Kızlar hangi marka sıvı yağ kullanıyorsunuz???

Sıvı yağlarla ilgili okuduğum bir yazıdan sonra sadece sızma zeytinyağı ve tereyağı kullanıyorum.
Pahalı oldukları için fazla kullanamıyor insan bu da artı faydası oluyor.

Hamur işlerinde ayçiçek yağı oruçoğlu yada biryağ
yemeklerde tariş riviera
salatalarda tariş sızma zeytinyağı

Hamur işlerinde ayçiçek yağı oruçoğlu yada biryağ
yemeklerde tariş riviera
salatalarda tariş sızma zeytinyağı

Merhaba,

biryağ bimde satılan di mi? ben onunla biraz yağlı pilav yaptım, eşim midesini bozdu. ben yememiştim. Tariş eminim ki, çok kaliteli bir yağdır.

Ben de kızartmalar için ayçiçek(bu kez Kırlangıçı denicem).
Hamur işleri, pilavlar için tereyağ (malesef markette pakette satılanlardan, İlci veya Yörsan, Kebir'inkini almıştım, margarine çok benziyordu.)
Bazı böreklere ayçiçek ve margarin. Margarin için de (Komili sıvı margarinlerden veya kaymaklı yahut tereyağlı yumuşak margarinlerden Teremyağ gibi.)

Zeytinyağına gelince benim için en önemli yağdır. Çünkü diyette olduğum için yiyebildiğim tek yağ çeşidi, Sakarya'dan 20 lt geliyor mevsiminde. Ama ben kokulu zeytinyağları sevdiğim için Ayvalık Erken Hasat (Komili) almıştım. Ayrıca, Komili riviera ve naturel sızma da aldım. Bu yağlardan da 3 çeşit aromalı zeytinyağı yaptım.

Size burada bunların tarifini vereceğim:

1) Makarnalar için Acılı Zeytinyağı

Aşağıdaki malzemelerin hepsini bir cam yağdanlık şişesine doldurup ve ağzını sıkıca kapatıp, güneş almayan bir yerde 3 hafta bekletiniz.
  • 1 çorba kaşığı kapari
    1 çorba kaşığında sotelenmiş 2-3 kırmızı meksika biberi (ufak olduğu için bütün şekilde şişenin ağzından girebiliyor.
    2 dal taze kekik
    1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik
    en fazla yarım litre sızma zeytinyağı
[/LIST]
Yeşil Sebze Yemekleri ve Salatalar için Baharatlı Zeytinyağı

Aşağıdaki malzemelerin hepsini bir cam yağdanlık şişesine doldurup ve ağzını sıkıca kapatıp, güneş almayan bir yerde 3 hafta bekletiniz.
  • 2 dal taze biberiye
    2-3 çubuk tarçın
    İki tutam anason
    3 adet karanfil
    1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
    1 adet hintcevizi (muskat)

Balıklar İçin Limonlu Zeytinyağı

• 1 adet dilimlenmiş limon
    1 adet limonun kabuğu soyulacak ve şişeye bütün yerleştirilecek
    2 dal taze veya kurutulmuş adaçayı

Back
X