dondurulsa 2 defa hakkın olurdu ama tabi doktor kalitesini iyi göremediği için mi böle hepsini dondurlmuş yoksa para almak için mi bilmiyorum. benimki de 13 tane di 2 si tranfer edildi kalan 11 tanesi 5+6 olacak şeklide 2 tüpde donduruldu. 1, tüpdekini 3 gün tranferi yapıldı sonuç negatif kalan 2. tüpdekini de blastosist e gidilerek yapıldı o da tutmadı. blastosisite gidilmeseyedi 3. gün transferdi tutar mıydı doktorum da bu soruya net bişi söyleyemedi bu soruyu hep araştırıyorum bi türlü cevabını bulamadım. kısmet işi allah isterse olacak ben artık o kanıya vardım.

canım bende çok isterdim en baştan blast yapılmasını en azından 5 tane bile 5.güne gitseydi korkmaz nasılsa 2 tane daha var derdim..ama bu durum çok farklı diyelimki 3 tanesi sağlam bi şekilde gitti peki oda olmazsa bi daha deniycek yumurtam yok .....herşeye en baştan başlamam gerekicek bunun için endişeleniyorum... yoksa bende biliyorumki 5.gün transferi 3.güne nazaran daha yüksek tutunma şansı var...heni eğer tekrar dondurulmuş olsa hemen kabul edicem.......gerçekten çok zor ve sıkıntılı günler.....allah yardımcımız olsun......

canım zaten toplam 16 tane vardı..6 sı çözülmüş 3 ünü bana transfer ettiler kalan 3 ü ölmüş....şidi 5 +5 ayrı tüplerde ....sana katılıyorum kısmet işi ...... ne yapacağıma bir türlü karar veremiyorum........zaten o sorulan soruların karşılığı olmuyo işte oda ayrı üzüntü.....

Son düzenleme:
neden blast yapıp öyle dondurmadılarki. benim iki denememde blast oldu. çözüldükten sonra o ortamda yaşamaları mümkün mü ki. bilemiyorum ama bildiğim en başta ilk denemede blast a gidilenler tutuyor. blasta baştan gidilirse çok embriyo kalmıyor. bu doğru çünkü o ortama 5 gün dayanamıyorlar. dayananlarda anne karnında yüksek ihtimal tutunuyorlar ve en kalitelileri oluyor. bu durumda yapacak çok şeyin yok zaten. onlar çözeceğiz diyorlarsa pekte itiraz hakkın kalmıyor.

merhaba arkadaşlar bu konuya iki yıl önce mesaj yazılmış ama şuanda benim yaşadıklarım tamda bu konuya uygun
ilk defa tüp bebek deniyoruz ve dün 5.gün yani blastokist transferi yapıldı
benim merak ettiğim bir şey var benden 25 adet yumurta toplanmıştı bunlardan 18 tanesi olgundu 14 tanesi döllendi 3. güne geldiğimizde 9 tanesi normal 5 tanesi çok iyi diye bilgi verdiler 5 tanesi blastokist seviyesine ulaştı ve 5. gün bir tanesi transfer edildi transfer günü kalan 4 adet emriyonun dondurulma durumlarını sorduğumuzda yarına kadar izleneceğini ve gelişimleri sürerse dondurulacağını söylediler bugün aradılar ve gelişme olmadığını ve dondurulamayacağını bildirdiler eşim ve ben bu duruma çok üzüldük 4 tane blastokist seviyesindeki emriyomuzdan hiç birinin dondurulamamasına anlam veremedik emriyolog bize dondursak bile çözme işleminde bu emriyoların yaşamayağını söyledi 5.gün transferi yapılıyorda neden 5. güne ulaşan emriyolar dondurulmuyor anlayamıyorum bu durumu yaşayan bilen paylaşacak kimse varmı?

Merhaba Filisim81. ben de blast emriyo ile hamıle kaldım. henüz 9 haftalığız. 9 yumurta toplandı. 6 tanesi döllendi 5.güne 4 tane 3ü 1.kalite 2si 2.kalite yumurtam olduğu söylendi. 2 adet 1.kalıte transfer edildi. kalan 2 tanesi donduruldu. dr. birşey olmayacını söyledi. neye göre dondurmadılar acaba? herkez donduruyor neden benımkıler dondurulmuyor dıye sorsaydın bir keşke. dondurulmayan ilk defa seni duyuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…