Kızlar hata yapmıyorum degil mi ?İlerde pisman olur muyum?

Aslında evet ama cok sacma bu fikrî eski koca aşıladı .Artık benim gibi durumu iyi olan birini bulamazsin vs diyerek epresyondayim ya onu da kullanıyor.
Mis gibi ayakları üzerinde duran devlete atanmış bir öğretmensiniz adamın evi arabasına mı muhtaçsınız Allah aşkına biz kadınlar neden o kadar sene çalışıp öğretmen oluyoruz elin adamına muhtaç olmayalım diye lütfen boşanma konusunda artık net olun tek başınızada biraz birikimle istediğiniz hayatı kendinize sağlayabilirsiniz.

Umarım mali konularla ilgili branşta öğretmen değilsinizdir. (İktisat, girişimcilik vb.)
Yokluk bilincini anlayabilirim ama gerçekten bir insanın ölmesi üzerine edinilecek bir mülk adına pişmanlık duymamak için bitmiş bir ilişkiden medet ummayı anlamam mümkün değil. Size bunu önerenin de evlat gibi boynu altında kalsın.

Kızlar beni tanıyorsunuz, bu ay boşanıyoruz altınlarımı getiricek ve anlaşmalı protokolü imzalayıp bitireceğiz. Öğretmenim çalışıyorum. Sizce ilerde boşandıgima pişman olur muyum yani söyle. İlerde kaynanamgil vefat ettiğinde 1 ev düşecekti ve şuan halihazırda arabası vardı eşimin. Bunları da ex eş basima kakti ,ilerde rahat edecektin bir elin yağda vs.Düğün borcumuzda çok yoktu ailesi karsilamisti eşyaları vs .Ama maddiyat için bu aileye ve kocaya boyun eğmek çok yanlış geliyor ben ilerde bu eve sahip olabilir miyim tekrar bir düğün yapıp evim duzenim olur mu bilmiyorum.Umarim beni yanlıs anlamazsiniz esyalari kullanamadan deprem oldu sonrasi da kaynana evi orda burda derken hic düzenimde olmadi .Bunlar cok sacma şeyler ama aklimada geliyor. Bunu da ex koca soktu aklıma.
Hmmm cok guzel manipulasyon da siz buna nasil ikna oldunuz o cok onemli.

Elimde cok guzel bir kopru var, dusunmez misiniz?

Saçma zaten kızlar , bir anlık duygu durumuyla yazdım buraya .Onun ailesinden birisini ölmesini tabiki istemem .O beni o yoksullukla büyüdüğüm için ordan vurmaya çalışıyor tabiki onun hiç bir şeyine muhtaç değilim. Yanı saçma bir düşünceydi benimkisi .Okulda arkadaşım aldı bu sene arabasını bekar geziyor ben de alırım inşalah

Aslında evet ama cok sacma bu fikrî eski koca aşıladı .Artık benim gibi durumu iyi olan birini bulamazsin vs diyerek epresyondayim ya onu da kullanıyor.
Durumu iyi derken bi arabadan bahsediyorsunuz,ev de kaynananın evi doğru mu anladım,araba siz de alırsınız çalışıyormuşsunuz

Yorumlarda çok kınamışlar ben çok şaşırdım. Ben şu an senin de boşanma psikolojisinden, farklı düzene geçmekten dolayı bir tedirginlik yaşadığını, bunları o yüzden sorguladığını düşünüyorum. Belki birkaç ay sonra sen de okuduğunda “ya ben ne sormuşum” diyeceksin kendi kendine ama bu kadar tepki de fazla verilmiş kesinlikle. Senin şu an bu sorundaki tek sebep bence boşandığına pişman olmayacağından emin olmak. Başka konularda muhtemelen pişmanlık yaşamayacağına eminsin ve su an sadece bu kaldığı için bir de bunu sorguluyorsun. Ama bence hiç sorgulama. O zamana kadar yaşar mıydın, yaşamaz mısın zaten bilinmez. Bir de o döneme kadar kim bilir daha ne sıkıntılar çekecektin. Bir şekilde ayrılmaya karar vermişsiniz nihayetinde belliki çözemediğiniz şeyler var. Para için hiç durulmaz kızım. Bugün sen evinin bir köşesinde oturup ağlıyorsan, oturduğun koltuk 500 bin liralık olsa ne olmasa ne ? Sen üzülüyorsan, yüzün gülmüyorsa isterse bir odan altından olsun. Gözün görmez ki. Çok şükür mesleğinde varmış elinde. Aç kalmazsın açıkta kalmazsın. Gerekirse minibusle gidersin ama kafan rahat olur. Gerekirse yürürsün ama mutlu olursun, üzülmezsin. Bunlar daha önemli şeyler. Artık bu iş zaten bitmiş. Bitir sen de kafanda. Yoluna bak. Belki yolun sonunda çok daha aydınlık başka bir kapı vardır. Bilmiyoruz ki. Sen içini ferah tut. Onun bunun lafına da bakma. Canını da sıkma. Mal için para için kimsenin yanında kalınmaz. Öyle bir niyetin olsa aşk evliliği değil mantık evliliği yapardın zaten. Mantık evliliği de yapılır yapılmaz değil ama kıymetini bilenle yapılır. Bir hikaye vardır ya, eski bir parçayı hurdacıya versen sana 10 lira verir. Spotcuya versen 20 lira verir. Ama antikacıya versen 30 bin lira verir. Bazen insanın değerini bulunduğu yer belirler. O yüzden sana kendini değersiz hissettiren insanlardan yerlerden uzaklaş. Kıymetini bilmeyenleri hayatından çıkar. Çıkar ki kıymetini bileceklere, değerini anlayacaklara yer açılsın

Yorumlarda çok kınamışlar ben çok şaşırdım. Ben şu an senin de boşanma psikolojisinden, farklı düzene geçmekten dolayı bir tedirginlik yaşadığını, bunları o yüzden sorguladığını düşünüyorum. Belki birkaç ay sonra sen de okuduğunda “ya ben ne sormuşum” diyeceksin kendi kendine ama bu kadar tepki de fazla verilmiş kesinlikle. Senin şu an bu sorundaki tek sebep bence boşandığına pişman olmayacağından emin olmak. Başka konularda muhtemelen pişmanlık yaşamayacağına eminsin ve su an sadece bu kaldığı için bir de bunu sorguluyorsun. Ama bence hiç sorgulama. O zamana kadar yaşar mıydın, yaşamaz mısın zaten bilinmez. Bir de o döneme kadar kim bilir daha ne sıkıntılar çekecektin. Bir şekilde ayrılmaya karar vermişsiniz nihayetinde belliki çözemediğiniz şeyler var. Para için hiç durulmaz kızım. Bugün sen evinin bir köşesinde oturup ağlıyorsan, oturduğun koltuk 500 bin liralık olsa ne olmasa ne ? Sen üzülüyorsan, yüzün gülmüyorsa isterse bir odan altından olsun. Gözün görmez ki. Çok şükür mesleğinde varmış elinde. Aç kalmazsın açıkta kalmazsın. Gerekirse minibusle gidersin ama kafan rahat olur. Gerekirse yürürsün ama mutlu olursun, üzülmezsin. Bunlar daha önemli şeyler. Artık bu iş zaten bitmiş. Bitir sen de kafanda. Yoluna bak. Belki yolun sonunda çok daha aydınlık başka bir kapı vardır. Bilmiyoruz ki. Sen içini ferah tut. Onun bunun lafına da bakma. Canını da sıkma. Mal için para için kimsenin yanında kalınmaz. Öyle bir niyetin olsa aşk evliliği değil mantık evliliği yapardın zaten. Mantık evliliği de yapılır yapılmaz değil ama kıymetini bilenle yapılır. Bir hikaye vardır ya, eski bir parçayı hurdacıya versen sana 10 lira verir. Spotcuya versen 20 lira verir. Ama antikacıya versen 30 bin lira verir. Bazen insanın değerini bulunduğu yer belirler. O yüzden sana kendini değersiz hissettiren insanlardan yerlerden uzaklaş. Kıymetini bilmeyenleri hayatından çıkar. Çıkar ki kıymetini bileceklere, değerini anlayacaklara yer açılsın
Yorumunuz o kadar güzel ki beni çok iyi anladığınızı düşünüyorum. Yüreğinize sağlık .Bu psikoloji farklı , hep varsayımları da katarak düşünüyor insan biraz

Yorumunuz o kadar güzel ki beni çok iyi anladığınızı düşünüyorum. Yüreğinize sağlık .Bu psikoloji farklı , hep varsayımları da katarak düşünüyor insan biraz
Senin de yüreğine sağlık kuzum benim. Sen içini ferah tut. Kimsenin dediğini de kafana takma. İnsanlar hep konuşurlar. İlla kötüye çekecek bir şey bulurlar ve her şeyi yargılarlar. Keşke böyle olmasa ama hepimiz evlenmeye karar verdiğimizde eşimiz için, ailesi için, oturacağımız yer için vs vs türlü sebeplerle hep yargılanmadık mı ? Bu bütün konularda böyle. Sana pişman olacağını söyleyerek korkutan insanlar, bir şey bildiklerinden değil , yorum olsun diye, belkide sadece yuvan yıkılmasın diye diyorlardır. Belkide içlerinde hiç art niyet yoktur. Ama bu doğru söyledikleri anlamına gelmez. Ve ben hep kendi hayatımda, insanların yapma, etme dediği şeylerde tereddütte kaldıysam şunu yaparım. “ ben ne istiyorum “ “ ben ne düşünüyorum” . Önce oturup kendi düşüncelerimden emin olurum sonra kendime şunu derim “ benim düşüncem buysa ve cevremdekiler onaylamıyorsa da , yarın öbür gün pişman da olacaksam kendi istediğim hayatı yaşadığım için pişman olmalıyım. Bu bir hata olacaksa dahi, varsın başkalarını mutlu etmek uğruna değil kendim için, kendi başıma yaptığım bir hatam olsun”. Ben böyle düşünüyorum ve böyle de yapıyorum. İnanır mısın bilmiyorum ama bu şekilde yaptığım hiçbir şeyden de pişman olmadım. Çünkü kendi isteğimle, kendi kendime yaptım ne yaptıysam. İçimde kimseye karşı keşke dinlemeseydim, keşke şunu demeseydi , keşke ona bakmasaydım diye bir keşke yok. Çünkü doğruysa da benim tercihim. Yanlışsa da. Böyle olunca her sonucu da gögüslenmesi çok daha kolay oluyor. Kimse için içimde bir öfke olmuyor. Ve bu da senin hayatınla ilgili bir karar. Kimsenin etkisi altında kalmamalısın. Kendi içinde ne istediğine karar vermeli ve yolunu kendin çizmelisin. Başkalarının etkisiyle verilmiş kararlardan daha çok pişmanlık duyuluyor her zaman. Sen kendin ne istiyorsun, nerede, nasıl, kiminle mutlusun ona bak. Kendini mutlu etmeye odaklan. Başkalarını değil

Evet kendimi geliştirip kendime odaklayacağım. Hayatımda malesef böyle bir hata yaptım ama bana çok öğrettiği şey de oldu .

Sizin ilk postunuzu hatırlıyorum. Herhalde 5-6 aylık evliydiniz, ev işine yetisemiyordunuz, kocaniz da ölürsen öl minvalinde birseyler söylemişti. Sonra zaten ailesi, ilk geceniz, annenize giderken yol parası vs vs. Niye sizin postunuz aklımda kaldı onu da soyleyim. Buraya evlendikten hemen sonra bu tarz konular açan çok oluyor. Ama duyduklarından sonra üyelik iptali, kocayı savunma ya da bu döngüyü devam ettirme oluyor. Siz kimse boyle birsey yazmadan ben böyle mutsuz bir evlilik duslemedim, istemiyorum dediniz. İlk postalarda burada bosan denilmeden de önce yurumeyeceginin farkına varıp buraya fikir için değil de cesaret bulmak için girmiş gibiydiniz. Ne olduysa adamla evi ayirınca bir ozguvensizlik geldi. "Dul kalma psikolojisi", para sorunu, adamın sözleri, pişmanlık ilk posttaki ovguvenli kadın gitti. Lutfen ilk baslardaki yazdiklarinizi okuyun. Tabi bu dönemde profesyonel yardım da alabilirsiniz.

Siz şimdi satır satır döşeyince bizden farklı bir şey mi yazmış oldunuz? Herkes bırak, evi malı batsın boşan gitsin yazdı. Gençsin ne güzel atanmışsın mis gibi memursun yazdı. Sevmediğin boşanmak istediğin adamın malına tamah etme yazdı.

Herkesin yazdığıyla aynı yorumu yazıp sonra da diğer yorumlara çok şaşırmak nasıl oluyor?

İleride bosandıgınıza pişman olmazsınız, eski eşin eksilerini aklınıza getirdikce iyi ki bosadımda diyebilirsiniz ama anlamadım adam sizi parayla falan mı elinde tutuyordu. Bana bi fikri o asıladı diyince o kısmı anlamadım. Hala da zenginlikle sizi elde tutmaya calısıgor benden zenginini bulamazsın diye. Olmasın be 3 kurus maası olsun ama evde huzur olsun. Ne gerek var

Evet zaten evlenmeseydim alırdım arabayı çeyize ona buna para gitti baya
evlenseniz de evlenmeseniz de önce kendiniz için yaşayın

bunu bilir bunu söylerim
evlenmeden önce babanızın evinde mi kalıyordunuz?
öğretmenler genelde atanıyor çünkü bir yerlere...

yani mesela bence - ama bence tabi - çeyiz için masraf yapmak aşırı saçma bir şey. yanlış anlaşılma olmasın ben aslında çeyiz deyince dantel, örtü, havlu, yazma, patik vs anlıyorum bizde çeyiz odur. ama burada anladığım kız tarafının yaptığı tüm mobilya, beyaz eşya, mutfak eşyası vs. hepsine çeyiz deniyormuş.

evli değilim. evim var eşyam var, evlensem erkek arkadaşımla evleri birleştiririz, 2şer olan eşyaları sığmıyorsa vs. elden çıkarırız bitti. illa lazım olan şeyler çıkarsa da lazım olanı oldukça alırız. ben her evimi böyle kurdum. evlensem neden başka türlü davranmam gereksin? neden bekarken başka bir gezegende evliyken başka bir gezegende yaşıyormuşum gibi davranayım?

evlenene kadar hayatı yaşamayı bekleyemez ki insan. neden en güzel tabak çanak mobilya hali perde şu bunu gençken bekarken kullanmayayım ki? bence asıl bekar evinde bunlar lazım evlenince çocuklu evde asıl 0 mobilya olmalı! çocuklar haşat ediyor her şeyi. yazık valla. çocuklu evler japon stili döşensin :D

çeyiz alacağınıza araba alsaydınız mal mülk edinmiş olurdunuz :D -kıtlık bilincini anlayabiliyorum ben de fakir büyüdüm- ama bunun için kayınvalidenin ölümü üzerine plan yapmayın derim.

Siz şimdi satır satır döşeyince bizden farklı bir şey mi yazmış oldunuz? Herkes bırak, evi malı batsın boşan gitsin yazdı. Gençsin ne güzel atanmışsın mis gibi memursun yazdı. Sevmediğin boşanmak istediğin adamın malına tamah etme yazdı.

Herkesin yazdığıyla aynı yorumu yazıp sonra da diğer yorumlara çok şaşırmak nasıl oluyor?
Benim şaşırdığım şey sorusu için yargılanmasıydı. Bunu soruyor diye kaç kişi kötü ithamlarda bulunmuş. Ben soruyu yargılamadım ve de boşan vs diyenleri abeslemedim. Ben , bunun mu derdine düştün, sen şöylesin sen böylesin diye kadını suçlayanlara, laf söyleyenlere şaşırdım. Kadın zaten kötü bir dönemden geçiyor ve aklına takılan şeyi sormuş. Geçip burada sorusu için suçlamanın bir anlamı var mı sence ?

Benim şaşırdığım şey sorusu için yargılanmasıydı. Bunu soruyor diye kaç kişi kötü ithamlarda bulunmuş. Ben soruyu yargılamadım ve de boşan vs diyenleri abeslemedim. Ben , bunun mu derdine düştün, sen şöylesin sen böylesin diye kadını suçlayanlara, laf söyleyenlere şaşırdım. Kadın zaten kötü bir dönemden geçiyor ve aklına takılan şeyi sormuş. Geçip burada sorusu için suçlamanın bir anlamı var mı sence ?
Tamam da sorunun nesi mantıklı? Eşimle bir ümit kurtarabilir miyiz, düzeltebilir miyiz vs diye sormuyor ki? Adamla evli kalsam annesi ölünce ev bize kalacak acaba boşanmasam mı diyor. Bu durumda evlilik değil mal peşinde olunmuyor mu? Bir kadın bunu kendine yakıştırmamalı, evin batsın demeli. Siz, nasıl istersen öyle davran kendini nasıl mutlu görüyorsan onu yap yazıyorsunuz, o ev eninde sonunda bizim olacaksa ben beklerim kayınvalidenin ölmesini derse, adamı evliliği boşver ben ev için katlanırım derse yap mı diyeceksiniz? Madem böyle mutlu oluyorsun düş evin peşine mi diyeceksiniz?

Back
X