- 12 Ekim 2009
- 999
- 4.748
- 638
Diğer konusu da evlilik için Esma okuyormuş. Dua etmek güzel bir şey ama dua edeyim her şey ayağıma gelsin istiyor galiba. Elalem eşini tesadüfi bulmuyor. İşe gidiyor sağa sola gidiyor insanlarla kaynaşıyor bir şekilde tanışıyor. Çok azdır tesadüfler. Zahmet olacak ama biraz hareket et, biraz sosyalleş.
O mesajı ben de gördüm. Ama açıkçası evde oturup dua okuyup kısmet beklediği izlenimi edinmedim. Hanımefendi "karşıma çikan kişilerde hep eğlenme kafasında" demiş, yani birileriyle görüşmüş ama evliliğe ikna edememiş anlaşılan.
Hem olay Esma okumak da değil. Duanın gücüne inanırım, insanın zor durumda kaldığında daha büyük bir güce sığınma isteğini anlarım. Ancak dua ve ibadet karşılığında bir şey beklendiği için yapılmaz. Cennet vaadedildiği için iyi insan olunmaz, doğru olan o olduğu için iyi insan olunur.
Ayrıca kadınları yargılayış biçimi iğrenç. Kimin sapık olduğunu nereden biliyor. Bence asıl bu bakış açısı sapıklık mesela. Ağzından zikir düşürmeyenlerde de neler olduğunu görüyoruz. Daha bugün öyle herkesin neredeyse ayağını öptüğü birinin vaaz videosuna denk geldim, söylediği şeyler yüzünden midem bulandı mesela. Başkalarına çamur atana kadar kişi kendine bakacak, önce kalbi temiz olacak. Ama bunu düşünebilselerdi bu cümleleri kurmazlardı zaten.
Son düzenleme: