Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
kızlar hamilelik süresince bayılan, yada epilepsi olan var mı lütfen paylaşın
bende hamileligimin 22. haftasında bir gün içinde 2 defa kriz geçirdim bilinç kaybı oldu bayıldım 4 gün hastanede yattım teşhis olarak epilepsi dediler ama EEG temiz çıktı ,başka bir dr da eklemsi olabilecegini söyledi fakat tansiyonlarım hep normal ve kafam çok karışık.
bende hamileligimin 22. haftasında bir gün içinde 2 defa kriz geçirdim bilinç kaybı oldu bayıldım 4 gün hastanede yattım teşhis olarak epilepsi dediler ama EEG temiz çıktı ,başka bir dr da eklemsi olabilecegini söyledi fakat tansiyonlarım hep normal ve kafam çok karışık.
bende 5 yaşından beri epilepsi hastasıyım ve ilaç kullanıyorum, maalesef ilaçları kullanmadığım zaman nöbet geçirebiliyorum. şu an 30 yaşındayım ve evliyim,çalışıyorum.bir kaç kere hamile kalmak için doktor kontrolünde ilaçları değiştirdim fakat nöbet geçirmeme sebep oldu.daha sonra doktorum beklememi tavsiye etti.Artık bende çocuk istiyorum.ama korkudan ve bebeğe zarar vermekten hiç bir şey yapamıyoruz. moralim sıfırrr.
hamileyken doktorlar nöbet geçirmenin bebeğe zarar vereceğini söylüyorlar. hem nöroloji hemde kadın doğum doktorunla birlikte görüşmeni tavsiye ederim.
inş. herşey istediğiniz gibi olur
Kızlar epilepsi değilim.. 14 haftalık hamileyim. ancak yaşadığım stres yüzünden sanırım, 5dk gibi bir süre baygın kaldım.. acile gidip gitmeme konusunda tereddütteyim. bebeğime zarar verecek bir ilaç vs verilmesinden korkuyorum. ama bu baygınlığın evladıma zarar verip vermediğinden emin olamıyorum ve çok korkuyorum. yarın doktoruma gideceğim ama bugün acile gitmem gerekiyor mu? gerçekten çok korkuyorum, lütfen bilgisi olanlar paylaşsın.. bebeğime birşey olmuş mudur?
Epilepsiyim benim asla çocuğum olmaz diye üzülmeyin.
Ben 15 yıldır epilepsi tedavisi görüyorum. tedaviye başladığımdan beri kullandığım ilaç hiç değişmedi. Depakin Chrono kullanıyorum.
Doktorlar epilepsi tedavisinde kullanılan ilaçların, gebelik için en uygun olmayanı bu ilacın olduğunu söylemişlerdi.
fakat ben farkında olmadan 7 yıl önce hamile kaldım. yaşadığımız korkular inanılmazdı tabi ama sağlıklı bir bebek aldım kucağıma şükürler olsun.
ayrıca ilacımı değiştirmemin ya da azaltmamın nöbet geçirmeme sebep olacağından kesinlikle ilaç düzeyinde bir oynama yapılmamıştı.
şimdi korunmama rağmen 7 yıl sonunda tekrar gebe olduğumu öğrendim. henüz 9 haftalık. doktorum şu an bir sorun göremediklerini söyledi. yine aynı dozda aynı ilacı kullanıyorum. tabi yine endişeleniyorum. ama Allah bana ilkinde sağlıklı melek gibi bir kız çocuğu verdi. bunu da sağlıkla kucağıma alabilmek için dua ediyorum.
demem o ki ümitsizliğe kapılmamak gerek. tabi ki doktorların tavsiyelerine de sonuna kadar uymak...
Bende epilepsi hastasıyım 15 sene üzerine büyük nöbet gecirdim bilincimde yerinde degildi normalde ışığa karşı duyarlı olan bu hastalığım doktorumun bana dedigi kadarıyla strestenmis evlilik hazirligi yaparken cok kötü gunler gecirdim suan 1 senelik evliyim esimle cocuk istiyoruz ama ilac kullandığım icin korkuyorum suan lamictal kullanıyorum günde 150 mg cok cikmazdayim lamictal kullanipta sağlıklı evlat sahibi olan varmı acaba